Teams dreigen testakkoord te schrappen

Maurice (mbn)
Voor 2006 ligt er weer een akkoord klaar om uit oogpunt van kostenbesparing het aantal tests te beperken. De overige teams zullen echter alleen dit akkoord ondertekenen als ook Ferrari dit doet.

Het afgelopen seizoen testte Ferrari veel meer dan de overige teams, die verbonden waren aan het akkoord voor beperking tot slechts maximaal 30 testdagen. Het Italiaanse team reageerde altijd op commentaar met de stelling dat ze meer moesten testen als enige topteam op Bridgestone-banden. Nu ook dat argument niet meer kan worden gebruikt, door de wissel van Toyota en Williams, eisen de teams unanieme deelname aan het akkoord.

Teambaas Nick Fry van Honda vertelde: "Er ligt een ontwerpakkoord voor 2006, maar in tegenstelling tot afgelopen jaar zal het komend jaar alleen gelden als alle tien teams het bekrachtigen. Afgelopen jaar hadden we geluk, omdat de resultaten van Ferrari niet verontrustend waren, waardoor de concurrentiepositie in het kampioenschap niet werd verstoord. In het vervolg kunnen we het echter ons niet veroorloven om een concurrent als Ferrari zo'n voordeel te gunnen."