FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 22 november 2005

Jongen mediteert 6 maanden zonder voedsel

JohnDDD (vertaald!) had ons via de nieuws-submit te melden:

Boeddha jongenDuizenden pelgrims trekken de dichtbegroeide jungle van Zuid-Nepal in om een vijftienjarige jongen te aanbidden die de nieuwe Boeddha genoemd wordt. Gelovigen beweren dat Ram Bomjon, die in stilte mediteert onder een boom, niet gegeten of gedronken heeft sinds hij daar 6 maanden geleden is gaan zitten. Getuigen zeggen dat zij licht hebben zien stralen uit het voorhoofd van de tiener. "Het ziet er een beetje uit als wanneer je een fakkel door je hand laat schijnen", zegt Tek Bahadur Lama, lid van het comité dat verantwoordelijk is voor het groeiende aantal bezoekers uit India en elders in Nepal.

Foto's van Ram Bomjon, die beschikbaar zijn voor 5 rupees (4 dollarcent), zijn overal in de regio aanwezig. Dokters uit de regio zijn niet tot een conclusie gekomen en verklaarden dat ze enkel konden bevestigen dat de jongen in leven was, hoewel ze niet dichter dan 5 meter bij hem mochten komen. De populariteit van het fenomeen is deels te verklaren doordat het lijkt op de tijd uit het leven van de historische Boeddha, die 250 kilometer verderop geboren werd rond 543 voor Christus.

De Boeddha bereikte verlichting toen hij 49 dagen lang onder een heilige Boddhi boom mediteerde. Ram Bomjon zit ook onder een Boddhi boom, in dezelfde houding als de Boeddha, maar zijn inspanning duurt reeds langer. Rams moeder, die dezelfde naam heeft als Boeddha's moeder verklaart: "Hij is beslist dunner geworden. 's Morgens lijkt hij doods, alsof er geen bloed in hem zit, maar zodra de zon opkomt lijkt hij helderder en helderder te worden."

De commotie werd vorige week groter toen een slang Ram gebeten zou hebben en er een gordijn om hem heen werd gehangen. Vijf dagen later werd het geopend en de tiener zei: "Zeg de mensen dat ze me geen Boeddha moeten noemen. Ik heb niet de energie van de Boeddha. Ik heb het niveau van een rinpoche (minder goddelijk)." "Een slang heeft me gebeten maar ik heb geen behandeling nodig. Ik heb 6 jaar diepe meditatie nodig."

Ondanks zijn protest, is de "Boeddha jongen" beroemd. Een groeiende markt is opgestaan in het ooit zo rustige oerwoud. De pelgrims worden voorzien van kauwtabak en fietsreparaties tot wierook en heilige amuletten. Een omheining is om Rams boom gebouwd om te voorkomen dat pelgrims hem aanraken. Inmiddels wordt een derde omheining gebouwd, evenals een parkeerplaats voor bussen.

Uitslagen Champions League (22/11/2005)

Vanavond werd de vijfde speelronde in de groepen A tot en met D in de Champions League gespeeld. Hieronder vind je de uitslagen.

Poule A:

Juventus - Club Brugge 1-0
80. Del Piero 1-0

Bayern München - Rapid Wien 4-0
21. Deisler 1-0
54. Karimi 2-0
72. Makaay 3-0
74. Makaay 4-0

Stand:

Positie:Club:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1Bayern München *5129-3
2Juventus *5129-4
3Club Brugge565-6
4Rapid Wien +502-12

* = naar de achtste finales
+ = uitgeschakeld

Woensdag 7 december:
Club Brugge - Bayern München
Rapid Wien - Juventus

Poule B:

Ajax - Sparta Praag 2-1
68. De Jong 1-0
89. De Jong 2-0
90. Petras 2-1

FC Thun - Arsenal 0-1
88. Pires (pen) 0-1

Stand:

Positie:Club:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1Arsenal *51510-2
2Ajax *51010-6
3FC Thun534-9
4Sparta Praag512-9

* = naar de achtste finales

Woensdag 7 december:
Arsenal - Ajax
Sparta Praag - FC Thun

Poule C:

FC Barcelona - Werder Bremen 3-1
14. Gabri 1-0
22. Borowski (pen) 1-1
26. Ronaldinho 2-1
71. Larsson 3-1

Panathinaikos - Udinese 1-2
45+1. Charalambides 1-0
81. Iaquinta 1-1
83. Candela 1-2

Stand:

Positie:Club:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1FC Barcelona *51314-2
2Udinese5710-10
3Panathinaikos543-11
4Werder Bremen547-11

* = naar de achtste finales

Woensdag 7 december:
Werder Bremen - Panathinaikos
Udinese - FC Barcelona

Poule D:

Lille OSC - Benfica 0-0

Manchester United - Villarreal 0-0

Stand:

Positie:Club:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1Villarreal572-1
2Lille OSC561-1
3Manchester United562-2
4Benfica553-4

Woensdag 7 december:
Benfica - Manchester United
Villarreal - Lille OSC

Playboyfoto's Paradise Hotel

Iedereen kent ondertussen de dames Melisa en Roxanne uit Paradise Hotel wel. Ik herinner me nog goed dat de heren deze twee schatjes frigo's noemden, maar daar valt in de fotoreportage in de Playboy van deze maand weinig van te merken. Dit zijn echt geen kille dames, althans de foto's doen anders vermoeden.

Toch vind ik het persoonlijk leuker wanneer er wat bekendere dames in de Playboy staan, zoals destijds Valerie Zwikker. Al waren de dames van de Mediamarkt toch ook geinig om naar te kijken. Je hoopt toch altijd dat je er dan ééntje tegenkomt bij de kassa...

Melisa en Roxanne zal je niet zo snel ergens tegenkomen, maar mocht dat toch gebeuren dan zal deze Playboy-reportage zeker nog op je netvlies staan...

Have fun!

Oltmans maakt selectie bekend Nederland

Bondscoach Roelant Oltmans heeft de selectie bekend gemaakt van het Nederlands mannenhockeyelftal voor de Champions Trophy, die plaatsvindt van 10 t/m 18 december in Chennai, India.

Nederland speelt in het Belgische plaatsje Boom nog eerst een oefeninterland tegen België. Deze vindt plaats op 30 november en drie dagen daarna gaat Oltmans met zijn mannen naar Oman om zich voor te bereiden op de Champions Trophy.

Selectie Champions Trophy:

Guus Vogels, Klaas Veering, Robert van der Horst, Sander van der Weide, Thijs de Greeff, Geert-Jan Derikx, Taeke Taekema, Jeroen Delmee, Teun de Nooijer, Teun Rohof, Timme Hoyng, Ronald Brouwer, Matthijs Brouwer, Rob Reckers, Floris Evers, Nick Meijer, Karel Klaver, Roderick Weusthof.

Degradatieregeling GGD nog geen feit

Hoewel de clubs uit de Gouden Gids Divisie al eerder toestemden met het plan de promotie/degredatieregeling te herzien, is het nog niet zeker dat hij er ook komt. De KNVB gaat eerst kijken of er wel behoefte en animo is voor het plan.

Het grootste probleem is nog dat veel amateurclubs niet willen promoveren naar de Gouden Gids Divisie. Zij zijn bang dat ze dan veel geld moeten investeren in de accommodatie. Daarom wil de KNVB de promotie niet verplicht stellen.

Tevens zijn er ook plannen voor een nieuwe topklasse. De KNVB wil de zes hoofdklasses van nu vervangen door twee topklasses. Veel amateurclubs zijn daarop tegen, omdat ze anders misschien veel streekderby's verliezen. Daarom zouden de wedstrijden altijd op zaterdag plaatsvinden. Dit vereist natuurlijk wel goedkeuring van de clubs die nu nog op zondag spelen.

In 2006 zal de KNVB beslissen hoe de promotie/degradatieregeling er uit gaat zien.

Maud, Treble en Behave naar Songfestival

Icoon MuziekZangeres Maud en de bands Behave en Treble zullen deelnemen aan het geheel vernieuwde Nationale Songfestival, dat op 12 maart 2006 plaats zal vinden. Dit is vandaag door de NOS in Amsterdam bekend gemaakt

Op het nieuwe Songfestival zullen geen voorronden meer plaatsvinden. Op één avond spelen de drie deelnemende artiesten allen drie nummers: twee eigen nummers, en een nummer dat middels een open inschrijving voor tekstschrijvers en componisten is ingestuurd. De juryleden, onder leiding van Cornald Maas, kiezen van de drie vertolkte nummers het beste liedje, waarna het publiek kiest voor de beste artiest. Deze artiest zal ons land volgend jaar in Athene vertegenwoordigen.

Het Nationale Songfestival zal plaatsvinden in de Heineken Music Hall en gepresenteerd worden door Paul de Leeuw. De NOS verzorgt de uitzending van het festijn op de Nederlandse televisie.

-
Voor deelname aan de schrijvers- en componistenwedstrijd kan de website van de NOS geraadpleegd worden.

Studenten Novitas winnen in glazen Sims 2 huis

De studenten van "Novitas" zijn overgebleven als winnaars van de Sims 2 wedstrijd. De wedstrijd die bestond uit het uitvoeren van allerlei opdrachten tijdens een 4-daags verblijf in het glazen Sims 2 huis in Utrecht. De strijd ging tussen 4 teams bestaande uit elk 4 studenten.



De opdrachten die uitgevoerd moesten worden bestonden onder andere uit het organiseren voor een borrel voor zoveel mogelijk bekende Nederlanders en het 12 uur achter elkaar spelen van de Sims 2 op een console. Uiteindelijk hadden Jon, Nikki, Roel en Sylvia van Novitas op het eind de meeste punten bij elkaar gesprokkeld waardoor ze naar huis gingen met de hoofdprijs: een Fiat Punto.

