FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 28 september 2004

'Grote zoekactie naar Ratko Mladic'

vries750 had ons via de nieuws-submit te melden:

Volgens nog onbevestigde berichten is er een grootschalige zoekactie naar de voormalige Bosnisch-Servische legerleider Ratko Mladic aan de gang. Elite-eenheden van de Servische politie en een team van Westerse specialisten zouden betrokken zijn bij de zoektocht in de buurt van de Servische stad Valjevo.

Het persbureau Associated Press citeerde een anonieme Amerikaanse diplomaat die zei te verwachten dat Mladic spoedig zal worden gearresteerd. Andere bronnen melden zelfs dat hij al is gearresteerd.

Mladic wordt al lange tijd gezocht. Hij wordt door de aanklagers van het Joegoslavië-Tribunaal in Den Haag beschuldigd van ernstige misdaden tijdens de oorlog in Bosnië (1991-1995), waaronder ook genocide na de val van Srebrenica.

Justitie wil Big Willem weer in cel hebben

Kirkar had ons via de nieuws-submit te melden:

Het Openbaar Ministerie (OM) wil voormalig Hells Angels-president Willem van Boxtel opnieuw in de cel hebben. Van Boxtel werd gisteren samen met twee medeverdachten vrijgelaten op bevel van de rechter-commissaris, nadat ze vorige week waren aangehouden. Volgens het OM zouden de drie betrokken zijn geweest bij een voorgenomen liquidatie van oud-Heineken-ontvoerder Willem Holleeder. De rechter oordeelde echter dat er te weinig bewijs daarvoor aanwezig is.

Het landelijk parket heeft vandaag beroep aangetekend tegen die vrijlating. Ze blijven voor justitie namelijk wel verdachten in de zaak. Wanneer het hoger beroep dient, is nog niet bekend.

Eerder vorige week hadden de Hells Angels via hun advocaat Vincent Kraal gemeld, dat 'Big Willem 'tegenover hen 'een volledige bekentenis' had afgelegd over zijn plan Holleeder met een bom te liquideren in het clubhuis van de Angels. Daarom zou hij oneervol uit de Angels zijn gezet.

Big Willem: niets van waar

'Big Willem'Marcel van Gessel, de advocaat van 'Big Willem', zegt dat zijn cliënt niets met een moordplan te maken te heeft. ''Dit is een schandalig verhaal, dat pertinent onjuist is. Van Boxtel heeft geen enkele betrokkenheid bij het maken van zo'n plan, laat staan bij de eventuele uitvoering daarvan. Ook heeft hij helemaal geen verklaring afgelegd tegenover de Hells Angels. Justitie heeft daarvoor ook geen enkel bewijs en baseert zich kennelijk slechts op de uitlatingen van de advocaat van de Hells Angels''.

Eerder uitte advocaat Nico Meijering al zware kritiek op justitie omdat die tegenover De Telegraaf zouden hebben laten uitlekken dat Van Boxtel zou willen overlopen naar justitie. Een compleet zwamverhaal, alleen bedoeld om de onderwereld tegen elkaar op te zetten volgens Meijering.

Meijering: ''In de achttien jaar dat ik dit werk nu doe, heb ik nooit zo'n bizarre zaak meegemaakt. Justitie die bewust informatie over geruchten lekt, een advocaat van de Hells Angels die zich gedraagt als een soort kroongetuige en allerlei rare verhalen aan de media vertelt. Het blijft me verbazen.''

Europese Lowriders

Lowriders zijn extreem cool, en de paus is katholiek, period!

Probleem is alleen dat als je al een Amerikaanse lowrider in Europa ziet, deze over het algemeen in het bezit is van een kamperfiguur die niet snapt wat er nou cool aan is. Hetzelfde idee heb ik overigens over voetballers in een Ferrari...

Ik was dan ook aangenaam verrast toen ik zag dat er ondertussen heuse Europese autos omgebouwd worden tot lowriders, compleet met hydraulische systemen.

http://www.interrob.de/lowrider/ Gewoon oldschool OPEL lowriders, check die shit!!!
http://user.nusnet.se/martin/

Dossier: André Hazes, een vriend voor altijd

Hazes Dossier 1 Iedereen kent André Hazes. Iedereen heeft wel eens een lied van hem gehoord. En zijn teksten zijn voor iedereen herkenbaar. Ze gingen altijd over het leven zelf, zonder opsmuk en ondoorgrondelijke metaforen. André was eerlijk, direct en altijd zichzelf. Met zijn dood laat hij behalve Rachel en de kinderen, ook een leegte achter bij de fans. FOK! eert André Hazes, zijn familie en vrienden met speciaal dossier, gemaakt voor én door fans.

KPMG: Verdeling radiofrequenties mislukt

De verdeling van de FM-radiofrequenties is mislukt doordat radiostations teveel moesten betalen. Dat is de conclusie van adviesbureau KPMG in samenwerking met TNS-NIPO. Doordat de zenders na de verdeling van vorig jaar zoveel moesten betalen, zenden zij allemaal een programma uit dat op 'safe' speelt en is een eenvormig radiolandschap ontstaan.

De kans bestaat volgens het onderzoek zelfs dat sommige spelers op de markt er aan onderdoor zullen gaan. De belangrijkste conclusie van KPMG is dat, als er niets aan de huidige marktverhoudingen verandert, alleen de meest kapitaalkrachtige stations zullen overblijven. "De overheid heeft 'mega' aan de veiling verdiend, rond de 340 miljoen euro, en een aantal kleine stations als BNR Nieuws Radio draait heel aardig. Maar de veiling heeft wel heel negatief uitgepakt voor het gros van de stations. Als overheid heb je toch ook de plicht een markt die je door overheidsingrijpen zo hebt gevormd, in leven te houden", aldus het rapport.

Het ministerie van Economische Zaken zegt in een reactie dat "deze geluiden ons bekend zijn". Daarom is, "om tot een afgewogen oordeel te kunnen komen", op initiatief van staatssecretaris Van der Laan een evaluatie van de veiling begonnen waarvan de resultaten in januari worden verwacht. "Daaruit zal ook blijken of de strenge richtlijnen over op welke uren welk soort muziek moet worden uitgezonden, goed hebben gewerkt", aldus het ministerie.

Uitslagen CL (28/09/04)

Vanavond werd voor de tweede ronde in de poulefase van de Champions League gespeeld. Hierbij de uitslagen en de tussenstand.

Uitslagen Champions League (28/09/04)

Groep A
AS Monaco - Deportivo La Coruña (2-0)
Olympiakos Piraeus - Liverpool (1-0)

Groep B
Dinamo Kiev - Bayer Leverkusen (4-2)
Real Madrid - AS Roma (4-2)

Groep C
Bayern München - Ajax (4-0) Makaay 3x
Juventus - Maccabi Tel Aviv (1-0)

Groep D
Manchester United - Fenerbahçe (6-2) Van Nistelrooij 1x
Sparta Praag - Olympique Lyon (1-2)


Tussenstanden Champions League (na 28/09/04)
Groep A

Pos.ClubAWGVPV-T
1Olympiakos Piraeus211041-0
2Liverpool210132-1
3AS Monaco210132-2
4Deportivo La Coruña 201110-2

Groep B

Pos.ClubAWGVPV-T
1Dinamo Kiev220067-2
2Bayer Leverkusen210135-4
3Real Madrid210134-5
4AS Roma200202-7

Groep C

Pos.ClubAWGVPV-T
1Bayern München220065-0
2Juventus220062-0
3Maccabi Tel Aviv200200-2
4Ajax200200-5

Groep D

Pos.ClubAWGVPV-T
1Manchester United211048-4
2Olympique Lyon211044-3
3Fenerbahçe210133-6
4Sparta Praag200201-3

Uitslag Bayern München-Ajax

In München speelde Ajax zijn tweede duel in de Champions League. Ajax werd gedeklasseerd, vooral door individuele klasse van tegenstander Roy Makaay, driemaal trefzeker (4-0).

In de eerste helft speelde Ajax gedurfd naar voren. De Duitsers hadden desondanks het overwicht. Het duurde lang voordat er werd gescoord. Een splijtende pass door het midden werd door Makaay feilloos aangenomen en ingeschoten. Na de 2-0, een fraaie kopbal van de Nederlander, vertroebelde het uitzicht op een beter resultaat.

Vlak na rust kon Makaay de score uit een penalty opvijzelen. De bal was vervolgens amper weer in het spel of Makaay kon de bal op Zé Roberto geven, die de afstraffing compleet maakte. Daarna vonden de Duitsers het al snel best en ging men over tot 'gallery play'.


Bayern München - Ajax (4-0)
28' Makaay 1-0
45' Makaay 2-0
52' Makaay 3-0 (pen)
55' Zé Roberto 4-0

Bayern München: Kahn, Kuffour, Lucio, Linke, Salihamidzic, Hargreaves (Jeremies/81), Frings (Hashemian/81), Ballack, Zé Roberto, Pizarro (Deisler/58), Makaay

Ajax: Lobont, Heitinga (Escudé/64), De Jong, Grygera, Obodai, Sneijder, Galásek (Mitea/52), Maxwell, Van der Vaart, Sonck, Rosales (De Ridder/70)

Uitslagen Champions League (28/09/04)

SubheaderIn München speelde Ajax zijn tweede duel in de Champions League. Ajax werd gedeklasseerd, vooral door de individuele klasse van tegenstander Roy Makaay. Hij scoorde driemaal (4-0).

In de eerste helft speelde Ajax gedurfd naar voren. De Duitsers hadden desondanks het overwicht. Het duurde lang voordat er werd gescoord. Een splijtende pass door het midden werd door Makaay feilloos aangenomen en ingeschoten. Na de 2-0, een fraaie kopbal van de Nederlander, vertroebelde het uitzicht op een beter resultaat.

Vlak na rust kon Makaay de score uit een penalty opvijzelen. De bal was vervolgens amper weer in het spel of Makaay kon de bal op Ze Roberto geven, die de afstraffing compleet maakte. Daarna vond Bayern München het al snel best en ging men over tot 'gallery play'.


