Gadget: iPad

Een grote versie van de iPhone? 

Dit is een van de meest gestelde vragen, is het een grote iPhone? Het antwoord is heel simpel: nee. De iPad is een tablet met de kenmerken van een iPhone, de gebruiker kan alle applicaties van de iPhone ook op de tablet gebruiken maar andersom niet. Ook kenmerkt de iPad zich door middel van een 9,7 inch scherm en de mogelijkheid tot 3G. Dat wil zeggen dat de consument een keuze moet maken of het model de functie van 3G heeft of niet. Het enige verschil tussen een iPad met 3G en zonder is dat degene met 3G zwaarder is en de mogelijkheid heeft om via het telefoonnetwerk op internet te kunnen (let op: deze heeft standaard geen telefoonmogelijkeid). Op alle andere vlakken zijn ze geheel hetzelfde. In vergelijking met de iPhone heeft de iPad géén camera, noch een retina-display zoals de iPhone 4 wél heeft. 

Voor de volledige specificaties om de iPad met de iPhone te vergelijken kun je de officiële site van Apple bezoeken, daar vind je alle informatie die je maar kunt bedenken.


Vervangt de iPad een laptop? Dat is een terechte vraag en daar is geen eenduidig antwoord op. Dit hangt helemaal af van het gebruik af, als je alleen basisfuncties zoals toegang tot je e-mail en surfen op het internet gebruikt dan is het een gehele vervanging. Ben je een whizzkid die alle bestandsformaten wilt openen en alle mogelijkheden tot aanpassing wilt dan is het een toevoeging. Voor veel mensen is het een basisapparaat dat goed mee te nemen is voor onderweg en waar de meeste zaken op kunnen. Van skype tot twitter tot het bekijken van video's.  


Wat is het dan wel precies?

De iPad is om handzaam te kunnen surfen op internet, spelletjes op te spelen en nog vele andere dingen. Het is een multifunctioneel apparaat dat de mogelijkheid geeft tot ontspanning en de optie om zakelijke dingen uit te werken overal waar je bent Met een stevige stroomvoorziening kan het apparaat 10 uur intensief gebruikt worden voordat je het apparaat moet opladen. Het is dus uitermate geschikt voor op reis en om mee te nemen naar je werk of om te gebruiken tijdens je werk, bijvoorbeeld voor een presentatie of als je op bezoek gaat bij mensen. Daarnaast is het door zijn supersuccesvolle App Store een zeer veelzijdig apparaat. Zo kun je met applicaties er een e-reader van maken die strips en boeken kan weergeven. Of je kunt een digitale krant downloaden zodat je elke dag op de hoogte bent van de nieuwste feiten over ons kleine landje. Als je een media-fanaat bent kun je hem gebruiken om films in een hoge resolutie te bekijken of om je iPad om te toveren tot een jukebox. Gebruik je hem even niet dan kan je hem als digitaal fotolijstje gebruiken.