FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 6 april 2007

Kameel schopt het tot hulpsheriff in LA

Ondanks dat Bert geen mens is, heeft hij wel mooi een insigne en een identificatiebewijs om te bewijzen dat hij toch een echte politieman is. Bert is geen gewone smeris, Bert is een twee meter dertien lange kameel, en wel eentje met de hoogste rang binnen politie en justitie ter wereld. Hij is zelfs hulpsheriff in Los Angeles.

Bert zag tien jaar geleden het levenslicht op een ranch in Northern San Diego County. Een paardentrainer van het politiekorps van LA kocht de bijzondere viervoeter op. Vier jaar geleden werd hij benoemd tot plaatsvervangend hulpsheriff. Met een speciale, feestelijke ceremonie werd hij later officieel beëdigd. Volgens Berts collega Larry Wineinger is Berts voornaamste taak het onderhouden van goede contacten met de gemeenschap. Vooral onder kinderen is Bert op z'n plek.

Turkse parlement bespreekt internetcensuur

Icoon BuitenlandsIn Turkije wordt het misschien mogelijk om websites te blokkeren die Ataturk zouden beledigen. Afgelopen donderdag keurde een parlementaire commissie een voorstel hiervoor goed, enkele weken na de tijdelijke blokkade van YouTube. De website werd twee dagen geblokkeerd na klachten over video's die Ataturk zouden beledigen.

Voordat het voorstel daadwerkelijk wordt aangenomen, moet het Turkse Parlement er nog over stemmen. Dat zit al wel in de planning, maar een datum is echter niet genoemd. Het plan geeft uiting aan het ongemak dat de Turkse bevolking voelt ten opzichte van de Westerse vrijheid van meningsuiting.

Enkele prominente Turkse journalisten en schrijvers, inclusief de Nobelprijswinnaar Orhan Pamuk, zijn al aangeklaagd voor het beledigen van Ataturk of de Turkse identiteit. De Europese vraag om vrijheid van meningsuiting is bij enkele nationalistische Turken in het verkeerde keelgat geschoten. Zij zien dit als bemoeienis in binnenlandse zaken, dat terwijl Turkije vol inzet op hervormingen om te voldoen aan de eisen van de Europese Unie.

Ook mogelijkheden om websites te blokkeren die de principes van de Turkse seculiere staat of de eenheidsstaat aan de kaak stellen werden bekeken, waarmee gedoeld wordt op websites van Koerdische rebellen.


Ataturk

In Turkije is het verboden om te praten over een splitsing van de Turkse staat of om Ataturk, de oprichter van de moderne Turkse staat. te beledigen. Het portret van Ataturk siert nog steeds elk muntstuk en hangt in vrijwel alle overheidsgebouwen. Hij zou de drijvende kracht zijn van de oprichting van de seculiere staat uit het uiteenvallende Islamitische Ottomaanse rijk.

Uitslagen Jupiler League speelronde 35

Vandaag is in de Jupiler League een volledig programma gespeeld hieronder kun je de uitslagen vinden.

Uitslagen

ThuisUitUitslag
MVV Helmond Sport1-0
TOP OssRBC Roosendaal2-0
Go Ahead EaglesDe Graafschap3-1
FC OmniworldFC Dordrecht2-5
Stormvogels TelstarFC Den Bosch3-1
FC EindhovenVVV-Venlo0-5
FC EmmenBV Veendam4-0
Cambuur LeeuwardenAGOVV Apeldoorn1-1
FC VolendamHaarlem3-1
FC ZwolleFortuna Sittard1-0

Ranglijst

#clubgespeeldwinstgelijkverliesdoelsaldopunten
1De Graafschap *35246579-3478
2RBC Roosendaal351810775-4164
3VVV-Venlo35197960-4264
4FC Volendam351711757-3562
5FC Den Bosch35188958-4162
6FC Dordrecht351871072-4561
7Go Ahead Eagles351591153-4454
8BV Veendam351313955-4552
9FC Zwolle3513101261-4749
10Stormvogels Telstar351461559-5548
11FC Emmen351291455-6045
12Haarlem3510121341-5142
13MVV3510111442-4741
14Fortuna Sittard351171736-5240
15TOP Oss351161856-7239
16Cambuur Leeuwarden351081738-5638
17FC Omniworld351081752-7538
18AGOVV Apeldoorn35782040-7029
19Helmond Sport356111833-7229
20FC Eindhoven355111939-7723

* kampioen speelt volgend seizoen in de Eredivisie

Programma

DatumThuisUit
13/4FC Den BoschFC Omniworld
13/4De GraafschapFC Volendam
13/4RBC RoosendaalFC Eindhoven
13/4FC DordrechtFC Zwolle
13/4AGOVV ApeldoornFC Emmen
13/4HaarlemTOP Oss
13/4BV VeendamCambuur Leeuwarden
13/4VVV-VenloMVV
13/4Fortuna SittardGo Ahead Eagles
13/4Helmond SportStormvogels Telstar

Pitbull bijt zich vast in neus van hert

Vanmorgen heeft een dappere diender in het Zeeuwse Koudekerke een pittbullachtige hond doodgeschoten. De hond had zich namelijk vastgebeten in de snuit van een hert. Volgens de Zeeuwse politie hing het beest wel tien minuten in de neus van het hert.

De 'zeer agressieve hond' trok rond tien minuten voor elf het hek rond een hertenkamp kapot. Volgens de politie trad een van de mannelijke damherten op als beschermer van de kudde en joeg de hond tegen het hek. Net op het moment dat het hert met z'n gewei wilde aanvallen, sprong de hond naar voren en beet het arme dier in de snuit. Toen de politie na tien minuten op de plek des onheils arriveerde, had de hond het dier nog steeds bij de neus.

Volgens de politie was de hond zeer agressief en volhardend en is hij daarom doodgeschoten. Het hert was tot bloedens toe gewond aan de snuit en overleed enige tijd later, waarschijnlijk wegens de stress. Volgens een dierenarts had het anders later toch moeten worden afgemaakt.

Uitslag Vitesse - Sparta

Er werd vanavond één wedstrijd gespeeld in de Eredivisie. Hieronder vind je de uitslag.

Vitesse - Sparta 3-0
4' Lazovic 1-0 penalty
20' Verhaegh 2-0
83' Lazovic 3-0 (assist Verhaegh)

Scheidsrechter: Kuipers.
Toeschouwers: 21.200.
Gele kaart: Sansoni (Vitesse), Wapenaar (Sparta).

Vitesse: Stojkovic, Sprockel, Espinoza, Knol, Fränkel, Verhaegh, Sansoni, Pryor (Hersi/72), T.Janssen (Yu Hai/86), Junker, Lazovic (Benson/90).

Sparta: Wapenaar, De Roover, Olfers, Schenkel, Polak (Bouaouzan/54), Krohn-Dehli, v.Bueren, Medunjanin, Rose, Roberts, Oost (Vlug/77).

Artsen amputeren verkeerde teelbal

Icoon MedischEen man met teelbalkanker wil een ziekenhuis in Los Angeles aanklagen, omdat chirurgen per ongeluk zijn gezonde bal hebben geamputeerd. De man moest daarop nogmaals worden geopereerd om zijn linkertestikel te laten verwijderen. De kans was groot dat daar kankercellen inzaten.

Toen het 47-jarige slachtoffer hoorde dat zijn rechtertestikel was verwijderd, dacht hij eerst dat het om een grapje ging, maar de fout bleek helaas echt. De artsen hebben spijt betuigd, maar daar neemt de man geen genoegen mee. Hij eist een schadevergoeding van 150.000 euro.

Rozenburgers voeren actie tegen pedo in wijk

Icoon BinnenlandsBewoners van de Tulpenstraat in Rozenburg voeren actie tegen een pedofiel die terug in zijn woning in de wijk is gaan wonen. Het slachtoffertje dat hij misbruikte woont tegenover hem.

De bejaarde Rozenburger heeft het voor het seksuele delict negentien maanden in de gevangenis gezeten. De ouders van het slachtoffertje zijn een handtekeningenactie gestart. De pedofiel misbruikte de toen zevenjarige Daimy in 2005.

Gebruikt S.T.A.L.K.E.R. assets uit Doom 3 en HL2?

Na een ontwikkelingsduur van een jaar of 5 zou je denken dat de mensen bij GSC Game World tijd genoeg gehad hebben om alle textures voor hun goed ontvangen game S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl te maken. Het lijkt er echter op alsof men textures gestolen heeft van ID Software's Doom III en Valve's Half-Life 2. Hieronder een klein voorbeeldje:


Links S.T.A.L.K.E.R.'s explosion blast, rechts Doom III's imp fireball blast

Nu zou je denken dat dit wellicht op niets meer dan toeval zou kunnen berusten, niets is echter minder waar. Het blijkt namelijk dat de bestandsnamen in veel gevallen gewoon overeen komen. Hieronder zie je bijvoorbeeld links de lights texture folder uit S.T.A.L.K.E.R., en rechts die uit Doom III.



Maar zoals eerder gezegd lijkt er niet enkel geleend te zijn uit Doom III, ook Valve's Half-Life 2 lijkt een bron te zijn geweest voor meer dan inspiratie. Onderstaand een vergelijking van een aantal van de watertextures van S.T.A.L.K.E.R. en Half-Life 2.



Nu is het natuurlijk mogelijk dat de mensen bij GSC Game World gewoon met toestemming deze assets gebruiken. Mochten ze deze toestemming niet hebben, dan zou deze ontdekking er wel eens voor kunnen zorgen dat uitgever THQ een paar rechtzaken tegemoet kan zien. Een duidelijke reden voor het stelen van assets lijkt er ook niet te zijn, de gestolen textures zijn vrij simpel te maken. Het is dus ook mogelijk dat men textures uit andere games als placeholders in alpha-fase heeft gebruikt en ze vergeten is weg te halen toen men eigen textures had gemaakt. Nog een andere mogelijkheid is natuurlijk dat het hier gewoon gaat om een 1 april grap gezien de datum waarop de eerste forumpost over dit onderwerp geplaatst is.

Máxima op springen?

Icoon KoningshuisPrinses Máxima, die in verwachting is van haar derde kind, staat mogelijk op het punt van bevallen. Nadat zij op twee april met zwangerschapsverlof ging, is nu het hek van de dam.

Vanavond zouden bij het Bronovo Ziekenhuis in Den Haag al dranghekken zijn afgeleverd. Onze eigen hoofdredacteur Snarf is gaan kijken en heeft geconstateerd dat er inderdaad dranghekken bij het ziekenhuis staan.

Mogelijk zijn de dranghekken uit voorzorg gebracht om het ziekenhuis op het kritieke moment te kunnen vrijwaren van opdringerige journalisten en publiek wanneer prinses Máxima van haar derde kindje zal bevallen.

FOK! stelt jullie de vraag: "Wanneer zal prinses Máxima bevallen van haar derde kindje?"

Dranghekken in de aanslag
Dranghekken voor bevalling Maxima?
© Foto: Snarf

Nieuwe opties voor tweede paspoort

Icoon OpmerkelijkNederlanders met slechts één paspoort opgelet! Danzij het bedrijf Boomerang en het land Anderland kan je jezelf trakteren op een tweede nationaliteit. En dat zonder de gebruikelijke administratieve rompslomp en financiële kosten.

De eerste mogelijkheid voor een nieuw paspoort wordt je aangeboden door het bedrijf Boomerang, welbekend van de kaarten. Speciaal om Geert Wilders te stangen, komen zij met de paspoortkaart. Op de site van boomerang wordt uitgelegd wat dit inhoudt: "Deze paspoortkaart, die na Pasen in de Boomerang-rekken door het hele land te vinden is, bevat stickers met de nationale wapens van zes verschillende landen, waaronder Marokko, Suriname en Afghanistan. Kan je zo over de 'Je Maintiendrai' van je paspoort plakken. Ben je in een wip gezegend met minstens een dubbele of meervoudige nationaliteit. Heeft Geert Wilders ook weer wat om over wakker te liggen."

Het land Anderland biedt eveneens de mogelijkheid om op simpele wijze aan een andere nationaliteit te komen. Het enige wat je hoeft te doen, is het aanvaarden van een loyaliteitsverklaring en het invullen van je gegevens. Anderland kent al ruim 1750 inwoners. Op hun website is te zien waar dit land ligt, en welke regels daar zoal gelden.


Wereldburgers aller landen, verenigt u!

Meisje breekt nek na val van paard

Een 17-jarige meisje uit Ameland heeft haar nek gebroken toen ze voorover van haar paard viel. Dat gebeurde woensdag op Terschelling.

Het slachtoffer is zwaargewond. Ze is met een traumahelikopter overgevlogen naar het ziekenhuis in Groningen. Het drama gebeurde toen het meisje samen met twee andere ruiters een strandovergang passeerde.

De paarden galoppeerden hard omlaag en daardoor struikelde het dier. Het meisje viel daardoor uit haar zadel.

Zeilsters De Koning en Berkhout winnen Sofia Cup

De zeilsters Marcelien de Koning en Lobke Berkhout hebben bij zeilwedstrijden in Palma de Mallorco goud gewonnen. De wereldkampioenen wonnen de Prinses Sofia Cup in de 470-klasse.

De Koning en Berkhout waren de hele week oppermachtig op het Spaanse eiland en wonnen vrijdag ook de finale. In de slotrace voeren ze lang achter het Amerikaanse duo Erin Maxwell/Isabelle Kinsilving maar wisten vlak vlak voor de finish alsnog de leiding te veroveren."Er stond een zeer lichte wind die behoorlijk van richting kon draaien. Door goed bij de boei uit te komen, konden we de Amerikanen nog voorbij", aldus Marcelien de Koning. Lobke Berkhout voegde daaraan toe: "We kunnen ons goed aanpassen aan wisselende omstandigheden. Dat is onze winst."

In de Finn-klasse veroverde Pieter-Jan Postma een bronzen medaille. Andere Nederlandse boten vielen buiten de medailles. Sven en Calle Koster eindigden in de 470-klasse bij de mannen in het eindklassement op de zesde plaats. Het Ynglingteam van Renee Groeneveld zeilde in de slotwedstrijd nog naar de tweede plaats, hetgeen resulteerde in de zesde plaats in de eindstand. Windsurfer Casper Bouman bleef steken op de tiende plaats.

Bijtend zuur in metro Parijs

Icoon BuitenlandsDe afgelopen drie weken zijn er drie vrouwen aangevallen met een bijtend zuur. De mysterieuze aanvallen vonden plaats in het openbaar vervoer in en rond Parijs.

