Tweede halve finale Eurovisie Songfestival, Europapa is door naar de finale!

Het Eurovisie Songfestival wordt dit jaar gehouden op 7, 9 en 11 mei 2024 in Malmö, Zweden. Vanavond vind de tweede halve finale plaats. Onze Joost komt vanavond rond 22.30 uur als 16e aan bod. De 26-jarige Fries heeft de afgelopen maanden bewezen samen met zijn gabbers een Europese hit te kunnen produceren.

Update 23.20 uur: Joost is door naar de finale, naast Nederland zijn ook Noorwegen, Oostenrijk, Letland, Israël, Griekenland, Georgië, Zwitserland, Armenië en Estland door. Hieronder het optreden van Joost in de tweede finale:

Eerdere berichtgeving: Er treden vanavond weer 16 landen op waarop gestemd kan worden, hiervan zullen er 10 doorgaan naar de finale. De halve finales worden dit jaar 100% beslist door de kijkers die via televote hun stem kunnen uitbrengen. De stemmen van de vakjury tellen alleen mee in de finale op zaterdag.

We kunnen weer van alles verwachten naast een hakkende Joost zit de avond vol traditionele instrumenten, oogstrelende acts, veel bloot en glitterpakjes maar ook mannen in zwarte strings.

De zogenoemde 'Big Five' landen zijn al zeker van een plek in de finale. Dit zijn: het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Spanje, Italië en Frankrijk. Zij hebben de grootste publieke omroepen van Europa en betalen meer dan de andere landen waardoor zij gegarandeerd een plekje in de finale van zaterdag hebben.

Op ons ESF-forum is ook vanavond weer een live topic geopend, waar men vanaf 20.30 terecht kan om met elkaar te kletsen over de zangkwaliteiten van de deelenemnde artiesten, hun outfits en hun acts. 

De uitzending begint om 21.00 uur op NPO1, via de NPO-app en op NLZIET is de wedstrijd live te volgen.

De artiesten treden in deze volgorde op:

De livestream is hier om 21.00 uur te volgen:

Joost!

Een recap van de artiesten waar vanavond op kan worden gestemd: