Tokkies hebben nog altijd geen huis

Icoon Algemeen nieuws Drie euroton budget is ervoor gereserveerd. Vele bezoeken zijn afgelegd, evenals enkele bezichtigingen. Nu lijkt de kans dat er ooit een woning voor de asociale Tokkies-familie gekocht zal worden door Emile Ratelband kleiner dan ooit te zijn. Dit heeft een aantal oorzaken.

Afgelopen weekeinde kondigde Ratelband met veel bombarie aan een woning te hebben gevonden voor de familie. Door bepaalde overwegingen werd de plaats waarin het huis staat nog niet bekend gemaakt. Het gaat echter om een huis aan de Wielestein in Nieuw-Vennep. Uiteindelijk bleek dat het niet een koophuis was, maar een huurhuis. Bij het vernemen van het nieuws viel de buurvrouw bijna flauw.

Een nadere bestudering van het financiŽle plaatje van Ratelband laat zien dat zijn bedrijven onvoldoende kredietwaardig zijn. Daarnaast wil de positiviteitsgoerie niet persoonlijk garant staan voor de eventuele aankoop van een huis.

De Tokkies zijn een zeer beruchte familie. De familie werd vorig jaar het huis uitgezet nadat ze betrokken waren bij een gewelddadige burenruzie. Doordat de 'Tokkies' door documentaires van de IKON en SBS6 landelijke bekendheid kregen is het vrijwel onmogelijk een nieuwe woning voor het gezin te vinden. Onlangs bleken de Tokkies ongewenst in het Amsterdamse stadsdeel Bos en Lommer, nadat buurtbewoners er lucht van kregen dat woningbouwvereniging Het Oosten de familie in hun buurt wilde plaatsen.

Familie Tokkie
Ma Hanna Tokkie en een schoondochter