Nieuw te streamen in oktober

Het is oktober! De maand van Halloween. Dat betekent tijd voor horror, al hebben niet alle streamingdiensten daar even veel aandacht voor. Wel voegen ze allemaal nieuwe series, nieuwe seizoenen van bestaande series, films en documentaires toe, dus "er is niks op de tv" is écht geen excuus meer.

Prime Video

Lena Dunhams Catherine Called Birdy, met Bella Ramsey, Billie Piper, en Andrew Scott, verschijnt op 7 oktober. Het is het jaar 1290. In het Middeleeuwse Engelse dorp Stonebridge, is Lady Catherine (bekend als Birdy) het jongste kind van Lord Rollo en de Lady Aislinn. Haar speelterrein is Stonebridge Manor, een huis dat, net als de familie, betere tijden heeft gekend. Rollo, die financieel berooid en uiterst hebzuchtig is, ziet voor zijn dochter een uitweg uit de financiële ondergang door haar uit te huwelijken aan een rijke man voor geld en land. Maar Birdy is, net als alle grote tienerheldinnen, temperamentvol, slim en avontuurlijk en bereid om elke huwelijkskandidaat die langskomt op steeds ingenieuzere manieren van zich af te schudden. Haar verbeelding, opstandigheid en diep geloof in haar eigen recht op onafhankelijkheid brengen haar op ramkoers met haar ouders. Wanneer de meest verachtelijke huwelijkskandidaat van allemaal arriveert, worden zij geconfronteerd met de ultieme test van liefde voor hun dochter.

In de realityserie Killer Camp (14 oktober) zullen 11 bekende influencers uit Nederland inchecken in het Amerikaanse "Camp Pleasant" uit de jaren '80. Echter, één van hen beraamt een moorddadig plan, waardoor alle deelnemers, in een strategisch kat-en-muisspel moeten vechten voor hun leven. Terwijl iedereen strijd om de "moordenaar" onder hen te ontmaskeren voor een deel van de geldprijs van 20.000 euro.

Overdag moeten de kampeerders zich een weg banen door een reeks hilarische uitdagingen, terwijl de "moordenaar" probeert hun inspanningen te saboteren en daarbij andere spelers in het proces mee trekt. Zodra de duisternis valt, wordt iedere nacht een ongelukkige kampeerder op de meest gruwelijke en originele retro-achtige wijze uitgekozen en "vermoord", waardoor de aanspraak op de geldprijs wordt verspeeld!

The Peripheral (21 oktober) draait om Flynne Fisher (Chloë Grace Moretz), een vrouw die de brokstukken van haar gebroken familie bij elkaar probeert te houden in een vergeten uithoek van Amerika. Flynne is slim, ambitieus en gedoemd te mislukken. Ze heeft geen toekomst, totdat de toekomst haar komt halen. The Peripheral is een van meesterverteller William Gibsons oogverblindende, hallucinerende blik op het lot van de mensheid en daar voorbij.

De serie The Devil's Hour (28 oktober) volgt het verhaal van Lucy, gespeeld door Jessica Raine, die elke nacht wordt gewekt door angstaanjagende visioenen om precies 3.33 uur: het uur van de duivel. Haar achtjarige zoon is teruggetrokken en emotieloos. Haar moeder spreekt tegen lege stoelen. Haar huis wordt achtervolgd door de echo's van een leven dat niet het hare is. Wanneer Lucy's naam op onverklaarbare wijze in verband wordt gebracht met een reeks brute moorden in de omgeving, komen de antwoorden die haar al die jaren zijn ontgaan eindelijk in beeld. Peter Capaldi speelt een teruggetrokken zwerver, gedreven door een moorddadige obsessie. Hij wordt het voornaamste doelwit van een klopjacht van de politie onder leiding van de meelevende detective Ravi Dhillon, gespeeld door Nikesh Patel.

Ook nieuw op Prime Video: de serie Time, de documentaire TikTok, Boom (beide 7 oktober) en de films Jackass Forever (14 oktober) en Licorice Pizza (17 oktober).

Netflix

Er zijn nieuwe seizoenen van Bling Empire (seizoen 3, vanaf 5 oktober), Somebody Feed Phil (seizoen 6, vanaf 18 oktober), Unsolved Mysteries (seizoen 3, aflevering 1-3 op 18 oktober en aflevering 4-6 op 25 oktober) en Love is Blind (seizoen 3, aflevering 1-4 op 19 oktober en aflevering 5-7 op 26 oktober).

