NBA: Celtics op 2-0 in conferencefinale, Mavericks beginnen met winst

In de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie NBA zijn de finales van de twee conferences in volle gang. In het westen heeft men de eerste wedstrijd inmiddels achter de rug, in het oosten is de tweede wedstrijd van maximaal zeven al gespeeld.

Minnesota Timberwolves - Dallas Mavericks
In het Target Center in Minneapolis begonnen de Timberwolves en Mavericks aan de Western Conference Finals en dat werd gelijk een heerlijk spannende strijd. De Timberwolves hadden met name in de eerste helft wel steeds een kleine voorsprong, maar in Q3 trokken de Mavericks de stand helemaal gelijk. In het vierde kwart ging het heen en weer, maar een 0-13 run voor Dallas en een afgekeurde gelijkmakende score van Karl-Anthony Towns (104-104) deed de thuisploeg de nek om: 105-108. Kyrie Irving en Luka Doncic schitterden weer en waren goed voor 30 en 33 punten.

Boston Celtics - Indiana Pacers (1-0)
De Celtics openden de serie al met een thuiszege, in wedstrijd twee ging het aanvankelijk gelijk op. Aan het eind van Q1 begonnen de Celtics echter aan een 20-0 run, wat uiteindelijk de doorslag zou geven: de Pacers bleven nog wel een tijdje in de buurt, maar vooral in de loop van het derde kwart werd een definitief gat geslagen. De Celtics, geholpen door 40 punten van Jaylen Brown, pakten een 126-110 zege en daarmee een 2-0 voorsprong in de serie.

Speelschema
Vrijdag 24 mei, 20.30u (02.30u NL) - Western Conference Finals, game 2; Minnesota Timberwolves - Dallas Mavericks (0-1)

Zaterdag 25 mei, 20.30u (02.30u NL) - Eastern Conference Finals, game 3; Indiana Pacers - Boston Celtics (0-2)