De eerste aanval vond plaats op 19 maart. Een vrouw van 25 jaar was net op een trein was gestapt in het station Saint-Lazare in Parijs en kreeg al snel pijn aan haar achterwerk. Kort daarna werd ze met brandwonden opgenomen in het ziekenhuis. Een dag later werd een 30-jarige vrouw het slachtoffer in de Gare de Lyon, terwijl ze stond te wachten op een trein. Zij werd met tweedegraads brandwonden aan de billen opgenomen in het ziekenhuis, eveneens ten gevolge van een bijtend zuur. Afgelopen woensdag vond de derde en vooralsnog laatste aanval plaats. Een 27-jarige vrouw stond te wachten op de metro in het Parijse station Ternes, toen ze brandwonden aan haar achterwerk en benen opliep.

Volgens de politie worden de brandwonden veroorzaakt door een zwavelhoudend zuur. Over de precieze toedracht tast de Franse politie echter nog in het duister.


Gare Saint Lazare

Dames Amsterdam spelen gelijk tegen Madrid

De hockeysters van Amsterdam hebben in het Europacup 2 toernooi in Madrid gelijk gespeeld tegen Club de Campo de Madrid. Het werd 1-1.

Eveline Wisse Smis zette Amsterdam in de 14e minuut op een 0-1 voorsprong. Carla Rebecchi zorgde met een strafcorner voor de 1-1 rust- en eindstand. Amsterdam en Madrid hebben nu beide vier punten, maar de Spaanse club heeft een beter doelsaldo. Madrid heeft tevens het voordeel dat het het derde en laatste pouleduel na Amsterdam mag spelen. De groepswinnaar plaatst zich voor de finale.

Meespelen Nilsson nog onzeker

Het is nog onzeker of SC Heerenveen morgenavond een beroep kan doen op Lasse Nilsson.

De aanvaller van de Friese club blesseerde zich in de ochtendtraining van vandaag aan zijn rug. De Zweed kwam verkeerd terecht na een poging op doel.

Een laatste test zal morgen moeten uitwijzen of Nilsson 's avonds tegen ADO Den Haag kan aantreden in het Abe Lenstra-stadion. Nilsson vormt dit seizoen een gevaarlijk spitsenkoppel met Afonso Alves. De Zweed, inmiddels bezig aan zijn derde seizoen in Heerenveen, wist tot nu toe acht maal te scoren, en deelde tien assists uit.

Nu ook belasting in Second Life

Icoon DigitalDe belastingdienst gaat een oogje in het zeil houden bij de handel in de virtuele wereld Second Life. Het komt steeds vaker voor dat mensen er grote geldbedragen verdienen, waar volgens de fiscus belasting over betaald zal moeten worden.

Second Life begint op financieel gebied steeds meer op het echte leven te lijken. Er komen steeds meer winkels en bedrijven in de wereld, en ook wordt er gegokt en onroerend goed verhandeld. De belastingdienst is van plan om met name virtuele winkels die goederen uit de "echte" wereld aanbieden onder handen te nemen, want dit is gewoon internethandel die vergelijkbaar is met handel op websites.

Lionhead verspilde maandelijks bijna twee miljoen

'Lionhead studio's gaf maandelijks £1.5 miljoen uit, waardoor haar creativiteit afnam'. Peter Molyneux vertelde dit in een interview dat hij gaf aan Develop magazine.

Alhoewel het nu zeer goed gaat met Lionhead en Molyneux (zo is hij onlangs nog geridderd door Frankrijk), heeft de studio mindere tijden gekend. Voor Microsofts overname zat Lionhead studio's namelijk in een creatief dipje. Ze gaven per maand £1.5 miljoen uit, hadden een staff van 240 man en waren niet meer gefocused. Molyneux geeft ook toe dat titels als Black & White 2, the Movies en in mindere mate Fable niet de spellen waren waar hij op hoopte.

Vooral het vele geld dat er tegenwoordig in de industrie omgaat zorgde ervoor dat de, voorheen hoog aangeschreven, studio geen creatieve risico's meer durfde te nemen.

"It's not about triple-A anymore, it's triple-triple-A or triple-A cubed. You can't promise and not deliver. That's something we realised, certainly after Black & White 2."

Tegenwoordig probeert Lionhead de focus op minder spellen tegelijk te leggen en hebben ze een Central Technology Group opgericht. Dit orgaan legt zich toe op het maken van de nieuwe CONCRETE engine, en lossen ze problemen op die alle ontwikkelteams in het bedrijf tegenkomen.

"One of my ambitions is to become the most professionally run studio in Microsoft Game Studios. By professionally run I mean when we say we're going to do something, we do it, but still make games that sell.", aldus een hoopvolle Molyneux.


Focus, Peter-San!!

Wederom blessure Van der Gun

Cedric van der Gun is opnieuw geblesseerd geraakt. Vandaag zakte de aanvaller van FC Utrecht tijdens de training door een knie.


Nader onderzoek moet nog plaatsvinden. "Maar alles wijst op een afgescheurde kruisband", aldus trainer Foeke Booy vrijdag na afloop van de training.

Van der Gun was net hersteld van een zware knieblessure, die hij in december 2006 opliep. Mocht Van der Gun inderdaad een kruisband hebben afgescheurd dan is hij zeker zes tot negen maanden uitgeschakeld.

Hardwareverkopen Japan, Wii = 3x PS3

Nintendo vaagt op dit moment alle concurrentie weg in Japan, zowel met de DS lite als met de Wii. Beide machines verkopen vele malen meer dan de concurrentie. Voor 2007 staat de verhouding DS lite - PSP op 2.8 - 1 en de Wii verkoopt zelfs 2.9 keer meer dan de PS3 en 13 keer meer dan de Xbox 360:

ConsoleAantalVorige weekTotaal 2007
DS Lite79.897130.5491.928.805
Wii51.36575.5711.041.975
PSP39.07741.546684.551
PS217.78716.961258.701
PS316.88920.459353.823
Xbox 3603.8893.49279.013
GBA SP60960713.204
GB Micro58876515.802
Cube2052705.514
NDS1151351.486
GBA99505

Ten Cate: "Druk op PSV hooghouden"

In de Eredivisie staan er nog vier wedstrijden op het programma, waardoor het voor Ajax mogelijk is om alsnog de eerste plaats te pakken. De achterstand op koploper PSV is namelijk geslonken tot drie punten.

Wanneer de Eindhovenaren een fout maken, dan zouden de Amsterdammers zowaar op de eerste plaats kunnen staan. "Het enige dat wij kunnen doen is de druk op PSV hooghouden.", aldus trainer Henk ten Cate, die ondanks dit beeld niet op de zaken vooruit lopen. "Verschillende factoren spelen in deze fase een rol. Wij mogen niks weggeven en spelen voor onze laatste kans. Die kans moeten we met beide handen aanpakken."

Komend weekend verwacht de oefenmeester dan ook dat zijn ploeg drie punten zal pakken. De Amsterdammers spelen dan namelijk tegen RKC Waalwijk. Ten Cate denkt overigens wel dat het een moeilijke wedstrijd zal worden. "Op basis van de ranglijst zul je het misschien niet direct zeggen, maar RKC komt vooral thuis aardig voor de dag"

Ten Cate maakt zich in elk geval niet druk over zijn spelers. Toch zijn er nog een aantal afwezigen. Jaap Stam, Leonardo en Zdenek Grygera komen in elk geval niet in actie. Toch is er ook nog goed nieuws te melden, want Thomas Vermaelen heeft zich weer bij de selectie gevoegd. "Thomas heeft goed getraind, is fit en scherp en kan dus spelen."

DC: Haase onderuit tegen Henman

Het Nederlandse Davis Cup-team staat na de eerste dag van de wedstrijd tegen Groot-Brittannië op een 2-0 achterstand. Nadat Raemon Sluiter al eerder met 3-6, 5-7 en 2-6 onderuit ging tegen Andy Murray, verloor Robin Haase met 6-7, 3-6 en 6-7 van Tim Henman.

Haase, vandaag twintig geworden, brak in de eerste game al gelijk de service van Henman. De Brit wist echter direct terug te breken, waarna uiteindelijk een tiebreak moest bepalen wie de eerste set won. Na een 3-4 achterstand wist Henman die alsnog met 7-4 te winnen.

In de tweede set volstonden breaks in de derde en negende game voor Henman om een 2-0 voorsprong te nemen. Haase wilde echter van geen wijken weten en in het derde bedrijf kwam hij na een break op een 3-1 voorsprong. Henman wist echter weer terug te komen, waarna Haase op 4-4 wederom twee breakpoints kreeg. De Brit wist die met wat geluk echter weg te werken. Haase kwam vervolgens in de tiebreak terug van 0-3 naar 3-4, maar de ervaring van Henman bracht die laatste alsnog de winst, met 7-4.

Flamini wil weg bij Arsenal

Mathieu Flamini zit al het hele seizoen bij Arsenal op de bank. De speler heeft hier genoeg van en zou graag willen vertrekken. De trainer van de Londense ploeg, Arsène Wenger, heeft inmiddels laten weten mee te zullen werken aan een eventueel vertrek van de Fransman.

"Ik snap dat Flamini gefrustreerd is en hij mag vertrekken naar een club waar hij meer wedstrijden toebedeeld kan krijgen", aldus Wenger. Flamini begon zijn actieve carrière als voetballer bij Olympique Marseille, waar hij veertien wedstrijden speelde. In 2004 vertrok de middenvelder naar Engeland om zijn geluk bij Arsenal te beproeven. Bij de ploeg uit Londen speelde hij tot nu toe 72 duels. Dit seizoen staat de teller op twintig, maar dit waren voornamelijk invalbeurten.

Er gaan inmiddels geruchten dat Juventus geïnteresseerd zou zijn in de diensten van Flamini. De Italiaanse ploeg is namelijk van plan om de selectie te versterken, wanneer promotie naar de Serie A definitief is. Ook Klaas-Jan Huntelaar en John Heitinga van Ajax staan op dit lijstje.

Gratis water tijdens Vierdaagse

Dorstige wandelaars hoeven dit jaar niet te vrezen voor uitdroging tijdens de Nijmeegse Vierdaagse. Waterbedrijf Vitens gaat namelijk op diverse plekken langs het parcours waterpunten inrichten waar wandelaars hun flessen of maag kunnen vullen met water.

Vorig jaar moest het evenement nog worden afgelast omdat twee wandelaars waren bezweken aan uitdroging, tijdens de extreme hitte die ons land vorig jaar teisterde. Vele tientallen mensen werden onwel. De meeste mensen braken op de Oosterhoutsedijk, slechts enkele kilometers voor de finish. Op deze kilometers lange en onbeschutte dijk komt zeker een waterplaats.

Ook op bekende bottlenecks van de overige drie wandeldagen zal Vitens tijdelijke kranen plaatsen. De kranen tappen rechtstreeks van het leidingnet. De wandelaars kunnen op hun routekaart zien waar de kranen zich bevinden.

Ondanks de afgelasting vorig jaar, hebben al meer dan 41.500 avonturiers zich aangemeld. Inschrijven kan nog tot en met volgende week vrijdag. Mochten er meer dan 49.000 aanmeldingen zijn, dan zullen de startbewijzen worden verloot. De Vierdaagse vindt dit jaar plaats van zeventien tot en met twintig juli.

Hockeyers Amsterdam zo goed als door

De hockeyers van Amsterdam kunnen zich zo goed als zeker plaatsen voor de finale van de Europa Cup II. Vrijdag wist de ploeg in Madrid van Royal Beerschot uit België te winnen (3-0).

Het is ook mede te danken aan WKS Grunwald dat de Nederlandse ploeg er zo goed voor staat. De Poolse club won namelijk van Alster (3-1), waardoor onze landgenoten de groepswinst zo goed als zeker in handen hebben.

De winnaars van de groepen A en B kwalificeren zich voor de finale. Er is overigens nog een mogelijkheid dat de Duitse ploeg op een gelijk aantal punten uitkomt. Morgen spelen zij namelijk de wedstrijd tegen de Amsterdammers. Wanneer de Duitsers winnen, zal het doelsaldo de doorslag geven. De Amsterdamse hockeyploeg heeft een doelsaldo van plus dertien, waardoor het in de praktijk voor de Duitsers niet meer mogelijk is om dit te achterhalen.

Onzichtbaar schild bijna mogelijk

Icoon OnderzoekHarry Potter fans: opgelet! Wetenschappers in de Verenigde Staten hebben uiteindelijk een werkbare methode gevonden voor een onzichtbaar schild. Natuurkundigen hebben het afgelopen jaar een complexe berekening gevonden om objecten onzichtbaar te laten lijken, door middel van het ombuigen van het licht om het object. De onderzoekers verwachten nog 2 tot 3 jaar nodig te hebben om met een geheel werkend prototype op de markt te komen.

Een groep ingenieurs van de Purdue Universiteit in Indiana hebben deze berekeningen gebruikt om een relatief eenvoudig apparaat te ontwikkelen, dat in de toekomst de mogelijkheid zal bieden om een object ter grootte van een vliegtuig te laten verdwijnen uit het zicht. Het gebruikte design maakt gebruik van minuscuul kleine metalen naalden die gemonteerd zijn op een kegel, ongeveer net zoals op een haarborstel. De hoeken en lengtes van deze naalden zorgen ervoor dat het licht erom heen buigt, wat er dan voor zou zorgen dat alles binnenin de kegel niet zichtbaar wordt doordat het licht hierop niet langer zou weerkaatsen.

''Het lijkt veel op fictie'', realiseert hoofdonderzoeker Vladimir Shalaev, een professor in electro- en computer-engineering op de universiteit van Perdue, zich. ''Maar het is compleet in overeenstemming met de wetten voor fysica.''

''In principe zal het, als we het werkend krijgen, exact lijken op de onzichtbaarheidsmantel die gebruikt wordt door Harry Potter'', zegt Vladimir. ''Het zal niet zwaar worden, aangezien we niet veel metaal erin hoeven te verwerken.'' Het nog steeds theoretisch model zal deze maand gepubliceerd worden in het blad "Nature Photonics".

De grootste beperking van het huidige ontwerp zit is dat er slechts een kleur uit het spectrum kan worden omgebogen, en het dus nog niet werkt met alle frequenties van het zichtbare spectrum.

''Er voor zorgen dat alle kleuren van het zichtbare licht op dezelfde tijd worden omgebogen is nu nog de grootste technische uitdaging, maar er wordt wel van uit gegaan dat dit mogelijk is'', aldus professor Shalaev. "In principe is het dus te doen."

Maar ook het buigen van een enkele frequentie kan al leiden tot bruikbare doelen: het schild zou er bijvoorbeeld voor kunnen zorgen dat soldaten 's nachts niet meer zichtbaar zijn voor nachtkijkers, aangezien deze gebruik maken van maar een enkele golflengte van het licht.

Met dank aan MeTaLL voor de herschreven en vertaalde submit.

