Boek: Gene Hayden - Kleur je eigen regenboog: Van ambitie tot actie

Op een gegeven moment kom je tot een halt in je leven en dan vraag je je waarschijnlijk af wat je tot op heden hebt bereikt? De vragen tollen in je hoofd of je niet spannende avonturen hebt voorbij laten schieten en of je niet ergens een verkeerde pad bent ingeslagen? Mannen hebben dit naar eigen zeggen meer dan vrouwen maar toch kent iedereen het beruchte begrip midlifecrisis. Gene Hayden beweert het ultieme voorbehoedsmiddel te hebben tegen deze psychologische staat; probeer wat van je leven te maken en ga ervoor met heel je kunnen! Kleur je eigen regenboog is een zelfhulpboek dat de lezer instructies geeft om wilde ideeën uit de stoffige kast te halen en deze te verwezenlijken!

Kleur je eigen regenboog

Geef nou toe, welke FOK! user heeft niet de drang om wereldberoemd te worden of veel geld te verzamelen? Nu kun je daar 100 legitieme redenen voor bedenken waarom je dat niet zou moeten uitvoeren, al is het maar omdat het veel tijd, geld en energie gaat innemen. Hier gaat Gene Hayden als ervaringsdeskundige zeer uitgebreid op in. Ze kijkt naar de mogelijkheden en beschouwt elke muur die je tegenhoudt als een uitdaging die aangegaan moet worden. In zeventien hoofdstukken weerlegt ze de meest voorkomende redenen waarom je niet de stoute schoenen moet aantrekken en je gezicht moet laten zien! Deze redenen bestrijdt ze met een bundeling van veel bekende filosofische uitspraken en zelfs de beeldhouwer Rodin komt ter sprake. Indien je niet van theorie houdt, geeft ze ook veel praktische voorbeelden hoe je woorden om kunt zetten naar daden en hoe je bewust moet zijn dat iedereen te maken heeft met deze angsten om te falen.

Gene Hayden

Tijdens het reviewen van het boek verbaasde ik mijzelf over hoeveel ik kan weerspiegelen op mijn eigen leven. Gene Hayden weet zich te onderscheiden van de overvloed aan zelfhulpboeken die op de markt zijn door praktische voorbeelden te geven en er een nuchtere kijk op te geven. Iets negeren of iets laten bij er alleen over dromen is makkelijk maar het uitvoeren daarvan is vaak een hels karwei, maar eenmaal gedaan kun je de vruchten er ook van plukken. Dus als je zelf veel half afgemaakte projecten op de zolder hebt staan en last hebt van weinig doorzettingsvermogen haal dan dit boek in huis en tover jezelf om tot die felbegeerde persoon uit je dromen!