FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 10 maart 2005

Marlon Brando speelt vader van Superman

Icoon Showbiz nieuwsIn de nieuwe Superman-film zal Marlon Brando de vader van Superman, Jor-El, spelen. Althans, het gerucht gaat dat regisseur Brian Singer dit wil. Brando speelde de rol van Jor-El ook al in de eerste Superman-film uit 1978. De acteur overleed echter vorig jaar op 80-jarige leeftijd

Singer, bekend van onder andere The Usual Suspects en de X-Men films, wil daarom oude opnames gebruiken die gemaakt werden voor de film Superman II. Vanwege een rechtszaak tegen de producers van die film werden die scènes echter geschrapt.

De nieuwe film, met Brandon Routh als Superman en Kate Bosworth als Lois Lane, komt naar verwachting uit in de zomer van 2006.

Uitslagen UEFA Cup (10/03/05)

SubheaderDe achtste finales van de UEFA Cup zijn aan bod. Nederlands laatste deelnemer AZ speelde in Oekraine tegen Sjachtar Donetsk een prima duel.

De eerste wedstrijd speelde zich af op een bar veld onder koude condities. De thuisclub greep het iniatief, maar werd niet direct gevaarlijk. De eerste corner van AZ werd echter direct benut. Robin Nelisse maakte 0-1. Even later werd een strafschop van Sjachtar gepakt door keeper Henk Timmer. De gelijkmaker viel even voor het rustsignaal echter alsnog. Matuzalem schoot binnen.

Vijf minuten na rust sloeg AZ de thuisploeg lam. Nu was het Joris Mathijsen die een voorzet van Tarik Sektioui inkopte. Met de 1-2 tussenstand zag het er al niet best uit voor Sjachtar. Sektioui trof de paal. Ook een slotoffensief bracht Sjachtar geen heil. In blessuretijd zorgde Kenneth Perez voor slagroom op de taart door een penalty te verzilveren. Met de 1-3 op zak moeten er rare dingen gebeuren wil AZ niet de kwartfinales in het UEFA Cup toernooi bereiken. Het verloor nog nooit een Europees duel in eigen huis.


De uitslagen
Sjachtar Donetsk - AZ (1-3)
Partizan Belgrado - CSKA Moskou (1-1)
Olympiakos Piraeus - Newcastle United (1-3) Kluivert 1x
Austria Wien - Real Zaragoza (1-1)
Lille - Auxerre (0-1)
Middlesbrough - Sporting Portugal (2-3)
Sevilla - AC Parma (0-0)
Steaua Boekarest - Villarreal afg.


Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!voetbalmanager

Dieven laten portemonnee achter op plaats van delict

Icoon opmerkelijk nieuws De politie van Jonesboro in de Amerikaanse staat Arkansas meldde dat de 19-jarige Damien O'Brien Stitts en een 16-jarige jongen samen een man beroofden maar tijdens de vluchtpoging hun eigen portemonnee achterlieten. Toen Stitts dit doorhad, rende hij terug naar de plaats van het delict om vervolgens door omstanders opgepakt te worden.

Op het bureau gaf Stitts aanvankelijk een valse naam op voor zichzelf. Wel gaf hij volgens sergeant Kenny Oldham de echte naam op van zijn handlanger. Stitts en de handlanger werden daarna gearresteerd op laste van poging tot diefstal.

De politie zegt dat de jongens eerst het gebied gingen verkennen om de man naar een bepaalde plek te lokken. Daarna sloeg Stitts de man in het gezicht nadat hij op de plek aankwam. De jongere dief, aan wie Stitts zijn eigen portefeuille had gegeven, liet Stitts zijn portemonnee echter vallen zonder dat hij het door had.

Uitslagen UEFA Cup (10/03/2005)

Er werden duels in de achtste finales van het UEFA Cup toernooi gespeeld. Hierbij de uitslagen.

Sjachtar Donetsk - AZ (1-3)
27' Nelisse 0-1
45' Matuzalem 1-1
51' Mathijsen 1-2
90'+3 Perez 1-3 (pen)

Partizan Belgrado - CSKA Moskou (1-1)
18' Aldonin 0-1
83' Tomic 1-1 (pen)

Olympiakos Piraeus - Newcastle United (1-3)
12' Shearer 0-1 (pen)
15' Djordjevic 1-1 (pen)
34' Robert 1-2
69' Kluivert 1-3
Rood: Georgatos (Oly/11), Kostoulas (Oly/44)

Austria Wien - Real Zaragoza (1-1)
32' Rushfeldt 1-0
74' Savio 1-1

Lille - Auxerre (0-1)
45' Akale 0-1

Middlesbrough - Sporting Portugal (2-3)
49' Barbosa 0-1
53' Liedson 0-2
65' Douala 0-3
79' Job 1-3
86' Riggott 2-3

Sevilla - AC Parma (0-0)

Steaua Boekarest - Villarreal afg.
(wegens sneeuwval)

De returns worden op 16 en 17 maart gespeeld

Femke Halsema 'te mooi' om te parodiëren

Icoon Media nieuwsGroenLinks-politica Femke Halsema is te mooi om te parodieren. Dat zegt tekenaar Mark Retera, die meewerkt aan de satirische serie Café De Wereld. Café De Wereld is een onderdeel van het tv-programma VARA Live. Onder meer Georgina Verbaan, Gerard Joling, Geert Wilders en koningin Beatrix figureren wel in de animatie.

