Journaallezers klagen over seksgrappen BNN

Icoon Televisie Verschillende presentatoren van het NOS Journaal waren de seksueel getinte grappen van BNN-presentatrice Sophie Hilbrand aan het einde van het televisieprogramma Spuiten en Slikken zat. Ze hebben daarom hun beklag gedaan bij hun hoofdredactie en niet zonder resultaat. Vanaf deze week zal aansluitend op het BNN-programma direct het reclameblok volgen.

In het programma testen presentatoren diverse drugs en seksuele handelingen. Aan het einde van de show maakte Hilbrand altijd een 'bruggetje' naar het NOS Journaal. Zo vertelde ze een keer dat uit onderzoek bleek, dat de helft van de bevolking geen seksspeeltje heeft. "En ik heb niet zo'n speeltje, dus de kans is groot dat de persoon die hierna in beeld komt er wel een heeft." Waarna direct het hoofd van een journaallezer in beeld verscheen.


Presentatrice Sophie Hilbrand


Een woordvoerder van de NOS lichtte het beklag gisteren verder toe. "De journaalpresentatoren worden geacht het vaak serieuze, en soms heel ernstige, wereldnieuws te lezen en zijn vanuit die positie niet in staat om te reageren op deze kwinkslagen." In onderling overleg is vervolgens besloten de journaalpromo's direct na Spuiten en Slikken te laten vervallen.