Justitie wil Big Willem weer in cel hebben

Kirkar had ons via de nieuws-submit te melden:

Het Openbaar Ministerie (OM) wil voormalig Hells Angels-president Willem van Boxtel opnieuw in de cel hebben. Van Boxtel werd gisteren samen met twee medeverdachten vrijgelaten op bevel van de rechter-commissaris, nadat ze vorige week waren aangehouden. Volgens het OM zouden de drie betrokken zijn geweest bij een voorgenomen liquidatie van oud-Heineken-ontvoerder Willem Holleeder. De rechter oordeelde echter dat er te weinig bewijs daarvoor aanwezig is.

Het landelijk parket heeft vandaag beroep aangetekend tegen die vrijlating. Ze blijven voor justitie namelijk wel verdachten in de zaak. Wanneer het hoger beroep dient, is nog niet bekend.

Eerder vorige week hadden de Hells Angels via hun advocaat Vincent Kraal gemeld, dat 'Big Willem 'tegenover hen 'een volledige bekentenis' had afgelegd over zijn plan Holleeder met een bom te liquideren in het clubhuis van de Angels. Daarom zou hij oneervol uit de Angels zijn gezet.

Big Willem: niets van waar

'Big Willem'Marcel van Gessel, de advocaat van 'Big Willem', zegt dat zijn cliënt niets met een moordplan te maken te heeft. ''Dit is een schandalig verhaal, dat pertinent onjuist is. Van Boxtel heeft geen enkele betrokkenheid bij het maken van zo'n plan, laat staan bij de eventuele uitvoering daarvan. Ook heeft hij helemaal geen verklaring afgelegd tegenover de Hells Angels. Justitie heeft daarvoor ook geen enkel bewijs en baseert zich kennelijk slechts op de uitlatingen van de advocaat van de Hells Angels''.

Eerder uitte advocaat Nico Meijering al zware kritiek op justitie omdat die tegenover De Telegraaf zouden hebben laten uitlekken dat Van Boxtel zou willen overlopen naar justitie. Een compleet zwamverhaal, alleen bedoeld om de onderwereld tegen elkaar op te zetten volgens Meijering.

Meijering: ''In de achttien jaar dat ik dit werk nu doe, heb ik nooit zo'n bizarre zaak meegemaakt. Justitie die bewust informatie over geruchten lekt, een advocaat van de Hells Angels die zich gedraagt als een soort kroongetuige en allerlei rare verhalen aan de media vertelt. Het blijft me verbazen.''