"Knappe vrouwen zijn moeilijk na te maken, die zijn heel regelmatig en symmetrisch. Iemand als Femke Halsema is gewoon te mooi om te parodiëren, mannen zijn wat dat betreft veel makkelijker", zegt Retera. Aan de paar minuten die de serie per aflevering duurt werken ongeveer vijftig personen mee. De teksten worden door een team onder leiding van Harm Edens en Ger Apeldoorn geschreven.

"Over wie er in Café De Wereld komt is voortdurende discussie, ook vanuit de VARA. Maar het ontstaat toch echt in het hoofd van de schrijvers en de tekenaar Mark Retera. Die maakt in eerste instantie een schets in 2D, als tekening dus. Het karakter moet dan al werken. Dan moeten we er nog een passende stem bij zoeken en een passende motoriek voor vinden", stelt Thijs Bayens, eindredacteur van het programmaonderdeel. Volgens Retera komt het wel eens voor dat een BN'er niet blij is met zijn of haar karakter. Het programma wordt er echter niet op aangepast.

Beroemde stamgasten in Café De Wereld
Beroemde stamgasten in Café De Wereld

Griekenland wil F1-circuit aanleggen

In navolging van Turkije wil Griekenland nu ook een racecircuit aanleggen dat geschikt is voor races in de Formule 1.

Dit vertelde de minister van Toerisme, Dimitris Avramopoulos, woensdag. Hij zei dat er in Viotia, ongeveer 100 kilometer ten noorden van de hoofdstad Athene een stuk land te hebben gevonden dat geschikt voor het racecircuit is. Turkije houdt in de tussentijd op 21 augustus al een Grand Prix, op de Istanbul Otodrom.

Kunstwerken Brood gestolen uit galerie

Juusjuh en moussy hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuwsIn een kunstgalerie in Heerhugowaard is in de nacht van 25 op 26 februari ingebroken. De buit bestond uit ruim veertig kunstwerken van Herman Brood. De waarde van de gestolen stukken bedraagt tienduizenden euro's.

De aangifte werd al op 28 februari gedaan, maar de politie geeft nu pas ruchtbaarheid aan de zaak. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.

Kretenzers leggen vliegveld Heraklion plat

Icoon Buitenlands nieuwsEen aantal demonstranten, waaronder bewoners uit de directe omgeving, heeft vandaag het vliegveld van de stad Heraklion op het eiland Kreta platgelegd. Zij deden dat door tien enorme ballonnen op te laten. Hierdoor was het niet veilig voor het vliegverkeer om te landen of te vertrekken.

De bewoners, winkeleigenaars en schoolkinderen willen dat het Nikos Kazantzakis International Airport wordt verplaatst naar een locatie die op grotere afstand van de stad gelegen is. Het vliegveld ligt momenteel op slechts een paar kilometer afstand van Heraklion.

Launch Players WoW krijgen 3 dagen extra + honor pagina

De eerste maand van World of WarCraft zit er bijna op en omdat er een paar problemen met de servers waren krijgen de spelers die op of vlak na 11 februari hebben geregistreerd drie dagen extra gratis speeltijd.

Naast deze drie dagen extra speeltijd is er op de pagina van World of WarCraft ook een extra stuk verschenen over het aankomende honor systeem. De pagina is hier te bekijken. De patch met dit nieuwe honor systeem zal op 18 maart te downloaden zijn.

Protesterende Iraniërs bezetten vliegtuig

Anonymoous had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuws Op het vliegveld Zaventem van Brussel houdt een groep ongewapende Iraniërs een Lufthansa-vliegtuig aan de grond. Dit om aandacht te vragen voor de herinvoering van de monarchie in Iran. Alle Iraniërs zeggen het vliegtuig niet te willen verlaten.

De Belgische politie meldt dat er geen sprake is van een kaping. Zo hebben de actievoerders alle andere passagiers het vliegtuig laten uitstappen. Intussen zijn er onderhandelingen met de Iraniërs gestart.

Volgens een uit Duitsland afkomstige Iraanse zijn de actievoerders aanhangers van wijlen de sjah van Iran en zijn zij ongewapend. Volgens haar hebben de actievoerders een brief voor de NAVO bij zich en weigeren het vliegtuig te verlaten als zij de brief niet mogen overhandigen aan een medewerker van de verdragsorganisatie.

