Franse regering riddert George Clooney

Icoon ShowbizzDe Amerikaanse acteur George Clooney is zondag geridderd door de Franse regering. Hij kreeg een medaille uitgereikt als Ridder in de Orde van Kunst en Letteren, een belangrijke cultuurprijs die de Franse regering sporadisch aan buitenlanders uitreikt.

Met de bekroning wil Frankrijk Clooney bedanken voor al zijn verdiensten voor de internationale filmindustrie. In zijn dankwoord prees de acteur op zijn beurt de Franse regering voor alle energie die het land heeft geïnvesteerd in de crisis in de Sudanese regio Darfur.

Clooney zamelde het afgelopen jaar geld in voor het door oorlog, honger en genocide geteisterde gebied. Hij sprak onder meer voor de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties en reisde naar China en Duitsland om de regeringen om hulp te vragen.

De 46-jarige Clooney speelt in grote blockbusters als de Ocean's-serie, Batman& Robin en Spykids. Anderzijds maakt hij kleine, geëngageerde films als Good Night and Good Luck en Syriana. Voor de laatste ontving de acteur vorige jaar een Oscar.
George Clooney
Acteur George Clooney geridderd door Franse regering