Uitblinker Mamardasjvili helpt GeorgiŽ aan eerste punt ooit op EK voetbal

Georgië heeft zijn eerste punt ooit binnen tijdens een Europees kampioenschap. Tegen Tsjechië werd het 1-1 en dat was vooral te danken aan Giorgi Mamardashvili met een aantal goede reddingen. In de slotminuut had Georgië ook nog kunnen winnen, maar Saba Lobzhanidze schoot over.

Tsjechië was in de eerste helft beter dan Georgië. In de eerste minuten kreeg de Tsjechische ploeg ook meerdere kansen, maar die werden gestopt door een aantal fraaie reddingen van Giorgi Mamardashvili. Halverwege de eerste helft leek Tsjechië toch op een verdiende voorsprong te komen via Adam Hlozek. De Tsjechische aanvaller had in de kluts hands gemaakt en het doelpunt ging niet door.

Vlak voor het einde van de eerste helft was het aan de andere kant wel raak. Robin Hranac raakte de bal met zijn hand en na tussenkomst van VAR werd de bal op de penaltystip gelegd en legde Georges Mikautadze aan. De voormalig Ajacied faalde niet en scoorde zijn tweede doelpunt van het toernooi. Tsjechië kreeg direct na de openingstreffer direct een uitstekende kans via Patrik Schick, maar dankzij een geweldige reflex van de uitblinkende Mamardashvili ging Georgië de rust in met een 0-1 voorsprong.

Ook in de tweede helft was Tsjechië beter dan Georgië en na een uur werd Mamardashvili eindelijk gepasseerd. Uit een corner tikte Schick bij de tweede paal van zeer dichtbij de gelijkmaker binnen. Daarna probeerde Tsjechië door te drukken en kreeg ook de nodige mogelijkheden, maar kwam niet meer tot scoren.

Waar Tsjechië steeds meer de druk opvoerde kreeg Georgië in de slotminuut een enorme kans. Uit een counter kreeg Saba Lobzhanidze de mogelijkheid om Georgië de eerste zege op een eindtoernooi te schenken, maar de aanvaller schoot hoog over en het bleef 1-1 in Hamburg. Beide ploegen schieten met het gelijkspel weinig op.