Nieuw te streamen in september

De grote zomervakantie is dan nu toch echt ten einde, en dus voegen we ons weer bij het werkend of schoolgaand publiek, en besteden we langzamerhand weer meer dagen binnen dan buiten. Wat kun je de komende maand zoal gaan kijken op de grote streamers?

Netflix

Cobra Kai keert op 9 september terug met het vijfde seizoen, net als Dynasty, maar die is pas op 24 september aan de beurt. Nieuwe seizoenen zijn er ook voor Fate: The Winx Saga (16 september, seizoen 2), Love is Blind: After the Altar (16 september, seizoen 2) en Rick and Morty (5 september, zie ook hieronder bij HBO Max).

De nieuwe series Devil in Ohio en Heartbreak High gaan van start op respectievelijk 2 en 14 september, en de Marilyn Monroe-biopic Blonde is te zien vanaf 28 september.

HBO Max

Sinds de fusie tussen Warner Bros. en Discovery is de eerder toegezegde uitspraak "Warner Bros.-bioscoopfilms verschijnen na 45 dagen op HBO Max" niet langer geldig. Baz Lurhmanns Elvis staat daarom wat later dan velen hadden verwacht, namelijk deze vrijdag, op de streamingdienst.

In deze film volgen we het leven van Elvis Presley (Austin Butler) vanuit het perspectief van zijn gecompliceerde relatie met zijn mysterieuze manager Colonel Tom Parker (Tom Hanks). Aan de hand van Parker schetst de film de meer dan 20 jaar beslaande complexe dynamiek tussen hem en Presley, van Presley’s doorbraak tot aan zijn status als ongekende superster, tegen de achtergrond van het veranderende culturele landschap en het verlies van onschuld in Amerika.

Rick and Morty (5 september) is de bekroonde comedyserie van Adult Swim waarin een gestoorde maar geniale geleerde zijn verlegen kleinzoon in afleveringen van een half uur het universum doorsleurt op allerlei bizar gevaarlijke avonturen. In seizoen zes gaan ze verder waar ze gebleven waren, ze zitten namelijk nog steeds in zak en as. Zal het ze lukken om zichzelf uit het slop te trekken en meer avonturen te beleven? Of zullen ze verzwolgen worden door een zee van pis? Wie zal het zeggen?! Pis! Familie! Intrige! Een stelletje dinosaurussen! Nog meer pis! De serie verschijnt in wekelijkse afleveringen, bij zowel HBO Max als Netflix.

Op 9 september voegt HBO Max vijf seizoenen van Damages doe. En natuurlijk zijn er elke maandag nieuwe afleveringen van House of the Dragon.

Disney+

Op 8 september is het Disney+ Day, een dag waarop Disney+... zichzelf viert? In ieder geval is het een dag met veel nieuwe content.

Zo is dat de dag dat Thor: Love and Thunder de weg van de bioscoop naar je thuisbioscoop weet te vinden, tegelijk met de 'making of' uit de Assembled-serie. Ook een making of: Obi-Wan Kenobi: A Jedi’s Return, een special over de terugkeer van Obi-Wan Kenobi en Anakin Skywalker naar het scherm, maar ook die van Ewan McGregor en Hayden Christensen in hun klassieke rollen. Regisseur Deborah Chow leidt de cast en crew, die naast de geliefde Star Wars-personages ook nieuwe helden en schurken introduceren in een episch verhaal dat de films uit de saga op dramatische wijze samenbrengt.

Ook Pinocchio verschijnt op Disney+ Day. Het is de nieuwste Disney-animatie-to-live-action, gebaseerd op de bekende houten pop die op een spannend avontuur gaat om een echte jongen te worden. Tom Hanks speelt de rol van Geppetto, de houtsnijder die Pinocchio (Benjamin Evan Ainsworth) bouwt en behandelt alsof het zijn eigen zoon is. Joseph Gordon-Levitt is Jiminy Cricket, die dient als Pinocchio's gids en tevens zijn "geweten" is; Cynthia Erivo is de Blauwe Fee; Keegan-Michael Key is "Honest" John; Lorraine Bracco is Sofia de Meeuw, een nieuw personage, en Luke Evans is de Koetsier.

Andere Disney+ Day-highlights: Mike, een achtdelige docuserie over bokser Mike Tyson, Tierra Incognita, een Latijns-Amerikaanse mysterieserie, Cars on the Road, een tv-serie van de bekende Pixar-filmserie en de 'innovatieve hybride docuserie' Growing Up.

Verder in september: Andor (21 september). Diego Luna neemt opnieuw de rol van rebellenspion Cassian Andor op zich. De serie speelt zich af tijdens de beginjaren van de opstand, vóór de gebeurtenissen van Rogue One en A New Hope. In een gevaarlijk tijdperk betreedt Cassian Andor een pad dat van hem een rebellenheld zal maken.