Op 19 oktober verschijn The School for Good and Evil. In het dorpje Gavaldon delen twee buitenbeentjes en beste vriendinnen, Sophie (Sophia Anne Caruso) en Agatha (Sofia Wylie) een bijzondere band. Sophie, een goudharige naaister, droomt ervan haar sombere leven te ontvluchten om een prinses te worden. Terwijl Agatha, met haar rauwe stijl en eigenzinnige moeder, het in zich heeft om een echte heks te worden. Op een nacht, onder de bloedrode maan, neemt een machtige kracht hen mee naar The School for Good and Evil waar de ware verhalen achter elk groot sprookje beginnen. Toch gaat er meteen iets mis, Sophie wordt naar de School for Evil gestuurd, onder leiding van de glamoureuze en felle Lady Lesso (Charlize Theron), en Agatha naar de School for Good, onder leiding van de stralende en vriendelijke Professor Dovey (Kerry Washington). Alsof het wennen op school met de nakomelingen van de Wicked Witch (Freya Parks), Captain Hook (Earl Cave) en King Arthur (Jamie Flatters) al niet moeilijk genoeg is, kan volgens de Schoolmaster (Laurence Fishburne) alleen de kus van ware liefde de regels veranderen en de meisjes naar hun rechtmatige school sturen. Wanneer plots een duister en gevaarlijk figuur (Kit Young), die mysterieuze banden heeft met Sophie, opduikt en dreigt om de school en de wereld daarbuiten volledig te vernietigen, moeten ze alles op alles zetten om tot een happily ever after te komen.

En zoals gezegd is het oktober, de maand van Halloween, dus je kunt vanaf vandaag kijken naar Friday the 13th, Insidious, Paranormal Activity 3 en de eerste drie delen van Scary Movie en vanaf 4 oktober naar één van de vele films met de titel Halloween.

HBO Max

Series die in oktober nieuwe seizoenen krijgen op HBO Max zijn onder andere Stargirl (seizoen 3, vanaf nu - afleveringen worden geleidelijk toegevoegd), The Cleaning Lady (seizoen 2, vanaf nu) Pennyworth(seizoen 3, vanaf 6 oktober), Avenue 5 (seizoen 2, 11 oktober), All American (seizoen 5, 12 oktober), All American: Homecoming (seizoen 2, 12 oktober) en The White Lotus (seizoen 2, 31 oktober).

Disney+

De nieuwe komedieserie The Bear (5 oktober) gaat over eten, familie, de sleur, de schoonheid van het gevoel van urgentie en de valkuilen. Terwijl de jonge chef-kok Carmy (Jeremy Allen White) vecht om zowel de zaak als zichzelf te veranderen, werkt hij samen met een onbehouwen keukenploeg die zich uiteindelijk ontpopt als zijn familie.

De Marvel Studios 'special presentation' Werewolf by Night (7 oktober) is een ode van regisseur Michael Giacchino aan oude Hollywood-monsterfilms. Volgende week vertellen we je hier meer over. Omdat de Marvelserie She-Hulk deze maand eindigt verschijnt daarna ook een nieuwe Assembled over de serie.

In de miniserie Candy (12 oktober) is Candy Montgomery (Jessica Biel) een moeder en huisvrouw uit 1980 die alles had: een goede echtgenoot, twee kinderen, een mooi huis, ze kon zelfs allerlei zonden plannen en uitvoeren. Wanneer de geestelijke druk van het huishoudelijke leven haar tegen gaat staan, schreeuwt ze met haar daden om aandacht en vrijheid, totdat iemand tegen haar zegt dat ze moet zwijgen, met dodelijke gevolgen.

De film Rosaline (14 oktober) geeft een komische draai aan het klassieke liefdesverhaal Romeo & Julia van Shakespeare. Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van de nicht van Juliet, Rosaline, op wie Romeo sinds kort verliefd is. Wanneer Romeo Julia ontmoet en haar begint te verleiden, is Rosaline er kapot van en probeert ze de beroemde romance te verijdelen en haar man terug te winnen.

Apple TV+

De serie Shantaram (drie afleveringen op 14 oktober, daarna wekelijks) volgt een voortvluchtige genaamd Lin Ford (Charlie Hunnam) die probeert te verdwijnen in het chaotische Bombay van de jaren 80. In zijn eentje in een onbekende stad, probeert hij uit de problemen te blijven. Als hij verliefd wordt op een enigmatische vrouw genaamd Karla, moet Lin een keuze maken tussen zijn vrijheid en de liefde en de complicaties die daarbij komen kijken.

Raymond and Ray (21 oktober) volgt halfbroers Raymond (Ewan McGregor) en (je verwacht het niet) Ray (Ethan Hawke) die hun leven hebben geleefd in de schaduw van een verschrikkelijke vader. Ze hebben echter wel een gevoel voor humor en de begrafenis van hun vader is een kans om zichzelf opnieuw uit te vinden. 

Ziggo Movies & Series

Ziggo voegt op 18 oktober seizoen 2b toe van Resident Alien, waarin een buitenaards wezen een noodlanding op aarde maakt en zich verschuilt in een afgelegen stadje in Colorado. Hij vermomt zich als arts, maar zijn missie komt in gevaar als een jongetje van negen zijn ware identiteit kan zien.

In het tweede seizoen van Blood & Treasure (3 oktober) bundelen Danny MacNamara - een voormalig antiquiteitenexpert van de FBI - en Lexi Vaziri - een voortvluchtige kunstdief met vertrouwensproblemen - hun krachten om een terrorist op te sporen die zijn aanslagen financiert met gestolen artefacten.

In de serie Koppensnellers uit 2020 (13 oktober) komt de keiharde zakenvrouw Dana terug naar Nederland als ze gediagnosticeerd wordt met een levensbedreigende ziekte en de getroebleerde band met haar zoon Lucas probeert te herstellen.