Journaallezers klagen over seksgrappen BNN

Icoon Televisie Verschillende presentatoren van het NOS Journaal waren de seksueel getinte grappen van BNN-presentatrice Sophie Hilbrand aan het einde van het televisieprogramma Spuiten en Slikken zat. Ze hebben daarom hun beklag gedaan bij hun hoofdredactie en niet zonder resultaat. Vanaf deze week zal aansluitend op het BNN-programma direct het reclameblok volgen.

In het programma testen presentatoren diverse drugs en seksuele handelingen. Aan het einde van de show maakte Hilbrand altijd een 'bruggetje' naar het NOS Journaal. Zo vertelde ze een keer dat uit onderzoek bleek, dat de helft van de bevolking geen seksspeeltje heeft. "En ik heb niet zo'n speeltje, dus de kans is groot dat de persoon die hierna in beeld komt er wel een heeft." Waarna direct het hoofd van een journaallezer in beeld verscheen.


Presentatrice Sophie Hilbrand


Een woordvoerder van de NOS lichtte het beklag gisteren verder toe. "De journaalpresentatoren worden geacht het vaak serieuze, en soms heel ernstige, wereldnieuws te lezen en zijn vanuit die positie niet in staat om te reageren op deze kwinkslagen." In onderling overleg is vervolgens besloten de journaalpromo's direct na Spuiten en Slikken te laten vervallen.

Katherine Legge crasht bij F1-debuut

In de laatste dagen van je team een vrouw laten rijden. Het is altijd goed voor wat publiciteit, zeker als ze ook nog crasht.

Voor Minardi en de sponsors is het een afscheidstest, waarbij onder andere Christijan Albers en Robert Doornbos voor de laatste keer in de zwarte auto rijden. Paul Stoddart nam het ook op zich om de eerste vrouw sinds 1992 in een Formule 1-auto te laten rijden, met de test van Katherine Legge, die afgelopen jaar in de Amerikaanse Toyota Atlantic series uitkwam.

Vooraf was ze wel wat zenuwachtig en dat kwam het resultaat niet ten goede. Na twee rondes te hebben gereden op circuit Vallelunga crashte Legge. Gelukkig kon ze ongedeerd uitstappen, maar voor vandaag zat de test erop. Morgen zal ze opnieuw in de auto klimmen en zal ze ongetwijfeld proberen alle mannelijke vooroordelen over rijdende vrouwen weg te nemen.

Westerhof al weer weg als trainer bij Chivas

Hans Westerhof is na slechts vijf maanden trainerschap alweer vertrokken bij Chivas USA. Westerhof, die vijf maanden geleden de opvolger werd van Thomas Rongen, moet plaats maken voor Bob Bradley.

Chivas deed afgelopen jaar voor het eerst mee aan de Major League Soccer en eindigde als laatste in de Western Conference. Rongen startte het seizoen met slechts vijf punten uit elf wedstrijden. Onder leiding van Westerhof werden de prestaties nauwelijks beter, dertien punten uit 21 wedstrijden. Reden voor de Amerikaanse club om Westerhof, in het verleden onder meer trainer van Willem II en technisch directeur bij het Mexicaanse Guadalajara, de laan uit te sturen.

Standen NFL na speelweek 11

De mogelijkheid van een perfect seizoen voor de Indianapolis Colts wordt met de week groter. Waar Manning & co. doorgaans problemen hadden met het spelen in winters weer staan na tien wedstrijden nog louter wedstrijden in overdekte stadions en in het zonnige zuiden op het programma. In 1972 waren het de Miami Dolphins die dit kunststukje als enige team in de geschiedenis wisten op te voeren.

AFC
East
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
New England640.6002272533-23-24-32-12-0Won 2
Buffalo460.4001522104-10-54-30-32-1Lost 1
Miami370.3001621962-31-41-52-20-3Lost 3
N.Y. Jets280.2001212272-20-61-61-21-1Lost 5
North
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
Pittsburgh730.7002361613-24-16-31-03-1Lost 1
Cincinnati730.7002471793-24-14-33-02-1Lost 1
Cleveland460.4001571703-21-42-52-10-3Won 1
Baltimore370.3001161843-20-53-50-22-2Won 1
South
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
Indianapolis10001.0003051524-06-08-02-04-0Won 10
Jacksonville730.7002111704-13-26-21-12-1Won 3
Tennessee280.2002032621-41-42-60-21-2Lost 5
Houston190.1001412921-40-51-80-10-4Lost 3
West
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
Denver820.8002591696-02-26-12-13-0Won 3
San Diego640.6003002023-23-25-21-22-1Won 3
Kansas City640.6002442143-13-35-31-12-2Won 1
Oakland460.4002182292-32-32-52-10-4Won 1
NFC
East
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
Dallas730.7002221644-13-21-16-23-1Won 3
N.Y. Giants730.7002811845-12-21-16-22-1Won 1
Washington550.5002002014-11-40-35-22-1Lost 2
Philadelphia460.4002102323-11-53-11-50-4Lost 4
North
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
Chicago730.7001691105-12-21-26-13-0Won 6
Minnesota550.5001742453-12-40-15-43-1Won 3
Detroit460.4001671933-21-42-02-61-3Lost 1
Green Bay280.2002182041-41-40-32-50-3Lost 1
South
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
Carolina730.7002531794-13-22-15-21-1Lost 1
Tampa Bay730.7002061834-13-22-15-21-1Won 2
Atlanta640.6002442063-33-13-13-31-1Lost 2
New Orleans280.2001592661-41-41-21-61-1Lost 6
West
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
Seattle820.8002721875-03-21-17-15-0Won 6
St. Louis460.4002523003-21-42-12-51-4Lost 2
Arizona370.3002052682-31-41-02-72-3Won 1
San Francisco280.2001512902-40-40-12-71-2Lost 3

Moens zeker twee weken niet inzetbaar

Doelman Oscar Moens zal voorlopig niet voor Willem II kunnen uitkomen. De voet van de doelman zal voor twee weken in het gips worden gezet.

De oorzaak voor de afwezigheid van Moens is een ontsteking in een pees. Nadat het gips over twee weken van de voet is verwijderd, zal moeten blijken of de keeper weer kan spelen of dat er verdere behandeling nodig is.

Reservedoelman Peter Zois zal tijdens de afwezigheid van Moens zijn plek onder de lat innemen.

Tocht Olympische fakkel 64 dagen

Voor het begin van de Olympische Spelen in Turijn van 2006 zal de fakkel een tocht door Italië maken van 64 dagen. Vele beroemdheden, waaronder de voetballer Fransesco Totti en modegoeroe Giorgio Armani, zullen de fakkel dragen.

Op 7 december zal de fakkel in Rome aankomen en wordt daarna door 10.001 lopers 11.000 kilometer gedragen door 140 steden heen. Zo zal Paus Benedictus XVI een zegen uitspreken over het vuur en zal hij ook een ritje maken in een Venetiaanse gondel en een Ferrari.

De eerste persoon die de fakkel zal dragen is Stefano Baldini. Baldini werd op de vorige Olympische Spelen in Athene kampioen op de marathon. De Olympische Spelen van Turijn zullen beginnen op 10 februari.

Uitslagen NFL speelweek 11

De Miami Dolphins en New York Jets werden op shutouts getracteerd, terwijl vijf wedstrijden met minder dan drie punten verschil beslist werden. In Cincinnati was weinig meer te merken van de goede verdediging van de Indianapolis Colts, maar liet de aanval zien dat veel scoren dan het beste alternatief is.
Zondag 20 november
Final1234T
New Orleans (2-8-0)0701017
New England (6-4-0) «777324
Final1234T
Detroit (4-6-0)07007
Dallas (7-3-0) «767020
Final1234T
Miami (3-7-0)00000
Cleveland (4-6-0) «9310022
Final1234T
Carolina (7-3-0)00033
Chicago (7-3-0) «1030013
Final1234OT
Pittsburgh (7-3-0)06070
Baltimore (3-7-0) «013003
Final1234T
Tampa Bay (7-3-0) «10371030
Atlanta (6-4-0)01071027
Final1234T
Oakland (4-6-0) «307616
Washington (5-5-0)760013
Final1234T
Jacksonville (7-3-0) «07141031
Tennessee (2-8-0)0147728
Final1234T
Arizona (3-7-0) «31032238
St. Louis (4-6-0)3771128
Final1234T
Philadelphia (4-6-0)0010717
NY Giants (7-3-0) «01031427
Final1234T
Seattle (8-2-0) «31410027
San Francisco (2-8-0)3631325
Final1234T
Buffalo (4-6-0)370010
San Diego (6-4-0) «142131048
Final1234T
NY Jets (2-8-0)00000
Denver (8-2-0) «71001027
Final1234T
Indianapolis (10-0-0) «14217345
Cincinnati (7-3-0)10177337
Final1234T
Kansas City (6-4-0) «102101445
Houston (1-9-0)7010017
Maandag 21 november
Final1234T
Minnesota (5-5-0) «077620
Green Bay (2-8-0)770317

Ivanisevic geselecteerd door Kroatische bondscoach

Goran Ivanisevic zal op 2 en 4 december deel uitmaken van de Kroatische selectie, die dan de finale van de Davis Cup speelt tegen Slowakije. De Wimbledon winnaar van 2001 werd vandaag opgeroepen door de Kroatische bondscoach Pilic.
Ivan Ljubicic en Mario Ancic zullen uitkomen in het enkelspel. De andere dubbelaar is het 2 meter en 8 centimeter lange servicekanon Ivo Karlovic.

In het Slowaakse team zullen Dominik Hrbaty, Karol Beck, Karol Kucera en Michal Mertinak proberen hun eerste Davis Cup overwinning te realiseren.

Opmerkelijk is wel dat geen van beide ploegen ooit de finale van het meest prestigieuze landentoernooi bereikte.

Lelijkste hond ter wereld overleden

's Werelds lelijkste hond is afgelopen vrijdag op veertienjarige leeftijd overleden. Sam, een Chinese volbloed, was vrijwel haarloos en had nog maar een paar scheve tanden in zijn bek. Het dier werd in de Verenigde Staten tot drie maal toe gekroond tot lelijkste hond ter wereld.

De hond had het goed voor elkaar. Zo verscheen hij op de Japanse tv, overnachtte hij in luxe hotels en ontmoette hij vastgoedmagnaat Donald Trump. Foto's van Sam stonden op verschillende shirts en koffiemokken. Verder was het de bedoeling dat Sam gefilmd zou worden door Discovery Channel in het kader van een nieuwe serie over 's werelds lelijkste dieren. Dit programma kwam voor Sam echter te laat.

Zijn baasje Susie Lockheed besloot hem vrijdag in te laten slapen, omdat zijn hart te zwak was geworden. "Ik denk niet dat er ooit een andere Sam zal komen. Sommige mensen zullen daar blij mee zijn", aldus Lockheed.

Klik hier voor een filmpje van Sam.


Sam, 's werelds lelijkste hond

25 Kandidaten voor NFL HoF

De lijst met kandidaten voor introductie in de Pro Football Hall of Fame is vandaag bekend gemaakt. Pas in februari wordt echter de definitieve lijst van vijftien kandidaat-leden onthuld.

Aan een lijst van dertien namen uit de moderne NFL worden dan twee figuren uit een verder verleden toegevoegd. Wie dat zijn is al bekend: Cowboys-tackle Rayfield Wright en Raiders-coach John Madden zijn de uitverkorenen. De lijst van 25 bevat als meest recent gestopte spelers Cowboys-quarterback Troy Aikman en de vorig jaar op 42-jarige leeftijd overleden defensive end van de Eagles, Reggie White. Aikman leidde de Dallas Cowboys naar drie superbowlzeges in de jaren '90 en werd zesmaal op rij uitverkoren in de Pro Bowl te spelen. White werd tweemaal uitgeroepen tot verdediger van het jaar, is tweede in aantal sacks tijdens zijn 15-jarige carrière en werd dertien keer op rij uitgenodigd voor de Pro Bowl, een record. Overige illustere namen op de lijst zijn die van wide receiver Art Monk, quarterback Warren Moon en eigenaars Art Modell en Ralph Wilson jr.

Mario Kart DS doet het ook online goed

Nintendo heeft vandaag gezegd dat inmiddels al meer dan 45% van de kopers van Mario Kart DS de online-modus hebben uitgeprobeerd. Van de 112.000 verkochte games zijn er 52.000 online verschenen.

Volgens de PR-dame van Nintendo, Beth Lewellyn, zal Mario Kart DS miljoenen gaan verkopen en ze hoopt dat ook Animal Crossing DS en Metroid Prime Hunters voor DS net zo populair worden op het Wi-Fi-netwerk van Nintendo.

Als vergelijking: van de bezitters van Halo 2 voor Xbox heeft slechts 18% de game online gespeeld.

Blizzard voert kinderslot in bij WoW

Een era waarin ouders meer controle zullen hebben over hun gamende kinderen lijkt aan te breken. Laatst berichtten we je al over het kinderslot dat in de Revolution zal gaan zitten, nu is Blizzard aan de beurt om ouders de mogelijkheid te bieden om World of Warcraft 'op slot' te doen. Blizzard heeft namelijk een optie toegevoegd waarmee ouders zelf kunnen instellen wanneer hun kinderen WoW mogen spelen. Bij sommige mensen is dit dan ook geen overbodige luxe. Het kan worden aangepast vanaf de 'Account Management' sectie op http://www.wow-europe.com.


Of ik even WoW ga spelen? Dat gaat niet. Paps heeft het geblokkeerd...

Rebecca Loos naakt in Playboy

Icoon Showbizz Rebecca Loos, de vrouw die een korte affaire had met topvoetballer David Beckham, poseert naakt in het januarinummer van Playboy. Dat maakte het mannenblad vandaag bekend.

De relatie die Rebecca Loos in september 2004 met David Beckham had, deed veel stof opwaaien. De voetballer is namelijk getrouwd met voormalig Spice Girls-zangeres Victoria. Loos zocht zelf de publiciteit en 'verkocht' haar verhaal aan een Britse boulevardkrant. Onlangs stond zij opnieuw in de schijnwerpers toen ze in het huwelijksbootje stapte met het bekende lingeriemodel Jenny Shimizu. Met de trouwerij hoopte Loos haar nieuwe tv-programma op de kaart te zetten.

Het januarinummer van Playboy met Rebecca Loos ligt vanaf 8 december in de schappen.

De spoorweg. Tyne Cot 1917

Zomaar een verhaal, een verhaal van een jonge knul, een van de velen. Bert Fearns heet hij, vrijwilliger en tunneler.

" We waren al 2 dagen op.
Ik denk niet dat we meer dan een paar honderd meter vooruit geschoven waren.
Er was geen linie, alleen meer granaatkraters die we moesten proberen te bezetten, maar dat was onmogelijk na de mars hierheen en de gevechten- we waren uitgeput.
In de avond deden ze ( de duitsers) een tegenaanval. Ik was op een begraafplaats op de rand van de spoorwegbediing, gewoon zo snel mogelijk schietend in de donkere massa die de heuvel afkwamen. Er waren geen doelen, er was slechts een donkere vorm die op ons afkwam.- je kon niet zien of je iemand geraakt had. Hoe dan ook, we joegen ze weg.. Na dit en de aanval van de vorige dag was ik zo moe dat ik niet geloof dat het me nog iets uitmaakte of ik zou leven of sterven.
Hoe dan ook, ik kroop in een Duitse bunker.
Een smerige donkere plek, je kon er niet rechtop staan- ik heb nooit begrepen waarom ze zo maakten- en ik kon niet veel zien maar er waren al mannen in, allemaal uitgeput.

Toen ik wakker werd had ik mijn hoofd op zijn schouder, het was geen andere Lancashire Fusilier, het was een dode duitse officier! Hij had geen schrammetje- we keken allemaal- hij was gedood door schokken.
Er waren 3 anderen in dezelfde toestand.
De Australiërs losten ons die nacht af: zijn jullie de LF's? Goed, piss off"
We hadden geen tweede aansporing nodig, ik gleed een heuvel af naar de holle weg en probeerde de spoorweg naar Ieper terug te volgen"


Luchtfoto van Tyne Cot 9-10-17
Dit is het landschap dat hij om zich heen zag.

Private Bert Fearns, D Compagny, 2/6 Battallion, Lancashire Fusillierss, 9-11 oktober 1917
Beneath Flanders Fields, Peter Barton, Peter Doyle en Johan vandeWalle


Trieste foto dit.. de ontreddering op die knul's gezicht..

Op 11 november van dit jaar zijn we wat voetstappen van Bert na gaan wandelen, onder andere naar de spoorweg.
Eigenlijk is deze plek, als je beide foto'van 1917 en 2005 naast elkaar legt niet veel veranderd, een van de weinige plekken waar je na kunt denken, je inbeelden, stilstaan bij alle gruwelen die de mannen doorstaan hebben.
Hier kwam dan ook het kruisje..


11-11-2005

Is het er volgend jaar nog?
Nee, er komt een fietspad...

De buttonmash-vibrator van Hori

Erger je je ook wel eens aan zogenaamde buttonmashers die door heel snel willekeurig op knoppen te drukken winnen in bijvoorbeeld Dead or Alive? Of speel je nog steeds Track & Field op je MSX? Goed nieuws, dan heeft Hori de oplossing voor je. Met deze (uiteraard Japanse) gadget mep je gegarandeerd sneller dan ieder ander!



Check het filmpje op deze link om de gadget in actie te zien. Voor deze en nog meer gestoorde accesoires, neem een kijkje op Hori's PeriBorg site.

Assistent-bondscoach Turkije stapt op

Mehmet Ozdilek, de assistent-bondscoach van het Turkse nationale team, heeft dinsdag zijn ontslag ingediend. Ozdilek was betrokken bij de grote vechtpartij die vorige week uitbrak na afloop van de interland tussen Turkije en Zwitserland, en trok zelf zijn conclusies.

Het kwalificatieduel voor het wereldkampioenschap 2006 in Duitsland liep na afloop geheel uit de hand. De Turken, gefrustreerd omdat ze zich ondanks een 4-2 overwinning niet plaatsten voor het WK, vlogen de Zwitsers aan. Op foto's die gemaakt zijn is te zien dat Ozdilek actief meedoet aan het opjagen van de tegenstanders.

Inmiddels is de FIFA ook een onderzoek naar de incidenten begonnen. De Turkse voetbalbond zegt dat ook Zwitserse spelers zich schuldig hebben gemaakt aan wangedrag.

Ozdilek is voormalig speler van Besiktas en trad in juli aan als assistent van bondscoach Fatih Terim.

Fischer na hartstilstand in ziekenhuis

Jiri Fischer van de Detroit Red Wings is opgenomen in het ziekenhuis nadat hij tijdens de thuiswedstrijd tegen de Nashville Predators een hartstilstand kreeg.

Na ruim zeven minuten in de eerste periode stortte de Tsjech in terwijl hij op de bank zat. Hij had op dat moment bijna vijf minuten speeltijd erop zitten. Teamarts Tony Colucci moest de verdediger defibrilleren en hartmassage toepassen alvorens hij naar het ziekenhuis kon worden afgevoerd. Teamgenoten bezochten hun collega later, en berichtten dat hij zelfstandig ademde en bij kennis was, zelfs joviaal. De wedstrijd werd gestaakt bij een 1-0 voorsprong voor de Predators en een nieuwe datum is nog niet bekend gemaakt.

