Schetsen van Wii-mote prototypes onthuld

Het ontwikkelen van de Wii-mote zoals we die nu kennen is niet zonder slag of stoot gegaan. Dat blijkt uit woorden van Matt Presta, werkzaam bij Bridge Design, die heeft meegeholpen aan de gyro technologie van de Wii-mote.

Bij het maken van een prototype van de Wii-mote, wat plaatsvond in 2001, kreeg het bedrijf de opdracht de lay-out standaarden van de controllers uit die tijd te handhaven. Afgezien van de bewegingsgevoelige sensoren mocht de controller dus niet al te veel afwijken van hetgeen we in die tijd al kenden. Zoals uit de onderstaande schetsen blijkt koos men ervoor twee helften van een standaard uitziende controller aan elkaar te koppelen. Een idee wat we later deels doorgevoerd zagen in de uiteindelijke Wii-mote.

Nintendo koos er uiteindelijk echter voor een groter risico te nemen en de standaard lay-out van de knoppen overboord te gooien. De samenwerking tussen Nintendo en Bridge Design was destijds reeds beeïndigd. Informatie over het verdere verloop van de ontwikkeling ná dit protoype is dan ook niet bekend.