De uitslagen:
AS Monaco - Deportivo La Coruña (2-0)
Olympiakos Piraeus - Liverpool (1-0)

Dinamo Kiev - Bayer Leverkusen (4-2)
Real Madrid - AS Roma (4-2)

Bayern München - Ajax (4-0) Makaay 3x
Juventus - Maccabi Tel Aviv (1-0)

Manchester United - Fenerbahçe (6-2) Van Nistelrooy 1x
Sparta Praag - Olympique Lyon (1-2)

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!Voetbalmanager

Paralympische Spelen ten einde

Icon Sport - OS Athene 2004De Paralympische Spelen in Athene zijn vanavond tot een einde gekomen. In verband met het busongeluk waarbij zeven Griekse scholieren om het leven kwamen, is gekozen voor een sobere afsluitingsceremonie. Dit hield onder andere in dat werd begonnen met een minuut stilte en dat er geen vlaggendragers waren.

Medaillespiegel
Aangezien het herenbasketbalteam er vanochtend niet in slaagde het Britse team te verslaan, kwamen zij op de vierde plaats terecht. De totale medaillestand van Nederland bleef hiermee op 28 steken. Met vijf gouden, elf zilveren en twaalf bronzen plakken belandde Nederland op de 27ste plaats in het totaalklassement. China, in 2008 de organisator van de Spelen, was met een aantal van 140 medailles, waaronder 62 gouden, duidelijk de winnaar van deze Paralympics. De tweede plaats werd met 93 medailles ingenomen door Groot-Brittannie, gevolgd door de Verenigde Staten met 88 plakken.

DVD: Starsky and Hutch

Starsky en Hutch, het hippe politieduo uit de jaren zeventig is terug ! Ditmaal niet met de origele hoofdrolspelers in hun oude setting, maar met twee nieuwe helden in de grote stad in de jaren zeventig. Ben Stiller en Owen Wilson spelen, zoals vaker, samen in deze parodie-achtige film. Morgen, 29 september, komt de DVD van Starsky en Hutch in de winkels te liggen. Reden om eens te kijken of deze film en de DVD de moeite van het bekijken waard zijn.


Twee gegijzelde Italiaanse vrouwen weer vrij

Mrln en Mattt hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Irak nieuws De twee Italiaanse hulpverleensters die in Irak waren ontvoerd zijn dinsdag overgedragen aan een Italiaanse diplomaat in Irak. Dit nieuws is door de Italiaanse regering bevestigd. De vrouwen, die op 7 september samen met twee Irakezen werden ontvoerd, waren werkzaam voor de organisatie 'Een Brug naar Bagdad'.

De Italiaanse premier Berlusconi heeft verklaard dat de 29-jarige vrouwen het goed maken. Hij heeft hun familieleden ingelicht over de vrijlating, en verwacht dat ze snel weer thuis zullen zijn. "Vannacht zullen Simona Pari en Simona Torretta thuis zijn." Een woordvoerder van de premier verklaarde bovendien dat de twee tegelijkertijd ontvoerde Iraakse vrouwen ook zijn vrijgelaten.

De omstandigheden rondom de vrijlating van de twee vrouwen zijn nog onduidelijk. Volgens de Kuweitse krant al-Rai al-Aam hadden de gijzelnemers een bedrag van één miljoen euro geëist. De helft hiervan zou maandag al door de ontvoerders zijn ontvangen. Vorige week werd nog op een islamitische website verklaard dat de vrouwen geëxecuteerd zouden zijn. Deze berichten konden toen niet bevestigd worden.

Italiaanse hulpverleensters
De twee Italiaanse hulpverleensters

Marokkaans 'terreurgezin' weer vrijgelaten

De drie Marokkanen die afgelopen zondagavond bij een grootscheepse inval in hun huis in Utrecht werden gearresteerd, zijn weer vrijgelaten. Uit niets is gebleken dat ze betrokken zijn bij een strafbaar feit.

De inval van zondag zou verband houden met een landelijk terrorisme-onderzoek, de politie zegt aanwijzingen te hebben gekregen dat er explosieven in de woning lagen. Dit was blijkbaar genoeg reden om met een arrestatieteam van vijftig agenten het huis binnen te vallen en de vader, moeder en hun achttienjarige zoon aan te houden.

Volgens de lokale pers is de woning flink beschadigd bij de inval. Zo zijn luidsprekers kapot gesneden, plinten weggehaald en kledingkasten overhoopgehaald.

FOK! Prijswinnaars week 38 + 39

De afgelopen week kon je op FOK! een Powerball Amber Light + tasje winnen. We hebben weer eens kunnen zien hoe populair de Powerball is, want we kregen bijna 1500 inzendingen binnen. De gelukkige winnaars zijn geworden:

buitenbeentje
astridee
boppie1970
Zarandia
zanzibar
lucaspr
-calimero-
CrazyChiz
BoomBoom
Mirjamke

Gefeliciteerd! De Powerball en tas komen zo spoedig mogelijk naar jullie toe.

Ook hadden we nog steeds wat Bjork winnaars in het vat zitten. Helaas waren er wat problemen met de aanlevering van de Limited Edition CD, dus helaas ontvangen 2 winnaars de normale CD en een Oceana promo CD. De winnaars zijn geworden:
ForrestX
The_Joshua_Tree
Hillbird
teig
qo_ob

Gefeliciteerd! Jullie prijzen gaan deze week nog op de post.

Oeps, en toen vergaten we helemaal de winnaars van de Hans Klok DVD's. Dit zijn geworden:
classpc
Kakiay42


Jullie natuurlijk ook van Harte Gefeliciteerd!

Actie op Schiphol tegen kabinetsplannen

Icoon Binnenlands nieuwsOp luchthaven Schiphol hebben werknemers van de luchthaven, de Luchtverkeersleiding en brandweerkorspen uit de omgeving hun ongenoegen over de huidige kabinetsplannen geuit. De manifestatie op Schiphol Plaza verliep niet helemaal vlekkeloos.

Tijdens de manifestatie, georganiseerd door de bonden, zorgde de Amsterdamse brandweer voor veel commotie door een bommetje in een prullenbak te gooien. Door de kleine explosie vloog de deksel van de prullenbak tegen het plafond aan. Door de klap raakte een persoon gewond aan zijn gehoor. Schiphol vond de actie van de brandweer schandalig en zal een schadeclaim indienen. Bij een eerdere demonstratie van de brandweer in Den Haag liep het ook al uit de hand. Op de manifestatie van vandaag kwamen zo'n duizend demonstranten af.

[update] Supporters FC Utrecht zoeken ME'er

De supportersvereniging van FC Utrecht is boos op de Amsterdamse burgemeester Job Cohen omdat die de namen niet wil geven van de ME'ers die op 21 april 2002 in de fout gingen bij de Amsterdam ArenA en zich schuldig maakten aan mishandeling van FC Utrecht-supporters. De supportersclub heeft nu zelf een foto van één van de ME'ers die volgens hun de hoofddader is aan het geweld, op hun website Forza-Utreg.nl gezet.

Degene die de identiteit van de ME'er weet, en die zijn naam en adres aan de supportersvereniging bekend maakt, krijgt als beloning een seizoenskaart van een club naar keuze, zo staat op de website te lezen. De supportersclub wil de agent laten vervolgen.

De ME trok indertijd zo fel van leer toen aanhangers van FC Utrecht aankwamen op station Duivendrecht nabij de ArenA. Bij het verlaten van het station werden er antisemitische leuzen gescandeerd. Dit was aanleiding voor burgemeester Cohen om een noodbevel uit te vaardigen. Vorige week honoreerde de Amsterdamse commissie voor politieklachten echter de klachten van zestien Utrecht-aanhangers, en stelde vast dat de hoofdstedelijk ME op de bewuste dag buitensporig geweld had gebruikt.

Justitie heeft nog niet laten weten wat ze van de actie vindt en of ze stappen gaat of kan ondernemen tegen de site.


Op de 'Utreg'-site staat (stond) de foto ongecensureerd


Update 13:32
Kort na het verschijnen van dit nieuwsbericht is het bericht inclusief de foto van de Forza-Utreg-site verdwenen. Waarom dit is gedaan staat er (op dit moment) niet bij.

Update 18:32
De foto blijkt op last van FC Utrecht-voorzitter M. Sturkenboom aan het begin van de middag van de site te zijn verwijderd. ''Hij was zeer onaangenaam verrast en vond dit niet kunnen. Hij heeft opdracht gegeven de foto onmiddellijk van de website af te halen'', aldus een woordvoerder van de voetbalvereniging.

Het bericht verscheen later weer wel op de Forza-site, maar nu met de ME'er voorzien van een rood doorzichtig-achtige balk. Inmiddels is de link naar dat bericht alleen nog te zien via de rollende tracker. Overigens mag de ongecensureerde foto danwel weggehaald zijn uit het bericht, hij blijkt indirect nog steeds bereikbaar te zijn op de site.

De jurist van de supportersvereniging heeft de foto ook opgestuurd naar de Politie Amsterdam-Amstelland met de sommatie om binnen één week, schriftelijk de volledige personalia en adresgegevens van deze agent, alsmede zijn dienstnummer te laten doen weten.

Of de politie daaraan zal voldoen valt te betwijfelen, daar men in een reactie eerder vanmiddag al liet weten zeer verbolgen te zijn over de foto-actie van de supporters: ''Dit is geen fair play. Je mag van een supportersclub verwachten dat ze zich sportief gedragen, maar dat deden ze in dit geval absoluut niet. Er zijn voldoende kanalen waar je kunt klagen over het gedrag van ME'ers. En de ME is altijd collectief aansprakelijk. Het gaat nooit om individuen'', aldus een woordvoerster.