Schaars richt zich op Werder Bremen

Stijn Schaars is nagenoeg hersteld van de enkelblessure die hem tweeënhalve maand aan de kant hield. De middenvelder van AZ, die op 19 januari zijn laatste competitiewedstrijd speelde, richt zich zelfs al op de return in de UEFA Cup tegen Werder Bremen.
G

De competitiewedstrijd tegen NAC Breda zondag komt nog te vroeg. AZ-trainer Louis van Gaal moet het ook nog doen zonder David Mendes da Silva, Joey Didulica en Barry Opdam.

Donner wil per 1 mei vrij toegang Polen

De grenzen kunnen per 1 mei volledig open voor Polen en andere werknemers uit Oost-Europese landen die sinds 2004 lid zijn van de EU. Dat heeft minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken - CDA) vrijdag geschreven aan de Tweede Kamer.

Een poging van oud-staatssecretaris Henk van Hoof (Sociale Zaken) om de grenzen al op 1 maart te openen, strandde onlangs nog in de Kamer. Volgens Donner is verder uitstel van vrij verkeer van werknemers in de Europese Unie schadelijk voor het bedrijfsleven, omdat er een toenemend tekort is aan personeel. Ook kan het volgens hem de relaties met de betrokken Oost-Europese landen negatief beïnvloeden als voor hun inwoners belemmeringen blijven bestaan om in Nederland te werken.

De vier grote steden zijn tegen het vrije verkeer van Oost-Europese personen in Nederland. Ook de SP heeft daar zijn bedenkingen bij.

CDA: Schiphol moet Nederlandser

Icoon Vervoer CDA-Kamerlid Maarten Haverkamp vindt dat alle borden in Schiphol niet alleen de Engelse, maar ook de Nederlandse tekst moeten hebben. "Laten we een beetje trots zijn op het Nederlands", stelt hij.

"'Het kan niet zo zijn dat op Schiphol, nota bene onze nationale luchthaven, het Nederlands stilletjes wordt begraven", legt hij uit op zijn website. Inmiddels heeft hij hierover schriftelijk vragen gesteld aan minister van Financiën Wouter Bos en minister van Cultuur Ronald Plasterk. Hij denkt dat veel Nederlanders de weg niet kunnen vinden op de luchthaven, omdat zij de Engelse taal niet machtig zijn. Een Kamermeerderheid van CDA, PvdA, SP en PVV steunt hem.

Schiphol is het hier niet mee eens. Uit onderzoek bleek dat borden in twee talen eerder onduidelijkheid bracht dan dat ze nuttig waren. Daarom is gekozen voor Engelse woorden die ook in het Nederlands begrepen worden, zoals 'check-in' en 'gate'. "We hebben besloten in het internationale deel van Schiphol het aantal borden te verminderen, wat meer rust geeft, en ze te vereenvoudigen", aldus een woordvoerder. "Voor internationaal bekende woorden gebruiken we Engels en staat er een pictogram bij. Dat begrijpen Nederlanders ook, het gaat om doelmatigheid. Bovendien staan belangrijke mededelingen als 'Houd uw paspoort gereed' wel in beide talen".

Juridisch gezien is er niets mis met informatiekanalen die vreemde talen bezigen. De regering is echter toch in staat om Schiphol tot de orde te roepen, doordat de Nederlandse staat met 75% van de aandelen de grootste aandeelhouder van de luchthaven is.

Check-in niet vertaald, departures wel

Zeikende tandarts krijgt de zak

De een plast over politieauto's, de ander doet het in de spoelbak van z'n praktijk. Een Britse tandarts kan namelijk op zoek naar een andere baan, sinds bekend werd dat hij geregeld in de voor zijn patiënten bestemde spoelbak urineerde.

Dat was niet het enige. De man maakte ook nogeens zijn oren en handen schoon met tandartsapparatuur. Een medisch tuchtcollege besloot dat na 28 onhygiënische jaren (de tandarts droeg nooit handschoenen en waste zijn handen zelden) de tandarts zijn boor aan de wilgen moet hangen.

Een tandartsassistente verklaarde dat zij haar baas, de 51-jarige Alan Hutchinson, meerdere malen heeft betrapt.

Goede Vrijdag

Goede Vrijdag

Wat zou dat betekenen?
Hoera vrije dag. Neeeeeeee, ik moet werken.
Shoppen voor de Paasdagen. In de file staan!

Fout, fout, fout!

Goede Vrijdag is de vrijdag vóór Pasen. En de droevigste dag van het Kerkelijk jaar.

Op deze dag herdenkt men dat Jezus is gegeseld en gestorven is aan het kruis.
Men noemt het “Goede” omdat het goede staat voor het feit dat Hij gestorven is ter vergeving van onze zonden.

We hebben er zelfs een uitdrukking aan over gehouden:
“Zijn handen in onschuld wassen”

Pilatus
Het valt de Romein Pilatus zwaar om Jezus te veroordelen. Meerdere malen maakt hij de Joodse aanklagers duidelijk geen schuld te kunnen vinden in deze zogenaamde ‘koning der Joden’. Hij laat de Joden zelfs kiezen tussen de vrijlating van Jezus of die van de gevreesde rover Barabas. De menigte kiest voor Barabas. Pilatus laat Jezus dan geselen, en toont hem, getooid met doornenkroon en purperen kleed, aan de menigte: "Zie, de mens" (Latijn: Ecce homo). De menigte heft daarop een dreigend "Kruisig hem" aan. Uiteindelijk geeft Pilatus toe: Jezus zal aan het kruis ter dood worden gebracht. Gelaten wast de Romein zijn handen, zeggende "Ik ben onschuldig aan dit bloed. U moet het zelf maar zien." (Matt. 27, 24)

Naar Golgotha
Jezus begint na het oordeel van Pilatus aan zijn gang naar Golgatha, de schedelvormige berg – letterlijk: Schedelplaats – die even buiten de stad ligt. Hij wordt beschimpt en mishandeld door de soldaten die hem meevoeren. De Bijbel vermeldt over deze weg naar het kruis slechts dat Simon van Cyrene, een toeschouwer, wordt ingeschakeld om het kruis voor Jezus te dragen en dat Jezus een aantal wenende vrouwen toespreekt.

Kruisiging
Jezus wordt, boven op de schedelberg aangekomen, aan het kruis genageld. Aan weerszijden hangt een misdadiger. Eén van hen bekeert zich ter plekke. Soldaten verloten de kleren van Jezus, geven hem zure wijn, bespotten zijn machteloosheid en voorzien zijn kruis van het opschrift "Koning der Joden".

Overlijden
De laatste woorden die Jezus aan het kruis spreekt zijn niet in alle evangeliën gelijk. Lucas laat Jezus de geest geven met de woorden: "Vader, in uw handen leg ik mijn geest". Volgens Johannes, die veel nadruk legt op de vervulling der Schrift door deze gebeurtenissen, sterft Jezus terwijl hij zegt: "Het is volbracht". Dit is een verwijzing naar de laatste regel van Psalm 22.

"Mijn God, mijn God, waarom hebt gij mij verlaten?"
Marcus en Matteüs benadrukken de vervulling van de Schrift evenzeer als Johannes, door Jezus te laten uitroepen: "Mijn God, mijn God, waarom hebt gij mij verlaten?". Deze uitroep vormt het wanhopige begin van Psalm 22, een gebedstekst die als geheel juist blijk geeft van het grootst mogelijke Godsvertrouwen. Veel commentatoren ontgaat het belang van Psalm 22 in dit verband. Als zij lezen dat Jezus op de drempel van zijn Kruisdood heeft geroepen "Mijn God, mijn God, waarom hebt gij mij verlaten?", willen zij deze uitroep nogal eens duiden als een moment van Godsverlatenheid. Marcus en Mattheus willen hier juist het tegendeel uitdrukken.

Natuur in opstand
Nadat Jezus, de Zoon van God, aan het Kruis is gestorven, komt de natuur in opstand: de zon wordt verduisterd, de aarde beeft en het voorhangsel van de Joodse tempel scheurt doormidden.

Begrafenis
Jozef van Arimathéa, lid van de Joodse raad en in het geheim een volgeling van Jezus, gaat tegen de avond naar Pilatus. Deze willigt het verzoek van Jozef om Jezus’ lichaam mee te nemen in. Jozef wikkelt het lichaam van Jezus in linnen. Onder het toeziend oog van enkele van Jezus’ vrouwelijke bekenden legt Jozef het lichaam vervolgens in een in de rotsen uitgehouwen graf, en wentelt daarna een grote steen voor de ingang.

Brainpower-klas voor intelligente brugklassers

Icoon OnderwijsVijfentwintig intelligente brugklassers van het Groene Hart Lyceum in Alphen aan den Rijn beginnen na de zomervakantie met een zogenaamde brainpower-klas.

Deze klas krijgt naast de reguliere lessen nog een extra pakket met filosofie, archeologie, sterrenkunde, wiskunde en debattraining. Dat maakte de schoolleiding vrijdag bekend.

Het lyceum in Alphen aan den Rijn heeft al een masterclass voor 75 basisscholieren. Het initiatief voor de brainpower-klas kwam van deze leerlingen. ,,Ze vroegen zelf om iets extra's'', volgens de unitleidster van de onderbouw vwo. ,,Daarom maken we de lessen bewust moeilijk, zodat ze echt iets kunnen leren.'' Alleen leerlingen met een hoge score bij de Cito-toets mochten zich aanmelden.

Het schooljaar is verdeeld in vijf blokken en in elke periode krijgen de brugklassers een middag per week les in een 'brainpower-vak'. Het reguliere programma is volgens de unitleidster iets ingekort, waardoor tijd vrijkomt voor de extra vakken. ,,Deze invulling is op dit niveau helemaal nieuw. Verschillende scholen bieden plus-programma's met daarin vakken als dansen, sport en cultuur, maar die zitten bij ons lyceum al standaard in het pakket.''

De naam brainpower verwijst naar de gelijknamige Nederlandse rapper Brainpower, de artiestennaam van Gertjan Mulder. Hij is oud-leerling van het Groene Hart Lyceum. ,,Brainpower heeft beloofd om bij de start van de brainpower-klas aanwezig te zijn. Zelf was hij ook zo'n slimme jongen'', aldus de zegsvrouw.

Onderzoek naar arts Anna Nicole Smith

Icoon ShowbizzEr komt een onderzoek naar de arts die voormalig playmate Anna Nicole Smith haar medicijnen voorschreef. Dat hebben de autoriteiten in de Verenigde Staten bekendgemaakt.

Een woordvoerder van de gezondheidsinspectie in Californië bevestigde een onderzoek naar dr. Khristine Eroshevich, maar wilde geen nadere bijzonderheden geven, aldus de BBC vrijdag.

Psychiater Eroshevich zou Anna Nicole Smith elf medicijnen hebben voorgeschreven die werden gevonden in de hotelkamer waar de actrice in februari het leven liet. Onderzoek heeft reeds uitgewezen dat de ster is overleden aan een combinatie van onder meer slaappillen en antidepressiva.

Gordon Ramsay meest bewonderde man

Gordon Ramsay is de meest bewonderde man van Groot-Brittannië. De kok kreeg de meeste stemmen bij een verkiezing in het mannenblad Esquire, meldt de BBC vrijdag.

Ramsay liet daarmee bijvoorbeeld de laatste 'James Bond' Daniel Craig (nummer 4) ver achter zich.De meeste mannen zouden graag trouwen met actrice Scarlett Johansson, gevolgd door zangeres Kylie Minogue, bleek uit de verkiezing van het blad. Voetbal is nog altijd de favoriete sport van Britse mannen, maar meer mannen dromen van een nummer-1-hit dan het spelen van de FA Cup finale.


Hij zegt ook het vaakst 'fuck'

NAC wellicht zonder Salmon en De Graaf

Het is onzeker of NAC Breda tijdens de competitiewedstrijd tegen AZ dit weekend kan beschikken over Glenn Salmon en Edwin de Graaf.

Salmon ging vanmorgen tijdens de training door zijn knie terwijl De Graaf met enkelklachten kampt. NAC moet het al doen zonder Patrick Mtiliga, Gertjan Tamerus en Viktor Sikora. “We hebben het hele seizoen geroeid met de beschikbare riemen en je mag toch stellen dat dat heel goed gegaan is”, aldus trainer Ernie Brandts. De club uit Breda hoopt zich aankomende zondag te kunnen revancheren voor de 8-1 nederlaag die ze op de eerste speeldag tegen de Alkmaarders leed.

Nederlandse militair verongelukt in Afghanistan

In de Afghaanse provincie Uruzgan is vandaag een 33-jarige Nederlandse militair omgekomen. De sergeant der eerste klasse van de landmacht kwam om door een ongeval met een Patria-pantservoertuig.

De overige inzittenden bleven ongedeerd, liet het ministerie van Defensie vrijdag weten. Het ongeluk vond plaats 3,5 kilometer ten noordoosten van Kamp Holland in Tarin Kowt. De marechaussee is een onderzoek begonnen naar de toedracht van het ongeluk. De familie van het slachtoffer is geïnformeerd,

Defensie betuigt zijn deelneming aan de nabestaanden van de sergeant, die "door een noodlottig ongeval" om het leven is gekomen.

Hackers stelen nieuwe nummers van Brace

Wie kent hem niet, de rapper Brace, met hits als 'Moppie' en 'Ik ben je zat'? Brace is het dit keer zelf ook zat. Twee nummers van zijn nog uit te komen album zijn gestolen. Gisteren bleek dat zijn nieuwe single 'Pomp je booty' en het nummer 'Vijand' op internet circuleren.

Volgens zijn platenmaatschappij CMM staat het buiten kijf dat hackers de computer van de studio hebben gekraakt. Hierna kopieerden de computerkrakers de bewuste nummers en zetten ze illegaal online. Hierop besloot Brace vandaag per direct de twee nummers via legale downloadsites aan te bieden.

"De muziek van Brace is onmiddellijk van de server gehaald, zodat hackers er niet meer bij kunnen", zei een woordvoerder van de platenmaatschappij vandaag. Men kon helaas niet voorkomen dat een videoclip van Brace en Kempi op YouTube is beland. Het filmpje is al vele duizenden malen bekeken.

Kogelwerende iPod

Sommige mensen zeggen dat zij niet kunnen niet leven zonder hun iPod, deze soldaat bedoelde dat vast letterlijk. Hij werd geraakt door een kogel maar zijn iPod redde zijn leven.

Omdat Apple zich geen betere reclame kan wensen, krijgt hij gratis een nieuwe, ondanks dit niet onder garantie valt, dus wat doe jij als je batterij na een jaar dood is? Juist doe 'n uniform aan en schiet 'n kogel op je iPod af .

Via Jaggle.

