Suikoden IV

Op grafisch gebied is Suikoden een beetje een vreemde game. De graphics an sich zijn niet zo mooi, maar sommige locaties, zoals een van de eilanden waar je op een gegeven moment komt, zijn erg sfeervol waardoor het er allemaal toch goed uitziet. Helaas zijn de steden waar je komt dan weer erg kaal. Er is weinig leven in de steden: er lopen alleen wat mensen rond en er zijn geen wapperende vlaggen, vliegende vogels of spelende kinderen. De game levert hier heel wat in qua sfeer.

Tijdens de battles is het helemaal triest gesteld met de achtergronden: kaal, blurry en saai. Gelukkig zijn de characters en de speciale effecten van enkele aanvallen wel de moeite waard. De characters zijn namelijk redelijk gedetailleerd en hun bewegingen lopen lekker vloeiend. De aanvallen gaan gepaard met mooie licht-, schaduw- en kleureffecten.

<\/center>

Net als het uiterlijk is ook het geluid erg wisselend in de game. Suikoden kent een goede, indrukwekkende soundtrack: op de juiste tijden gaat de muziek harder en sneller zodat het wat spannender wordt en als je rustig door de steden loopt hoor je vrolijke, rustige melodietjes. Ook de voice-acting van de characters is prima, ze leven zich goed in en klinken overtuigend. Tot zover is er dus niets mis met het geluid, echter het is niet allemaal goed. De hoofdpersoon in de game zegt niets... Hij heeft wel tekst, maar er is niets ingesproken. Hierdoor kom je af en toe dom over en in sommige gevallen is dat best jammer. Wat echter echt irritant is zijn de geluidseffecten, vreemde bliepjes in het menu en rare gevechtsklanken zijn erg vervelend. Lang leve de optie om deze zachter te zetten!