EA soundtracks NBA, NHL en Nascar 2005

EA heeft de soundtracks voor drie van hun EA Sports games bekend gemaakt:

NBA LIVE 2005 (PS2, Xbox, GC)

Artiest: Titel
----------------------------------------------------------------------
Bump J: We Don't Play No Games (a)
MC Lyte: My Main Aim (a)
Joell Ortiz: Mean Business (a)
Nomb: Carolina Pride
Don Yute: Dem Gals (NBA Live 2005 Mix)
Pete Rock Feat. Kardinal Offishall: Warzone (NBA Live 2005 Mix)
Stat Quo: The Best (a)
Wylde Bunch: Our Lyfe
Will.I.Am.: Go!
Dirtbag: Here We Go
Murphy Lee feat. Jazze Pha & Jody Breeze: It's In Da Game (a)
Lloyd Banks and Young Buck: Me Against You (a)
The D.O.C.: Mind Blowin'
Brand New Heavies: Jump 'N Move

(a) Exclusive tracks available only in NBA LIVE 2005

NHL 2005 (PS2, Xbox, GC)

Artiest: Titel
----------------------------------------------------------------------
Ash: Orpheus
Burning Brides: Heart Full of Black
Dropkick Murphys: Time To Go
Faith no More: From out of Nowhere
Franz Ferdinand: Take Me Out
Hazen Street: Fool the World
Jersey: Saturday Night
Letter Kills: Radio Up
Lola Ray: Automatic Girl
Papa Roach: Not Listening
Sugarcult: Memory
The Fups: Lazy Generation
The Network: Roshambo
The Soundtrack of Our Lives: Karmageddon

NASCAR 2005 CHASE FOR THE CUP (Xbox, PS2, GC)

Artiest: Titel
----------------------------------------------------------------------
Magna-Fi: Where Did We Go Wrong
The Hiss: Clever Kicks
Submersed: Divide the Hate
Seven Wiser: Life
Atomship: Pencil Fight
Saliva: Survival of the Sickest
Foghat: Drivin' Wheel
Papa Roach: Not Listening

Bot pleit voor BeNe-voetbalcompetitie

Sub_Rosa had ons via de nieuws-submit te melden:

Vorige week werd bekend dat de eredivisie van het profvoetbal play-offs krijgt, vandaag pleitte minister Ben Bot van Buitenlandse Zaken voor een Nederlands-Belgische competitie. Hij zei dit in een speech in het kader van de Belgisch-Nederlandse conferentie, die vandaag plaatsvindt in het Haagse Vredespaleis.

De minister ziet in het idee van de BeNe-competitie vooral een verbetering van de kwaliteit op de voetbalvelden. "Club Brugge tegen Ajax, Feyenoord tegen Anderlecht en FC Antwerp - PSV. De wedstrijden krijgen zo meer kwaliteit. Een dergelijke competitie zou spannender zijn en kwalitatief hoogwaardiger. De clubs zouden bovendien meer mogelijkheden krijgen om zich te verweren tegen rijke clubs in grotere competities elders in Europa", aldus minister Bot.

Het idee van de minister is ook gebaseerd op politieke redenen. Door de sport hoopt de minister de banden tussen beide landen nog eens beter aan te trekken. "Ik weet ook wel dat het niet aan een minister van Buitenlandse Zaken is om zich te bemoeien met de sport, laat staan met Koning Voetbal. Maar we kunnen best met elkaar samenwerken, bijvoorbeeld ook door de Ronde van Vlaanderen een stuk door Nederland te laten gaan."

In het verleden hebben al meerdere mensen het idee geopperd om de Nederlandse competitie te laten samen gaan met de Belgische, soms werd ook de Luxemburgse daar bij betrokken. Tot nu toe is het echter altijd op niets uitgelopen.

Kijk voor meer voetbalnieuws op de FOK!Voetbalmanager!

Afschaffen Antilliaanse regering bepleit

Een commissie onder leiding van de oud-Antilliaanse gouverneur 'Papy' Jessurun heeft voorgesteld de centrale landsregering van de Nederlandse Antillen af te schaffen. Curaçao en Sint Maarten zouden net als Aruba een onafhankelijke status moeten krijgen binnen het koninkrijk, de andere drie eilanden, Bonaire, Saba en Sint Eustatius, worden Nederlandse provincies.

De commissie, die is ingesteld om onderzoek te doen naar de toekomstige staatkundige verhoudingen binnen het Koninkrijk der Nederlanden, vindt dat "de problemen op de Nederlandse Antillen groot zijn en geen verder uitstel dulden". Zowel het Nederlandse kabinet, bij monde van minister De Graaf, als dat van de Antillen heeft aangegeven het oordeel van de commissie als "zwaarwegend" te beschouwen. Om de afschaffing van de centrale eilandsregering mogelijk te maken is een herziening nodig van het vijftig jaar oude Statuut, dat de staatkundige verhoudingen binnen ons Koninkrijk regelt.

Een eventuele verzelfstandiging van Curaçao en Sint Maarten zal gepaard gaan met forse investeringen in de rechtshandhaving, het functioneren van het openbaar bestuur en de overheidsfinanciën. Daarnaast zou Nederland volgens het voorstel de Antilliaanse staatsschuld van 2,4 miljard euro grotendeels overnemen. De eilanden blijven wel zelf verantwoordelijk voor het aflossen van de rente.

Gamesdag aan de TU Delft

Studium Generale van de TU Delft organiseert zaterdag 9 oktober een gamesdag. Tijdens deze gamesdag is het mogelijk om lezingen bij te wonen over de geschiedenis en de cultuur van de computerspelletjes. De dag bestaat uit drie lezingen die om 10:00 beginnen. Deze lezingen zijn gratis te bezoeken. 's Middags is er een LAN-workshop en deze kost 10 euro voor studenten en 15 euro voor niet-studenten. Tijdens deze workshop wordt het fenomeen LANnen besproken en is er de mogelijkheid om via een LAN tegen elkaar te spelen.

De geschiedenis en cultuur van computergames
Door Rob van Leeuwen
10.00-10.45 uur

Game industry
Door Lennart Sas
10.45-11.30 uur

Arcadia in Academia: computergames in het onderwijs
Door Rafael Bidarra
11.30-12.30 uur

LAN workshop
Door Paul Bouckaert, Jorn van der Ent en Hanne Marckmann
Kosten: 10,- Euro (studenten/aio's), 15,- euro (overigen)
13.30-16.30 uur

Voor de workshop moet je je opgeven voor 29 september via dit email adres: workshopsg@tbm.tudelft.nl onder vermelding van games. Ook is er een Space Invaders tentoonstelling te vinden. Het adres van de gamesdag is: Zuidplantsoen 4 in Delft.

Tussendoortje wint terrein op ontbijt

Steeds vaker laat de consument het ontbijt staan, om vervolgens al snacks verorberend de dag door te gaan. In twee jaar tijd is het aantal mensen dat ’s morgens ontbijt afgenomen van 80 naar 73 procent. Ook de geestdrift voor de lunch en het traditionele avondmaal neemt gestadig af, zo blijkt uit onderzoeksresultaten van Q&A.

De afname van het nuttigen van maaltijden op vaste tijdstippen heeft een groter wordend aantal tussendoortjes tot gevolg. Ook het aantal ‘eetmomenten’ is in twee jaar gestegen van 24 tot 28 keer per week. Gemiddeld nemen consumenten tien tussenmaaltijdjes per week, tegen een aantal van zes in 2002. Markante uitkomst: vooral vrouwen nemen het ervan. Zij pakken gemiddeld twee snacks meer mee per week. De definitie van tussendoortjes varieert van een broodje gezond tot een reep chocolade.

Breakfast


Ouders met jonge kinderen geven ondanks de dalende tendens toch nog het goede voorbeeld. In 87 procent van de gevallen ontbijt deze groep netjes elke morgen opnieuw. De komst van ontbijtvervangers heeft een gunstige invloed gehad op deze gewoonte. Mensen die vaak ontbijten doen dat sinds de introductie van dergelijke artikelen (in de jaren negentig) nog meer.

Argentijn (15) richt bloedbad aan op school

Een vijftienjarige scholier heeft vandaag op een middelbare school in Carmen de Patagones, in het zuiden van Argentinië, een bloedbad aangericht. Met een handvuurwapen schoot hij drie mensen dood, vier anderen raakten gewond.

Ooggetuigen meldden dat de jongen vlak voordat de lessen zouden beginnen een klaslokaal binnenstapte en zonder een woord te zeggen het vuur opende. Eerst schoot hij enkel op de muur, maar toen leraren poolshoogte kwamen nemen schoot hij op leerlingen die onder hun tafel waren gaan zitten.

Twee meisjes en een jongen, klasgenoten van de schutter, zijn omgekomen, van twee gewonden is de toestand kritiek. De dader is inmiddels aangehouden, over zijn motieven kan de politie nog niets zeggen. De jongen had het wapen van zijn vader, een grenswacht.

Hazes op nummer 1 verwacht

junkieXXXL had ons via de nieuws-submit te melden:

Diverse platenzaken hebben inmiddels al 35.000 exemplaren besteld van de single 'Zij gelooft in mij' van André Hazes. Vanaf morgen ligt de cd in de winkel. De verkoopafdeling van platenmaatschappij EMI verwacht dat er nog meer singles zullen worden besteld na de herdenking van gisteravond.

Als de live-uitvoering van 'Zij gelooft in mij' inderdaad de hitlijsten gaat aanvoeren, zou dat de eerste keer zijn dat dat gebeurt met een Hazes-nummer. Op de single komt ook het nummer 'Ach, je bent er maar heel even' te staan dat door Hazes samen met zijn vrouw Rachel in een feestelijke bui is gezongen en opgenomen. Het liedje is nooit eerder uitgebracht.

Onderzoek naar succes extreem-rechts in België

Joost-mag-het-weten had ons via de nieuws-submit te melden:

De regering van België heeft een groot onderzoek ingesteld naar het succes van extreem-rechtse partijen in de grote steden van het land. Er lijken steeds meer extreem-rechtse stemmers te komen bij onze zuiderburen, vorige week bleek uit een peiling zelfs dat als er nu verkiezingen zouden worden gehouden in België het extreem-rechtse Vlaams Blok de grootste partij van het land zou worden.

Het onderzoek komt er vooral op vraag van Christian Dupont van de Franstalige socialistische partij PS. Dupont is minister van grote steden in België en investeert al jaren fors in de steden. Het lijkt echter allemaal niets op te brengen en de mensen worden steeds ontevredener.

In vier grote steden - Antwerpen, Gent, Brussel en Charleroi - gaan sociologen en politicologen van twee (één Vlaamse en één Franstalige) universiteiten diepte-interviews bij mensen afnemen. Hiermee hopen ze erachter te komen waarom ze op extreem-rechts hebben gestemd of zouden gaan stemmen.