In 2002 werd bij Fischer al een hartafwijking geconstateerd tijdens een reguliere medische test die elke speler gedurende het trainingskamp voor het seizoen dient te ondergaan. Een extra test wees uit dat de Tsjech gewoon kon spelen. Volgens Fischer verklaarde destijds dat de afwijking er op neer komt dat de hartwand wat dikker is dan normaal.

Hartproblemen zijn niet volledig vreemd in de NHL. Verdediger Karel Pilar van de Toronto Maple Leafs is momenteel uitgeschakeld wegens een hartaandoening en de ijshockeywereld werd vorig jaar opgeschrikt door het tijdens een wedstrijd overlijden van de 31-jarige Letse Minnesota Wild-aanvaller Sergei Zholtok. Bij hem waren een jaar eerder al hartritmestoornissen geconstateerd.

'Amerikaanse kinderen als proefkonijn'

Icoon WetenschapHet uitvoeringsorgaan van het Amerikaanse congres heeft in haar nieuwe richtlijnen laten opnemen dat het testen van chemische stoffen in bestrijdingsmiddelen op kinderen is toegestaan. De EPA (Environmental Protection Agency) is verantwoordelijk voor de handhaving en uitvoering van de Amerikaanse milieuwetten. Recent zijn de regels voor het testen van chemische stoffen opnieuw op papier gezet.

Tot woede van milieuorganisaties, wetenschappers en zelfs congresleden blijken er enorme hiaten in de regelgeving te zitten. Zo is het testen van mishandelde of verwaarloosde kinderen toegestaan zonder toestemming van ouders of voogd en mag er getest worden op gehandicapte kinderen. Ook mag er meer dan normaal gezondheidsrisico genomen worden met het testsubject als er een direct voordeel voor het geteste kind kan ontstaan.

De regelgeving moest worden aangepast omdat al eerder naar buiten was gekomen dat sommige mensen tijdens tests bloot waren gesteld aan chemische stoffen. De slachtoffers hadden meestal geen flauw idee waarom de tests werden uitgevoerd. Volgens de organisatie zijn de regels nu juist aangescherpt om kinderen en zwangere vrouwen beter te beschermen. Een van de regels beschrijft echter specifiek dat "het testen met chemische stoffen is toegestaan op kinderen waarvan is aangetoond dat ze zijn misbruikt of verwaarloosd".

Grote belangstelling voor Maxwell en Trabelsi

Ajax-spelers Maxwell en Trabelsi spelen volgend seizoen zo goed als zeker voor een andere club. Voor beide spelers is grote belangstelling van een aantal buitenlandse clubs.

Maxwell staat in de belangstelling van Juventus en Real Madrid. De kans is aanwezig dat de Braziliaan in de winterstop al naar Real Madrid zal vertrekken. Roberto Carlos heeft namelijk in de media laten weten dat de verdediger van de Amsterdammers een goed alternatief is voor de Madrilenen. "Maxwell is zeker een goede optie aangezien hij nog geen Champions Leagueduels heeft gespeeld en dus direct inzetbaar zal zijn. Bovendien is hij een ervaren en goede linksback"

Trabelsi heeft aangegeven dat hij zijn contract in Amsterdam niet wil verlengen, en is dus bezig aan zijn laatste seizoen in de hoofdstad. De verdediger uit Tunesië heeft over belangstelling niet te klagen. AC Milan, AS Roma, Internazionale, Arsenal en wederom Juventus zijn geïnteresseerd in de diensten van Trabelsi. Hierdoor zal hij aan het einde van dit seizoen hoogstwaarschijnlijk naar een Europese topclub vertrekken.

Behalve de eerder genoemde spelers zal ook Steven Pienaar vertrekken bij Ajax. Na dit seizoen is hij transfervrij en staat in de belangstelling van onder meer Benfica en Manchester City. Ook Nigel de Jong is een prooi voor buitenlandse clubs. Hamburger SV, Mancherster United en Chelsea zijn geïnteresseerd in de middenvelder. Tot slot mogen ook Hans Vonk, Nourdin Boukhari en Yannis Anastasiou uitkijken naar een nieuwe club.

Programmamakers 6pack veroordeeld

Icoon Televisie De politierechter in Utrecht heeft de 25-jarige Maarten R. en de 29-jarige Menno K. van het televisieprogramma 6pack veroordeeld. Zij kregen een boete van 660 euro en een voorwaardelijke werkstraf van dertig uur opgelegd. De twee maakten vorig jaar zonder toestemming opnamen op vliegbasis Soesterberg. Zij waren over een hek geklommen, nadat een poging om een afspraak te maken met een niet-bestaande majoor was mislukt.

Maarten R. en Menno K. werden op 3 augustus 2004 door de marechaussee aangehouden. Deze nam het geschoten beeldmateriaal in beslag. Na de aanhouding trof de marechaussee ook een nepvuurwapen aan in de auto van de programmamakers. Volgens de verdachten was deze tijdens een reis naar Polen door een kennis in hun kofferbak gelegd. Zij waren vergeten het wapen uit de auto te halen.

Politierechter E. Ruinaard veroordeelde de verdachten overeenkomstig de eis. De in beslag genomen opnamen krijgen de programmamakers niet terug. Maarten R. en Menno K. waren niet bij de uitspraak aanwezig.

Sint heeft geen spijt van oorvijg

ShockingSinterklaas heeft er geen spijt van dat hij afgelopen zaterdag tijdens de intocht in Rijswijk een oorvijg heeft uitgedeeld aan een lastig knulletje. De knaap begon plotseling aan Sints lange witte baard te trekken en kreeg meteen een lel van de grote kindervriend.

Sinterklaas: ''Het was een spontane reactie. Ik heb er ook geen spijt van. Anders had ik deels of helemaal zonder baard gestaan. Dan zouden er mogelijk tientallen kindertjes zijn getraumatiseerd.'' De goedheiligman maakte tijdens zijn toespraak in winkelcentrum In de Bogaard wel melding van het voorval. Hij zei dat in Rijswijk duizenden lieve kinderen wonen maar ook één stout jongetje. Die zojuist heel erg hard aan zijn baard had getrokken en dat dit heel erg zeer deed. Dat hij daarom een tik had uitgedeeld. Sinterklaas: ''De oohh's waren niet van de lucht''.

Volgens sommigen had Sinterklaas zaterdag in Rijswijk wel wat weg van politicus Dick Jense; voormalig Tweede Kamerlid van Leefbaar Nederland en tegenwoordig raadslid voor de partij Onafhankelijk Rijswijk.

Vrouwen willen liever werken dan seksen

Icoon EnquêteDe goed opgeleide en geëmancipeerde vrouw in Nederland geeft bepaald geen voorrang aan seks. Liever gaat ze bij oma op bezoek, of leest ze een boek. De tuin is het enige dat voor een vrouw nog vervelender is dan een vrijpartij. Ze geeft zelfs de voorkeur aan haar werk. Dit is gebleken uit een onderzoek van het weekblad Opzij, dat is gehouden onder 775 lezeressen.

De ondervraagden moesten de zin 'Ik kan mij geen leven voorstellen zonder...' afmaken. De Opzij-vrouwen antwoordden: mijn tuin (33 procent), seks (38 procent), mijn hobby's (49 procent), vakantie en reizen (56 procent), mijn werk (66 procent), mijn familie (69 procent), mijn kinderen (70 procent), mijn partner (75 procent), boeken (80 procent), en mijn vrienden met 82 procent.

Blatter denkt aan afschaffing volksliederen

Als het aan FIFA-voorzitter Sepp Blatter ligt worden de volksliederen voor aanvang van een wedstrijd afgeschaft. Het is een traditie om dan deze liederen tijdens internationale wedstrijden ten gehore te brengen.

Blatter vindt dat er de laatste tijd teveel problemen ontstaan door deze liederen. Verder wil hij ook nog belangrijke wedstrijden, bijvoorbeeld een play-off-wedstrijd om WK-kwalificatie, op neutraal terrein laten spelen. De belangrijkste aanleiding hiervoor zijn de ongeregeldheden na de wedstrijd tussen Turkije en Zwitserland van vorige week.

Vliegtuig US Airways terug na steekvlam

Icoon VervoerNa een probleem aan één van de twee motoren is een vliegtuig van US Airways vandaag direct na de start teruggekeerd naar de luchthaven Schiphol. Het toestel kon de luchthaven veilig bereiken en niemand raakte gewond.

Het betreffende vliegtuig, een Boeing 767 van US Airways, steeg om 12:45 uur op vanaf de Kaagbaan in zuidelijke richting, op weg naar de bestemming Philadelphia. Onmiddellijk na de start ontstond er een technisch probleem aan de linker straalmotor. Nadat een luide knal werd gehoord en een steekvlam uit de motor kwam, zette het toestel koers op weg terug naar de luchthaven. Om 13:02 uur landde het toestel weer.

Aan boord van het vliegtuig waren 109 passagiers en 9 bemanningsleden. De oorzaak van het probleem is nog niet bekend. Een passagier meldt dat men een "enorme steekvlam" heeft gezien en daarnaast "heel veel herrie" gehoord heeft. Een andere ooggetuige meent dat de vlammen "zo groot als het vliegtuig zelf" waren.

De steekvlam was vanaf de grond duidelijk te zien (Foto: Ruben Hofs)
De steekvlammen waren vanaf de grond duidelijk te zien (Foto: Ruben Hofs)

[Update] Monster Hunter Freedom aangekondigd voor PSP

Het spel Monster Hunter is al enige tijd geleden verschenen voor de PlayStation 2, maar een klein broertje van het spel voor de PSP is nu ook in de maak.

Het spel zal de titel Monster Hunter Freedom krijgen en zal gebaseerd zijn op de originele Monster Hunter maar met nieuwe missies en mogelijkheden. Het spel zal met één tot vier spelers speelbaar zijn en zal waarschijnlijk in het eerste kwartaal van 2006 verschijnen.

