Rijdend wrak van de weg gehaald

Goof2000 had ons via de nieuws-submit te melden:

Afgelopen zondag schakelde personeel van de douane de politie in, nadat zij op de Vierhavenstraat in Rotterdam een auto met Frans kenteken hadden zien rijden die bij nader bestuderen een rijdend wrak bleek te zijn. Politiemensen gaven de bestuurder een stopteken en zagen tijdens een eerste controle van de auto direct al een groot aantal technische gebreken.

Uit een nader onderzoek bleek dat de bedrading van het dashboard en het contactslot bloot lag, reed de auto rond met een versleten schokbreker waardoor deze scheef hing, bleek het remvloeistofreservoir leeg te zijn, was er één portier doormidden gebroken, waar de ander niet meer van binnen uit te openen was, leek de auto op een rijdende molotovcocktail doordat het ontbreken van een tankdop gecompenseerd werd door een doek in de tankopening en lag de motorkap los op het voertuig. Ook waren de vier banden volledig verdroogd, lag de accu los, waren diverse slangen en kabels met plakband aan elkaar bevestigd en waren de ruitenwissers tot op het metaal versleten.

De bestuurder, een 30-jarige Fransman, verklaarde dat hij de auto van zijn broer had geleend en dat hij er al zo'n duizend kilometer mee vanuit Frankrijk had gereden. Hij was het er dan ook niet mee eens dat de auto door de politie in beslag werd genomen, aangezien de auto volgens hem "veilig was zolang er een goede chauffeur mee reed".