Het onderzoek moet de doorslaggevende factoren in het stemgedrag blootleggen. "In die vier steden is extreem-rechts vrij sterk aanwezig, maar telkens op een andere manier", zegt minister Dupont. Zo is het fenomeen in Brussel en Charleroi vrij nieuw, blijft het in Antwerpen groeien en is het in Gent weer iets minder. De resultaten van het onderzoek wil Dupont gebruiken als "leidraad" voor zijn stedenbeleid in de toekomst.

Der Untergang begin november in première

De omstreden film Der Untergang, over de laatste dagen van het leven van Adolf Hitler, gaat op donderdag 4 november in Nederland in première. In eerste instantie zal de film in vijftien bioscopen worden gedraaid, maar als de film erg goed bezocht wordt zal de film op meerdere plekken te zien gaan zijn. Dit heeft distributeur A-Film vandaag bekend gemaakt.

In Duitsland ging de film vorige week in première. Het bleek een geweldige publiekstrekker, met meer dan 750.000 bezoekers in de eerste week. Zowel critici als publiek stellen dat het voor het eerst is dat Hitler een menselijk gezicht heeft gekregen. 'Der Führer' wordt in de film gespeeld door Bruno Ganz.

De film is het werk van regisseur Olivier Hirschbiegel en baseert zich op ooggetuigenverslagen van de laatste dagen van Hitler in de bunkers in Berlijn. Hirschbiegel is onder andere bekend van de goed gewaardeerde film Das Experiment, die in 2001 uitkwam.

Finale Davis Cup in Sevilla

De Spaanse tennisfederatie heeft bekendgemaakt dat de finale van de Davis Cup tussen Spanje en de Verenigde Staten wordt gespeeld in Sevilla.

De finale, die plaatsvind van 3 tot en met 5 december, zal worden gehouden in het olympisch stadion La Cartuja in Sevilla, waar 22.000 mensen in kunnen.

Madrid leek in eerste instantie grote kans te krijgen om het evenement toegewezen te krijgen, maar de hoofdstad ligt op hoogte. En daar zouden de hardserverende Amerkanen voordeel hebben, omdat ze vanwege de lage luchtweerstand dan nog harder kunnen meppen.

[Update] Football manager 2005 krijgt releasedate

Football manager 2005, de nieuwe voetbal management sim, heeft een releasedatum gekregen. Het spel zal vanaf 5 november in de winkels liggen en is alleen voor de PC verkrijgbaar.

Update:
Zorcky wist ons te melden dat er naast de PC versie ook een Mac versie verschijnt. De PC en de Mac versie zullen samen in één doos verkrijgbaar zijn.




Meer informatie over dit nieuwe spel is te vinden op www.footballmanager.net (Engelstalig)

Cruiseschip vaart met walvis op boeg

yurivisser en Guidoweb5 hadden ons via de nieuws-submit te melden:

In de haven van Saint John (Oost-Canada) voer afgelopen weekend een wel heel opmerkelijk cruiseschip binnen. De 'Jewel of the Seas' had namelijk een twintig meter lange walvis op de boeg gespietst.

Het schip heeft het beest waarschijnlijk geramd bij een tocht over de golf van St. Lawrence. Passagiers zeggen er echter niets van te hebben gemerkt. Ook is niet bekend of het dier nog leefde toen het geramd werd.

Prijs PSP bekend?

De geruchten over de mogelijke prijs van de PlayStation Portable blijven komen. na een eerder bericht dat het apparaat omgerekend 245 euro zal gaan kosten gaat nu het gerucht dat het apparaat 349,99 dollar zal gaan kosten. Dit is omgerekend zo'n 290 euro.

Deze nieuwe prijs is door Sony on-officieel aangekondigd op de Tokyo Game Show.

Dat deze prijs veel hoger ligt dan de eerder aangekondigde prijs van de DS en eerdere schattingen van de prijs komt mogelijk door de MP3 speler en DVD functionaliteit van het apparaat.

Chocolade Jacques laat renners gaan

Chocolade Jacques heeft de renners laten weten de contracten niet te verlengen. De sponsor beraadt zich op de toekomst.

De ploeg had met alle rijders slechts een eenjarig contract afgesloten. Nadat verschillende rijders al bij andere ploegen een contract hadden getekend, hebben de andere renners ook te horen gekregen dat het contract wordt niet verlengd. Nederlanders Bart Voskamp, Rik Reinerink, Jan van Velzen en Bert Hiemstra hebben voorlopig nog geen ploeg gevonden.

De ploeg bekijkt momenteel of ze zich in het geheel opheffen. Veel hangt af van de keuze van de sponsor. Chocolade Jacques bekijkt of het als sponsor met een afgeslankte ploeg verder wil of een andere ploeg wil gaan co-sponsoren.

Xbox officiële console van WK 2006

Microsoft heeft een grote sponsordeal gesloten met de Fédération Internationale de Football Association (FIFA). Hierdoor wordt de Xbox de officiële console van het FIFA Wereld Kampioenschap 2006.

"You're going to see a large amount of World Cup and FIFA-related promotions over the next few years" had Peter Moore, vice president van Microsoft, hierover te melden op de Tokyo Game Show.

Het FIFA Wereld Kampioenschap 2006 vind plaats in juni en juli 2006 in Duitsland.

Amerikanen komen met nieuw wapen

The_AntiChrist en UncleScorp hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Het amerikaanse leger heeft een nieuw wapen ontwikkeld dat vanaf juli volgend jaar kan worden gebruikt om opstandige meutes in Iraakse steden uiteen te drijven. Het gaat om een stralenkanon, dat een ondraaglijke pijn veroorzaakt. Het ministerie van Defensie spreekt over "de grootste doorbraak in wapentechnologie sinds de atoombom."

Het werkt als volgt: een grote schotel stuurt microgolven van 95 gigahertz uit die bij de opstandelingen zo'n 0,4 millimeter in de huid dringen. De microgolven veroorzaken zo'n erge pijn dat de persoon direct op de vlucht staat. De ontvanger krijgt het gevoel dat hij in brand staat, doordat de elektromagnetische straling de watermoleculen in het lichaam opwarmen. "De huid wordt extreem heet. De mensen kunnen de pijn niet uithouden en lopen weg, net in de richting waarin wij ze willen wegjagen", aldus kolonel Wade Hall van de Amerikaanse marine. De pijn verdwijnt zodra het wapen wordt uitgeschakeld of als de persoon buiten het bereik van het kanon is.

"Het is de bedoeling om met het nieuwe wapen levens te redden, niet om te vernietigen", aldus een woordvoerder van de Amerikaanse luchtmacht. "De kans op zware verwondingen door het kanon is bijzonder klein. Ook het gevaar op kanker of blijvend oogletsel is zo goed als uitgesloten."

De Duitse oogarts Olaf Strauss is een stuk minder positief. Hij stelt dat aanhoudende hitte op de ogen zeer gevaarlijk is. Het veroorzaakt symptomen die te vergelijken zijn met grauwe staar en zelfs blindheid, zo stelde hij in Der Spiegel.

In Amerika is men al sinds 1992 bezig met de ontwikkeling van het wapen, dat bekendstaat als Active Denial System (ADS). In die twaalf jaar heeft 'Project Sheriff' al 51 miljoen dollar aan onderzoek gekost. Ook zijn er met het wapen proeven op dieren en mensen gedaan. Volgens het militaire dagblad Stars and Stripes gaan er vier tot zes van de nieuwe wapens naar Irak.

UCI buigt niet voor grote rondes

UCI-voorzitter Hein Verbruggen heeft laten weten niet verder aan de voorwaarden van de grote rondes te willen voldoen. Volgend jaar zal de Pro Tour waarschijnlijk in afgeslankte vorm beginnen.

De organisatoren van de drie grote rondes meldden eerder onder de huidige condities niet aan de Pro Tour mee te willen doen. Hein Verbruggen heeft namens de UCI laten weten niet verder meer aan de eisen van de grote rondes te willen voldoen. Hij neemt het met name de organisatoren van de Tour de France kwalijk dat die in de anderhalf jaar dat ze gesprekken voeren iedere keer met nieuwe eisen kwamen en gemaakte afspraken verbraken.

De ASO, de organisatie van de Tour de France, organiseert ook verschillende andere Franse en Belgische wielerwedstrijden, waarvan sommige op de Pro Tour-kalender waren opgenomen. De Belgische wielerbond heeft aan de ASO gevraagd het niet te hard te spelen. De bond vreest dat de Belgische klassiekers ook van de Pro Tour-kalender worden geschrapt en door het vervallen van de huidige wereldbeker in een gat vallen.

Hein Verbruggen benadrukte dat op 1 januarie 2005 met de Pro Tour zal worden begonnen. Als de organisatoren van de grote rondes niet alsnog inbinden en tot overeenstemming komen met de UCI zal de kalender waarschijnlijk worden ingekort naar 15 wedstrijden.

Rabobank legt Kolobnev vast

Eerder werd er al over gesproken. Na Denis Menchov heeft Rabobank met Alexandre Kolobnev een tweede Rus gecontracteerd.

De 23-jarige Kolobnev staat bekend als een talentvol klimmer. In de Ronde van Zwitserland en de Ronde van Zurich haalde hij respectievelijk een 15de en 14de plaats. Naast dat Kolobnev de integratie van Menchov bij de ploeg kan vergemakkelijken, heeft Rabobank hiermee ook een renner voor de kleinere rondes binnengehaald.

Theo de Rooij vertelde eveneens dat hij Thorwald Veneberg bij de ploeg wil houden. In de Vuelta kreeg Veneberg de kans om zich te bewijzen en dat is naar de tevredenheid van De Rooij en Breukink gebeurd.

Drie studenten opgepakt na 'gijzelgrap'

Drie studenten zijn gisteravond in het centrum van Groningen opgepakt na een uit de hand gelopen grap. De jongens, getooid met bivakmutsen, 'gijzelden' zeven nieuwe studenten bij wijze van grap in een bestelbusje.

Het gebeuren vond plaats vlakbij een nog open warenhuis en meerdere omstanders waren er getuige van. Eén van de getuigen schakelde de politie in en meerdere politiewagens werden ingezet en naar het centrum gedirigeerd. Het busje werd klemgereden door de politie en de jongens werden aangehouden.

Na verhoor zijn de drie, twee Groningers en een Amsterdammer, weer vrijgelaten. Er zal een proces-verbaal worden opgemaakt, de politie hoopt dat de schade kan worden verhaald op de jongens.