Berger wil geen compromis

Gerhard Berger, teambaas van Scuderia Toro Rosso is geenszin van plan om een compromis te sluiten betreffende de rel omtrent het klantenchassis. Bernie Ecclestone probeert de Formule 1 teams bij elkaar te krijgen om de aandacht op het racen te leggen, zodat de politiek vergeten kan worden.

Volgens de Oostenrijker is het heel simpel: "Wij zijn fout of Spyker is fout, dan kan er geen tussenoplossing mogelijk zijn. Als wij fout zitten, moeten we een andere manier zoeken. En als we goed zitten hoeven we niks te veranderen." Ecclestone zou inmiddels hebben aangeboden om voor alle teams de televisieinkomsten beschikbaar te stellen, maar ook hier wil Berger niets van weten :"Formule 1 is geen sport waarin de gemoederen worden gesust door met een stapel bankbiljetten te zwaaien. Er zijn reglementen, interpretaties en mogelijkheden, daarin ga je zover mogelijk. Uiteindelijk moet Bernie of Max Mosley maar zeggen wie er goed of fout zit."

Het bewijsmateriaal wat het team van Spyker aan de FIA heeft overhandigd zou volgens Berger niet veel voorstellen. Het zou gaan om tekeningen van de wagen van Scuderia Toro Rosso waarop het logo van Red Bull Racing te vinden is. "Wij hebben nooit ontkend samen te (willen) werken met Red Bull Technology. Voorheen heette het nog Red Bull Racing Ltd, daarom werd de naam veranderd. Maar er is altijd sprake geweest van twee verschillende bedrijven", verklaart Berger, "Het gaat puur om formaliteiten en uiteindelijk komt het er op neer dat wij samenwerken met Red Bull Technology, daar komt een deel van onze kennis vandaan en dat is nu eenmaal de structuur. Dat is waar Kolles tegen vecht, en wij zijn van mening dat onze structuur volgens het reglement is toegestaan."

Jensen via YouTube doorgedrongen tot VS

Beelden uit de talkshow van Robert Jensen, waarin hij een interview heeft met rapper Snoop Dogg, zijn uitgezonden op Amerikaanse nieuwszenders. Het interview was al veel bekeken op YouTube: inmiddels meer dan 200.000 keer.

In het interview spreekt Snoop Dogg over zijn mediaruzie met Bill O'Reilly, een conservatieve presentator van FOX News. O'Reilly liet zich op televisie al een aantal keer negatief uit over Snoop Dogg, die meer dan tien keer is gearresteerd in verband met drugsbezit.

Tijdens de show van Jensen liet Snoop Dogg zich in niet mis te verstane bewoordingen uit over O'Reilly. "Fuck Bill O'Reilly", "He is a mother fucking prick" en "Suck my dick" waren enkele van zijn fraaie zinnen.

In de show van Jensen gaf Snoop Dogg overigens aan best eens in de show van O'Reilly langs te willen komen. "Maar dan moeten we het interview wel in mijn woonbuurt doen, zodat ik 'm na afloop in elkaar kan rammen", aldus de rapper. In zijn show reageerde O'Reilly op de uitspraken van Snoop Dogg. "Hij mag best in mijn show komen, maar dan moet hij wel eerst een drugstest ondergaan."

Overigens verbazen FOX News en andere Amerikaanse media zich over het feit dat Snoop Dogg op de Nederlandse televisie grove taal mag uiten. De Amerikanen zijn ook verbaasd dat Snoop Dogg niet welkom was in het Verenigd Koninkrijk maar wel in 'drugsparadijs' Nederland.


Fragment op FOX


Fragment uit Jensen

FOK!-versie 'Het vrije woord' 1,2 miljoen keer gedownload

Een bewerking van het lied dat Hans Teeuwen zong tijdens de onthulling van een kunstwerk ter nagedachtenis van Theo van Gogh, is ruim 1,2 miljoen keer gedownload. De cabaretier zong het lied 'droog' op de bijeenkomst. FOK!ker ArchEnemy zette er muziek onder. De uiteindelijke versie werd ook door weblog GeenStijl opgepikt.

Zijn liedtekst was één lange provocatie tegen religie en voor vrijheid van meningsuiting. "Zet God op de pot, steek de profeet in je reet en dans voor het vrije woord. En als je dan wordt doodgeschoten heb je van dit lied genoten. De een die wordt verdreven, de ander wordt vermoord; hiep hiep hoera voor het vrije woord!

Christenhonden, geitenneukers, iedereen doet mee. Jezus en Mohammed op een openbare plee. Nee ik mag niet kwetsen, mijn excuses, en voor straf laat ik me pijpen door de Meiden van Halal.

Het vrije woord gaat nooit verloren, al vliegen de kogels om je oren. Maar als zo'n baard me dood wil schieten, hoop ik dat-ie mist. Want ik ben een bon-vivant, ik ben geen zelfmoordterrorist."


Om Hans te feliciteren met de vele downloads, bezocht GeenStijl hem om een platina USB-stick uit te reiken.

Hans Teeuwen


Met dank aan ArchEnemy voor de submit.

McLaren richt zich op bandenevaluatie

McLaren Mercedes was de tweede vrije training niet bovenin de tabellen te vinden. Fernando Alonso reed zich naar een twaalfde tijd, waar Lewis Hamilton met een negende plaats de snelste van de twee was.

McLaren richtte zich in de tweede vrije training voornamelijk op het testen van de Bridgestone banden wat resulteerde in de tragere tijden, maar men verwacht wel dat de bolides tijdens de kwalificatie en race goed zullen presteren. "Het team testte hier afgelopen week waardoor het meeste werk aan de set-up al gedaan was. We hadden dus al een goede basis voor de training van vandaag. We hebben nu wat meer informatie kunnen verzamelen, maar alles ging eigenlijk zoals verwacht. Ik heb wat tijd besteed aan het opnieuw onder de knie krijgen van Sepang, want ik testte zelf niet vorige week, maar er waren geen verrassingen", vertelt Alonso.

Voor Hamilton verliep de dag ook voorspoedig: "Dit is mijn eerste Grand Prix van Maleisië, maar ik heb het circuit vorige week goed leren kennen tijdens de tests. De hitte en luchtvochtigheid waren als verwacht en ik heb er goed voor getraind. De training vandaag was redelijk normaal en we hebben wat verdere stappen voorwaarts genomen. De circuitcondities veranderden voortdurend, wat het lastig maakte de juiste balans te vinden. Ik kijk erg uit naar de kwalificatie van morgen."

DC: Sluiter ten onder tegen Murray

De eerste partij van de Davis Cupontmoeting tussen Nederland en Groot- Brittannië is gewonnen door de Britten. Raemon Sluiter slaagde er in Birmingham tegen Andy Murray niet in om voor een stunt te zorgen en verloor met 3-6, 5-7 en 2-6.

Sluiter, de nummer 140 van de wereld, maakte het de nummer elf van de wereld lastig, maar meer ook niet. Sluiter gaf zijn eerste servicebeurt weg met twee mislukte volleys, waarna Murray eenvoudig de eerste set binnenhaalde.

In het tweede bedrijf hield Sluiter gelijke tred met het 19-jarige talent. Een paar ongelukkige beslissingen in het nadeel van Sluiter gaven de doorslag. De Nederlander kreeg een voetfout tegen en na tussenkomst van de arbiter werd een service van Murray als ace geteld. Ondanks dat beide beslissingen correct waren, wond Sluiter zich dermate op dat hij zijn concetratie verloor en daarop ook de set.

In de derde set plaatste Murray een break in de derde game. Ondanks dat Sluiter kansen kreeg om de achterstand recht te trekken, liet Murray op de lastige momenten zien dat hij een klasse beter was.

Koeman haalt Wijnaldum bij selectie Feyenoord

De trainer van Feyenoord, Erwin Koeman, heeft de 16-jarige Georginio Wijnaldum toegevoegd aan de selectie van de Rotterdammers voor het competitieduel tegen FC Groningen.

Wijnaldum is een aanvallende middenvelder uit de A1. Feyenoord kampt met problemen op het middenveld omdat Theo Lucius, Sebastian Pardo en Nick Hofs blessures hebben, terwijl Royston Drenthe en Danny Buijs zijn geschorst. Daarnaast is het onzeker of Alfred Schreuder kan meespelen, hij heeft last van zijn heup.

Advocaat Holleeder wil proces onderbreken

Icoon Justitie

De advocaat van Willem Holleeder, Jan-Hein Kuijpers, wil het proces tegen zijn cliënt laten stilleggen als er niets verbetert aan diens wankele gezondheidstoestand. Volgens Kuijpers was Holleeder er vrijdag nog even ernstig aan toe als donderdag. Holleeder was toen nauwelijks nog in staat de rechtzaak te volgen. Hij wekt de indruk op de rand van uitputting te balanceren. Donderdag werd de rechtszitting onderbroken om een arts naar hem te laten kijken. Slaapgebrek en stress zouden zijn gezondheidstoestand ernstig hebben ondermijnd. Na de zitting vervoerde justitie Holleeder naar een ziekenhuis voor nader onderzoek.

Volgens Kuijpers stelde dat onderzoek ,,geen fluit'' voor. ,,Ze hebben alleen naar zijn ogen gekeken. Ik begrijp daar niets van.'' Kuijpers weet niet in welk ziekenhuis zijn cliënt is onderzocht. ,,Holleeder weet ook niet waar hij is geweest. Hij werd vervoerd met een skibril op.''
De raadsman sprak Holleeder vrijdagmorgen telefonisch. ,,Ook toen viel hij steeds weg.'' Vrijdagmiddag bezoekt Kuijpers Holleeder in de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught.

Donderdag leek Holleeder slechts met moeite de procesdag te kunnen uitzitten. Kuijpers heeft zich in de rechtszaal uitvoerig beklaagd over de behandeling die zijn cliënt ten deel valt. Op zittingsdagen wordt hij om drie uur 's nachts uit zijn cel gehaald, voor transport naar de gerechtsbunker in Amsterdam-Osdorp.


De advocaat van de duivel?

Posthuma en Löwik niet in Ronde van Vlaanderen

Vanwege blessures heeft de Rabobank-ploeg enkele aanpassingen moeten doen aan hun selectie voor de Ronde van Vlaanderen, die aankomende zondag wordt verreden. Joost Posthuma, die gisteren als tweede eindigde in het eindklassement van de Driedaagse De Panne-Koksijde, heeft een kneuzing in de linkerknie en Gerben Löwik kampt met een blessure aan de rechterpols.

Bram de Groot en Pedro Horrillo zijn de vervangers van Posthuma en Löwik. Hierdoor bestaat de selectie van Rabobank uit Oscar Freire, Juan Antonio Flecha, Pedro Horrillo, Matthew Hayman, Michael Boogerd, Bram de Groot, Leon van Bon en Jan Boven.

Resident Evil: Umbrella Chronicles teaser trailer

Op de Japanse site van Capcom is een teaser trailer verschenen van de aankomende Wii-exclusive, Resident Evil: Umbrella Chronicles. Wil je de trailer zien ga dan hier naartoe, klik op de knop '32s/1.7mb' en daarna op 'play'.

Resident Evil: Umbrella Chronicles zal een on-rails shooter worden, welke de ondergang van Umbrella verteld. Dit vanuit het oogpunt van verschillende oude bekenden als Wesker, Rebecca en Chris. Wanneer het spel uit zal komen is nog niet bekend. Wel weten we dat het in ieder geval dit jaar nog te spelen zal zijn op de Wii.

Met dan aan 'Sannr' voor de submit.

Middelbare school verbiedt poker

Icoon Binnenlands Het Walburgcollege in Zwijndrecht heeft leerlingen verboden om poker te spelen op school. Deze maatregel is genomen omdat leerlingen in de bovenbouw lessen misten omdat ze door bleven pokeren. Ook zouden er geldbedragen van 200 euro omgaan in het kaartspel.

Directeur Frans Coers van het Walburgcollege vindt kaarten in het tussenuur niet erg. Maar hij vindt het "een probleem" dat leerlingen hierdoor de les missen. Poker werd in de pauzes en in tussenuren veel gedaan. Er zijn echter geen leerlingen in de problemen geraakt door het spel. De directeur geeft toe thuis ook met zijn zoon graag te pokeren met fiches.

De leerlingen stellen dat er helemaal niet om veel geld gespeeld wordt. "Soms gaat er wel geld in om maar niet altijd", aldus een leerling. De leerlingen snappen het verbod niet zo. "Dan moeten ze ook voetbal gaan verbieden", zegt iemand anders op het schoolplein. "In de tussenuren moet je toch wat doen. Hier op het schoolplein hangen is ook niets".

Agent mishandeld door 17-jarig meisje

Icoon PolitieAfgelopen donderdag heeft een 17-jarig meisje uit Eindhoven een agent mishandeld en beledigd. Het meisje werd door de agent aangesproken omdat ze op de skatebaan van het Stadhuisplein zat, iets waarvoor de voorziening niet is bedoeld. De agent werd daarop door het meisje geschopt, geslagen en uitgescholden.

Het is niet bekend of ze deel uit maakt van de groep hangjongeren die vaker op het Eindhovense Stadhuisplein vertoeft. Een deel van die groep leeft op gespannen voet met de skaters. Vanwege de centrale ligging in de stad, vlakbij uitgaansgelegenheden op Stratumseind, is het plein een favoriete hangplek voor zowel de skaters als de hangjongeren.

De 'gabbers' hangen er voortdurend rond en hebben het skatetoestel ondergekalkt met hakenkruizen en racistische leuzen. De politie houdt het plein extra in de gaten. 'We hebben geen officiële klachten binnen gekregen en er zijn nog geen bekeuringen uitgedeeld. We willen de zaken niet overdrijven, maar het is wel duidelijk dat er iets speelt op het plein. Aangezien het skatetoestel niet is gemaakt om op te zitten, kunnen mensen die dat wel doen, beboet worden''


Het Eindhovense Stadhuisplein in betere tijden.

KPN schudt klanten wakker met SMS

Vannacht ook wakker geworden door een SMS van KPN? Enkele tienduizen mensen zijn vannacht wakker geschud door een SMS'je van KPN, om de klanten te informeren over het veranderde informatienummer.

Een trouwe klant van KPN was op z'n zachtst gezegd niet best te spreken over de nachtelijke SMS-actie: "Ik kreeg de sms van KPN om 2 uur 45. Vervolgens kreeg mijn vriendin hetzelfde bericht om 3 uur 35." Een andere cliënt van KPN schrok midden in de nacht wakker door het onverwachte bericht, want hij zat juist te wachten op bericht van de familie.

Een KPN-woordvoerder geeft toe dat de nachtelijke boodschap aan hun klanten verkeerd was. "Sinds vorige week lichten we de mensen in over het informatienummer. Dat doen we tussen negen uur ’s ochtends en tien uur ’s avonds. Vannacht is dat fout gegaan, waardoor enkele tienduizenden klanten de sms kregen." Hij geeft wel aan dat slechts een zeer kleine groep het bericht 's nachts heeft ontvangen. "Bij dik 99 procent is het goed gegaan."

