Terugblik zondaghoofdklasse speelronde 1

Olga (Nuongirl)
Gisteren begon het seizoen 2007/08 in de zondaghoofdklasse. Vanaf dit seizoen houdt FOK!, net als de zaterdaghoofdklasse, ook deze competitie bij. Op zondag een uitslagenpost, op de maandag blikt FOK!sport terug op de opmerkelijkste gebeurtenissen van de speelronde.

In de hoofdklasse A versloeg Türkiyemspor algeheel amateurkampioen Argon met 2-1. De winnende treffer werd in de 57e minuut gescoord door Marcel Oerlemans. Met de overwinning namen de Amsterdammers, getraind door John de Wolf, revanche voor de 6-2 nederlaag tijdens de Super Cup voor amateurs, twee weken geleden. Nieuwkomer DWS ging met 4-1 onderuit bij Elinkwijk. Voor de thuisploeg scoorden Derk Schut, Rob Koppen, Ronald Hoop en Mike Korsen. Hollandia greep de winst bij Westlandia (0-1), maar de wedstrijd werd overschaduwd door een beenbreuk van Westlandia-speler Ruud Bijl in de 62e minuut van de wedstrijd.


In de hoofdklasse B maakte kampioen JVC Cuijk geen fout. Met 3-2 werd UNA verslagen. Ex-Spartaan Dennis Krijgsman scoorde de winnende treffer. Nieuwkomers DESK en Deurne noteerden beiden een overwinning. In en tegen Papendrecht trok DESK uit Kaatsheuvel met 2-3 aan het langste eind. Baronie werd in eigen huis verrast door Deurne: 1-2. Het gepromoveerde DESK uit Kaatsheuvel kwam verassend op een 2-0 voorsprong in Papendrecht. Echter wist de thuisploeg weer gelijk te maken. Rudy Aerts maakte in de tweede helft de winnende treffer voor de bezoekers. Baronie ging verrassend thuis met 1-2 onderuit tegen Deurne. Via Joosten en Louwers werd het 0-2. Baronie kwam via Van Zon nog wel op 1-2, maar verder liet Deurne het niet komen.

In de hoofdklasse C eindigde de topper tussen WKE en De Treffers in een 1-0 overwinning voor de ploeg uit Emmen. Vlak voor tijd scoorde Berend Oosting de winnende treffer. Said Echargui kreeg in het duel tussen de nummers 1 (WKE) en 2 (De Treffers) van vorig seizoen een rode kaart (2x geel). Daardoor moesten de bezoekers na een uur spelen met tien man verder. Rheden boekte bij het debuut in de hoofdklasse meteen een klinkende overwinning. Thuis werd er met 2-0 gewonnen van Sportclub Enschede. Na de vroege openingsgoal gaf Rheden weinig weg achterin. In de tweede helft werd de winst veilig gesteld.