Romero uitgeschakeld door hond

Deportivo La Coruña treedt dinsdag tegen AS Monaco aan zonder Enrique Romero. De verdediger botste op de fiets met een hond en moet verstek laten gaan.

De Spaans international was zondag een eindje gaan fietsen toen er plots een hond de weg overstak. Voor ontwijken was het te laat en hij kwam ten val. Hij hield er zware kneuzingen aan over. Derhalve is hij afwezig.

Vorig seizoen, toen Deportivo eveneens bij Monaco in de groep zat, mistte de verdediger ook al een wedstrijd, tegen PSV. Toen werd hij op een vliegveld gebeten door een slang.

Feyenoord laat El Hamdaoui niet gaan

Mohammed El Hamdaoui mag niet van Excelsior naar NEC verhuizen. Feyenoord besliste dat deze transfer geen doorgang mag vinden.

El Hamdaoui is eigendom van Feyenoord, maar is door de stadionclub gestald bij satellietclub Excelsior. NEC toonde serieuze interesse om de aanvaller over te nemen, maar Feyenoord stak hier een stokje voor.

Technisch directeur Mark Wotte van Feyenoord gaf als verklaring voor het af laten ketsen van de transfer dat de Rotterdammers zelf plannen hebben met de talentvolle spits. El Hamdaoui zal op dezelfde basis met de eerste selectie van Feyenoord gaan meetrainen als RBC Roosendaal doelman Maikel Aerts. Na de winterstop wordt door Ruud Gullit gekeken of El Hamdaoui in aanmerking komt voor een vaste plaats in de eerste selectie van Feyenoord.

Vitesse wil oud-RBC'er Sillah

De zoektocht naar nieuwe spelers is bij Vitessee nog niet ten einde. De Arnhemmers hebben hun oog laten vallen op voormalig RBC Roosendaal speler Ebouh Sillah.

Sillah werd vorig seizoen door de Brabanders gehuurd van het Belgische Club Brugge. Club verkocht Sillah deze zomer aan Rubin Kazan uit Rusland. RBC Roosendaal wilde de speler ook overnemen, maar kon niet op tegen het bod van de Russen.

Of Vitesse er in zal slagen Sillah, die dus nog een doorlopend contract in Rusland heeft, los te weken bij Rubin Kazan is nog maar de vraag. Mocht Vitesse er in slagen genoeg geld voorhanden te hebben zal de transfer in november plaats vinden.

Debuut Wayne Rooney aanstaande

Het debuut van Wayne Rooney voor zijn nieuwe werkgever Manchester United lijkt aanstaande. Alex Ferguson heeft de spits opgenomen in de selectie voor het Champions League duel met Fenerbahçe.

Het Engelse wonderkind brak op het afgelopen EK in Portugal zijn middevoetsbeentje en kwam daardoor nog niet in actie voor Manchester. De Engelse grootmacht kocht Rooney van Everton ondanks dat de speler in de lappenmand zat.

Trainer Alex Ferguson heeft de aanvaller voor de wedstrijd tegen de club van Pierre van Hooydonk voor het eerst geselecteerd. "'Het is waarschijnlijk dat ik hem gebruik. Ik moet alleen nog bekijken of ik hem laat starten of hem op de bank laat plaatsnemen", zo stelde de Schot.

Minister pleit voor BeNe-League

Na het bekend maken van de plannen voor de HCE Eredivisie komen er steeds nieuwe ideeën. Zo pleit minister Bot van Buitenlandse Zaken voor een Nederlands-Belgische competitie.

De minister ziet in het idee van de BeNe-competitie vooral een verbetering van de kwaliteit op de voetbalvelden. "Club Brugge tegen Ajax, Feyenoord tegen Anderlecht en FC Antwerp - PSV. De wedstrijden krijgen zo meer kwaliteit. Een dergelijke competitie zou spannender zijn en kwalitatief hoogwaardiger. De clubs zouden bovendien meer mogelijkheden krijgen om zich te verweren tegen rijke clubs in grotere competities elders in Europa", aldus minister Bot.

Het idee van de minister is ook gebaseerd op politieke redenen. Door de sport hoopt de minister de banden tussen beide landen nog eens beter aan te trekken. "Ik weet ook wel dat het niet aan een minister van Buitenlandse Zaken is om zich te bemoeien met de sport, laat staan met Koning Voetbal. Maar we kunnen best met elkaar samenwerken, bijvoorbeeld ook door de Ronde van Vlaanderen een stuk door Nederland te laten gaan".

Het idee van minister Bot is niet nieuw. Ex-PSV preses Harry van Raay is al jaren van mening dat de Nederlandse competitie moeten worden uitgebreid naar het buitenland.

"Tweespalt in selectie AZ"

De selectie van AZ is geen eenheid. Dat zegt nieuwkomer Adil Ramzi in de Voetbal International van deze week.

Ramzi verruilde afgelopen zomer PSV voor AZ, waar hij herenigd werd met zijn oud-trainer van Willem II, Co Adriaanse. De excentrieke coach had eerder die zomer ook al zijn oud-pupillen Joris Mathijsen, Tarik Sektioui en Kew Jaliens bij Willem II weggehaald. Ramzi stelt dat deze nieuwelingen buitengesloten worden.

"We worden niet geaccepteerd. Soms vraag ik me wel eens af of ik iets verkeerds heb gedaan. Het lijkt wel of ik een ander shirt draag", aldus Ramzi, die zijn kritiek richt op medespelers, supporters en pers.

Het gerommel in Alkmaar komt voort uit de opvallende beslissingen die trainer Co Adriaanse begin dit jaar maakte. De coach gaf de voorkeur aan de nieuwelingen boven de oude selectie, die vorig seizoen Europa Cup voetbal had afgedwongen. Vooral het passeren van Barry van Galen ten faveure van Ramzi stuitte op veel weerstand bij de supporters van AZ.

Jeugdsporter doorboord met speer

In de Tsjechische stad Liberec is een jongen van 13 levensgevaarlijk gewond geraakt door een "verdwaalde" speer. Hij werd doorboord. De speer raakte vermoedelijk uit zijn route door de harde wind.

Het voorval vond plaats bij sportwedstrijden voor de jeugd in Liberec. De jongen heeft inmiddels een zeven uur durende operatie ondergaan, maar artsen noemen zijn toestand ook hierna nog zeer kritiek.

PSV maand zonder Ooijer

Andre Ooijer is minimaal een maand niet inzetbaar voor PSV. De verdediger liep in het duel met SC Heerenveen een hamstringblessure op.

Ooijer mist door deze blessure in ieder geval de Champions League wedstrijden van PSV tegen Panathinaikos en de Oranje interlands tegen Macedonië en Finland.

PSV-trainer Guus Hiddink wilde Ooijer rustig brengen voor het duel tegen Panathinaikos van woensdag, nadat de verdediger een week ziek was geweest. Het optreden van Ooijer duurde echter slechts 22 minuten in de wedstrijd tegen SC Heerenveen. De verwachting is dat Andre Ooijer vier tot zes weken aan de kant moet staan.

Een andere verdediger bij PSV is na de wedstrijd tegen Heerenveen ook nog steeds een twijfelgeval. De Braziliaan Alex viel afgelopen zaterdag 3 minuten later dan Ooijer uit, maar lijkt het treffen tegen Panathinaikos te halen. Alex werkte een aangepaste training af op maandag, maar acht de kans zelf groot dat hij inzetbaar is.

Bodnár ten onrechte geschorst

Roda JC heeft met succes beroep aangetekend tegen de straf van László Bodnár. De FIFA heeft de schorsing van twee maanden ongedaan gemaakt.

Bodnár kwam deze zomer over van Arsenal Kiev, voor wie hij op huurbasis uitkwam. In een interland tegen Wales raakte de Hongaar echter geblesseerd en keerde hij te laat terug bij de Oekraïense club. Arsenal verweet hem zijn behandeling in Hongarije. Vervolgens vertrok de verdediger transfervrij naar Roda JC.

Roda JC wist aanvankelijk niks van een klacht jegens Bodnár en werd dan ook pijnlijk verrast nadat na het eerste competitieduel een schorsing voor hem binnenrolde van twee maanden. In hoger beroep is deze straf nu echter ingetrokken. Bodnár zal er komend weekend tegen FC Twente weer bij zijn.

Rangnick nieuwe trainer Schalke

Ralf Rangnick is de nieuwe trainer van het Duitse Schalke 04.

De 46-jarige Duitser is de opvolger van Jupp Heynckes, die twee weken geleden werd ontslagen door de club. Rangnick werd in maart van dit jaar ontslagen bij Hannover 96 vanwege de slechte resulaten van de club.

Met Hannover, waar hij sinds 2001 trainer was, promoveerde Rangnick in zijn eerste jaar naar de Bundesliga en eindigde afgelopen seizoen als elfde.

Bos: Regering heeft Van Gaal mentaliteit

Oppositieleider Wouter Bos van de PvdA heeft vanochtend bij de politieke beschouwingen in de Tweede Kamer gezegd dat het kabinet een 'Louis van Gaal mentaliteit' heeft, van ''ben ik nou zo slim en zijn jullie nou zo dom?'' Volgens Bos zeggen de ministers steeds maar weer dat er niets mis is met het beleid, maar dat het beter moet worden uitgelegd. Net alsof wij te dom zijn om het te snappen, aldus Bos.

Bos vindt dat het kabinet ''gewoon een fout verhaal'' heeft. ''En een fout verhaal kun je niet goed brengen.'' De PvdA-fractievoorzitter meent onder meer dat het kabinet verkeerde argumenten aandraagt om het prepensioen te ontmoedigen. ''In dit kabinet beslist de VVD over de feiten. En mag het CDA er een verhaal bij verzinnen En dat lukt steeds minder.''

De PvdA wil de bezuinigingen op het onderwijs en de jeugdzorg ongedaan maken, en die op de gezondheidszorg, de VUT en het prepensioen verzachten.

