Osu! Tatakae! Ouendan!

Wat is het voor game?

Osu! Tatakae! Ouendan! is een muziekgame die op dit moment alleen nog maar in Japan te verkrijgen is. Zeer waarschijnlijk komt deze game ook niet naar de Westerse wereld, daar is hij te \'Japans\' voor. In deze review ga ik proberen uit te leggen wat de bedoeling van de game is en waarom Ouendan de moeite waard zou zijn om te importeren.

In Ouendan draait het allemaal om het Ouendan team dat bestaat uit drie personen. Deze drie personen worden ingeschakeld op momenten dat het met iemand onwijs kut gaat. Het eerste level bijvoorbeeld gaat over een jongen die bezig is met z\'n huiswerk en erg veel last heeft van zijn ouders en broertje vanwege hun lawaai. Op een gegeven moment kan \'ie er niet meer tegen en dan komt het Ouendan team hem helpen. Het verhaal wordt verteld in stripboekvorm, plaatje voor plaatje zie je wat er gebeurt en wordt verteld. Zeer waarschijnlijk kan je niets begrijpen van de tekst, maar de plaatjes zijn duidelijk zat.

Jij als speler \'bestuurt\' het Ouendan team en het is nu de bedoeling dat je op de maat van de muziek op de juiste rondjes klikt met de stylus. Hoe beter je het timet hoe hoger de score. Later in de game, als de levels moeilijker worden, komen de rondjes niet alleen vele malen sneller, er komen er ook steeds meer. Bovendien verschijnen er van tijd tot tijd rollende balletjes over het scherm die je met de stylus moet volgen. Ouendan wordt daarmee steeds hectischer naarmate je vordert.