De tv-serie The Old Man (28 september) gaat over Dan Chase, die tientallen jaren geleden ontsnapte aan de CIA en sindsdien een afgezonderd bestaan leidt. Wanneer een huurmoordenaar probeert Chase uit te schakelen, leert de oude agent dat hij, om zijn toekomst veilig te stellen, vrede moet zien te sluiten met zijn verleden. De assistent-directeur voor contraspionage van de FBI wordt opgeroepen om Chase te vinden vanwege zijn gecompliceerde verleden met de voortvluchtige.

De live-action komedie Hocus Pocus 2 (30 september) is een spookachtig vervolg op de Halloween-cultklassieker uit 1993, die de heerlijk gemene Sanderson-zussen terugbrengt voor nog meer komische chaos. Het is 29 jaar geleden dat iemand de Zwarte Vlam Kaars aanstak en de 17e-eeuwse zussen deed herrijzen, en ze zijn uit op wraak. Nu is het aan drie middelbare scholieren om voor zonsopgang op Allerheiligen te voorkomen dat de razende heksen in Salem een nieuw soort ravage aanrichten.

Prime Video

Eindelijk is het dan zo ver; vanaf 2 september is The Lord of the Rings: The Rings of Power te zien, een tv-serie gebaseerd op de wereld van J.R.R. Tolkiens bekende boek en Peter Jacksons bekende films, maar met een verhaal dat zich zo'n 2000 jaar eerder afspeelt. 

The Rings of Power neemt kijkers mee naar een tijdperk waarin grote machten werden gesmeed, koninkrijken glorieerden en ten onder gingen, onwaarschijnlijke helden op de proef werden gesteld, hoop aan de fijnste draadjes hing, en een van de grootste schurken die ooit uit Tolkiens pen vloeide, dreigde de hele wereld in duisternis te hullen. De serie begint in een tijd van relatieve vrede en volgt een groep bekende en nieuwe personages die de confrontatie aangaan met de lang gevreesde terugkeer van het kwaad in Midden-aarde. Van de donkerste diepten van de Misty Mountains, tot de majestueuze bossen van de elfenhoofdstad Lindon, tot het adembenemende eilandenrijk Númenor, tot de verste uithoeken van de kaart, deze koninkrijken en personages zullen een erfenis nalaten die nog lang na hun dood voortleeft. 

My Best Friend's Exorcism (30 september): Het is 1988. Tweedejaars Abby en Gretchen zijn beste vriendinnen sinds de vierde klas. Maar nadat een avondje naaktzwemmen rampzalig misloopt, begint Gretchen zich... anders te gedragen. Ze is humeurig. Ze is prikkelbaar. En er gebeuren steeds bizarre dingen als ze in de buurt is. Abby's onderzoek leidt haar naar een aantal onthutsende ontdekkingen - en tegen de tijd dat het verhaal zijn angstaanjagende ontknoping bereikt, zal het lot van Abby en Gretchen bepaald worden door één enkele vraag: Is hun vriendschap sterk genoeg om de duivel te verslaan?

Ook de films Sing 2 (4 september), Licorice Pizza (5 september), Last Seen Alive (12 september) en Everything Everywhere All At Once (19 september) komen deze maand naar Prime Video.

Apple TV+

Gutsy (9 september) is een achtdelige documentaireserie van Hilary en Chelsea Clinton over vrouwen met lef die hen inspireren. De serie is gebaseerd op hun boek The Book of Gutsy Women en volgt de voormalige First Lady en haar dochter op een tocht waarin ze spreken met pionierende activisten, kunstenaars, gemeenschapsleiders en dagelijkse helden die ons tonen wat het betekent om lef te hebben.

Seizoen 3 van de musical-animatieserie Central Park keert terug op 9 september met de drie eerste afleveringen. In dit seizoen probeert Bitsy (Stanley Tucci) nog steeds het park te kopen, terwijl Owen met een pr-campagne probeert meer mensen van het park te laten houden. Intussen krijgt Paige haar eerste boekcontract. Gaststerren in de serie over het bekendste stadspark van de wereld zijn onder andere Aparna Nancherla, Billy Porter, Catherine O’Hara, Ellie Kemper en Naomi Ekperigin.

In de film The Greatest Beer Run Ever (30 september) zien we het waargebeurde verhaal van John Donohue (gebaseerd op zijn boek, samen met Joanna Molly), die in 1967 New York verliet om zijn jeugdvrienden op te sporen in Vietnam (waar ze op dat moment vochten) om een biertje te doen. Met Zac Efron en Russell Crowe.