'Turkse EU-toetreding inspiratie voor regio'

Wanneer Turkije zal worden toegelaten tot de Europese Unie (EU) zal dat andere landen in de regio stimuleren om te streven naar beter bestuur, vrede en stabiliteit. Dat zei de Turkse minister van buitenlandse zaken Abdullah Gül gisteren in New York tijdens een bijeenkomst van het Amerikaans-Turks Genootschap. "De Turkse ervaringen kunnen landen inspireren die op de drempel van verandering staan. Maar het moet wel een samenwerkingsproces zijn, waarbij de regionale landen aan het stuur moeten blijven zitten'', aldus Gül.

Het Turkse parlement stemde dit weekend tijdens een spoedzitting in met de door de regering voorgestelde hervormingen van de Turkse strafwetgeving. Die hervormingen zijn nodig om tot de EU toe te kunnen treden.

Voor Gül staat dan ook vast dat Turkije zal worden uitgenodigd om begin volgend jaar met de EU over toetreding te gaan praten. Zeker na alle inspanningen die zijn land zich heeft getroost om de wetgeving in overeenstemming te brengen met de Europese democratische normen, zo betoogde hij.

[Upd] Tegenstander AZ ontslaat coach

De tegenstander van AZ in het toernooi om de UEFA Cup, PAOK Saloniki, heeft drie dagen voor de return hun trainer Angelos Anastasiadis ontslagen.

De Griekse club moet donderdag in Alkmaar een 2-3 achterstand goedmaken. Ook gaat het in de competitie niet lekker, afgelopen zaterdag werd er met 2-0 verloren van Panionios.

Anastasiadis won in 2003 nog de Griekse beker met PAOK, vorig seizoen werden ze bovendien derde in de competitie. Er is nog geen opvolger benoemd.

Update 11:35

De Zwitser Rolf Fringer is de opvolger van Angelos Anastasiadis en zal dus aankomende donderdag op de bank zitten tijdens de UEFA Cup wedstrijd tegen AZ.

In het verleden was Fringer onder meer trainer van VfB Stuttgart en het Zwitserse nationale elftal.

ADO '20 wint gestaakt bekerduel

De KNVB heeft ADO`20 officieel uitgeroepen tot winnaar van de wedstrijd in de tweede ronde van de Amstel Cup tegen Rohda Raalte.

De club van trainer Rob Witsche stond vorige week met 3-0 voor toen in de 80e minuut de wedstrijd werd gestaakt omdat het licht uitviel. De tussenstand van 3-0 is nu ook de officiele eindstand van de wedstrijd.

In de derde ronde zal ADO`20 thuis nu uitkomen tegen NAC Breda. De wedstrijd wordt op 10 november gespeeld.

Computerchip volgt Japanse schoolkinderen

Icoon Buitenlands nieuwsEen chip die Japanse scholieren zullen gaan dragen moet spijbelen een stuk moeilijker maken in Japan. Ook zullen hierdoor de scholen veiliger worden. Het dragen van deze chip bevindt zich nog in een proefperiode, waar een aantal scholen in Japan aan meedoen.

De kinderen dragen tijdens de proef een mini-antenne, waarmee ze via radiosignalen gevolgd kunnen worden. Een chip zorgt voor een signaal naar een ontvanger bij de schoolpoort. Deze ontvangt een signaal wanneer een kind de school binnenkomt of verlaat. Hierdoor wordt het een stuk lastiger om te spijbelen.

Een andere reden voor de proef is de veiligheid op scholen. Hier maken veel Japanners zich zorgen over. "Meer dan 70 procent van de ouders steunt dit idee. Dat geeft wel aan dat er grote behoefte aan is. En de kinderen vinden het geweldig. Ze vinden het cool", aldus een docent van een aan de proef deelnemende school. Vooral de kleine criminaliteit is een zorgenkindje in Japan. Waar misdaad met veel geweld, zoals moord, overvallen en mishandeling, weinig voorkomt in Japan, is de kleine criminaliteit tot recordhoogte gestegen. Volgens onderzoek vindt een ruime meerderheid van de bevolking dat het land onveiliger is geworden.

Nieuwe reclame Nintendo DS

Vorige week vertelden we nog dat de Nintendo DS commercial zijn debuut maakte in Japan. Maar de heren bij Nintendo zitten niet stil en komen met een tweede commercial. In het eerste spotje was Utada Hikaru (een Japanse popster) te zien met haar nummer "Easy Breeze" van haar Amerikaanse debuutalbum. Nu zie je Utada ook echt in de weer met het nieuwe speeltje van Nintendo.

De reclame is te zien op de site van IGN http://media.ds.ign.com/articles/551/551627/vids_1.html

Talkshowhost Jay Leno stopt in 2009

Icoon Showbiz nieuwsPresentator Jay Leno van het programma 'The Tonight Show' heeft een contract getekend wat hem tot 2009 verbindt met de Amerikaanse televisiezender NBC. De show die per dag gemiddeld zes miljoen kijkers trekt, zal na 2009 gepresenteerd worden door Conan O'Brien.

O'Brien heeft net als Leno een contract met NBC. Zijn talkshow 'Late Night' wordt jarenlang aansluitend aan die van Leno uitgezonden. Leno zei dat hij tegen het einde van zijn contract bijna zestig jaar is, waardoor hij dan al zeventien jaar zijn favoriete beroep mocht uitoefenen. Tijdens de onderhandelingen voor een nieuw contract is er al nagedacht over de mogelijke opvolger voor Leno. De keuze voor Conan O'Brien was dan ook snel gemaakt.
Jay Leno
Jay Leno

Groep Marokkanen terroriseert politie Ede

Een anonieme FOK!ker had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws In Ede gaat de politie sinds zes maanden gebukt onder de terreur van een groep jongeren. Daarbij zijn inmiddels een aantal agenten, onder wie de allochtonencoördinator, met de dood bedreigd. Ook zijn banden van politieauto's tijdens de inzet bij calamiteiten lekgestoken. Met name een groep Marokkaanse jongens pleegt de terreur.

De districtschef A. Kloosterman van de politie West-Veluwe Vallei zei dit gisteren tijdens een beraad in de Edese politiek in over de aanpak van overlastveroorzakende jeugdgroepen in de gemeente. De bedreigingen en vernielingen zijn volgens Kloosterman het gevolg van onder meer het geschonden vertrouwen tussen de Marokkaanse gemeenschap en autoriteiten als de politie en de gemeente. Het gezag van de politie neemt af, zo luidt Kloostermans conclusie.

In Ede is de afgelopen jaren een criminele bende van ongeveer veertig Marokkaanse jongeren ontstaan, met daaromheen circa 200 meelopers. De harde kern is een groep waaraan B&W geen hulp meer willen verlenen. Zij bleken de afgelopen vijf jaar voor geen enkel verbeterplan vatbaar. In Ede zelf wonen 2500 Marokkanen. "De meesten van hen lijden onder die 10 procent", zei Kloosterman. Velen van hen voelen zich gebrandmerkt door de negatieve publiciteit over hen en de islam.

"De bedreigingen zijn niet te tolereren", zo zei burgemeester R. Robbertsen. "Maar we herstellen het gezag van de politie met lik- op-stuk-beleid, niet met bruut geweld. We maken onderscheid tussen criminele jongeren en degenen die dreigen af te glijden. De laatste groep proberen we de helpende hand aan te reiken, de eerste pakken we hard aan." Inmiddels zijn zeven agenten van het speciale Puma-team al een jaar bezig met de jongens. Daarbij zijn een aantal jonge Marokkanen aangehouden voor diverse vergrijpen, zei Kloosterman.

_
De Marokkanen in Ede kwamen al eerder in het nieuws, vanwege hun 'feestje' na aanleiding van de aanslagen op het WTC. Later werd dit genuanceerd.

Van Lottum maakt rentree

John van Lottum maakt deze week zijn rentree in het tenniscircuit bij het ATP-toernooi in het Chinese Sjanghai.

Van Lottum heeft van de organisatie een wilcard voor het toernooi gekregen. De Nederlander probeert zijn tennisloopbaan uit het slop te trekken, mede veroorzaakt door een hardnekkige rugblessure waar hij al jaren last van heeft, met hulp van atletiektrainer Henk Kraaijenhof.

In de eerste ronde zal hij het moeten opnemen tegen de Serviër Tipsarevic. Ook Melle van Gemerden wist zich via het kwalificatietoernooi te plaatsen voor het hoofdtoernooi.

Forse winstdaling Manchester United

Manchester United heeft het afgelopen boekjaar, dat 31 juli eindigde, veel minder winst gemaakt dan het vorige boekjaar. De winst bedroeg dit jaar 42 miljoen euro, tegenover 58 euro miljoen het jaar ervoor. De totale omzet bedroeg 242 miljoen euro.

Deze forse winstdaling heeft vooral te maken met de matige prestaties van Manchester. In de Premier League werd de ploeg teleurstellend derde, ook in de Champions League werd niet het voorgenomen resultaat gehaald.De enige prijs die Manchester vorig seizoen won was de FA Cup.

Voor dit jaar boekjaar verwacht de club zo’n 20 miljoen euro minder aan TV inkomsten.

De Sims 2 breekt records

Het eerste deel van The Sims was al razend populair en de best-selling PC game ooit. Maar de nieuwe versie doet het ook "wel" aardig. Met meer dan 1 miljoen exemplaren over de toonbank in de eerste week maakt dit de grootste PC game lancering van EA in het 22-jarige bestaan van dit bedrijf.

Een echte verrassing is dit natuurlijk niet maar met zo een knaller in de eerste week zal deze game nog wel uitgroeien tot iets heel erg groots.

Bende houdt vrouw half jaar vast

Icoon misdaad nieuws Een Afrikaanse vrouw is minimaal een half jaar lang opgesloten en vastgehouden door een bende vrouwenhandelaars. Dit gebeurde vermoedelijk ergens in West-Brabant. Bijna dagelijks moest de vrouw seksueel misbruik en verkrachtingen door vier mannen ondergaan. Uiteindelijk werd ze in het centrum van Rotterdam op straat gezet.

De 24-jarige vrouw is afkomstig uit Sierra-Leone. De vrouw heeft haar land verlaten omdat haar beloofd was dat ze in Nederland een opleiding mocht volgen, waardoor ze een betere toekomst zou krijgen. Omdat ze de Nederlandse taal niet beheerste, kwam ze pas dit jaar in contact met de politie. Vermoed wordt dat de zaak al sinds 2001 speelt.

