[NASCAR] Uitslag Sharp Aquos 500

Op de zeer warme California Speedway oval heeft Jimmie Johnson (#48) zijn vijfde overwinning van het seizoen behaald. Johnson domineerde de tweede heflt van de race en bleek onverslaanbaar.
Met temperaturen van richting de veertig graden celsius werd de race gestart. Ook toen de zon onderging werd het er niet kouder op. Door de hoge temperaturen was het een zware race. De coureurs en monteurs moesten veel vocht innemen, dit was dan ook veelal onderwerp van gesprek tijdens de race.

Micheal Waltrip (#55) zorgde twee races geleden ook al voor de spectaculairste crash van de race. Deze week was het weer raak. Bij het ingaan van turn 3 in de veertigste ronde kreeg Waltrip een klapband. De band scheurde een olieleiding open waardoor Waltrip's wagen met nog een snelheid van rond de 220 km/u in vuur en vlam stond. Met behulp van de safety crew werd Waltrip uit de auto gehaald. Na onderzoek bleek dat hij er niks aan had overgehouden.

Ricky Rudd (#88) kwam er minder goed vanaf. Tijdens zijn negenhonderdste start werd hij in ronde honderdtachtig hard de muur in getikt door een fout van Jeff Gordon (#24). Rudd werd na de crash naar het ziekenhuis vervoerd en na verschillende 'checkups' bleek Rudd een schouderblessure aan zijn crash te hebben overgehouden. De race kende in totaal elf cautions en acht uitvallers.

Met nog één race te gaan voordat de Chase for the Championship begint, ziet het er niet rooskleurig uit voor Dale Earnhardt Jr. Hij is iets ingelopen op Kevin Harvick, die twaalfde staat, maar in een race 128 punten goed maken lijkt een zware opgave te worden.

[uitslag volgt nog]