Competitiviteit Ferrari blijft vraagteken

vw_caddy
Ook buiten het circuit van Monza roepen de resultaten van de afgelopen testdagen vraagtekens op. De testresultaten verontrusten het team van Ferrari, en dan voornamelijk de competiviteit van McLaren Mercedes.

De Duitse krant Bild am Sonntag wist te melden dat de renstal uit Maranello zeer verbaasd was over de snelheid van de McLaren-bolide op de hogesnelheidsbaan. Ferrari testte in Monza met een compleet nieuw aerodynamisch pakket en een nieuw type olie. Het resultaat was echter dat Ferrari de snelle McLaren-bolides niet kon bijhouden. "Ron Dennis verklaarde in Istanbul enorm uit te kijken naar Monza, nu is het wel duidelijk waarom!", becommentarieert voormalig F1-coureur Christian Danner de testdagen.

Naast McLaren was het opvallend dat zelfs BMW F1 op enkele momenten de snelheid van Ferrari kon evenaren. Drievoudig wereldkampioen Niki Lauda denkt dat Ferrari zich niet verstopte in Monza. "Nee, ik denk dat men alles kan lezen zoals het geschreven staat. Ferrari speelde niet met volle benzinetanks of iets in die aard". Hoe het echt gaat verlopen zien we pas tijdens de Grand Prix van Italië, die aankomend weekend wordt verreden.