Het televisieprogramma opsporing verzocht zal komende aflevering aandacht aan de zaak besteden. De vrouw heeft een goed signalement van haar vier ontvoerders.

'Jaarlijks 24 kinderen doodgeslagen onder toezicht Jeugdzorg'

Icoon Binnenlands nieuws Ieder jaar komen circa 24 kinderen om het leven door kindermishandeling, terwijl ze aangemeld zijn bij Jeugdzorg Nederland. De meeste huisartsen doen hier geen aangifte van, omdat ze denken dat dit toch geen nut al hebben. Dat zegt Wiel Janssen, woordvoerder van Jeugdzorg Nederland.

Directe aanleiding voor de uitspraak is de gruwelijke moord op de driejarige peuter Savanna uit Alphen aan den Rijn. Zij werd dood aangetroffen in de de kofferbak van de auto van haar moeder. Uit onderzoek bleek dat het kindje in de woning van haar moeder is vermoord.

Hoewel de directe buren van Savanna regelmatig aan de bel trokken vanwege de perikelen in haar huis, zegt Janssen dat dit soort drama's niet te voorkomen zijn. De woordvoerder is van mening dat in deze zaak veel mensen voor hun beurt praten en te vroeg conclusies trekken. "De zaak wordt nog uit gezocht."

PS: Goud voor tafeltennissers

Het tafeltennisduo Tonnie Heijnen en Gerben Last hebben op de voorlaatste dag van de Paralympics goud veroverd in de finale voor landenteams.

Het Nederlandse duo won in de finale verrassend met 3-2 van Oostenrijk. Heijnen was tot twee jaar terug een van de grootste talenten in de Nederlandse en Duitse competitie, maar na een ongeluk verloor hij een been, waardoor zijn droom uiteenspatte.

De Nederlandse zitvolleybalsters wonnen een zilveren medaille. In de finale was China te sterk voor de regerend wereld- en Europees kampioen, het werd 3-1 (15-25 25-23 25-15 25-17).

Bij het kogelstoten veroverden Willem Noorduin een bronzen medaille. Met een worp van 11.88 meter leverde de Nederlander ook zijn beste seizoensprestatie. Eerder won hij al zilver bij het discuswerpen.

Afscheid André Hazes massaal bekeken

Icoon Media nieuws De afscheidsceremonie van André Hazes, die gisteren rechtstreeks werd uitgezonden, is massaal door Nederland bekeken. Dat blijkt uit cijfers van de Stichting KijkOnderzoek. Uiteindelijk keken ruim vijf miljoen mensen naar de ceremonie bij de TROS op Nederland twee.

Niet alleen op de TROS was de ceremonie te bekijken. Ook BVN-TV, een samenwerkingsverband van de Wereldomroep, Publieke Omroep en de Vlaamse omroep VRT, en Radio 2 zonden het eerbetoon rechtstreeks uit. De kijkers naar die zenders zijn nog niet meegerekend bij het totaal.

Tijdens de herdenking in de ArenA hielden verschillende vrienden van de zanger een toespraak. "André was een gewone jongen, maar tegelijkertijd heel bijzonder door de macht van zijn stem en de kracht van zijn liedjes", aldus de Amsterdamse burgemeester Job Cohen. Ook Paul de Leeuw, Frits Barend, de producenten van Hazes, zijn schoonvader en zijn zoontje Dré namen het woord. Verder traden diverse artiesten op.

Herdenking André Hazes
Een afgeladen Amsterdam ArenA tijdens de herdenking

Rijdend wrak van de weg gehaald

Goof2000 had ons via de nieuws-submit te melden:

Afgelopen zondag schakelde personeel van de douane de politie in, nadat zij op de Vierhavenstraat in Rotterdam een auto met Frans kenteken hadden zien rijden die bij nader bestuderen een rijdend wrak bleek te zijn. Politiemensen gaven de bestuurder een stopteken en zagen tijdens een eerste controle van de auto direct al een groot aantal technische gebreken.

Uit een nader onderzoek bleek dat de bedrading van het dashboard en het contactslot bloot lag, reed de auto rond met een versleten schokbreker waardoor deze scheef hing, bleek het remvloeistofreservoir leeg te zijn, was er één portier doormidden gebroken, waar de ander niet meer van binnen uit te openen was, leek de auto op een rijdende molotovcocktail doordat het ontbreken van een tankdop gecompenseerd werd door een doek in de tankopening en lag de motorkap los op het voertuig. Ook waren de vier banden volledig verdroogd, lag de accu los, waren diverse slangen en kabels met plakband aan elkaar bevestigd en waren de ruitenwissers tot op het metaal versleten.

De bestuurder, een 30-jarige Fransman, verklaarde dat hij de auto van zijn broer had geleend en dat hij er al zo'n duizend kilometer mee vanuit Frankrijk had gereden. Hij was het er dan ook niet mee eens dat de auto door de politie in beslag werd genomen, aangezien de auto volgens hem "veilig was zolang er een goede chauffeur mee reed".

Tokkies hebben nog altijd geen huis

Icoon Algemeen nieuws Drie euroton budget is ervoor gereserveerd. Vele bezoeken zijn afgelegd, evenals enkele bezichtigingen. Nu lijkt de kans dat er ooit een woning voor de asociale Tokkies-familie gekocht zal worden door Emile Ratelband kleiner dan ooit te zijn. Dit heeft een aantal oorzaken.

Afgelopen weekeinde kondigde Ratelband met veel bombarie aan een woning te hebben gevonden voor de familie. Door bepaalde overwegingen werd de plaats waarin het huis staat nog niet bekend gemaakt. Het gaat echter om een huis aan de Wielestein in Nieuw-Vennep. Uiteindelijk bleek dat het niet een koophuis was, maar een huurhuis. Bij het vernemen van het nieuws viel de buurvrouw bijna flauw.

Een nadere bestudering van het financiële plaatje van Ratelband laat zien dat zijn bedrijven onvoldoende kredietwaardig zijn. Daarnaast wil de positiviteitsgoerie niet persoonlijk garant staan voor de eventuele aankoop van een huis.

De Tokkies zijn een zeer beruchte familie. De familie werd vorig jaar het huis uitgezet nadat ze betrokken waren bij een gewelddadige burenruzie. Doordat de 'Tokkies' door documentaires van de IKON en SBS6 landelijke bekendheid kregen is het vrijwel onmogelijk een nieuwe woning voor het gezin te vinden. Onlangs bleken de Tokkies ongewenst in het Amsterdamse stadsdeel Bos en Lommer, nadat buurtbewoners er lucht van kregen dat woningbouwvereniging Het Oosten de familie in hun buurt wilde plaatsen.

Familie Tokkie
Ma Hanna Tokkie en een schoondochter

Man verkoopt nier van zijn vrouw

Icoon opmerkelijk nieuws In Pakistan heeft een man de nier van zijn vrouw verkocht, zonder dat zij hiervan afwist. Vervolgens scheidde de man, Muhammad Ashfaq uit Lahore, van zijn vrouw Zohra Bibi. De man wist er een flinke geldsom voor op te strijken.

De vrouw werd door de man overgehaald om de operatie te doen, in de veronderstelling dat ze dan samen kinderen konden krijgen. Uiteindelijk bleek dat haar man had geregeld dat haar nier was verwijderd. Muhammad verkocht deze en streek er circa 2700 euro mee op.

Het stel was al jaren getrouwd, maar desondanks wilde de man gelijk scheiden van haar. De man zal vervolgd worden voor zijn daden.

Man komt om bij botsing met paard

JPM01 had ons via de nieuws-submit te melden:

Een 75-jarige man uit Vollenhove is gisteren in Zwartsluis om het leven gekomen, toen hij met z'n auto tegen een paard opbotste. Z'n vrouw, die naast hem zat, bleef ongedeerd. Het paard maakte deel uit van een kudde paarden die 's nachts waren losgebroken.

Passerende automobilisten, die de dieren hadden zien lopen op de openbare weg, probeerden tegemoetkomende automobilisten nog met groot licht en alarmlichten te waarschuwen, maar voor de ongelukkige bestuurder bleek dat niet voldoende.

De politie heeft inmiddels een onderzoek ingesteld hoe de paarden de weg op konden lopen.

Grote alcoholcontroles bij sportkantines

Icoon Binnenlands nieuws In de zuidelijke provincies van ons land (Zeeland, Noord-Brabant en Limburg) zullen komend weekeinde grootscheepse alcoholcontroles worden gehouden bij sportkantines. De politie hoop hiermee het aantal beschonken sporters terug te kunnen dringen.

Een woordvoerder van de politie: "De politie heeft de stellige indruk dat de normen met betrekking tot alcoholgebruik na sporttrainingen en -wedstrijden niet al te nauw worden genomen."

Onderzoek toont aan dat jaarlijks zes procent van de dronken bestuurders komt vanuit de sportkantines. In Den Bosch zal het startschot worden gegeven voor de alcholcontroles in Zuid-Nederland.

Algemene beschouwingen van start

Icoon politiek binnenland nieuws In de Tweede Kamer zullen omstreeks 10.15 uur de Algemene beschouwingen beginnen. Daarbij wordt de miljoenennota besproken, het financiële plaatje van de kabinetsplannen. De verwachting is dat de regeringscoaltie van CDA, VVD en D66 voor circa één miljard euro aan wijzigingen wil doorvoeren.

Waarschijnlijk zal de regering soepel omgaan met de wijzigingsvoorstellen, zolang deze financieel gedekt worden. De bedoeling is dat de bezuiniginen in het onderwijs ongedaan worden gemaakt, alsmede het behoud van het grijs kenteken en het versoepelen van het pre-pensioen.

Vice-premier Zalm zal de debatten leiden, omdat Balkenende nog altijd niet in staat is te komen vanwege zijn ontsteking aan de rechtervoet. Gisteren werd bekend dat de derde operatie aan zijn voet is uitgesteld, omdat het medisch team het onverantwoord vindt nieuwe huid op de wond aan te brengen. De wond herstelt onvoldoende.

Rebellen Nigeria verklaren totale oorlog

Icoon Buitenlands nieuws In Nigeria hebben rebellen tegen de staat een "totale oorlog"afgekondigd. Met ingang van volgende maand zou het geweld moeten losbarsten. Inmiddels heeft de rebellenleider Mujahid Dokubo-Asari de oliemaatschappijen in het land verzocht Nigeria te verlaten. Ook alle buitenlanders worden verzocht de Nigerdelta te verlaten.