Het oude informatienummer, 118, mag niet meer worden gebruikt omdat KPN ook concurrenten moet toestaan gebruik te maken van deze dienst. Omdat de nieuwkomers gelijke kansen moeten krijgen, vallen de informatienummers vanaf heden tussen 1800 en 1899. Omdat een mededinger van KPN het nummer 1850 heeft gekregen, moeten klanten voortaan 1888 bellen om informatie te krijgen van KPN.

Vos niet meer te zien in de Eredivisie

Henk Vos heeft gezegd dat hij wil stoppen met voetbal als RBC erin zou slagen voor volgend seizoen Eredivisie voetbal af te dwingen. Naar eigen zeggen zou de 38-jarige aanvaller niet goed genoeg zijn om nog mee te kunnen draaien op Nederlandse topniveau.

“Je moet realistisch blijven, in juni word ik 39. Als het ons lukt te promoveren zal RBC zeker proberen voor volgend jaar een nieuwe spits te halen, en daarvoor zou ik graag plaats willen maken. Het is niet zozeer dat ik geen plezier meer beleef met het voetbal, maar het word gewoon tijd om het lichaam rust te geven,” aldus Vos.

Als RBC in de Jupiler League blijft, dan blijft hij waarschijnlijk nog een jaartje bij de club uit Roosendaal. “Ik ben op dit moment nog druk in gesprek met RBC over volgend jaar. Als we niet promoveren, blijf ik simpelweg spits bij RBC, en zal ik dat blijven doen in combinatie als jeugdtrainer bij de club.”

EK judo: Elmont naar halve finales

Bij het Europees kampioenschap judo in Belgrado heeft Dex Elmont de halve finale in de klasse tot 66 kilo bereikt. Hij won in de kwartfinale van Armen Nazarian uit Armenië. Het is voor het eerst dat Elmont een halve finale bereikt op een internationale titelstrijd.


Shareen Richardson (-52 kg) gaat, na haar nederlaag in de eerste ronde, door naar de herkansing. Ook Deborah Gravenstijn (-57) gaat naar de herkansing, dit in de klasse tot 57 kilo. Ruben Houkes (-60) werd uitgeschakeld.

Metal Gear Solid 4 blijft exclusief op de PS3

Een paar dagen geleden heeft Hideo Kojima al gezegd dat Metal Gear Solid 4 exclusief op de PS3 zal uitkomen, maar hij heeft dit nog maals bevestigd in een interview.

De reden hiervoor is dat de game gemaakt is voor een bioscoop en dat de PS3 deze ervaring kan bezorgen. Als een game gemaakt is op DVD-level dan is het wel mogelijk om multiplatform te gaan, maar dat is dus niet het geval met MGS4. "But like I said, MGS4 is aimed for the movie theatre, it's aimed for the PS3, so the game's scenario and graphics need this theatre-type hardware. It's when a producer has a game that can work on the 'DVD level' that a game will go multiplatform"

Aangezien er een kans is dat rumble mogelijk is op de PS3 werd hiernaar gevraagd. Kojima wil heel graag rumble gebruiken, maar het is de vraag of dit nog op tijd gaat lukken. De game is zonder rumble ontworpen, en om nu nog een goede functie voor de rumble te vinden gaat erg moeilijk worden. Als hij zou moeten kiezen tussen rumble en motion-sensors dan zou hij toch kiezen voor rumble in de controller.

Het scenario van de game is al een tijdje af en ze zijn nu bezig met het ontwikkelen van de game zelf. Wanneer de game af is werd niet verteld en dit zal zeer waarschijnlijk nog wel een tijdje duren.

Als laatste nog een mooie quote van Hideo Kojima:

"The PS3 is like the theatre, it's a little bit high-priced but it has to be high quality as well. The 360 is a DVD, it still needs to be high quality but you need more variations, while the Wii is almost like a TV channel, because every game you have it with your family".

Met dank aan KoosyNL, Morthill en Cyberia18

Oasis, Kaiser Chiefs e.a. coveren The Beatles

Icoon MuziekOasis, The Killers, The Fratellis, Razorlight, James Morrison, Travis en Kaiser Chiefs zullen in het kader van het 40-jarig bestaan van het Beatles-album 'Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band' allemaal een nummer van de LP coveren. Dat meldt BBC vandaag.

De plaat, waarvan wij de lange naam niet nog eens zullen schrijven, werd op 1 juni 1967 uitgebracht en was baanbrekend. Klassiekers als 'Lucy in the Sky with Diamonds', 'Lovely Rita' en 'When I'm Sixty-Four' kwamen van het album af en zelfs de hoes van de LP schokte de wereld, omdat het details zou bevatten die de complottheorie dat Paul McCartney eigenlijk al dood was zouden bevestigen.

Op 2 juni zendt BBC Radio 2 de covers uit. Er is nog niet bekend gemaakt welke band er aan welk nummer wordt gekoppeld.


Het nummer 'Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band' van de gelijknamige LP

Onzedelijk gedrag bij Amersfoortse kinderen

OnderwijsBasisschooldirecteur Gerard van Eeden uit Amersfoort luidt vandaag in het AD de noodklok over onzedelijk gedrag dat kinderen vertonen in Amersfoortse achterstandswijken. Volgens hem maken jongens vanaf 10 jaar zich daar op grote schaal schuldig aan. Ze betasten andere kinderen, maken seksueel getinte opmerkingen tegen leeftijdgenootjes en dwingen ze hun broek te laten zakken.

Op zijn eigen school, de Vlindervallei in de wijk Kruiskamp, schorste de directeur onlangs een 12-jarige jongen die zich tijdens het overblijven onzedelijk had gedragen. De jongen trok een leeftijdgenoot op schoot en maakte seksueel getinte opmerkingen. Volgens Van Eeden speelt het probleem niet alleen op zijn school. ''In de wijken Liendert, Schuilenburg en Randenbroek komt het ook voor dat jongens vanaf een jaar of tien zich onzedelijk gedragen. Het incident op onze school is slechts het topje van de ijsberg.''

De schooldirecteur wil samen met politie, welzijnswerk, GGD en de Amersfoortse politiek het probleem aanpakken. ''Concreet gaat het om jongens die het kennelijk normaal vinden bij meisjes de broek naar beneden te trekken. Wat doen zulke jongens, als ze achttien jaar zijn? We moeten deze normvervaging met zijn allen aanpakken.''

De politie laat in een reactie weten het incident op de Vlindervallei te kennen: ''Maar wij hebben geen aanwijzingen dat het probleem zich ook op scholen in andere wijken voordoet.'' Van Eeden spreekt dat tegen: ''Het is zeker niet alleen aan deze wijk, Kruiskamp, gebonden, hoor ik van instanties als de GGD. ''

Verkoopcijfers PS3 in Australië

De verkoopcijfers van de PlayStation 3-launch in Australië zijn bekend geworden. In de eerste tien dagen na de launch zijn er 27.083 consoles verkocht.

Vooral de software-verkopen werden gedomineerd door de PS3. Negen games in de top tien waren PS3-games en de andere was een PS2-game. De nummer één game was Resistance, gevolgd door MotorStorm en Formule 1 CE.

De launch van de PS3 heeft voor een piek in de uitgaven gezorgd zoals nog nooit vertoond bij de launch van andere consoles in Australië. Deze piek zette zich ook door in de tweede week van de launch. "Our data (GfK-data) revealed that in a matter of just ten days the PlayStation 3 created a spike in retail spending not previously witnessed at the launch of any other console in Australia.

De Nintendo Wii heeft echter qua hardware-verkopen nog steeds de beste launch gehad met 32,901 stuks in de eerste vier dagen. De Xbox 360 van Microsoft staat op de tweede plek met 30,421 stuks in vier dagen.

Met dank aan KoosyNL en Cyberia18 voor het melden van dit nieuws

Tien arrestaties na vernieling trein Harry Potter

De Britse politie heeft tien tieners gearresteerd wegens vernieling van de stoomtrein uit de Harry Potterfilms en andere treinen een maand geleden. De vandalen van 12, 13 en 14 jaar gooiden in totaal 337 ramen in.

Van de beroemde Hogwarts Express werden ongeveer tweehonderd ramen vernield. De treinen bevonden zich in een depot in Carnforth (Lancashire). De schade wordt op ruim een ton geschat.
De verdachten komen uit de omgeving. Zij werden op borgtocht vrijgelaten. Dat heeft de Britse omroep BBC donderdag gemeld.


"Look, Harry!  No Windows!"

Klussen om het Kruis

Vandaag herdenkt de Jezudan het vastspijkeren van hun profeet. Een actie die hij te danken had aan het consequent blijven vasthouden aan zijn ideologie, en het weigeren van politieke macht. Voor dat hij vastgetikt werd kreeg zijn rechte rug ook nog een leren zweep op bezoek, inderdaad iets om mondiaal bij stil te staan.

Als klein kutventje van een jaartje of zeven geloofde ik er werkelijk geen hol van. Ik zat in de kerk te kijken naar al die trotse, norse smoelen en probeerde me voor te stellen dat die mensen hier gekomen waren omdat hun profeet zoveel verstand had van 'liefde', en dat Zondag de dag van de week was om dat te leren. De mensen kwamen nog sacherijniger en arroganter de kerk uit dan dat ze erin gingen, de koster was een hufter, de dominee een getolereerde idioot. Hoe het precies zat met Jezus wist ik nog niet, maar wel dat hij blijkbaar verdomd slecht les kon geven.

Niets klopte. Zelfs de muziek was afgrijselijk, een inferno in een koeiestal was muzikaler. Gelukkig mocht de organist voor dat de kudde aan het artverkrachten sloeg een intro en een uitrootje spelen, waarschijnlijk in een poging eea goed te maken wat beneden hem met een heilige desinteresse vakkundig van elke vorm van spiritualiteit ontdaan werd. En tijdens dat uitro zag je de mensen kijken alsof hun gejank een offer van formaat was geweest, waar hun heilige geest weer een weekje op kon teren. "Looft den Heere met lofgezang". Ik wist absloluut zeker dat God op zondag met oropax rondliep, en de pax christi voor doordeweeks bewaarde, als mensen echt hulp nodig hadden met hun dagelijkse beslommeringen.

Waarom toch zo ondankbaar richting een profeet die 'voor jou' tegen een kruis aankroop, waarom zo hypocriet en huichelachtig met die leer van liefde omgaan, allemaal vragen die een jongen van zeven alleen kan beantwoorden met de conclusie dat of het hele zootje rijp was voor Dennendal, of dat ze uiteindelijk toch niet zo onder de indruk van die kruispartij waren. Er zat bij een boel oudere mensen nog een wereldoorlog vers in het achterhoofd, en wat men daar uitgevreten had met elkaar, een paar daagjes hangen te drogen aan een spoorbiels was er een uitje bij. Familieleden die aan de Birmaspoorlijn hadden geklust, elke meter rails betekende een dode. Concentratiekampen waar je als lampekap kon eindigen, hongerwinters die je soep liet koken van het behang. En oh ja, Jezus had ook nog drie dagen vastgespijkerd gezeten, ach, alle beetjes helpen.

Die rituelen, het zondagse pak, de walm van parfum en pepermunt, het zelfvoldane smoelwerk, allemaal comfortabele hypocrisie om je afzijdig te kunnen (blijven) houden van het echte leerwerk. Jezus was een Zenmeester van formaat, waar de meeste hedendaagse sociologen nog aardig wat van kunnen leren. Maar in plaats van je te verdiepen in hoe zo'n meester zijn levensbeschouwing dusdanig sluitend had weten te krijgen zodat een complete maatschappij gelukkig en stabiel kan functioneren, geven we ons over aan het beoefenen van laffe rituelen. En vergapen we ons aan 'wonderen'. Na drie dagen was hij dood, maar toch ook niet. En toen hij weer opgestaan was ging hij op een wolkje zitten dat hem naar de hemel tufte. En zijn moeder was 'maagd' toen ze zwanger van hem was, hij aaide over je geamputeerde been en je kon weer triathlon doen, hij kreeg bezoek van een paar duizend mensen en hij wist een paar visjes en kadetjes zo te verdelen dat iedereen drie dagen lang uit lag te buiken.

Tsja, iemand die zulke zaken flikt, beter doe je maar wat hij zegt. Want als een profeet die zulke wonderen kan verrichten zich aan een kruis laat vastspijkeren om jou een plezier te doen, dan ben je wel een tuchtigbaar kutjoch als je niet een beetje dankbaarheid toont. Door op Zondag in de kerk te gaan zitten zingen bijvoorbeeld. En te doen wat de dominee naar je schreeuwt.

Nog steeds vermoed ik dat Jezus liever op een andere manier herinnerd werd.

Wouters: "Het ziet er niet zo donker uit"

Het is nog onduidelijk of Jefferson Farfán, Edison Mendez en Arouna Koné morgen in actie kunnen komen voor PSV in de competitiewedstrijd tegen NEC. Dit heeft assistent-trainer Jan Wouters vandaag gezegd tijdens de persconferentie.

“Afellay is naar alle waarschijnlijkheid niet inzetbaar, de rest is nog heel even aanzien”, aldus Wouters die trainer Ronald Koeman verving die na de training volop overleg pleegde met de medische staf over de gesteldheid van een aantal spelers.

Farfán en Koné trainden vanmorgen volledig mee met de groep. Koné was ruim een maand uit de roulatie met een knieblessure, Farfán hield hamstringklachten over aan het Champions League-duel tegen Liverpool (0-3). Afellay nam niet deel aan de groepstraining, hij kampt met een hamstringkwetsuur.

“Het is zaak om de groep fit te houden en de klachten die er zijn te verhelpen. Het ziet er niet zo donker uit als iedereen het voorstelt. We staan drie punten voor met nog vier duels te gaan,” aldus Wouters.

Paashaas vol met wiet gevonden

De politie in de Amerikaanse staat Connecticut hield woensdag een automobilist aan, die door het rode verkeerslicht heen reed. Omdat de man zijn verzekeringspapieren niet kon vinden, stapte hij uit om te kijken of hij ze misschien op de achterbank had liggen.

Bij het openen van de autodeur, walmde een verdachte geur de speurneuzen tegemoet. Na een poosje zoeken, troffen de dappere dienders een paashaas aan. Maar het bleek geen gewone paashaas; de paashaas was gevuld met zestien zakjes wiet. Aangezien het in bezit hebben van softdrugs nog altijd is verboden in Amerika, is de 25-jarige man aangeklaagd.

