Untold Legends: Dark Kingdom

Zodra je de game opgestart hebt kies je een personage waarmee je de game gaat spelen. Er zijn drie keuzes, een krijger, een magiër en een verkenner. De verkenner is het vrouwelijke karakter in de game. Elk van de drie heeft unieke eigenschappen welke je moet afwegen om de beslissing te maken. De krijger is uiteraard de sterke persoon van het stel, maar is niet echt goed in magie. De magiër is hiervan het tegenovergestelde. De verkenner zit er een beetje tussenin en heeft vooral snelheid als belangrijkste eigenschap.

Als de game eenmaal goed begonnen is en je op weg bent om de koning een kopje kleiner te maken krijg je langzaam door hoe de gameplay in elkaar steekt. Het is allemaal erg simpel, je drukt op kruisje of blokje voor de melee-aanvallen en door ze af te wisselen poep je vanzelf combo\\\'s uit. Hoe verder je in het spel komt hoe meer combo\\\'s je leert. Magie gebruik je op een gelijke manier, maar dan gecombineerd met de L2 toets. Uiteraard kom je met alleen aanvallen nergens en de makers van Untold Legends weten dat ook. Ter verdediging kun je aanvallen blokken of ontwijkende manoeuvres uithalen.

Zoals in elke RPG kun je ook in Untold Legends sterker worden door vijanden te verslaan. Zodra je genoeg essence (ervaring) hebt verzameld krijg je dat in beeld te zien en kun je jezelf sterker maken op verschillende gebieden (bijvoorbeeld health, strength of magic).

<\/center>

Na een aantal uur heb je wat bossen doorlopen, een aantal grotten, ruines, en weer grotten en dan weer bossen. Het hele spel is wat omgevingen betreft een beetje eentonig. Dit eentonige zet zich daarnaast ook nog eens door in de vijanden die je tegenkomt. In de meeste levels heb je meestal maar twee of drie soorten vijanden die in grote getale op je af komen en het enige dat je hoeft te doen is ze neer te hakken. Vijand na vijand neer blijven hakken. De game krijgt hierdoor een hoog buttonbash-gehalte en dat is niet de bedoeling in een RPG.

Een ander puntje van kritiek op de gameplay is de camera. Over het algemeen volgt deze de actie redelijk en je kunt hem altijd aanpassen met de rechter analoge stick, maar af en toe zwiept de camera in een belachelijke stand waardoor je de actie enkel nog maar van boven kan zien. De game wordt hierdoor totaal onspeelbaar omdat elk idee van hoogte verdwijnt. Zeker in het heetst van de strijd is dit natuurlijk erg vervelend. De camera schiet meestal ook pas weer terug als je wat heen en weer hebt zitten lopen langs de muren van een bepaalde locatie. Een erg vreemd probleem in ieder geval.

Het grootste probleem van de game is echter de manier waarop vijanden verschijnen en events geactiveerd worden. Dit zal ik uitleggen aan de hand van twee voorbeelden:

Het eerst voorbeeld is een kamer in een grot waarin de uitgang is afgesloten door een magisch schild. Dit schild verdwijnt als je een x-aantal vijanden verslagen hebt en hun geest is teruggekeerd naar het dodenrijk. Nu is deze kamer vrij groot en zit de uitgang aan de ene kant in de hoek. Als je nu in het midden van de kamer wat vijanden gaat neerslaan gebeurt er niets. De game registreert al die verslagen vijanden namelijk niet als je te ver van de uitgang staat.

Het andere voorbeeld ligt aan de domheid van de vijanden. In elk gebied staan een aantal vijanden klaar voor je en de rest komt erbij via (re)spawns. Bij deze spawns ligt nou net het probleem. Vaak spawnen de vijanden net achter een rots, boom of ander obstakel en dan blijven ze hangen omdat ze in een rechte lijn naar je toe willen lopen.

<\/center>

Online

Gelukkig is de game niet alleen in singleplayer maar ook in mutliplayer te spelen. Dit kan op één PS3, maar ook online. Het enige vervelende is wel dat je de game eerst helemaal moet afsluiten als je van SP naar MP wil gaan. Dit is vrij vervelend aangezien de laadtijden in de game er lang zijn.

Zodra je hebt besloten dat je een online potje wil spelen kies je de game die je wilt joinen en je kunt aan de slag. Zoals gewoonlijk is ook in Untold Legends samen spelen vele malen leuker dan alleen spelen, alleen krijg je ook hier na een tijdje flink last van de eentonigheid. Daar kunnen vrienden of andere medespelers niets aan veranderen. Online werkt de game wel gewoon erg goed, er is vrijwel geen lag en je zit snel in een game. De multiplayer is dus een leuke toevoeging, maar echt heel veel hoef je er niet van te verwachten.