Bordspel: Ultiem Verlangen - Travel Edition

We hebben het al gehad over de klassieke editie van Ultiem Verlangen, een editie die je vooral thuis gebruikt. Nu gaan we een kritische blik werpen op de reiseditie. Dit is een luxe uitvoering van Ultiem Verlangen, maar dan compact gemaakt door Moodzz, dezelfde uitgever als van de klassieke editie.

Vierkant doosje
Ultiem verlangen reiseditie komt in een klein vierkant doosje en dat is hoogst onpraktisch om op reis te nemen. Maar wanneer je doos openmaakt door middel van een klep op de bovenkant vind je een satijnachtige opbergzakje samen met nog een aantal speelstukken. In de spelregels staat dat deze zwarte hoes geschikt is om alle spullen in de vervoeren, zodat het spel onherkenbaar in je tas kan zitten en niet iedereen op de hoogte raakt van jouw avondplannen. Verder zit er een grote blinddoek gemaakt van een zachte stof in, een aantal opdrachtboekjes, een opvouwspelbord samen met wat pionnen en een speciale dobbelsteen. Het spelbord is op te vouwen tot een klein rondje wat weinig plaats inneemt. Ook is het van een speciale stof gemaakt zodat het waterproef is en je het ook bijvoorbeeld in een vochtige tent kan gebruiken.

Spelregels
Niet getreurd als je een plaatselijke vakantieliefde opdoet waarmee je het spel wilt spelen, want hetzelfde spel is maar liefst in vijf verschillende talen te spelen. Zo zijn ook de spelregels terug te vinden in verschillende talen zodat het door beide participanten altijd geraadpleegd kan worden in geval van discussie. Tel hierbij op dat het spel heel simpel in elkaar steekt zodat je niet op een vermoeiende dag nog moet uitzoeken hoe alles in elkaar steekt voordat je aan het spel kan beginnen.