Politie vindt 130.000 euro in auto

Icoon PolitieBij een verkeerscontrole heeft de politie vannacht een man aangehouden die 130.000 euro aan contant geld in zijn auto bleek te hebben. De bestuurder kon geen verklaring geven waar het geld vandaan kwam en werd aangehouden op grond van heling.

Tijdens de controle met de naam 'Ochtendgloren' werden tussen 22.00 uur en 04.30 uur in de buurt van Apeldoorn zo'n zevenhonderd voertuigen staande gehouden. De politie had daarbij de wettelijke toestemming om inzittenden preventief te fouilleren. Van deze mogelijkheid werd "selectief gebruik gemaakt", liet de politie weten.

In totaal werden 86 autobestuurders bekeurd voor verschillende overtredingen, waaronder het rijden met gladde banden, het voeren van slechte verlichting, het zich niet kunnen identificeren en het vervoeren van passagiers in de laadruimte. Ook vond de politie in één auto een grote hoeveelheid gestolen goederen. De vier passagiers zijn aangehouden. De man die betrapt werd op de hoeveelheid geld in zijn auto, zit nog vast voor verder verhoor.