Zwitsers roepen op tot boycot kebab

RRRobert had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon VoetbalZwitserse voetbalfans hebben opgeroepen tot een nationale boycot van de Turkse kebab. De klappen en vernederingen die de Zwitserse voetballers moesten ondergaan rondom hun kwalificatiewedstrijd tegen de Turken, zit ze nog steeds dwars.

De oproep tot de boycot, die via allerlei Zwitserse fora de wereld werd ingestuurd, heeft naar verluid een grote respons gehad. De kebabverkopen in Zwitserland zijn compleet ingestort en restaurants blijven nagenoeg leeg.

Toch is het wrang voor de kebabverkopers dat zij nu juist de dupe zijn geworden van deze volkswoede. Het zijn in Zwitserland niet de Turken, maar de Koerden die daar het merendeel van de 'Turkse' restaurants en snackbars runnen. Juist deze bevolkingsgroep moet eveneens weinig hebben van Turkse nationalistische sentimenten.

Murat Karayilan, een Zwitserse Koerd die een keten van grillrestaurants bezit, spreekt zijn teleurstelling uit: "Dit is zó oneerlijk. Mijn volk bezit zo'n negentig procent van alle kebabrestaurants en we hebben als één man achter de Zwitsers gestaan. Maar nu worden wij gestraft voor het wangedrag van een volk dat niet het onze is."