Jochies gebruiken politieauto als urinoir

De politie in Den Haag heeft gisteren twee jochies een uitbrander gegeven die hun blaas leegden tegen een surveillancewagen die achter het bureau aan de Heemstraat geparkeerd stond. Rond 18.00 uur zagen agenten hoe de 9-jarige knaapjes de auto stonden te bewateren.

De mannekes pis werden meegenomen naar het bureau en na een vermanend gesprek overgedragen aan hun ouders. Een politiewoordvoerder zei tegenover het ANP dat er sprake was van ''baldadigheid''.



Capello: 'Iran-verhaal onzin'

De trainer van Real Madrid, Fabio Capello, heeft in een interview met de Spaanse pers aangegeven dat de geruchten dat hij bondscoach van Iran zou worden totaal onwaar zijn.

Naar verluidt bracht de coach van de Spaanse grootmacht een bezoek aan Iran in december, hetgeen ervoor zorgde dat de Teheraanse krant Iran-Varzeshi een artikel plaatste over het feit dat de Italiaan bondscoach zou worden na het lopende Europese seizoen.

Capello meldt nu echter dat dit alles op een leugen berust. "Ik ben niet de nieuwe trainer van Iran", zei Capello, die onder druk staat in de Spaanse hoofdstad. "Dit nieuws is complete onzin, ik heb geen idee waar het vandaan komt. Ik was niet in het Midden Oosten. Ik ben met kerstmis altijd bij mijn moeder, en die woont niet in Teheran."

Bakircioglü zoekt uitdaging

Kennedy Bakircioglü hoopt dat hij een overgang naar een grotere club kan afdwingen, aankomende zomer. Dat meldde de speler van FC Twente aan de Zweedse pers.

De Zweedse international heeft het lopende seizoen al dertien keer het doelgevonden, en ook nog eens negen maal een medespeler daartoe bediend. Het Turkse Galatasaray lijkt de beste papieren te hebben om Bakircioglü bij de Tukkers weg lokken.

"De volgende stap in mijn carrière is het spelen bij een topclub", aldus de Turks-Zweedse middenvelder. "Ik doe er alles aan om die stap te kunnen bewerkstelligen. Op dit moment zijn er een aantal Nederlandse en Turkse clubs die interesse tonen. Er is nog niets concreets, maar er is wel iets in de maak."

Opnieuw blessure Reyes

José Antonio Reyes heeft een ongelukkige terugval gehad. De aanvaller van Real Madrid viel in de training ongelukkig op zijn schouder, net toen hij terug leek te keren van een andere blessure.

De Spaanse international onderging direct een scan om te kijken of er iets beschadigd was. Door het voorval lijkt de huurling van Arsenal het uitduel bij Osasuna aankomende zondag te gaan missen.

Reyes kampte de laatste weken met een knieblessure, hetgeen ervoor zorgde dat hij geen speeltijd kreeg. De Spanjaard zal wel moeten spelen als hij in Madrid wil blijven, aangezien de Madrilenen op dit moment niet bereid zijn de transfersom te betalen.

Jol houdt vertrouwen in goede afloop

Martin Jol weet zeker dat zijn club Tottenham Hotspur nog altijd een goede kans heeft om de halve finales van de UEFA Cup te bereiken. Dat zei de trainer na het verloren uitduel met Sevilla (2-1).

De club uit Londen kwam al snel op voorsprong door een doelpunt van spits Robbie Keane, maar een twijfelachtige strafschop bracht de stand even later alweer gelijk. De Rus Aleksandr Kerzhakov zorgde er uiteindelijk voor dat Sevilla de overwinning pakte, waardoor de Spurs thuis moeten winnen.

"We hebben een aardige kans; het is fifty-fifty", vond Jol. "Ze hebben individuele klasse, drie of vier topspelers. Maar ik denk dat datzelfde voor ons geldt." De Nederlandse trainer was ontevreden over de arbitrage. De scheidsrechter gaf een penalty na een vermeende overtreding van doelman Paul Robinson. De herhaling onthulde echter dat de Engelsman slechts de bal speelde. "De onterechte strafschop had meer effect op ons dan de taferelen op de tribunes."

Camera betrapt Duitse schapenneuker

Icoon OpmerkelijkEen Turkse Duitser uit Gross-Gerau is middels een beveiligingscamera bij onze oosterburen betrapt terwijl hij een schaap neukte. Volgens de Duitse dierenbeschermingswet wacht hem maximaal drie jaar gevangenisstraf of een boete wegens dierenkwelling.

Een schapenboer in de regio Südhessen was achterdochtig geworden en installeerde daarom vorig jaar camera's om zijn beesten in de gaten te kunnen houden. De 44-jarige schapenneuker werd op heterdaad betrapt. De man biechtte tegen de politie op dat hij seks had met dieren. Hij wist geen verklaring te geven over waarom hij dat deed.

In ons land is het hebben van seks met een dier overigens niet verboden zolang het dier er geen schade mee wordt berokkend. CDA-minister van Justitie Hirsch Ballin overweegt echter om dierenporno in Nederland strafbaar te stellen. Zie ook Nederland marktleider in dierenporno.

COMA Deel VVIII

Mijn hoofd splijt open alsof Mozes het commandeert. Ik zie mijn hersenen uit mijn hoofd zweven. De kronkels worden steeds meer een geheel en veranderen in een persoon... Het lijkt wel een vrouw, haar naakte lichaam is duidelijk zichtbaar. Ze loopt naar me toe en ik kus haar, omhels haar. Ze fluistert iets in mijn oor. "Come and~"

"Wakker worden! Het ontbijt is klaar en we moeten zo op zoek naar Lucas."
Pffff, was ik net zo lekker aan het dromen, maakt John me wakker. Ik moet wel toegeven dat ik sinds het allemaal begon, ik wel een stuk beter slaap dan voorheen. John is het met me eens en vertelde me dat het misschien komt omdat we niet meer onze dagelijkse problemen en ellende van de wereld krijgen voorgeschoteld. "Net als Doornroosje zit de rest van de wereld vredig te slapen. Misschien is het wel beter zo."

Wie weet is Maria wel Doornroosje zeg ik lachend. "Hahahha, nee, ik denk het niet. Alhoewel ze wel net zo knap is, en ik kan je inderdaad vertellen dat ze net als een roos toch ook wat doorns heeft! Hahahhahaha!" Een glimlach verschijnt op Maria's gezicht en ik moet toegeven dat John gelijk heeft.

"Maria en ik woonden al een hele lange tijd hier in hetzelfde apartementencomplex. Zij is een professioneel model uit Spanje, vandaar dat ze niet zoveel praat. Ik leerde haar kennen toen ik een foto van haar moest bewerken, van het een kwam het ander en we kennen elkaar nu al twee maanden."

De deur sloeg met een knal open, Lucas staat in de opening met een glimlach. "Sorry dat ik gisteren opeens zomaar weg was zonder ook maar iets te zeggen, maar ik was bang dat misschien één van jullie met me mee wilden gaan. Enfin, ik heb gisteren met verf op het dak groot AWAKE geschilderd, maar daarvoor moest ik wel even terug naar een winkel gaan om de verf op te pakken. John, de auto is nog helemaal in orde, ik heb hem ook meteen volgegooid."

Lucas gooit de sleutels naar John, hij vangt ze op en legt ze kalmpjes neer op de tafel.
"Lucas, doe dat aub nooit meer, we waren super ongerust en bang dat we je kwijt waren geraakt. Gisteren zaten er namelijk twee anderen aan de overkant. Ze zagen er niet vriendelijk uit... Wel een slim idee overigens van je, maar waarschuw ons volgende keer als je zoiets doet."

Terwijl John dit zei, was Lucas begonnen met het ontbijt. Natuurlijk had John gelijk; het was inderdaad niet slim van Lucas om in zijn eentje allemaal dingen te gaan doen, maar zoals Lucas weet, iemand moet het uiteindelijk doen. Lucas knipoogt naar mij en fluistert "van die twee zullen we geen last meer hebben."

Een glimlach verschijnt op zijn gezicht, dezelfde glimlach toen ik hem voor het eerst zag...

Deel I, Deel II, Deel III, Deel IV, Deel V, Deel VI, Deel VII, Deel VIII,
Deel VIV, Deel VV, Deel VVI,
Deel VVII

Taakstraf na mishandeling 11-jarige pleegzoon

Icoon JustitieEen pleegvader en zijn vrouw zijn veroordeeld voor mishandeling van hun 11-jarige pleegzoon. De mishandeling vond plaats in 2002 en 2003 in de toenmalige woonplaats Dordrecht. De mishandeling bestond uit ijskoude douches, mosterd in het eten en slagen met een riem op de blote billen van het jongetje.

De Ridderkerkse man heeft schuld bekend. Hij gaf aan spijt te hebben, maar ook dat pleegzorg en de jeugdzorg gefaald hebben: 'We hadden problemen en hebben dat gezegd. We verzopen.' Zijn vrouw uit Strijen vond de zitting te emotioneel en was niet aanwezig op de zitting.

Voor de mishandeling heeft de man een werkstraf van 100 uur gekregen, de vrouw 80 uur. Daarbuiten is een voorwaardelijke celstraf van twee maanden opgelegd en moeten beiden 1000 euro aan schadevergoeding aan het slachtoffer betalen.

Nina Brink beschuldigd van diefstal

Icoon BinnenlandsAdvocaat Oscar Hammerstein gaat aangifte doen tegen zakenvrouw Nina Brink. Zij zou geluidsbanden hebben gestolen uit de woning van zijn cliënt Simon Suiker, de onlangs overleden astroloog. Hammerstein bevestigde vrijdag een bericht van die strekking in De Telegraaf.

Waar hij precies aangifte van gaat doen kon hij nog niet zeggen, maar waarschijnlijk van diefstal of verduistering. ''We zijn de feiten nog aan het onderzoeken'', aldus de advocaat.

Brink was jarenlang cliënt van Suiker en was zelfs aanwezig bij zijn sterfbed, aldus Hammerstein. Brink zou de geluidsbanden hebben gestolen omdat er mogelijk vertrouwelijke gesprekken tussen haar en de astroloog op staan. Suiker had naast Brink nog een aantal prominente Nederlanders als cliënt, waaronder eurocommissaris Neelie Kroes en vastgoedhandelaar Jan-Dirk Paarlberg

In een reactie in De Telegraaf ontkent Nina Brink de beschuldigingen met klem. Via haar assistent liet zij weten dat ze juist altijd alles heeft gedaan om Suiker te beschermen. De aangifte is volgens haar nergens op gebaseerd.

Juninho twee weken aan de kant

Olympique Lyon zal het de komende twee weken meten doen zonder Juninho. De Braziliaanse spelmaker heeft zijn linker bilspier verrekt. Die kwetsuur liep hij afgelopen zaterdag op in de verloren Coupe de la Ligue-finale tegen Bordeaux (0-1).

Door de blessure mist Juninho de competitieduels tegen Valenciennes en Sedan. In de laatste zeven competitiewedstrijden van dit seizoen, waarin Lyon de Franse titel veilig kan stellen, is hij vermoedelijk weer wel inzetbaar.

Boek: Beter dan ooit: Behandel zelf je rug

Het boek Behandel zelf je rug is een beschrijving van de McKenzie-methode, zoals deze is beschreven door Robin McKenzie, een "Physical Therapist" uit Nieuw-Zeeland. De methode ontstond toevallig toen een patiënt op een voor hem nog niet ingestelde behandeltafel lag. De pijn bij de patiënt werd minder, wat een zeer goed teken was. Geïnteresseerd door het verschijnsel onderzocht Robin McKenzie dit en was zo in staat een effectieve methode te ontwikkelen. In het begin keek men nogal sceptisch tegen zijn methodes aan, maar intussen is de methode alom geaccepteerd en zijn er veel therapeuten, ook in Nederland, die deze behandelmethode uitoefenen.

behandel zelf je rug

Zoektocht naar 17-jarige uit Almere

Icoon PolitieSinds zaterdag 24 maart wordt de 17-jarige Cassandra Adriana van Schayk uit Almere-Buiten vermist. Ze verdween spoorloos nadat ze vrijdagnacht uit was geweest bij danscafé 'Eindelijk' in Almere-stad. Het enige levensteken dat hierna nog van haar is vernomen, is dat ze om 04.00 uur 's nachts telefonisch contact heeft gezocht met een vriend.

Gisteren heeft de politie met vijftien ME-ers gezocht in de Lepelaarplassen naar sporen. Volgens een politiewoordvoerder is het gebied een soort ontmoetingsplek voor jongeren. ''We zijn hier wezen zoeken om zaken uit te sluiten. Cassandra was namelijk een meisje dat altijd op tijd thuiskwam. Dat ze nu al anderhalve week niks van zich heeft laten horen, is reden tot grote bezorgdheid. We sluiten een misdrijf dan ook niet uit.''

Op de site Partyflock heeft de 17-jarige een profiel onder de naam 'OntspoordeTerrorHelga'. De 1.73 meter grote Cassandra heeft meerdere 'uiterlijken'. De dag dat ze verdween droeg ze een blauwe spijkerbroek met op de kontzak een doodshoofd, rood spagetti-truitje met opschrift 'hardcore', een wit vest en een 3/4 zwarte jas.


De politie is nog op zoek naar meer informatie over Cassandra.
Die kan naar 0800-7000.

"Barcelona biedt 30 miljoen voor Henry"

FC Barcelona gaat een nieuwe poging ondernemen om de spits van Arsenal, Thierry Henry, los te weken bij de Engelse club. Barcelona heeft zo'n 30 miljoen euro over voor de Fransman.

Volgens de Britse krant The Sun zou er ongeveer 30 miljoen euro uitgetrokken zijn voor Henry. In Barcelona ziet men in de spits, die in Londen een contract heeft tot 2010, de ideale opvolger van Samuel Eto'o. De man uit Kameroen wordt sterk in verband gebracht met een vertrek uit Barcelona.

Afgelopen zomer deed de Catalaanse club al een bod op Henry, dat afgewezen werd. Henry tekende een nieuw contract bij Arsenal en gaf aan dat hij in Londen zijn carriëre zou beëindigen. Het is daarom maar de vraag of Barcelona er deze keer wel in slaagt om de Fransman aan de club te binden.

Vooruitblik GP Maleisië

De vooruitblik van FOK!sport op de Grand Prix van Maleisië. Hoe ziet het circuit eruit, hoe laat rijden de wagens, hoe hebben de coureurs het hier vorige jaren gedaan?

Sepang

Lengte: 5,543 km
Aantal ronden: 56
Totale lengte: 310,408 km
Baanrecord: Juan Pablo Montoya 1m34.223 (2004)

Voor meer achtergrondinformatie over het circuit, en om mee te discussieren over het raceweekend, kun je natuurlijk op het FOK!forum terecht!