De mensen die een beetje thuis zijn in de Japanse taal kunnen alvast de Japanse website van het spel bezoeken.

Update 16.20
De eerste screens van het spel zijn ook verschenen. Je kunt deze hieronder bekijken.











Messi en Xavi niet tegen Werder Bremen

Trainer Frank Rijkaard heeft Lionel Messi en Xavi niet opgenomen in de selectie voor het Champions League-duel dinsdagavond van Barcelona tegen Werder Bremen. Beide spelers blonken uit in de met 0-3 gewonnen competitiewedstrijd tegen Real Madrid, maar vanwege het rotatiesysteem van Rijkaard reizen ze niet mee naar Duitsland. Ludovic Giuly en Andrés Iniesta lijken hun vervangers te zijn.

In groep C van de Champions League gaat Barcelona aan de leiding en is al zeker van plaatsing voor de volgende ronde. De thuiswedstrijd tegen Werder wonnen de Catalanen met 2-0 door doelpunten van Deco en Ronaldinho.

Probeer gratis de MMO-RTS Ballerium

De MMO-RTS Ballerium gaat beginnen aan zijn dertigste Beta ronde en iedereen mag dit mee vieren. Na wat tegenslagen, zoals de ontwikkelaar Majorem die zonder geld kwam te zitten, lijkt het nu de goede kant op te gaan met de game.

Iedereen kan nu gratis meespelen. Het enige dat je daarvoor hoeft te doen is je hier te registreren en het spel te downloaden via een van de mirrors op www.ballerium.com.





Hirsi Ali: Wiegel reactionair conservatief

pberends had ons via de nieuws-submit te melden:

PolitiekVVD-Kamerlid Ayaan Hirsi Ali heeft in een interview met het vandaag gepresenteerde 'Jaarboek Parlementaire Geschiedenis 2005', hard uitgehaald naar oud VVD-leider Hans Wiegel. Volgens Hirsi Ali is Wiegel ''reactionair conservatief en precies zo'n Turkse of Marokkaanse vader die instinctief aanvoelt dat hij de modernisering niet kan tegenhouden en zich daarom terugtrekt in zijn buurt, want daar is het lekker veilig.''

De aanval van de politica houdt verband met de afwijzing eerder dit jaar van Wiegel van Hirsi Ali's standpunt over gelijkstelling van openbaar en bijzonder onderwijs (om islamitische en zwarte scholen te voorkomen). Hij noemde dat ''onliberaal''. Het VVD-Kamerlid nu in het interview: ''Ik dacht: ach, die man woont in Dieren of Diever of zoiets, op zo'n ideale, idyllische plek. Volkomen levend in het 'land van ooit', literally. Hij is niet geraakt door de globalisering, door de migratie, door de nieuwe werkelijkheid.''

Hirsi Ali heeft het in het interview verder ook nog over de islam. Ze zegt er zeker van te zijn dat er een ''reformatie'' (hervorming) van die godsdienst komt. ''Die kan alleen plaatsvinden als er sprake is van vrijheid van meningsuiting. Als genoeg mensen hardop mogen zeggen: oké, ik neem de Koran niet letterlijk. En dat zij dan niet onmiddellijk onthoofd worden.''


Geen duim omhoog voor Wiegel van Hirsi Ali

Teams dreigen testakkoord te schrappen

Voor 2006 ligt er weer een akkoord klaar om uit oogpunt van kostenbesparing het aantal tests te beperken. De overige teams zullen echter alleen dit akkoord ondertekenen als ook Ferrari dit doet.

Het afgelopen seizoen testte Ferrari veel meer dan de overige teams, die verbonden waren aan het akkoord voor beperking tot slechts maximaal 30 testdagen. Het Italiaanse team reageerde altijd op commentaar met de stelling dat ze meer moesten testen als enige topteam op Bridgestone-banden. Nu ook dat argument niet meer kan worden gebruikt, door de wissel van Toyota en Williams, eisen de teams unanieme deelname aan het akkoord.

Teambaas Nick Fry van Honda vertelde: "Er ligt een ontwerpakkoord voor 2006, maar in tegenstelling tot afgelopen jaar zal het komend jaar alleen gelden als alle tien teams het bekrachtigen. Afgelopen jaar hadden we geluk, omdat de resultaten van Ferrari niet verontrustend waren, waardoor de concurrentiepositie in het kampioenschap niet werd verstoord. In het vervolg kunnen we het echter ons niet veroorloven om een concurrent als Ferrari zo'n voordeel te gunnen."

Revalidatie Knopper verloopt voorspoedig

Richard Knopper zal zich binnen afzienbare tijd weer bij de selectie van Vitesse gaan voegen. Sinds medio oktober stond de 28-jarige middenvelder buitenspel nadat hij moest worden geopereerd aan de buitenmeniscus.

Inmiddels heeft Knopper de looptraining weer hervat. De trainer van de Arnhemse club, Edward Sturing, hoopt dat hij over een maand weer een beroep kan doen op de aanvoerder van de Arnhemmers.

Voor Youssef Hersi was de blessure van Knopper een redding. Hersi doet het als vervanger van de Rijswijker prima, en Sturing besloot daarop om Hersi, die eerder op de schopstoel zat, van de transferlijst af te halen.

Sony komt met speciale website voor PSP-browsers

Sony heeft vandaag een nieuwe webportal geopend die speciaal ontwikkeld is voor de PSP-browser. Op mobile.station.sony.com kun je een gebruiksvriendelijke website vinden voor PSP-browsers. Op de website zijn onder meer filmpjes, wallpapers en links naar andere PSP-vriendelijke sites te vinden. Natuurlijk is de website ook met een gewone browser te bezoeken.

De PSP-browser is te vinden in update 2.0 voor de PSP, die van de officiële PlayStation site gedownload kan worden.



Domino Day 2005 krijgt een staartje

Esposa, Invictus_ en anderen hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Domino Day 2005Na de commotie die ontstond rond het doodschieten van de mus ten gunste van de recordpoging is er weer een nieuw relletje ontstaan. Eén van de negentien muizen die vrijdagavond werden bezorgd bij het FEC in Leeuwarden, is omgekomen. Een aantal Eindhovense studenten probeerden de beesten via pizzadozen binnen te smokkelen om de recordpoging te verstoren.

De pizzadozen werden na de ontdekking direct in beslag genomen, waarna de lokale Dierenambulance slechts achttien diertjes naar het dierenasiel bracht. De negentiende was daarvoor al dood in de doos aangetroffen. Vermoedelijk is het diertje gestikt.

Wereldrecord bijgesteld naar 4.002.136 steentjes
Naast de ophef rond het verstoren van de recordpoging is vandaag ook een mededeling gedaan door Weijers Domino Productions, de organisatie die het gehele evenement - dominotechnisch gezien - verzorgt. Het wereldrecord dat werd gevestigd, tijdens Domino Day 2005 afgelopen vrijdag, is bijgesteld naar 4.002.136 steentjes. Na een zorgvuldige analyse van de videobeelden bleek dat bij de derde zogenaamde Builders' Challenge er energie aan de baan is toegevoegd door de dame die de balk vasthield, waarop de steentjes stonden. Daarom worden 153.340 steentjes nu niet meer meegeteld voor de recordpoging. Hiermee komt het wereldrecord slechts ruim 10.000 steentjes hoger uit dan het record van vorig jaar.

___________________________
Bekijk hier een videofragment van de derde Builders' Challenge

Grote treinstaking in Frankrijk

Icoon StakingIn Frankrijk rijden er sinds gisteravond geen treinen meer door een grote staking. Het personeel van de Franse spoorwegen protesteert tegen de voorgenomen privatisering van het bedrijf. Daarnaast zijn ze het niet eens met de de arbeidsomstandigheden bij de Franse spoorwegen. Er worden mensen ontslagen en de lonen zijn te laag, vinden ze.

Voor hoe lang het personeel het werk neerlegt is niet bekend, maar de meeste internationale treinen rijden wel. Vier vakbonden hebben opgeroepen tot de staking. Het is al de zesde keer dit jaar dat er bij de Franse spoorwegen wordt gestaakt.

De vakbonden hebben gedreigd de stakingen de hele week te laten duren als de Franse regering niet ingaat op de eisen. Maar de Franse regering en de SNCF, de Franse nationale spoorwegen, lijken vooralsnog niet bereid om op de eisen van de vakbonden in te gaan.

'Real Madrid zoekt versterkingen'

Volgens de Spaanse krant AS is Real Madrid na het verlies tegen Barcelona driftig op zoek zijn naar versterkingen voor in de winterstop. Denny Landzaat zou een kandidaat zijn voor een transfer naar de Spaanse club.

In eigen stadion kreeg Real madrid afgelopen zaterdag voetballes van Barcelona en met name van Ronaldinho. Real-trainer Vanderlei Luxemburgo denkt nu dat er teveel onbalans zit in zijn elftal en heeft het bestuur om versterkingen gevraagd. Een verdedigende middenvelder, een extra linksbenige speler en een spits zouden erbij moeten komen volgens de trainer. Namen die bij deze posities worden genoemd zijn Denny Landzaat (AZ), Luca Toni (Fiorentina) en de Alex van Fenerbaçhe.

Denny Landzaat werd vorig seizoen al enkele keren door Real Madrid bekeken, maar tot een serieus bod van de Madrilenen is het nooit gekomen. Landzaat zelf heeft eerder laten weten graag naar een Europese topclub te vertrekken, maar deze zomer stond de hoge vraagprijs van AZ hem daarbij in de weg. Real Madrid zou echter voor de positie van verdedigende middenvelder ook geïnteresseerd zijn in de Braziliaanse international Ricardinho.

