MMO Atlantis Rising aangekondigd

De onafhankelijke publisher van graphic novels ("strips voor volwassenen" zoals bijvoorbeeld The Sandman van Neil Gaiman) Platinum Studios heeft aangekondigd samen te werken met game-developer Icarus Studios aan een Massive Muliplayer Online game op basis van de "Atlantis Rising" franchise.

Een serie games voor PC, wireless handheld en next-generation consoles moet het resultaat worden van de samenwerking. De twee aankomende titels "Blood Nation" en "Atlantis Rising" worden de eerste twee graphic novels waarvan ook een game gemaakt zal worden. In het boek "Atlantis Rising" komen een onderwater koninkrijk en de wereld aan de oppervlakte op voet van oorlog te staan. "Blood Nation" vertelt het verhaal van een team van commandos met als opdracht te infiltreren in een land dat bevolkt wordt door vampieren. "Atlantis Rising" wordt momenteel ook verfilmd.

Volgens directeur en mede-oprichter James Hettinger van Icarus Studios zijn
"Comic books ideaal om om te zetten naar multi-user entertainment applicaties voor PCs, game consoles en mobiele telefoons. De verhalen en karakters van Platinum Studios hebben een wereldwijde aantrekkingskracht waardoor we naast hardcore gamers ook het meer mainstream publiek kunnen aanspreken met onze creaties."

Scott Mitchell Rosenberg, voorzitter van Platinum Studios, zei: ""Icarus is het enige bedrijf waarvan ik denk dat ze dit kunnen. Hun vaardigheden in het vertellen van verhalen en de verbazingwekkende graphics en technologie zullen de thema's van onze boeken prachtig vertalen nar de wereld van de multi-user online gamesentertainment."

Titels van de games en release data zijn nog niet bekend.