Gadget: iPad

Apple is overal terug te vinden, voorheen was er wel in elke ruimte een iPod te vinden. Daarna kwam de opmars van de populaire smartphone iPhone en nu is de iPad aan de beurt. Is deze tablet zijn veelbesprokenheid waard of is dit een hype die snel over zal gaan? Lees verder om erachter te komen.

Eerste indruk

De iPad wordt geleverd in een compacte witte verpakking zonder veel toeters en bellen, op de voorkant staat een mooie afbeelding van de iPad om aan te geven wat de inhoud is. De doos is heel gemakkelijk open te schuiven en dus ook vaker te gebruiken voor wanneer de iPad even geen dienst doet. In de doos vind je een simpele handleiding die uitlegt wat de basics van het apparaat zijn en uiteraard de iPad zelf samen met zijn oplader. De oplader is een bekende, deze is dezelfde als die van de iPhone 3 en eerste 3G's, daarbij is de datakabel ook identiek aan die van de telefoon. 

Wanneer je de iPad gaat onderzoeken merk je dat het de materialen heeft van de iPhone en de Macbook Pro. Met uitzondering van de centrale knop is de hele voorkant van de iPad bedekt met een glazen scherm. De minimale rand en achterkant bestaan uit een mat aluminium legering. Aan de onderkant vind je de aansluiting van de datakabel om data over te zetten en de iPad op te laden. Aan de zijkant is er een mute-knop en twee knoppen om het volume mee te regelen. Op de bovenkant is er een jack-ingang voor een headset en een knop om het scherm mee aan of uit te zetten.