Bush maakt woorden niet waar

Aartsvijand nummer één, van menig moslim welteverstaan, President Bush deed in april 2004 bijna BOEM op het kantoor van zender Al-Jazeera in Qatar. Dit lekte vandaag uit in een memo aan de Daily Mirror. De man die er normaal gesproken geen woorden over vuil maakt, om stijlloos een paar Allah Hakbars van de planeet te vegen, werd deze keer tegengehouden door Engels schoothondje Premier Blair. Als de vergelding van President Bush trouwens wel was doorgegaan zaten er nu een groot aantal weblogs in de shit. Want waar halen wij anders onze onthoofdingfilmpjes(16+) vandaan? Blijkbaar zijn Engelsen toch nog ergens goed voor...

'Bush wilde Al Jazeera bombarderen'

MRDB en ziggyziggyziggy hadden ons via de nieuws-submit te melden:

VS - George Bush Jr.De Amerikaanse president George Bush wilde vorig jaar een bombardement uitvoeren op het hoofdkantoor van de Arabische nieuwszender Al Jazeera. Volgens de Britse krant The Daily Mirror zou Bush zich zo aan de berichtgeving van de zender over de oorlog in Irak hebben geërgerd, dat hij het hoofdkantoor wilde platgooien.

De Britse premier Tony Blair zou Bush overtuigd hebben het plan niet voort te zetten, omdat een dergelijk bombardement wereldwijd tot hevige protesten zou leiden. Al Jazeera is gevestigd in Qatar, een land dat geldt als bondgenoot van de Verenigde Staten. De krant baseert zich op een zeer geheim document uit Downing Street 10, waar Blair kantoor houdt. Volgens een anonieme bron van de krant is het document "explosief en zeer schadelijk voor Bush".

Bush en Blair zouden hun onderhoud in april vorig jaar hebben gehad, terwijl Amerikaanse troepen probeerden opstandelingen in het rebellenbolwerk Fallujah in bedwang te krijgen. Zowel Washington als Londen ergerde zich enorm aan de berichtgeving van Al Jazeera, die filmde achter de linies van de rebellen en beelden toonde van dode militairen en Iraakse slachtoffers.

De voormalig Britse minister van Defensie, Peter Kilfoyle, heeft dinsdag opgeroepen het document te publiceren. "Het is beangstigend te bedenken dat een man die zo machtig is als Bush, dergelijke achteloze actie kan voorstellen", aldus de partijgenoot van Blair.

Zwaardvis doodt Maleisische visser

elsavior en Esposa hadden ons via de nieuws-submit het volgende te melden:

Icoon BizarEen visser uit Langkawi in Maleisië is afgelopen zaterdagavond omgekomen toen een zwaardvis het water uit vloog en de man in zijn hoofd stak. De 39-jarige Adnan Walid liep zeer zwaar letsel op toen een stuk van de bek van de vis afbrak en in zijn hersenen terechtkwam.

De vis miste de oogbal van de man, maar doorboorde zijn brein. Ondanks dat het slachtoffer de 30 centimeter lange vis eruit trok, bleef een stuk van de vis achter. De man werd door een vriend naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis overgebracht, maar moest later naar een ander ziekenhuis vanwege complicaties. Aldaar raakte de man buiten bewustzijn en overleed hij korte tijd later.

De vriend van Adnan, die anoniem wil blijven, voegt toe: "Het was een bizar ongeval. Het is vaker voorgekomen dat mensen gewond raakten door een vis, maar nog nooit dat iemand werd gedood." De 34-jarige vrouw van de man, Mariah Abdullah, vertelt dat haar zoons, van respectievelijk 14 en 12 jaar oud, niet wilden dat hij uit zou varen afgelopen zaterdag. Ze vonden dat er een te harde wind stond. "Maar ik had geen reden om me er druk over te maken", aldus de vrouw. Het lichaam van de man is teruggebracht naar Langkawi om aldaar begraven te worden.

Vrees voor zware blessures bij ADO

ADO Den Haag vreest dat het Cees Paauwe en Samir El Moussaoui lang zal moeten missen. Beide spelers blesseerden zich op de training en werden direct naar het ziekenhuis gebracht.

Het was geen gelukkige training voor ADO Den Haag. Reservedoelman Paauwe kwam verkeerd neer en greep direct naar zijn knie. Door de club wordt gevreesd dat de doelman een knieband heeft afgescheurd.

De blessure die El Moussaoui op dezelfde training op liep, doet ook het ergste vrezen. Vanwege de pijnlijke schreeuw na het oplopen van de blessure wordt gevreesd voor een beenbreuk. Beide spelers werden direct naar het ziekenhuis gebracht, waar de blessures verder worden onderzocht.

Zwaardvis doodt visser

Volgens de Malay Mail is er een visser genaamd Adnan Walid gedood door een zwaardvis.

De zwaardvis was uit de zee was gevlogen en had zijn rechteroog doorboord. De dertig centimeter lange vis miste de pupil van Adnan Walid, maar de bek drong wel door tot zijn hersenen. De 39-jarige visser uit het noordwesten van Maleisië wist de bek nog uit zijn oog te trekken, maar een punt bleef achter. Hij overleed maandag in het ziekenhuis.

Ferrari test in Bahrein

Met een vierdaagse test bereidt Ferrari zich alweer volop voor op 2006. In Bahrein wordt de nieuwe V8-motor en enkele nieuwe banden getest.

Na het verloren jaar 2005 hoopt Ferrari in 2006 weer hard terug te kunnen slaan. Komende winter zal er dan ook weer volop worden getest en de afgelopen dagen gebeurde dat al in Bahrein. Luca Badoer en Marc Gené reden daar in een aangepaste F2004 en een aangepaste F2005.

Badoer nam gisteren plaats in de aangepaste 2005 en probeerde vooral verschillende setjes banden uit. Hij reed in totaal 68 ronden en zette als beste tijd een 1:35.804 neer.

Gené reed met een F2004, die voor deze test was uitgerust met de V8-motor. Nadat in de voorgaande dagen de beste set-up was gezocht, werd nu de motor op verschillende aspecten getest. Daarvoor reed Gené 105 ronden, waarin hij een beste tijd van 1:34.484 klokte.

Ono weer terug bij Feyenoord

Shinji Ono heeft zich dinsdag weer laten zien op het trainingsveld van Feyenoord. Afgelopen vrijdag keerde de Japanse middenvelder terug uit Japan, waar hij een operatie aan zijn voet onderging. De verwachting is dat de revalidatie van Ono nog enkele weken in beslag zal nemen.

Karim Saidi hervatte ook de buitentraining. De Tunesiër, die met een blessure aan de hamstring kampte, hoopt dat hij weer op tijd fit is voorde competitiewedstrijd aankomende zondag tegen Heracles.

Uitspraak Hoge Raad in zaak-Murat D.

Icoon JustitieDe Hoge Raad doet vandaag uitspraak in de strafzaak tegen Murat D. Vorig jaar werd hij tot vijf jaar cel plus TBS veroordeeld voor de moord op conrector Hans van Wieren van het Haagse Terra College. Hij ging hiertegen in hoger beroep, maar het gerechtshof nam de strafmaat over. De advocaat van D., Bram Moszkowicz, heeft daarop het vonnis aangevochten bij de Hoge Raad. Hij wil dat D. volgens het jeugdrecht veroordeeld wordt.

D. schoot Van Wieren in januari vorig jaar van dichtbij door het hoofd in de kantine van het Haagse Terra College. De minderjarige D. werd vanwege de ernst van het misdrijf veroordeeld volgens het volwassenenstrafrecht. D. was ten tijde van de moord 16 jaar. Als hij volgens het jeugdrecht was berecht, had hij maximaal twee jaar cel en zes jaar tbs kunnen krijgen.

Vorige maand kreeg D. een jaar extra jeugddetentie opgelegd, waarvan drie maanden voorwaardelijk, wegens zware mishandeling van een medegevangene.

Update 13:05
De Hoge Raad heeft het cassatieberoep verworpen. Dit betekent dat de straf voor Murat D. wegens het doodschieten van zijn conrector Hans van Wieren definitief vijf jaar cel en tbs met dwangverpleging is.

De uitspraak staat inmiddels online

Website Flipper Critters online

Flipper Critters is een nieuwe Pinball game voor de Nintendo DS, die ontwikkeld wordt door ZEN Studio's. In tegenstelling tot de standaard pinball-games die zich afspelen met een gewone flipperkast, speelt Flipper Critters zich af in veel verschillende landschappen en locaties. Van stadscentrum tot bergvallei en van kasteel tot op de maan. Natuurlijk komen wel de basiselementen van elke pinball-game terug in het spel zoals gaten, verhogingen, bumpers en jackpots.

Vandaag lanceerde ZEN Studio's de officiële website voor de game, waarin je alvast kennis kunt maken met de wereld van de Flipper Critters. Klik hier om de website te bekijken. Verder ook nog twee nieuwe screenshots van de game:



Vijf finaleplaatsen voor Nederlandse turners

Tijdens de kwalificatiewedstrijd voor de wereldkampioenschappen turnen in het Australische Melbourne hebben de Nederlandse mannen vijf finaleplaatsen behaald.

Op de ringen ging Yuri van Gelder met een score van 9,662 als eerste naar de finale, Jeffrey Wammes (52,611) en Epke Zonderland (52,986) staan donderdag in de meerkampfinale. Wammes bereikte ook de eindstrijd op de onderdelen vloer (als tweede met 9,587) en sprong (vierde met 9,531).

Murat D.

Spannend, spannend. Vandaag spreekt de Hoge Raad haar oordeel uit of de berechting van Murat D., de halve gare die conrector Hans van Wieren van het Terra College in Den Haag doodschoot, volgens het volwassenenstrafrecht, correct is geweest.

Volgens het jeugdrecht zou Murat D. maximaal 2 jaar gevangenisstraf en 6 jaar TBS kunnen krijgen, terwijl hij nu aankijkt tegen 5 jaar gevangenisstraf met daarna TBS tot hij (als dat ooit gebeurt) weer als een normale burger kan functioneren in de maatschappij.