Tijdschema

dagNederlandse tijdsessie
vrijdag04:00 - 05:30vrije training 1
vrijdag08:00 - 09:30vrije training 2
zaterdag05:00 - 06:00vrije training 3
zaterdag08:00kwalificatie
zondag09:00race

Prestaties afgelopen jaren

#coureur2006200520042003
1Fernando Alonso2 (7)1 (1)7 (19)3 (1)
2Lewis Hamilton
3Giancarlo Fisichella1 (1)DNF (3)11 (12)DNF (14)
4Heikki Kovalainen
5Felipe Massa5 (21)10 (14)8 (11)
6Kimi RäikkönenDNF (6)9 (6)DNF (5)1 (7)
7Jenson Button3 (2)DNF (9)3 (6)7 (9)
8Rubens Barrichello10 (20)DNF (12)4 (3)2 (5)
9Nick HeidfeldDNF (11)3 (10)DNF (15)8 (6)
10Robert Kubica
11Ralf Schumacher8 (22)5 (5)DNF (7)4 (17)
12Jarno Trulli9 (9)2 (2)5 (8)5 (2)
14David CoulthardDNF (19)6 (8)6 (9)DNF (4)
15Mark WebberDNF (4)DNF (4)DNF (2)DNF (16)
16Nico RosbergDNF (3)
17Alexander Wurz
18Vitantonio Liuzzi11 (13)
19Scott SpeedDNF (12)
20Adrian Sutil
21Christijan Albers12 (15)13 (20)
22Takuma Sato14 (17) 15 (20)
23Anthony Davidson DNF (15)

Motoren en versnellingsbakken

#coureurteammotor/versnellingsbak
1Fernando AlonsoMcLarenoud
2Lewis HamiltonMcLarenoud
3Giancarlo FisichellaRenaultoud
4Heikki KovalainenRenaultoud
5Felipe MassaFerrarioud
6Kimi RäikkönenFerrarioud
7Jenson ButtonHondaoud
8Rubens BarrichelloHondaoud
9Nick HeidfeldBMWoud
10Robert KubicaBMWnieuw
11Ralf SchumacherToyotaoud
12Jarno TrulliToyotaoud
14David CoulthardRed Bull Racingnieuw
15Mark WebberRed Bull Racingoud
16Nico RosbergWilliamsoud
17Alexander WurzWilliamsnieuw
18Vitantonio LiuzziScuderia Toro Rossooud
19Scott SpeedScuderia Toro Rossonieuw
20Adrian SutilSpykeroud
21Christijan AlbersSpykernieuw
22Takuma SatoSuper Agurioud
23Anthony DavidsonSuper Agurioud

Klassement coureurs

#coureurpunten
1Kimi Räikkönen10
2Fernando Alonso8
3Lewis Hamilton6
4Nick Heidfeld5
5Giancarlo Fisichella4
6Felipe Massa3
7Nico Rosberg2
8Ralf Schumacher1

Klassement constructeurs

#teampunten
1McLaren Mercedes14
2Scuderia Ferrari13
3BMW F15
4Renault F14
5Williams2
6Toyota Racing1

Kanu niet terug naar Ajax

Ook al lopen de contractsonderhandelingen stroef, Nwanko Kanu heeft in Thisday aangegeven dat hij zijn carrière bij Portsmouth wil afsluiten. Een terugkeer naar Ajax is daarom uitgesloten.

De afgelopen jaren werd Kanu steeds in verband gebracht met een terugkeer naar de club waar hij in 1993 gecontracteerd werd, en drie seizoenen later vertrok naar Internazionale.

"Het is een heel mooi gebaar van Ajax, en ik zal de club altijd een warm hart toedragen. Zij gaven me de kans om door te breken. Maar om persoonlijke redenen kan ik er niet terugkeren", aldus Kanu.

Terol mag weg bij Utrecht

Ondanks een doorlopend contract mag Joost Terol aan het eind van dit seizoen vertrekken bij FC Utrecht.

De 27-jarige doelman is dit seizoen verhuurd aan Sparta, waar hij inmiddels ook op de bank terecht gekomen is. FC Utrecht heeft al laten weten dat het mee zal werken aan een vertrek van Terol. Terol speelde in totaal 62 competitieduels, waarvan 48 voor FC Utrecht. Dit seizoen startte hij als eerste doelman van Sparta, maar inmiddels is hij daar derde doelman achter Harald Wapenaar en Rene Ponk.

Van Agt niet bij EO vanwege Israël-standpunt

Oud-premier Dries van Agt heeft vanwege zijn 'anti-Israëlische' standpunten verstek laten gaan bij de opening van de festiviteiten rondom het veertigjarig bestaan van de Evangelische Omroep (EO). De CDA-coryfee was in eerste instantie uitgenodigd om gisteren in Hilversum de aftrap te verrichtten van een nieuwe imagocampagne. Hij zou ook een boek gepresenteerd krijgen over de geschiedenis van de EO. Toch was Van Agt gisteren niet aanwezig

EO-woordvoerder Jop Douma legt uit: ''Toen bekend werd dat Van Agt zou komen, kregen we uit de achterban signalen dat dat niet op prijs werd gesteld. Hij draagt de EO een warm hart toe, maar hij en wij verwachtten dat er kritische vragen over zijn Israël standpunt zouden worden gesteld. Daardoor zou de aandacht verschuiven van de EO naar het conflict in het Midden-Oosten en dat wilden we niet. Van Agt besloot zich daarom terug te trekken.''

Van Agt heeft de laatste jaren in meerdere publicaties en media-optredens Israël de schuld gegeven van de conflicten in het Midden-Oosten.

Uitslag 2e vrije training GP Maleisië

Zojuist is de tweede vrije training in voorbereiding op de Grand Prix van Maleisië verreden. Scuderia Ferrari-coureur Felipe Massa wist de snelste tijd neer te zetten. Nederlander Christijan Albers zorgde tien minuten voor het einde voor een rode vlag, hij kwam met een klapband naast de baan te staan.

Uitslag tweede vrije training Maleisië:

Pos.RijderTeamTijdRonden
1F. MassaFerrari1:35.78034
2G. FisichellaRenault1:35.91036
3H. KovalainenRenault1:36.10637
4K. RäikkönenFerrari1:36.16033
5N. RosbergWilliams1:36.52331
6A. WurzWilliams1:36.62121
7R. KubicaBMW1:36.71718
8R. SchumacherToyota1:36.76028
9L. HamiltonMcLaren1:36.79730
10N. HeidfeldBMW1:36.86225
11M. WebberRed Bull1:36.90618
12F. AlonsoMcLaren1:37.04126
13D. CoulthardRed Bull1:37.20325
14T. SatoSuper Aguri1:37.28230
15J. ButtonHonda1:37.57829
16J. TrulliToyota1:37.71234
17V. LiuzziScuderia Toro Rosso1:37.85526
18A. DavidsonSuper Aguri1:38.33427
19A. SutilSpyker F11:38.41928
20S. SpeedScuderia Toro Rosso1:38.65020
21R. BarrichelloHonda1:38.71320
22C. AlbersSpyker F11:39.80723

DVD: The Closer

Het is niet altijd even makkelijk om wat nieuws te bedenken. Zeker als je een politieserie op de buis wil brengen, moet je flink je best doen om origineel uit de hoek te komen. De Amerikaanse serie The Closer wijkt eigenlijk maar op twee punten af van het clichébeeld van de politieserie, maar is toch verrassend. Allereerst is er de opvallende hoofdpersoon: Brenda Johnson (Kyra Sedgwick). Ze is blond, praat met een afschuwelijk zuiderlijk accent en lijkt in niets op de leden van haar team. Het tweede is haar bijzondere manier om verdachten te laten bekennen. Haar verhoortechnieken lokken de daders uit de tent en doen de grijze muizen op het politiebureau versteld staan. De serie is sinds kort op dvd verkrijgbaar.

Politie zet Blik op de Weg aan de kant

Icoon PolitieHet is nog maar zeer de vraag of Blik op de Weg nog lang op de televisie is. De politie wil namelijk na zestien jaar niet meer meewerken aan het programma van producent Leo de Haas. In het AVRO-programma zijn wegpiraten in volle actie te zien.

Verschillende politieregio's hadden het programma al in de ban gedaan, en daar kwam onlangs ook de politie Twente bij. "We zouden 's ochtends om negen uur beginnen met filmen, maar om tien voor negen kregen we te horen dat het niet doorging," zegt Leo de Haas.

"Die politiemensen zaten er zelf ook mee in hun maag, maar hadden die opdracht van hogerhand gekregen." Met de politie Noord-Oost Gelderland werden onlangs nog wel opnames gemaakt. "Maar toen het Bureau Verkeershandhaving Openbaar Ministerie (BVOM) daar lucht van kreeg, brak daar de pleuris uit."

Probleem is dat Koos Spee, de verkeersofficier van justitie, meer invloed wil op het programma. Maar Leo de Haas kiest voor een strikt journalistieke invalshoek, die soms botst met de belangen van het BVOM. De Raad van Hoofdcommissarissen heeft inmiddels verordonneerd dat er geen medewerking meer mag worden verleend aan het programma.

Spee vroeg De Haas of hij vast onderdeel van het programma kon worden. "Onmogelijk," was het antwoord. "We brengen nu eenmaal onafhankelijke televisie." SBS6 heeft blijkbaar minder journalistieke principes, want in het programma Wegmisbruikers, volgens De Haas "pure diefstal, een kloon van mijn programma", is Spee wél regelmatig van de partij. "Een kwestie van politiek, macht, geld," zegt De Haas.

Blik op de Weg blijft voorlopig gewoon op de buis. "Ik heb nog genoeg materiaal om uit te zenden en hoef minder te schrappen dan gebruikelijk," zegt de programmamaker. "Als de breuk definitief is, doet dat pijn. Het is mijn levenswerk én vijftig procent van mijn omzet."

Het BVOM bevestigt de boycot. "Dat advies hebben wij al enkele jaren geleden aan de politie gegeven, maar werd niet door alle korpsen tegelijk opgevolgd," aldus een woordvoerder. "Het is simpelweg juridisch onverantwoord dat Leo de Haas een eigen auto gebruikt en niet een politie-auto, hoewel dat wel jarenlang is toegestaan. Verder zijn we niet gecharmeerd van de persoon Leo de Haas, omdat hij onder meer heeft aangegeven ooit met 280 kilometer per uur over de snelweg te hebben gereden. Daarom werken we liever samen met Wegmisbruikers."

Stewards wijzen protest Spyker af

Het protest dat Spyker gisteren heeft ingediend tegen de bolides van Scuderia Toro Rosso, is afgewezen door de stewards. De zaak zou teveel lijken op de reeds lopende zaak tegen Super Aguri F1.

De afwijzing houdt echter niet in dat Spyker in het ongelijk wordt gesteld. De stewards willen alleen niet betrokken raken bij een lopende arbitrage zaak.
"Spyker heeft al een arbitragezaak lopen en zal moeten accepteren dat deze zaak (die in de basis gelijk is aan het eerder ingediende protest) niet beslecht kan worden door de FIA 2007 Formula 1 Sporting Code. Het zou daarom volledig ongepast zijn als de stewards zich hiermee te bemoeien. Daarom is het protest niet aangenomen", luidt de officiële verklaring van de FIA.

Achter de schermen zou F1 baas Bernie Ecclestone proberen het probleem onderling op te lossen. Ecclestone zou voorgesteld hebben om alle teams mee te laten delen in de televisieinkomsten.

Kritiek SGP op subsidie 'radicale' clip

Icoon MuziekDe Tweede kamerfractie van de Staatkundig Gereformeerde Partij (SGP) is het niet eens dat er subsidie is gegeven voor de controversiële videoclip 'Het land van', van de Nederlands-Marokkaanse rapper Salah Edin. Volgens SGP-fractievoorzitter Bas van der Vlies had de clip nooit gesubsidieerd mogen worden. Hij heeft Kamervragen gesteld over de subsidiëring.

In de clip is te zien hoe de 26-jarige Edin langzaam maar zeker radicaler wordt en uiteindelijk in een oranje pak in Guatanamo Bay belandt. Tussen de coupletten door zijn citaten van onder andere Ayaan Hirsi Ali, Theo van Gogh en Pim Fortuyn te horen. In het nummer geeft de rapper een opsomming van redenen die kunnen leiden tot extremistisch gedachtegoed. Hij figureert te midden van onder meer politie-invallen, een moslim met een bomriem en een moeder en kind die leven van pakketten van de Voedselbank.

De clip is mede gefinancierd door het TAX-videoclipfonds van de ministeries van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen en Economische Zaken. Van der Vlies vindt dat de overheid ''niet moet meebetalen aan videoclips waarin begrip wordt gekweekt voor radicalisering. Als het kabinet over samen, samen, samen spreekt zou het een clip die onvrede aanricht, niet moet subsidiëren.''

'Artistiek hoogwaardig'
Volgens een woordvoeder van het TAX-videoclipfonds gaat het om een ''artistiek hoogwaardige videoclip''. Rapper Edin zegt dat hij met het nummer wil laten zien wat er leeft in de maatschappij. ''Dit is hoe ik er over denk. Mensen leven in hun huiskamer en nemen voor lief wat ze via de televisie voorgeschoteld krijgen. Dat hebben we proberen te visualiseren. Ik vind dat mensen zelf onderzoek moeten doen.''

In het nummer schetst Edin van Nederland het beeld een land te zijn waarin ze je niet aannemen vanwege je naam, van vooroordelen, van zoveel wetten, van camera's die je constant volgen, van politici die geld uit je zak proberen te halen, van vol=vol voor armoedige mensen, van commercie, van het hoogste percentage moslimhaters, het land dat is opgebouwd door 'onze vaders' maar ons ziet als gevaar, van het leugenachtige journaal, van hypocrieten, van parasieten..... enzovoorts.

De clip werd afgelopen week vertoond op BNN. De zenders TMF en MTV hadden grote twijfel over de clip. Zij vonden de beelden aanvankelijk te schokkend voor uitzending, maar gingen woensdag toch over tot vertoning. Edin: ''Blote vrouwen om een uur 's middags, dat moet allemaal maar kunnen. Als het op de harde realiteit aankomt, gaat het ineens te ver.'' De rapper uit Alphen aan den Rijn heeft nu het plan opgevat een speelfilm te maken.



Met dank aan FOKwa voor de submit.

Moslimfilosoof roept op tot respect voor homo's

Icoon Binnenlands Ook moslims die homoseksualiteit afkeuren, moeten homo's met respect behandelen. Alleen met het tonen van respect zijn verschillen in de samenleving te overbruggen. Dat zei bijzonder hoogleraar Tariq Ramadan gisteren tijdens een debatavond op de Universiteit van Tilburg.

