Vijf filmtips voor de maand juni

Filmtip 2: Entourage

Releasedatum: 11 juni.
Genre: komedie.
Regisseur: Doug Eiln.
Cast: Kevin Connolly, Adrian Grenier, Kevin Dillon, Jerry Ferrara, Jeremy Piven.

Entourage

Het bioscoopvervolg op de populaire gelijknamige HBO-serie. Entourage vertelt over Vincent Chase en zijn 'entourage': zijn vrienden Eric, Turtle en Johnny. Ze zijn weer in business met hun agent Ari Gold, die tegenwoordig studiobaas is.

Verwachtingen
Entourage was populair door hun blik op Hollywood en de vele celebrity cameo's die de serie wist te strikken. Het einde van de serie vond plaats in 2011, maar bedenker Doug Elin was toen al bezig met plannen voor een filmversie, waar hij twee jaar later groen licht voor kreeg. Het verhaal speelt zich zes maanden na het einde van de tv-serie af en is feitelijk gewoon een nieuw avontuur voor de groep. Als deze film niet slaagt als op zichzelf staand verhaal, is het voor de fans op z'n minst gewoon een lange bonusaflevering.

Filmtip 3: The Age of Adaline

Releasedatum: 18 juni.
Genre: romantiek.
Regisseur: Lee Toland Krieger.
Cast: Blake Lively, Michiel Huisman, Harrison Ford, Ellen Burstyn.

The Age of Adaline

Na een mysterieus auto-ongeluk in de jaren 30 werd Adaline (Lively) geen dag meer ouder. Nu, tientallen jaren later, heeft ze het opgegeven close te worden met anderen, omdat ze toch iedereen om haar heen weer verliest. Maar als ze de charismatische Ellis (Huisman) ontmoet, lijkt daar toch verandering in te komen.

Verwachtingen
Natuurlijk loopt deze film de kans om uit te monden in een eenvoudig girl meets boy-verhaal waarin liefde overwint, zoals dat al honderden keren verteld is. Maar de opzet is dat deze dame niet (zichtbaar) ouder wordt en dus mogelijk onsterfelijk is. Niet alleen is dat een interessant mysterie, het roept ook vragen op over het personage die tot nu toe alleen in de context van vampier- en andere fantasyfilms werden gesteld: hoe leef je als dat leven niet eindigt? Een nieuwe setting zou hier een originele wending aan kunnen geven. En het woordgrapje in de titel is gewoon onweerstaanbaar!