Programmamakers 6pack veroordeeld

Icoon Televisie De politierechter in Utrecht heeft de 25-jarige Maarten R. en de 29-jarige Menno K. van het televisieprogramma 6pack veroordeeld. Zij kregen een boete van 660 euro en een voorwaardelijke werkstraf van dertig uur opgelegd. De twee maakten vorig jaar zonder toestemming opnamen op vliegbasis Soesterberg. Zij waren over een hek geklommen, nadat een poging om een afspraak te maken met een niet-bestaande majoor was mislukt.

Maarten R. en Menno K. werden op 3 augustus 2004 door de marechaussee aangehouden. Deze nam het geschoten beeldmateriaal in beslag. Na de aanhouding trof de marechaussee ook een nepvuurwapen aan in de auto van de programmamakers. Volgens de verdachten was deze tijdens een reis naar Polen door een kennis in hun kofferbak gelegd. Zij waren vergeten het wapen uit de auto te halen.

Politierechter E. Ruinaard veroordeelde de verdachten overeenkomstig de eis. De in beslag genomen opnamen krijgen de programmamakers niet terug. Maarten R. en Menno K. waren niet bij de uitspraak aanwezig.