Laten we de discussie over de hoogte van de straf en de achtergrond van de dader eens niet voeren, en kijken naar de zaak op zich, want wat ik eigenlijk niet begrijp is het volgende. Als je 16 bent val je onder het jeugdstrafrecht en gelden de lagere straffen. Maar als een rechter kan besluiten dat je als 16 jarige ook berecht kan worden via het volwassenenstrafrecht, waarom is het voor een rechter dan niet mogelijk de maximale straffen binnen het jeugdstrafrecht op te rekken?

De berechting van Murat D. als volwassene levert in ieder geval, zoals nu blijkt, een berg aan werk op voor de grof declarerende Bram en houdt een flink aantal rechters van de straat. Zou het daarom niet beter zijn om van de maximale strafmaat een richtlijn te maken, waarbij een rechter de mogelijkheid heeft hiervan af te wijken? In een zaterdagavond verjaardagsgesprek ligt het vertrouwen in onze rechterlijke macht niet echt hoog, maar ik durf te beweren dat de gemiddelde rechter met wat meer bevoegdheden goed uit de voeten zou kunnen, of zouden we dan alleen nog maar machtsgeile dictators in de rechtszaal krijgen?

Update: en we hebben een winnaar. De Hoge Raad heeft het cassatieberoep verworpen.

Staking bij sleepdienst in Rotterdamse haven

Icoon StakingGrote zeeschepen kunnen vandaag de haven van Rotterdam niet in door een staking. Werknemers van sleepbedrijf Smit Tak hebben het werk neergelegd uit onvrede over de vastgelopen CAO-onderhandelingen. Het personeel wil meer loon en betere arbeidsvoorwaarden. Vanaf 06:30 uur vanochtend wordt er niet meer gewerkt. Het plan is om de staking tot 18:30 uur door te zetten.

Alleen grote schepen die verplicht gebruik moeten maken van een sleepboot kunnen de haven niet in. Dat zijn er vandaag een stuk of tien. Het overige scheepvaartverkeer heeft geen last van de staking. De actie heeft gevolgen voor zowel de rederijen als de havenbedrijven. Van de zware schepen die Rotterdam binnenkomen of verlaten wordt zeventig procent gesleept door Smit Tak.

FNV-bondgenoten zegt dat er donderdag een 24-uurs-staking wordt gehouden als de directie van Smit vandaag niet reageert op de eisen van de werknemers.

Agent die fietser doodreed verdachte

PolitieDe Rijksrecherche verhoort de agent die eerder deze maand in Dordrecht de 25-jarige Niels van Dasler doodreed, als verdachte. Mogelijk wacht de politieman een vervolging wegens dood door schuld. Volgens De Telegraaf blijkt uit het eerste onderzoek dat de achteruitrijdende politiebus zeker vijftig kilometer per uur reed voordat de fietsende Van Dasler werd geschept. Het slachtoffer belandde enkele meters verderop met zijn hoofd tegen een stoeprand en was op slag dood.

De politie zei na de dodelijke aanrijding dat het slachtoffer kort na een inbraakmelding op zijn fiets uit de bosjes bij de Don Boscoschool in Crabbehof kwam. Op grond daarvan is hij toen door inzittenden van de surveillancewagen als verdachte aangemerkt. Inmiddels heeft zich een kroongetuige bij de nabestaanden gemeld die deze lezing finaal onderuithaalt. ''De jongen zat in het bushokje op nog geen tien meter afstand van de plaats van het ongeval. Volgens hem reed Niels gewoon over de Groen van Prinstererweg en is er geen sprake van dat hij uit het struikgewas kwam,'' aldus Niels vader Eldert van Dasler.

De getuige vertelde dat de politie ZuidHolland-Zuid na de dodelijke aanrijding geen belangstelling had voor zijn verklaring. Na bemiddeling van de zeer verontwaardigde ouders is de jongen gisteren in contact gebracht met de Rijksrecherche. De ouders van Niels geven toe dat hun zoon geen lieverdje was (hij pleegde inbraken en fietsendiefstallen), maar vinden dat de chauffeur van de politiebus niet vrijuit kan gaan: ''Wie met vijftig kilometer per uur achteruit op een weerloze fietser inrijdt, neemt welbewust het risico dat er slachtoffers vallen.''

Niels van Dasler werd afgelopen donderdag gecremeerd. Sindsdien zijn er in Dordrecht brandstichtingen geweest bij drie politiebureaus en een kantoor van een woningcoörperatie. Deze zouden mogelijk wraakacties zijn naar aanleiding van de dood van Niels. Zondag arresteerde de politie een 22-jarige verdachte.

Zwitsers roepen op tot boycot kebab

RRRobert had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon VoetbalZwitserse voetbalfans hebben opgeroepen tot een nationale boycot van de Turkse kebab. De klappen en vernederingen die de Zwitserse voetballers moesten ondergaan rondom hun kwalificatiewedstrijd tegen de Turken, zit ze nog steeds dwars.

De oproep tot de boycot, die via allerlei Zwitserse fora de wereld werd ingestuurd, heeft naar verluid een grote respons gehad. De kebabverkopen in Zwitserland zijn compleet ingestort en restaurants blijven nagenoeg leeg.

Toch is het wrang voor de kebabverkopers dat zij nu juist de dupe zijn geworden van deze volkswoede. Het zijn in Zwitserland niet de Turken, maar de Koerden die daar het merendeel van de 'Turkse' restaurants en snackbars runnen. Juist deze bevolkingsgroep moet eveneens weinig hebben van Turkse nationalistische sentimenten.

Murat Karayilan, een Zwitserse Koerd die een keten van grillrestaurants bezit, spreekt zijn teleurstelling uit: "Dit is zó oneerlijk. Mijn volk bezit zo'n negentig procent van alle kebabrestaurants en we hebben als één man achter de Zwitsers gestaan. Maar nu worden wij gestraft voor het wangedrag van een volk dat niet het onze is."

Sillah op proef bij Vitesse

De Gambiaan Ebou Sillah is deze week op proef bij Vitesse. De 25-jarige linksbuiten wordt al anderhalf jaar gevolgd door de Arnhemse club, maar lange tijd bleek de komst van de oud-speler van Club Brugge en RBC Roosendaal financieel niet haalbaar. Sillah is nu transfervrij, zijn contract bij het Russische Rubin Kazan is afgelopen.

Sillah beschikt door zijn periode in Brugge over een Belgisch paspoort, en speelde in het seizoen 2002/2003 op huurbasis voor RBC. In Roosendaal scoorde hij toen drie maal in 25 competitiewedstrijden. RBC wilde hem destijds nog een jaar huren van Club Brugge, maar de Belgen wilden hem toen alleen verkopen.

Politie vindt 130.000 euro in auto

Icoon PolitieBij een verkeerscontrole heeft de politie vannacht een man aangehouden die 130.000 euro aan contant geld in zijn auto bleek te hebben. De bestuurder kon geen verklaring geven waar het geld vandaan kwam en werd aangehouden op grond van heling.

Tijdens de controle met de naam 'Ochtendgloren' werden tussen 22.00 uur en 04.30 uur in de buurt van Apeldoorn zo'n zevenhonderd voertuigen staande gehouden. De politie had daarbij de wettelijke toestemming om inzittenden preventief te fouilleren. Van deze mogelijkheid werd "selectief gebruik gemaakt", liet de politie weten.

In totaal werden 86 autobestuurders bekeurd voor verschillende overtredingen, waaronder het rijden met gladde banden, het voeren van slechte verlichting, het zich niet kunnen identificeren en het vervoeren van passagiers in de laadruimte. Ook vond de politie in één auto een grote hoeveelheid gestolen goederen. De vier passagiers zijn aangehouden. De man die betrapt werd op de hoeveelheid geld in zijn auto, zit nog vast voor verder verhoor.

'Eigenaar 'moordcafé' zat in coke-handel'

MisdaadDe Telegraaf meldt vandaag op basis van bronnen dat de 34-jarige eigenaar van het Rotterdamse café Inn & Out, die afgelopen weekend samen met twee anderen werd vermoord, al lange tijd afgeperst en geïntimideerd werd. Eigenaar Alberto 'Appie' Jose Frances, een Rotterdammer van Kaapverdiaanse komaf, zat volgens ingewijden diep in de cocaïnehandel.

Bij de schietpartij kwam ook de 26-jarige Naomi Verheul om het leven. Deze Surinaamse schone deed in 2003 nog een gooi naar de titel Zomerkoningin voor het jaarlijkse Zomercarnaval in Rotterdam. Haar vriend, de 35-jarige Kick Smol, zoon van de beruchte Rotterdamse gokkoning en horecamagnaat Henk Smol, raakte licht gewond. De andere dode zou een 43-jarige inwoner van Diemen zijn, met de voornaam Jan. Hij was een goede vriend van café-eigenaar 'Appie'.

Café Inn & Out werd veelal bezocht door Surinamers, Kaapverdianen, Marokkanen en Nederlanders van een bedenkelijk allooi. Volgens 'kenners' zaten onder hen vaak pooiers, rovers en drugsdealers. De kroeg staat overigens op naam van de 23-jarige Marokkaanse Ikram. Zij was ook werkzaam in het café en raakte door de kogelregen zwaargewond. Ikram ligt nog steeds in het ziekenhuis. De politie weet inmiddels vrijwel zeker welke vier mannen de moorden hebben gepleegd, maar heeft ze nog niet kunnen opsporen.

Sinterklaas ergernis

Sinterklaas zit er weer aan te komen en dus gaat iedereen dit weekend naar de stad om inkopen te doen. Dat wordt dus één gekkenhuis en lange rijen voor de parkeergarages.

