Championship Manager 2007

Dit betekent dat je goed moet onthouden welke informatie waar staat, want informatie is alles waar deze game om draait. Je kunt van elk (spelers)detail statistieken en gegevens opvragen, wat betekent dat je een gigantische hoeveelheid tekst en uitleg op je afkrijgt. Dit moet je allemaal heel erg goed doorlezen en dat valt op deze interface niet mee. Ik heb zelf geen HDTV dus kan niet zeggen hoe de beeldscherpte eruit ziet op 1080p/i, maar op een normale televisie met een gemiddelde kijkafstand valt het, na een tijdje, niet mee om alle tekst goed in je op te nemen. De tekst is leesbaar, maar het had allemaal best een beetje scherper of in een groter lettertype gemogen.

3D graphics komen in deze game niet veel voor dus zal je vooral veel inlevingsvermogen moeten toepassen of je helemaal toeleggen op het verzamelen en reageren op de informatie die het spel je in overvloed biedt. Voor de die-hard fans van voetbalmanager games is dit vanzelfsprekend gesneden koek en zouden zij het niet eens anders willen. Toch houd je het ongemakkelijke gevoel dat de vele mogelijkheden van deze energievretende console best wat meer toegepast hadden mogen worden.

<\/center>

Teamselecties, contracten en onderhoud later is het tijd om de wedstrijden te spelen. Deze gaan ook weer via een tekstbalk en geven het commentaar tijdens de wedstrijd. Na afloop komt het wedstrijd-analysesysteem tevoorschijn waar je alle informatie kunt analyseren en je volgende handelingen kunt plannen. Het te woord staan van de pers is ook één van je taken en gaat vliegensvlug dankzij het keuzesysteem. Hoe je de pers te woord staat is totaal je eigen keuze, maar weet wel dat je uitspraken grote gevolgen kunnen hebben met betrekking tot hoe de pers, directie of de spelers tegen je aankijken. Bij negatieve resultaten en een grote bek zal de pers je proberen af te branden in alle media die er maar is. Laat je je van je goede kant zien en stel je je vrij onpartijdig op dan worden ze allemaal een stuk aardiger voor je, maar haal je daar je doelstellingen mee?

Natuurlijk moeten je voetballers ook trainen. Door middel van zelfontworpen tactische oefeningen vorm je de spelers naar het, hopelijk, gewenste resultaat. Deze oefeningen zijn toepasbaar in de officiële wedstrijden. Transfers van spelers kunnen makkelijk gaan, maar meestal gaat er een fikse onderhandeling aan vooraf en kom je voor moeilijke keuzes te staan of je sterspelers wel wilt behouden of juist nieuwe gaat inkopen. Ondertussen moet je de opgelegde targets niet vergeten.

<\/center>

Xbox Achievements zijn er overigens in grote getalen. Er zijn er welgeteld 42 te behalen waar de scores tussen de 5 en de 75 points liggen. Leuke uitdagingen zijn bijvoorbeeld Comeback king (win alsnog een match waarin je eerst twee doelpunten achter lag), Top Seller (100 spelers verkocht) en Committed Manager (tien jaar lang bij dezelfde club).

Via Xbox Live kun je spelen in de Online Battle modus. Daar speel je wedstrijden tegen andere spelers en beïnvloed je elkaars status. Verder mag je Achievements of profielen vergelijken. De uitgever heeft beloofd dat er ook een downloadable update voor het 2007/2008 seizoen beschikbaar zal komen. Het is niet bekend of dit een gratis update wordt.

<\/center>