Grote belangstelling voor Maxwell en Trabelsi

Sjors (Sj0rSz)
Ajax-spelers Maxwell en Trabelsi spelen volgend seizoen zo goed als zeker voor een andere club. Voor beide spelers is grote belangstelling van een aantal buitenlandse clubs.

Maxwell staat in de belangstelling van Juventus en Real Madrid. De kans is aanwezig dat de Braziliaan in de winterstop al naar Real Madrid zal vertrekken. Roberto Carlos heeft namelijk in de media laten weten dat de verdediger van de Amsterdammers een goed alternatief is voor de Madrilenen. "Maxwell is zeker een goede optie aangezien hij nog geen Champions Leagueduels heeft gespeeld en dus direct inzetbaar zal zijn. Bovendien is hij een ervaren en goede linksback"

Trabelsi heeft aangegeven dat hij zijn contract in Amsterdam niet wil verlengen, en is dus bezig aan zijn laatste seizoen in de hoofdstad. De verdediger uit Tunesië heeft over belangstelling niet te klagen. AC Milan, AS Roma, Internazionale, Arsenal en wederom Juventus zijn geïnteresseerd in de diensten van Trabelsi. Hierdoor zal hij aan het einde van dit seizoen hoogstwaarschijnlijk naar een Europese topclub vertrekken.

Behalve de eerder genoemde spelers zal ook Steven Pienaar vertrekken bij Ajax. Na dit seizoen is hij transfervrij en staat in de belangstelling van onder meer Benfica en Manchester City. Ook Nigel de Jong is een prooi voor buitenlandse clubs. Hamburger SV, Mancherster United en Chelsea zijn geïnteresseerd in de middenvelder. Tot slot mogen ook Hans Vonk, Nourdin Boukhari en Yannis Anastasiou uitkijken naar een nieuwe club.