Mede door de oplopende spanningen steeg de olieprijs tot recordhoogte. Voor een vat ruwe olie moet op de markt nu vijftig dollar worden betaald. De productie van Nigeria bedraagt in totaal 2,3 miljoen vaten per dag. Onder andere Shell heeft er aanzienlijke belangen.

Nigeria is de afgelopen tijd het toonbeeld geweest van zowel religieuze als ethnische spanningen. Het christelijke zuiden leeft op gespannen voet de moslims uit het noorden. Ook het gebrek van gezag door de staat zorgt ervoor dat conflicten er aan de orde van de dag zijn.

-
Zie hier voor meer info over geschiedenis van de conflicten in Nigeria.

[Update] Legacy: Dark Shadows vindt publisher

De Kroatische ontwikkelaar Razbor heeft een publisher gevonden voor de adventuregame 'Legacy: Dark Shadows'.Tri Synergy gaat het spel in ieder geval op de Noord-Amerikaanse markt uitgeven, het moet half oktober uitkomen. Of Tri Synergy het spel ook in Europa uit zal geven, of dat men een andere publisher zoekt, is helaas nog niet bekend.

Legacy: Dark Shadows is een sci-fi horror adventure. Het verhaal begint in 1942 in Stalingrad als journalist Jack Black iets vreemds meemaakt en zich ineens in het jaar 2138 bevindt. Het spel is een echte point'n'click adventure en zal zich afspelen in 100 lokaties.

Een trailer van het spel is te downloaden van de Legacy The Game website.

Update:
Zojuist is bekend geworden dat GMX Media de game in Europa gaat uitgeven.
Volgens Eugeny Perry van GMX Media is Legacy: Dark Shadows "een adventure dat state of the art graphics technologie combineert met een verhaallijn die geïnspireerd is door de beste Sci-Fi films. De developers van Razbor hebben er met liefde aan gewerkt, en ze willen graag een ervaring creëren met een ongeëvenaarde diepte en inhoud, en onderhoudende gameplay."

Zdravko Marijic van Razbor voegde daar aan toe: "De wereld van Legacy is donker en koud, en bijna net zo angstaanjagend als de mogelijkheid dat dit op een dag de werkelijkheid zou kunnen worden. Het is een wereld waarin mensen slechts pionnen zijn in de eindeloze schaakwedstrijd van het handjevol machthebbers, een wereld waarin vrijheid en mensenrechten alleen woorden zijn, overblijfselen uit het verleden."

Ex-wife story

Dat als je spullen verkoopt op Ebay er weleens een behoorlijk verhaal achter kan zitten, dat blijkt wel bij de verkoop van deze pen.
quote:
I received this stupid pen on my birthday years ago from my ex-wife, and even before I divorced her flabby body, I hated the pen. I have no idea why she bought me this piece of crap. Sure, it writes fine and could "seem" kind of cool, but I hate it.
Dat het hebben van één pen zo diep kan zitten......

MMO Atlantis Rising aangekondigd

De onafhankelijke publisher van graphic novels ("strips voor volwassenen" zoals bijvoorbeeld The Sandman van Neil Gaiman) Platinum Studios heeft aangekondigd samen te werken met game-developer Icarus Studios aan een Massive Muliplayer Online game op basis van de "Atlantis Rising" franchise.

Een serie games voor PC, wireless handheld en next-generation consoles moet het resultaat worden van de samenwerking. De twee aankomende titels "Blood Nation" en "Atlantis Rising" worden de eerste twee graphic novels waarvan ook een game gemaakt zal worden. In het boek "Atlantis Rising" komen een onderwater koninkrijk en de wereld aan de oppervlakte op voet van oorlog te staan. "Blood Nation" vertelt het verhaal van een team van commandos met als opdracht te infiltreren in een land dat bevolkt wordt door vampieren. "Atlantis Rising" wordt momenteel ook verfilmd.

Volgens directeur en mede-oprichter James Hettinger van Icarus Studios zijn
"Comic books ideaal om om te zetten naar multi-user entertainment applicaties voor PCs, game consoles en mobiele telefoons. De verhalen en karakters van Platinum Studios hebben een wereldwijde aantrekkingskracht waardoor we naast hardcore gamers ook het meer mainstream publiek kunnen aanspreken met onze creaties."

Scott Mitchell Rosenberg, voorzitter van Platinum Studios, zei: ""Icarus is het enige bedrijf waarvan ik denk dat ze dit kunnen. Hun vaardigheden in het vertellen van verhalen en de verbazingwekkende graphics en technologie zullen de thema's van onze boeken prachtig vertalen nar de wereld van de multi-user online gamesentertainment."

Titels van de games en release data zijn nog niet bekend.

Winnaar 'ontwerp je eigen FOK!Sim'

Na lang wachten is de opvolger van de best verkopende PC-game ooit dan eindelijk beschikbaar: De Sims 2! In deze game bepaal jij het leven van jouw Sims, maar het gaat verder. Je kunt nu ook je eigen Sim ontwerpen. FOK! organiseerde een wedstrijd en daagde jou uit een echte FOK!Sim te maken. Inmiddels zijn de inzendingen binnen en heeft de crew zich er over gebogen en de winnaar is bekend. Klik hier om te zien wie heeft gewonnen!


Een voorbeeld van een mogelijke FOK!Sim

Winnaar 'ontwerp je eigen FOK!Sim'

Na lang wachten is de opvolger van de best verkopende PC-game ooit dan eindelijk beschikbaar: De Sims 2! In deze game bepaal jij het leven van jouw Sims, maar het gaat verder. Je kunt nu ook je eigen Sim ontwerpen. FOK! organiseerde een wedstrijd en daagde jou uit een echte FOK!Sim te maken. Inmiddels zijn de inzendingen binnen en heeft de crew zich er over gebogen en de winnaar is bekend. Klik klik klik om te zien wie heeft gewonnen!

[UPDATE]Knights of Honor demo vecht zich het web op

Het Duitse Black Sea Studios heeft vandaag een Duitstalige demo uitgebracht van het spel Knights of Honor. In deze game is het de bedoeling dat je heel Europa verovert ten tijde van de middeleeuwen. Het spel bestaat niet alleen uit het veroveren van andere steden, maar ook uit het voeren van een goed diplomatiek beleid, het managen van je steden en het bespioneren van je buren.





"de screenshots verbergen de complexiteit van de game zeer zeker niet"

Heb je zin in een complexe game, probeer dan nu de Duitstalige demo (304 mb) uit.

[UPDATE]Zoals beloofd, er is nu een Engelse versie van de demo te downloaden. De demo is hier op een EA FTP server te vinden. Enjoy!

Vrouwen ontwerpen nieuwe Volvo

Volvo presenteert morgen de eerste auto ooit die voor en door vrouwen ontwikkeld is. De Zweedse autofabrikant is vanaf december 2002 al bezig met de ontwikkeling van de 'Volvo YCC'. Een aantal vrouwen uit het gehele bedrijf werden voor het project geselecteerd.

Uit onderzoek bleek dat vrouwelijke kopers andere accenten leggen. Zo vragen vrouwen slimme opbergmogelijkheden, gemakkelijke in- en uitstap, goed zicht rondom, parkeerassistentie en weinig onderhoud. De nieuwe wagen is dan ook voorzien van een aantal snufjes. Voor het gebruiksgemak heeft de YCC naar boven openklappende deuren en gaat de dorpel automatisch naar beneden bij het instappen. Tegelijk schuift de stoel naar achter en het stuur naar omhoog.

Andere handigheden zijn parkeerassistentie en een persoonlijke rijhouding die wordt bewaard in een persoonlijke sleutel (zetel, pedalen en hoofdsteun zetten zich dan automatisch in de juiste stand). Ook nieuw, en door Volvo aangemeld voor patent, is wat de fabrikant ‘Ergovision’ noemt. Bij de dealer wordt je lichaam gescand en worden je specifieke proporties vertaald een ideale rijpositie die wordt opgeslagen in een persoonlijke sleutel.


De Volvo YCC is ontworpen door vrouwen

Holland Series naar vierde wedstrijd

HCAW heeft een 'clean sweep' in de Holland Series voorkomen. Door winst op Neptunus is de stand nu 1-2 geworden.

De wedstrijd van maandagavond was oorspronkelijk voor verleden week vrijdag gepland, regen maakte spelen toen echter onmogelijk. Neptunus kon zijn tiende landstitel echter nog niet veiligstellen, HCAW greep de laatste kans aan en won met 3-2.


Boxscore:

Neptunus001001000272
HCAW10000200X351

Werpcijfers Neptunus:
Tom Becker (5 2/3 +1): 6-4-4-2
Ken Brauckmiller (2 1/3): 0-1-1-0

Werpcijfers HCAW:
Jason Godkin (5 2/3 +3): 2-1-5-1
Dave Draijer (2 1/3): 0-1-2-0
Michiel van Kampen (1): 0-0-0-0

werper - aantal innings gespeeld - drie slag - 4 wijd - honkslagen tegen - veldfouten

Olieprijs doorbreekt 50-dollargrens

Icoon economisch nieuws In New York heeft olieprijs een belangrijke psychologische barrière doorbroken. Aan de New York Mercantile Exchange moest voor een vat ruwe olie (levering in november) een bedrag van vijftig dollar worden betaald. Dit is een nieuwe recordprijs. In augustus noteerde een vat nog 49,20 dollar.

De prijsstijgingen van olie komen door een aantal factoren. Er is een blijvend hoge vraag uit vooral China. Het aanbod wordt daarentegen steeds beperkt door diverse sabotage-acties in Irak en door de orkanen in de Golf van Mexico. Daarnaast bestaan er in de markt zorgen over de onrust in Nigeria en Saoedi-Arabië en over het Russische olieconcern Yukos dat kampt met miljardenvorderingen door de Russische belastingdienst.

Historisch gezien is de olieprijs nog niet op recordhoogte. In oktober van 1981 deed een vat Arabische olie - omgerekend naar hedendaagse dollars en gecorrigeerd voor inflatie - 77,86 dollar per vat.
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.