Jongen mediteert 6 maanden zonder voedsel

JohnDDD (vertaald!) had ons via de nieuws-submit te melden:

Boeddha jongenDuizenden pelgrims trekken de dichtbegroeide jungle van Zuid-Nepal in om een vijftienjarige jongen te aanbidden die de nieuwe Boeddha genoemd wordt. Gelovigen beweren dat Ram Bomjon, die in stilte mediteert onder een boom, niet gegeten of gedronken heeft sinds hij daar 6 maanden geleden is gaan zitten. Getuigen zeggen dat zij licht hebben zien stralen uit het voorhoofd van de tiener. "Het ziet er een beetje uit als wanneer je een fakkel door je hand laat schijnen", zegt Tek Bahadur Lama, lid van het comitť dat verantwoordelijk is voor het groeiende aantal bezoekers uit India en elders in Nepal.

Foto's van Ram Bomjon, die beschikbaar zijn voor 5 rupees (4 dollarcent), zijn overal in de regio aanwezig. Dokters uit de regio zijn niet tot een conclusie gekomen en verklaarden dat ze enkel konden bevestigen dat de jongen in leven was, hoewel ze niet dichter dan 5 meter bij hem mochten komen. De populariteit van het fenomeen is deels te verklaren doordat het lijkt op de tijd uit het leven van de historische Boeddha, die 250 kilometer verderop geboren werd rond 543 voor Christus.

De Boeddha bereikte verlichting toen hij 49 dagen lang onder een heilige Boddhi boom mediteerde. Ram Bomjon zit ook onder een Boddhi boom, in dezelfde houding als de Boeddha, maar zijn inspanning duurt reeds langer. Rams moeder, die dezelfde naam heeft als Boeddha's moeder verklaart: "Hij is beslist dunner geworden. 's Morgens lijkt hij doods, alsof er geen bloed in hem zit, maar zodra de zon opkomt lijkt hij helderder en helderder te worden."

De commotie werd vorige week groter toen een slang Ram gebeten zou hebben en er een gordijn om hem heen werd gehangen. Vijf dagen later werd het geopend en de tiener zei: "Zeg de mensen dat ze me geen Boeddha moeten noemen. Ik heb niet de energie van de Boeddha. Ik heb het niveau van een rinpoche (minder goddelijk)." "Een slang heeft me gebeten maar ik heb geen behandeling nodig. Ik heb 6 jaar diepe meditatie nodig."

Ondanks zijn protest, is de "Boeddha jongen" beroemd. Een groeiende markt is opgestaan in het ooit zo rustige oerwoud. De pelgrims worden voorzien van kauwtabak en fietsreparaties tot wierook en heilige amuletten. Een omheining is om Rams boom gebouwd om te voorkomen dat pelgrims hem aanraken. Inmiddels wordt een derde omheining gebouwd, evenals een parkeerplaats voor bussen.