Gadget: Pocketbook Pro 903

Eerder hebben wij een review geplaatst over de veelzijdigheid van de Pocketbook Pro 602. Nu nemen we zijn grote broer, Pocketbook Pro 903, onder de loep en gaan we alle ins en outs behandelen van deze professioneel ogende e-reader. Is deze reader zijn prijs waard en voegt het daadwerkelijk iets toe? Lees verder om erachter te komen wat onze bevindingen zijn.

Fok Logo

Eerste indruk

De Pro 903 komt in een strakke doos ter grootte van een 17" laptop en zal daardoor al direct opvallen omdat de meeste e-readers in een duidelijk kleinere verpakking geleverd worden. De doos pronkt met de hoge specificaties die het apparaat bezit in acht verschillende talen. Als je de doos open maakt, zie je direct waarom de verpakking een grote afmeting heeft, de 9,7" reader zit in een nette stijlvolle schuifcover. Daarnaast zit er een kleine schroevendraaier en een mini USB kabel bij voor het opladen en het verzenden van gegevens naar de e-reader. En om het pakket compleet te maken zit er een snelstarthandleiding en een garantiebewijs bij.

Verpakking

inhoud verpakking

Wanneer je de e-reader goed bekijkt, zijn er in totaal maar zeven knoppen op de behuizing waarmee je het apparaat geheel kan bedienen. Daarnaast is de 903 Pro ook geheel te besturen met een goed weggeborgen stylus voor het besturen op een van de modernste WACOM schermen tot op heden.

De snelstarthandleiding legt in het Nederlands uit hoe je de reader start en waar je op internet een gedetailleerde handleiding kan vinden van de Pro 903. De laatstgenoemde is momenteel helaas alleen in het Engels, maar is wel voor de mensen die geen internet hebben terug te vinden op de reader. 

met hoes

De e-reader is meteen klaar voor gebruik en hoeft niet geïnitialiseerd te worden. Je krijgt wel de optie om te registreren bij Bookland.net om extra voordelen te verkrijgen. Deze bestaan uit gratis technische ondersteuning, updates voor de e-reader, gratis e-books en de mogelijkheid om makkelijk boeken te kopen. De registratie is geen must en je kan voor updates gewoon op de Nederlandse site van Pocketbook terecht. Deze kan je vervolgens met behulp van de USB of een microSD installeren.