Orkaan Felix nu Categorie 3

Icoon WeerOrkaan Felix heeft volgens de laatste berichten weinig schade aangericht aan de Benedenwindse eilanden Aruba, Bonaire & Curacao. Volgens de lokale nieuwszenders zijn er geen slachtoffers gevallen en kunnen de opruimwerkzaamheden langzaam gaan beginnen.

De lokale autoriteiten hadden gewaarschuwd voor zware windstoten en regenval. Er werd nadrukkelijk verzocht niet de weg op te gaan indien dit niet noodzakelijk was. De zware regenval zorgde voor wat overlast in Oranjestad en aan de kust waren zeer hoge golven gezien en werden in het binnenland zware windstoten gemeten. Veel vluchten van en naar de eilanden waren geannuleerd. In september 2004 werd Aruba al eens zwaar getroffen door Orkaan Ivan.

Felix op weg naar Midden-Amerika
De storm neemt nog altijd in kracht toe en Midden-Amerika, met name Nicaragua, Honduras en Belize, krijgen mogelijk in de loop van de week te maken met een zeer zware orkaan. In 1998 werd Midden Amerika getroffen door Orkaan Mitch, waarbij 20.000 slachtoffers vielen.

Volgens het Nationaal Orkaan Centrum heeft Felix de potentie om uit te groeien tot een zeer zware orkaan en volgens nieuwszender FOX zou de orkaan inmiddels uitgegroeid zijn tot eentje van de 3e categorie. Dan worden er windsnelheden gemeten van minstens 180 km/u.

In augustus van dit jaar maakte Orkaan Dean ook al 27 slachtoffers in het Caribisch gebied. Felix wordt gezien als de tweede zware storm van dit orkanenseizoen.

Henriette
Aan de westkust van Mexico zorgde Tropische Storm Henriette dit weekend voor aardig wat overlast. Met name de omgeving van Apaculpa werd getroffen. Door de regenval ontstonden enkele aardverschuivingen waardoor zeker 6 doden vielen. Verwacht wordt dat de storm langzaam wegtrekt en de Grote Oceaan optrekt en daar verder uitgroeit naar een orkaan.

Meer informatie over Felix of andere orkanen vind je ook hier --> Hurricane Season 2007