Volgens Ramadan, een Zwitserse filosoof met wortels in Egypte, is het tonen van respect een belangrijk onderdeel van de islam. Veel moslims hebben moeite met homoseksualiteit, erkent Ramadan en zij keuren het gedrag van homo's af. Hij benadrukt dat het uiteindelijk niet om gedrag gaat. "Als ik iemands gedrag afkeur betekent dat niet dat ik hem als persoon beoordeel." Dat oordeel is volgens Ramadan aan God.

Ramadan is bekend in Europese landen waaronder Frankrijk en Engeland en is tegenstander van het begrip integreren. Respect is voor Ramadan veel beter en de basis. "Acceptatie en tolerantie zijn vaak een vorm van impliciet racisme. Daarom wil ik niet getolereerd of geaccepteerd worden."

De Zwitser werd begin dit jaar op kosten van de gemeente Rotterdam voor twee jaar aangesteld als gasthoogleraar Identiteit en Burgerschap aan de Erasmus Universiteit. De gemeente wil dat hij de dialoog in de stad aanzwengelt. Ramadan is niet onomstreden. Tegenstanders omschrijven hem als een wolf in schaapskleren. De Verenigde Staten trokken in 2004 zijn visum in, waardoor een aanstelling als hoogleraar godsdienst aan de Notre Dame Universiteit in Indiana niet door kon gaan.

Met dank aan FOKwa voor de submit.

Goede rentree Vermaelen

Thomas Vermaelen is tevreden over zijn rentree bij Jong Ajax. De 21-jarige Belgische verdediger speelde gisteren een uur mee in het oefenduel tussen Jong Ajax en hoofdklasser Argon. De amateurs uit Mijdrecht wonnen het duel met 2-0.

"Ik heb de test doorstaan, ben er fit uitgekomen", aldus de Belg die ruim twee maanden aan de kant stond met een blessure aan zijn knie. Die kwetsuur liep hij op in de oefeninterland van België tegen Tsjechië. Zijn terugkeer op het voetbalveld viel Vermaelen niet tegen. "Conditioneel ging het prima. Ik heb de afgelopen twee maanden vooral hard getraind. Het is nu belangrijk zo veel mogelijk wedstrijdritme op te doen. Ik sta absoluut te popelen om weer echte wedstrijden te spelen. Op het veld staan is toch het leukste dat er is."

Duitse bijt in penis op dansvloer

ShockingDe 23-jarige Duitse discotheekbezoekster Natascha Mueller heeft een opdringerige man hard in zijn penis gebeten om duidelijk te maken dat ze niets van hem moest hebben. Volgens Natascha wilde ze gewoon dansen maar bleef het slachtoffer, de 39-jarige Andreas Baum, haar maar lastig vallen.

Baum vertelde aan de politie dat de vrouw op een gegeven moment voor hem knielde en zijn gulp opende. Hij dacht dat het bingo was, maar de vrouw beet hem keihard in zijn roede. ''De pijn was ondraaglijk, ze beet hem er bijna af!''

Ambulancepersoneel trof de man in de discotheek aan met zijn bebloede lid in de hand. Natascha werd gearresteerd, en bleek behoorlijk onder invloed van alcohol.

Met dank aan Longmen en deusthedon voor de submit.

Toeristen overleven in jungle op schildpaddenvlees

Icoon Opmerkelijk Twee wandelaars die sinds februari werden vermist in de jungle van Frans-Guyana zijn gisteren na zeven weken dwalen opgedoken. De Franse toeristen overleefden op rivierwater, zaden en het vlees van twee schildpadden die zij hadden gedood.

Een 34-jarige man kwam 's ochtends binnenlopen in het kleine stadje Saul en meldde dat hij zijn even oude reisgenoot zes uur lopen verderop had achtergelaten.

Hulpverleners vonden de man "compleet uitgeput, zeer dun, uitgedroogd, maar niet gewond", aldus een commandant van de gendarmerie in de Franse kolonie in Zuid-Amerika. Tientallen agenten hadden drie weken lang vergeefs in het oerwoud gezocht naar de avonturiers, die ondanks hun kaarten en kompassen waren verdwaald.

Islamitische school weert christelijke feesten

Icoon Onderwijs De Onderwijsinspectie heeft de Enschedese islamitische basisschool Al-Ummah aangezegd het schoolplan te herschrijven. In het huidige plan neemt de school "afstand" van christelijke feesten en verjaardagen.

Er staat onder meer: "Het islamitische karakter uit zich ook in het afstand nemen van een aantal zaken: het kerstfeest, paasfeest en St. Nicolaasfeest worden niet gevierd, net zo min als verjaardagen".

Volgens de inspectie is "het actief afstand nemen" van deze feesten "niet in lijn met de wetgeving over sociale integratie". Scholen moeten volgens die wet actief de integratie bevorderen. Dat betekent echter niet dat zij de christelijke feesten daadwerkelijk moeten gaan vieren.

Schooldirecteur H. de Priester (!) zegt in een reactie dat hij met de gewraakte passage een verkeerde indruk heeft gewekt. "Ik ben wellicht overdreven eerlijk geweest. We hebben beschreven welke feesten voor ons vanuit de islamitische identiteit belangrijk zijn en daarom op school worden gevierd. Christelijke feesten vieren we niet. Het leek me logisch om dat er dan ook maar expliciet bij te melden." Volgens De Priester had de algemeen directeur van de Stichting Islamitisch onderwijs in Midden en Oost-Nederland hem daarop al aangesproken.

De inspectie kon vooralsnog geen toelichting geven of andere islamitische scholen iets over de christelijke feesten schrijven in hun plan. Als een christelijk feest is erkend als nationale feestdag, dan zijn de leerlingen van Al-Ummah ook gewoon vrij. Het kan echter wel voorkomen dat zij les krijgen op dagen waarop andere scholen vrij zijn, bijvoorbeeld de dag na Hemelvaartsdag.

Met dank aan FOKwa voor de submit.

Knol niet naar Heerenveen

Ruud Knol zal waarschijnlijk niet vertrekken naar SC Heerenveen. De salariseisen van de 26-jarige verdediger van Vitesse zijn te hoog voor de Friezen. Bij Heerenveen zou Knol de opvolger moeten worden van Petter Hansson, die aan het eind van dit seizoen vertrekt.

Knol liet na het duel van afgelopen zondag tegen Feyenoord al weten open te staan voor een vertrek bij Vitesse. Knol speelde dit seizoen negentien wedstrijden voor de club uit Arnhem en wist daarin twee keer te scoren.

Circus neemt het op tegen dierenactivisten

De Nederlandse circuswereld is de kritiek van dierenactivisten op het gebruik van dieren tijdens voorstellingen zat. Dat stelt de Vereniging van Nederlandse Circus Ondernemingen (VNCO) vandaag in een verklaring.

Om tegenwicht te bieden aan de kritiek gaan de ondernemers in de tegenaanval met een dressuurdemonstratie die de media moet laten zien dat zij diervriendelijk te werk gaan.

''De circuswereld is het zat'', stelt de VNCO. ''De afgelopen maanden is uitgebreid campagne gevoerd tegen het klassieke circus met dieren. Ook enkele politici spraken zich uit tegen het circus, zelfs zonder ooit contact met dierenleraren in Nederlandse circussen te hebben gehad. Wij vinden dat onacceptabel.''

Om tegenwicht aan de kritiek te bieden heeft de organisatie de media uitgenodigd 11 april voor een dressuurdemonstratie met leeuwen, paarden en zeeleeuwen in de piste van Circus Herman Renz in Breda.

''In het circus wordt dierenwelzijn met een hoofdletter geschreven, de trainingsmethodes zijn diervriendelijk en acts met vierbenige artiesten in Nederlandse circussen dwingen respect af voor hun intelligentie en schoonheid'', aldus de circusondernemers. ''Het verbieden van circusdieren levert op geen enkele wijze een bijdrage aan hun welzijn. Regelgeving doet dat wel en dat is dan ook waar de circuswereld zich voor inzet. Liefst op Europees niveau.''

De ondernemers vrezen voor het voortbestaan van de circussen. ''Wij betreuren het ten zeerste dat politici zich zo eenvoudig achter standpunten van activisten scharen zonder zich eerst goed van de situatie op de hoogte te stellen. Als deze trend zich doorzet dan betekent dat het einde van een cultuurvorm waaraan jaarlijks alleen al in Nederland meer dan een miljoen mensen veel plezier beleven.''

Gevangen Britten verzamelden inlichtingen

Icoon BuitenlandsDe vijftien Britse mariniers die enkele weken geleden werden gearresteerd door Iran waren bezig inlichtingen te vergaren. Dit heeft hun kapitein Chris Air verklaard tijdens een interview met Sky News. Dit gesprek werd vijf dagen geleden al opgenomen, maar is uit veiligheidsoverwegingen vandaag pas naar buiten gekomen.

Air vertelde dat de militairen voor de kust van Irak, dichtbij de Iraanse wateren, patrouilleerden. Zij controleerden vissersbootjes op wapens en terroristische activiteiten, waarbij zij ook informatie over Iran los probeerden te krijgen.

De Britten werden op vrijdag 23 maart gearresteerd en bijna twee weken later weer vrijgelaten. Tijdens hun gevangenschap boden zij hun excuses aan aan de Iraanse bevolking. Sommige Britten en de Britse kranten veroordelen dit excuses, maar ze zullen er niet voor worden gestraft door de Britse autoriteiten.

AZ wil schorsing Steinsson aanvechten

De trainer van AZ, Louis van Gaal, wil de schorsing van zijn verdediger Gretar Steinsson voor de return volgende week tegen Werder Bremen aanvechten bij de Europese voetbalbond.

"Hier gaan we een zaak van maken", aldus Van Gaal na afloop van de 0-0 gisteravond in Alkmaar. " We hebben de hele wedstrijd de scheidsrechter tegen gehad. Met Steinsson ging hij vreselijk in de fout. Dat gaf hij op het veld toe door zijn rode kaart in te trekken. We hebben dus iets in handen."

Na rust leek de Portugese scheidsrechter Benquerena Steinsson weg te sturen na een glijpartij. Na eerst rood te hebben getrokken, mocht de IJslander met slechts geel toch de wedstrijd uitspelen. Hierdoor is hij wel voor de return in Bremen geschorst.

" Waar was die scheidsrechter mee bezig?. De bal was ook van slechte kwaliteit. Maar van de UEFA moet je daarmee spelen. Het was wel in het nadeel van de aanvallende partij en dat waren wij," aldus Van Gaal.

Petrova en Safina eenvoudig naar kwartfinale

Nadia Petrova en Dinara Safina hebben zich weten te plaatsen voor het WTA-toernooi van Amelia Island. De als eerste geplaatste Petrova won met 6-2 en 6-3 van de Chinese Zheng Jie. Landgenote Safina was met 6-3 en 6-1 te sterk voor de Sloveense Katarina Srebotnik.

Safina, die in de tweede ronde nog te sterk was voor Michaëlla Krajicek, en Petrova moeten het in de kwartfinale tegen elkaar opnemen. Ook Sybille Bammer voegde zich bij de laatste acht. De Oostenrijkse won met 6-2 en 6-3 van de Kroatische Karolina Sprem.

Schans Garmisch-Partenkirchen wordt gesloopt

De legendarische schans van Garmisch-Partenkirchen, gebouwd in 1934, zal 14 april worden afgebroken. Hij voldoet namelijk niet meer aan de huidige normen.

De schans, opgetrokken uit 125 ton staal, werd in 1934 gebouwd voor de Olympische Winterspelen van 1936, en kreeg later grote bekendheid als één van de vier locaties van het prestigieuze Vierschansentornooi. De constructie zal worden neergehaald door middel van 800 gram explosieven, die op 28 plaatsen zullen worden aangebracht.

Ondanks verschillende renovaties de afgelopen jaren voldoet de schans niet meer aan de criteria die zijn opgesteld door de Internationale Skifederatie (FIS). In oktober vorig jaar gelastte de gemeente dan ook de vernietiging van de schans. Ook de imposante metalen toren naast de schans moet gesloopt worden. Op 24 april zullen de werkzaamheden voor de nieuwe schans van start gaan. De nieuwe constructie zal klaar moeten zijn voor het Vierschansentoernooi in 2008, dat traditioneel op nieuwjaarsdag in Garmisch-Partenkirchen is.

Uitslag 1ste vrije training GP Maleisië

In een warm Maleisië heeft Ferrari-coureur Felipe Massa de eerste vrije training als snelste afgesloten. Met een tijd van 1.34.972 was hij ruim twee tienden sneller dan Fernando Alonso in zijn McLaren. De Spanjaard wist een 1.35.220 te noteren De top drie wordt compleet gemaakt door Lewis Hamilton. Hij weet in zijn McLaren een 1.35.712 op de klokken te brengen.

Williams en BMW waren, net als in Melbourne, de enige twee teams die hun vrijdagscoureur aan het werk zetten. Kazuki Nakajima mocht bij Williams ten koste van Alexander Wurz informatie verzamelen voor het team. Sebastian Vettel deed datzelfde bij BMW Sauber, ten koste van Nick Heidfeld. De jonge Duitser reed bijna veertig ronden.

De tweede vrije training begint om acht uur Nederlandse tijd.

De tijden:

Pos.CoureurTeamTijd
1Felipe MassaFerrari1.34.972
2Fernando AlonsoMcLaren1.35.220
3Lewis HamiltonMcLaren1.35.712
4Kimi RaikkonenFerrari1.35.779
5Nico RosbergWiliams1.36.308
6Mark WebberRed Bull1.36.522
7Jarno TrulliToyota1.36.597
8Kazuki NakajimaWiliams1.36.885
9Ralf SchumacherToyota1.37.052
10Robert KubicaBMW Sauber1.37.121
11David CoulthardRed Bull1.37.484
12Sebastian VettelBMW Sauber1.37.837
13Vitantonio LiuzziToro Rosso1.37.882
14Heikki KovalainenRenault1.38.143
15Giancarlo FisichellaRenault1.38.300
16Adrian SutilSpyker1.38.720
17Takuma SatoSuper Aguri1.38.966
18Scott SpeedToro Rosso1.39.130
19Rubens BarrichelloHonda1.39.234
20Jenson ButtonHonda1.39.331
21Anthony DavidsonSuper Aguri1.39.357
22Christijan AlbersSpyker1.40.074

DVD: Planet Wild - Penguin Baywatch / Shark Gordon

Enige tijd geleden presenteerde VideoFilmExpress al een reeks natuurfilms in samenwerking met het Wereld Natuurfonds. Nu is het wederom raak met een nieuwe serie dvd's, onder de gezamenlijke verzameltitel Planet Wild. Een zestal dvd's met elke een documentaire over een bepaalde diersoort of leefgebied. Het vijde en zesde deel heten respectievelijk Penguin Baywatch en Shark Gordon's Most Dangerous Moments en zijn sinds kort op dvd verkrijgbaar.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.