[update] Hells Angels royeren president

shredder, Scum en appies hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De president van de Amsterdamse Hells Angels, Willem van Boxtel (49), die alom gezien werd als leider van alle Nederlandse Hells Angels, is afgezet door zijn eigen motorclub. Van Boxtel, bijgenaamd 'Big Willem', moet al zijn insignes inleveren en alle tatoeages die met de Hell Angels te maken hebben laten verwijderen.

De Hells Angels zelf zeggen hun president de club te hebben uitgezet om redenen die vandaag nader zullen worden verklaard.

Endstra
Het NOS-Journaal meldde dat Van Boxtel is afgezet vanwege de liquidatiegolf in de Amsterdamse onderwereld en een voorgenomen moordaanslag op ex-Heineken ontvoerder Willem Holleeder. Daartoe zou, zo willen geruchten, een lid van de afdeling uit IJmuiden, Hells Angels Westport, zijn ingezet. Reden voor de voorgenomen moord op Holleeder zou de liquidatie zijn van vastgoedmagnaat Willem Endstra.

Holleeder zou echter achter de plannen gekomen zijn en bevriende Angels hebben verzocht om uit te zoeken hoe een en ander in elkaar stak. Big Willem is vervolgens afgezet door enkele Amsterdamse Angels die samenwerken met Holleeder, die behoort tot de top van de Amsterdamse onderwereld

De Angel uit IJmuiden zou volgens het gerucht de moordopdracht hebben aangenomen van de inmiddels geliquideerde vastgoedmagnaat Willem Endstra. Want Endstra, zo wil het gerucht, voelde zich bedreigd door Willem Holleeder.

Opvallend is dat het tv-programma Zembla begin 2003 al meldde dat op de dodenlijst van de Amsterdamse onderwereld de namen van Willem Endstra, Willem Holleeder en Willem van Boxtel zouden staan (Zie het archief van Zembla).

Update 14:20

Van Boxtel plande aanslag
De Amsterdamse Hells Angels hebben vandaag via hun advocaat laten weten dat 'Big Willem' is afgezet omdat hij in het geheim in ruil voor veel geld een deal had gesloten met vastgoedmagnaat Willem Endstra over de liquidatie van Willem Holleeder. Dat zou middels een bomaanslag in het clubgebouw van de Angels hebben moeten gebeuren, waarbij niet zou worden geschroomd medeclubgenoten slachtoffer te laten worden. Holleeder bezoekt 'Angel Place' regelmatig en onderhoudt goede contacten met een aantal Amsterdamse Angels.

Volgens de advocaat van de Hells Angels heeft 'Big Willem' het complot toegegeven. Hij is afgezet en uit de club gezet. Daarmee is voor de Angels de kous af, en er wordt verder geen jacht op hem gemaakt aldus de advocaat. De afgezette leider van de Hells Angels, hij was president sinds de oprichting in 1978, woonde naast het clubgebouw. Hij heeft inmiddels Amsterdam verlaten, zijn vrouw blijft er wel wonen.

Als nieuwe president hebben de Amsterdamse Hells Angels unaniem de 49-jarige Zuid-Molukker 'Unu' (Daniel Uneputty) gekozen. Eén van de weinige kleurlingen die wereldwijd tot de motorclub is toegelaten. Uneputty is al decennia een door veel Hells Angels gerespecteerd lid die veel aanzien binnen de club geniet. De functie van vice-president wordt bekleed door Harry Stoeltie.


'Big Willem' Van Boxtel. Amsterdam verlaten