Nu is in de file staan om de parkeergarage in te komen nog niet eens zo erg. Het is veel erger om in de file te staan bij het verlaten van de parkeergarage, wanneer je na de hele dag winkelen helemaal versleten bent. Eerst sta je al in een lange rij voor de betaalautomaat en dan ook nog eens bij het uitrijden omdat één of andere idioot vergeten is om af te rekenen of zijn kaartje niet in de gleuf krijgt omdat hij te ver van de automaat staat.

Gelukkig is die ergernis binnenkort voorbij. Er is een nieuwe methode gevonden om het uitrijden sneller te laten verlopen en zelfs een vrouw zal deze methode feilloos kunnen toepassen: Kijk zelf maar!

Squadra Toro Rosso wijzigt naam

Vanaf volgend seizoen zal Scuderia Ferrari niet meer de enige zijn met de naam Scuderia in de officiële teamnaam. Red Bull heeft de naam van zijn juniorteam namelijk veranderd van Squadra Toro Rosso in Scuderia Toro Rosso.

Volgens Red Bull is ‘Scuderia’ een betere aanduiding voor een raceteam dan ‘Squadra’, dat vooral in het voetbal gebruikt wordt. Scuderia is de laatste decennia al vaker gebruikt in de autosport. In het begin van de jaren negentig was er bijvoorbeeld Scuderia Italia, dat later fuseerde met Minardi. Ook gebruikten tal van Italiaanse privéteams de aanduiding. Scuderia Centro Sud was in de jaren vijftig een van de grootste privéteams van de Formule 1, terwijl er ooit ook een Scuderia Milano actief is geweest.

André van Duin naar Talpa

TelevisieVolkskomiek André van Duin gaat tv-programma's maken voor Talpa. Gisteren tekende hij een driejarig contract. Na zijn succesvolle comeback in het theater keert Van Duin daarmee ook terug op de buis. John de Mol, die Van Duin al 32 jaar kent, heeft er alles aan gedaan om de komiek uit de handen van de andere commerciële zenders te houden. De Mol: ''Toen eenmaal bekend werd dat André weer op de buis wilde, is er om hem gevochten. Maar ik kan met trots vertellen dat hij bij mij begint.''

In een ver verleden was De Mol nog een hulpje bij André van Duin. Dat was begin jaren 70, toen De Mols vader directeur was van de zeezender Radio Noordzee. Van Duin: ''Ik deed toen de Dik voor Mekaar-show voor Radio Noordzee. John junior was 18. Hij moest alles nog leren. Zocht een beetje plaatjes uit voor de show. Een ijverige ambitieuze jongen.'' De Mol zelf is blij dat het contract met van Duin getekend is op 'historische grond': ''Dit hoofdkantoor van Talpa is het oude kantoor van mijn vaders Radio Noordzee. Moet wel geluk brengen, dacht ik...''


De Mol en Van Duin

Man in rolstoel van snelweg gehaald

RRRobert had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon OpmerkelijkEen dementerende man is door de Duitse politie van een snelweg nabij het Duitse Herne gehaald, omdat hij met zijn elektrische rolstoel over de vluchtstrook reed. Het voertuig ging niet sneller dan maximaal tien kilometer per uur, terwijl het overige verkeer met snelheden tot 160 kilometer per uur langs de rolstoel raasde.

De 67-jarige Wolfgang Hain, een gepensioneerde professor in de astronomie, was volgens eigen zeggen op weg om familie te bezoeken die zo'n 175 kilometer verderop woonde. Op het moment van aanhouding had de man inmiddels zo'n acht kilometer afgelegd. De man voerde ter verdediging aan dat hem tijdens zijn rijexamen, inmiddels vijftig jaar geleden, duidelijk was gemaakt dat dit gewoon was toegestaan. De man erkende evenwel dat hij zich niet had gerealiseerd dat de verkeersregels in de loop der tijd waren aangepast.

Politieagent Peter Feldkirch, die de man aanhield, zei achteraf: "Hij was zich ondanks zijn dementie volledig bewust van waar hij was en waarmee hij bezig was. Toch heeft hij zich klaarblijkelijk niet kunnen realiseren dat hij er met zijn snelheid zo'n twintig uur over zou hebben gedaan om zijn poging te laten slagen."

De man kreeg een procesverbaal voor het ongeoorloofd rijden op de snelweg en werd een politie-escorte tot de eerstvolgende B-weg toegewezen, waar de man wel mocht rijden. Daar vervolgde de verstrooide professor zijn reis.

Topclubs niet blij met Afrika Cup

De Nederlandse voetbalclubs dreigen het, na de korte winterstop, maar liefst vijf weken te moeten doen zonder hun Afrikaanse internationals. De strijd om de Afrika Cup, die van 20 januari tot 10 februari 2006 plaats vind in Egypte, zorgt voor veel problemen.

De bondscoaches van de Afrikaanse landen mogen hun spelers vanaf twee weken voor het begin van het toernooi opeisen. Hierdoor zullen Feyenoord (Ghaly, Saidi en Boussaboun) en Ajax (Trabelsi, Boukhari en Pienaar) mogelijk drie belangrijke spelers moeten missen, AZ twee (Ramzi en Sektioui) en PSV één (Koné).

Auto Ajax-voorzitter doelwit vandalen

Afgelopen weekend is de auto van Ajax-voorzitter John Jaakke met houtbeits overgoten. Ook werden de vier banden lekgestoken. Dat gebeurde op de oprijlaan van zijn huis in 't Gooi. Jaakke zegt niet te weten of het een actie betreft van Ajax-fans die zich niet kunnen vinden in zijn beleid, of van leden van het Dierenbevrijdingsfront. Deze laatste groep mensen heeft hem op de korrel sinds hij begin dit jaar commissaris werd bij farmaceutisch bedrijf GlaxoSmithKline.

De voetbalclub zelf heeft Jaakke in ieder geval beveiliging aangeboden, omdat de bedreigingen aan het adres van hun voorzitter steeds persoonlijker van aard worden. Zaterdag, tijdens en na het duel tegen FC Twente, moest Jaakke het al ontgelden bij een oproer van Ajax-aanhangers die zijn vertrek eisten.

De voorzitter, een uitgesproken representant van de zakelijke stroming binnen Ajax, is de gebeten hond sinds de 'voetbaldieren' Hein Blocks en bestuurslid technische zaken Klaas Nuninga uit het bestuur stapten. Aanleiding was een verschil van inzicht over de wijze waarop het bestuur moet functioneren. Ajax moet volgens Jaakke als een internationaal bedrijf gerund worden. In dat kader past bijvoorbeeld de benoeming van een Unilever-manager tot nieuwe algemeen directeur.

Disciplinaire straf voor Van Nieuwstadt

Willem II heeft disciplinaire maatregelen getroffen tegenover verdediger Jos van Nieuwstadt. Vrijdag uitte Van Nieuwstadt in een interview zijn frustraties over het beleid van de maandag ontslagen trainer Robert Maaskant.

De Tilburgse club deed nog geen nadere mededeling over de exacte straf, maar waarschijnlijk zal hij een boete krijgen en worden teruggezet naar de tweede selectie.

In het interview zei Van Nieuwstadt dat hij hoopte dat ze zouden verliezen tegen Vitesse omdat dat ongetwijfeld gevolgen zou hebben voor trainer Maaskant. Willem II verloor en Maaskant kon maandag vertrekken.

Inmiddels heeft de verdediger zijn excuses voor zijn uitlatingen aangeboden. "Ik reageerde emotioneel en sprak teveel op persoonlijke titel in plaats van in het belang van de club", aldus Van Nieuwstadt.

Olsen tot 2010 bondscoach van Denemarken

Morten Olsen blijft nog tot 2010 bondscoach van Denemarken. De voormalig trainer van Ajax verlengde maandag zijn contract, dat nog tot juni 2006 doorliep. Olsen slaagde er niet in om zich met Denemarken te plaatsen voor het Wereldkampioenschap voetbal in Duitsland. Desondanks wilde de Deense voetbalbond met hem verder.

"Met Morten Olsen hebben we de meest competente coach die we ons kunnen voorstellen", aldus een woorvoerder van de Deense voetbalbond.

De afgelopen maanden werd de 56-jarige Olsen vooral in verband gebracht met enkele Duitse clubs. Ook zou hij in beeld zijn om bondscoach van België te worden. "Ik heb goed nagedacht over mijn toekomst, aangezien dit wel eens mijn laatste klus zou kunnen zijn. Ik wilde zeker zijn dat ik de juiste beslissing zou nemen."

Kutmus

Hoewel ik echt een dierenvriend ben en de actie van SBS nog steeds veroordeel, ben ik het gezeik over die mus nu echt meer dan beu. Alsof alle aandacht nog niet genoeg is geweest, worden die twee liedjes over de domino-mus nu op cd uitgebracht.

Jongens, het is wel duidelijk. Het doodschieten van die mus was erg fout, maar hou nu alsjeblieft op over die kutmus. Volgens mij is iedereen het inmiddels wel zat en dat liedje op cd uitbrengen is volkomen nutteloos. Die twee nummers zijn tot gisteren 30.000 keer gedownload en iedereen die de vage behoefte had om die nummers in het bezit te hebben die heeft ze nu wel.

Rot op met je mus!

(Ik kan gewoon niet geloven dat ik er zelf nu ook weer aandacht aan schenk... zucht)

Het Binnenhofklasje - hij komt, hij komt

"Een terrorist, er staat een terrorist op het schoolplein!" Zijn klasgenootjes stopten met het stampen van nieuwe woorden als regenboogcoalitie en sorrydemocratie. Meester Frans tuurde van achter het raam het schoolplein over. "Waar dan Geert, ik zie niets bijzonders", sprak hij kalm. "Kijk dan, daar die man met die baard en die rode djellaba", paniekte Geert. De meester barstte in lachen uit. "Dat rode gewaad heet een tabberd, beste jongen", zei de meester. "De beste man buiten is geen terrorist, dat is de goed heiligman".
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.