Portugal groepswinnaar na eenvoudige overwinning op Turkije

Portugal heeft zich eenvoudig geplaatst voor de achtste finales op het EK voetbal in Duitsland. De Portugezen wonnen eenvoudig van Turkije met 3-0.

De eerste kans was voor Turkije. Uit een voorzet was Kerem Aktürkoglu gevaarlijk, maar Pepe kon nog net ingrijpen. Na de kans van de Turken nam Portugal de wedstrijd in handen en na eerst wat kleine kansjes kwamen de Portugal na twintig minuten op voorsprong dankzij Bernardo Silva.

Zeven minuten na de openingstreffer werd het 2-0. In eerste instantie verspeelde Portugal simpel de bal, maar kreeg daarna hulp van Turkije. Doelman Altay Bayindir kwam uit zijn doel en wilde richting de bal gaan, maar daar dacht Samet Akaydin anders over en speelde terug richting het doel. Bayindir was uit positie, kon de bal niet meer stoppen voor de doellijn en Portugal kreeg de 2-0 cadeau.

In het vervolg van de wedstrijd speelde Portugal de wedstrijd makkelijk uit. Turkije was onmachtig om de Portugezen in de problemen te brengen en in de tweede helft werd het ook nog 3-0. Cristiano Ronaldo ontsnapte aan buitenspel, waarna de sterspeler niet zelfzuchtig was en aflegde aan Bruno Fernandes, die voor open doel de 3-0 binnentikte.