Ellen Allien

Ik weet niet hoeveel bezoekers hier houden van een potje goede electro of minimal techno, maar de mensen die er geinteresseerd zijn, watch the turntables! Deze Duitse niet-zo-schone is al een tijdje bezig maar weet zich naast electroqueen Miss Kittin steeds verder te profileren. Nummers als "Stadtkind" en "Fensterbrett" waren te horen op Vele feesten zoals Dance Valley en Warp Vision en je kan ook op haar website het een en ander zien! Omdat ik haar in het echt een geweldig lief mens vond, toen ze vanachter haar draaitafels naar me toe kwam voor een gesprekje, wil ik met veel plezier haar voorstellen aan het FOK! electropubliek en aan de hippe mensjes onder ons! Ellen Allien heerscht!

Brandweervrouw ontslagen om affaire met collega

Een anonieme fokker had ons via de nieuws-submit te melden:

Het brandweerkorps van Zuidlaren heeft onlangs een medewerkster ontslagen omdat ze een relatie had met een getrouwde mannelijke collega. Dit speelde enkele maanden geleden en de vrouw werd toen geschorst. Afgelopen woensdag bevestigde loco-burgemeester Johannes Frieling (VVD) van de gemeente Tynaarlo, waar Zuidlaren onder valt, dat het contract van de vrouw ondertussen is beëindigd.

De schorsing en het latere ontslag liggen bijzonder gevoelig bij de gemeente Tynaarlo en de brandweer zelf. Commandant Martijn Wevers wil er niks over kwijt en laat officiële mededelingen over aan Frieling.

Frieling zelf kiest zijn woorden nauwkeurig: "Een van de vrijwillige leden van het korps is in een bepaalde situatie beland die het niet langer wenselijk maakte dat de persoon in kwestie nog langer deel uitmaakte van het korps. Daarom is besloten die persoon tijdelijk uit de functie te ontheffen". Op de vraag of de schorsing nog steeds van kracht is, meldt hij dat het dienstverband inmiddels beëindigd is. Volgens Frieling is de brandweervrouw het niet eens met de gang van zaken, maar heeft ze nog geen officieel bezwaar ingediend. Hij wilde niet zeggen waarom de man in kwestie niet ontslagen is.

Het Drents emancipatiebureau Enova reageerde verontwaardigd op het gebeuren. "Had die vrouw deze relatie soms alleen?", sneert directeur Sneana Jovanovic. "Als er richtlijnen zijn binnen zo'n korps dat relaties niet mogen, dan hebben zowel de vrouw als de man de regels overtreden en dan moeten er tegen beiden sancties worden getroffen. Het is een erg traditionele gedachtegang om vast te stellen dat de vrouw schuld heeft en dat zij dus de laan uit moet". Jovanovic stelt vast dat de aanpak van deze affaire vrouwen zeker niet zal stimuleren om naar een baantje bij de brandweer uit te kijken.

Betsie Dekker-Waninge is brandweervrouw in het Drentse Zuidwolde. Tot voor kort was ze bestuurslid van het Netwerk Brandweervrouwen, een landelijke organisatie die de belangen van brandweervrouwen behartigt. Ook zij reageert verontwaardigd. "Ik ken de zaak in Zuidlaren niet, maar ik weet dat het vaker gebeurt dat dergelijke situaties op zon manier worden opgelost", aldus Dekker-Waninge.

Gekwetst mannelijk ego

titi stuurde via de Columnsubmit de volgende column in:

Welke discussie is er stompzinniger dan die over de hoofddoekjes? Ik zou het niet kunnen zeggen, maar ik weet wel dat er heel wat domme discussies zijn. Op de keper beschouwd is er maar een conclusie mogelijk namelijk, “ieder zijn meug” en als hoofddoekjes een wezenlijk onderdeel vormen van iemands identiteit, al dan niet voorgeschreven door een religie… - soit.

Meer nieuws over Revolution en online-mogelijkheden DS

Iwata, de president van Nintendo, heeft vandaag een speech gehouden en informatie vrijgegeven over de aankomende console van Nintendo, de Revolution, en wat informatie met betrekking tot de online-mogelijkheden van de DS.

- Nintendo's Revolution ligt qua productie en ontwikkeling op schema, is backwards-compatible (GameCube games op je Revolution) en zal een ingebouwde WiFi-ondersteuning krijgen. Dat laatste betekent dat mensen wereldwijd draadloos met of tegen elkaar kunnen spelen. Verder zal de Revolution een IBM chip krijgen met de codenaam 'Broadway' en een grafische chip van ATI met de codenaam 'Hollywood'.

- Nintendo zal binnenkort een gratis Wi-Fi connectie-service aanbieden voor Nintendo DS-bezitters. Speciale Wi-Fi hotspots zullen geplaatst worden op strategische plaatsen zodat mensen altijd online kunnen spelen. Animal Crossing DS is een game die voornamelijk op Wi-Fi zal leunen.

Tenslotte had Iwata te melden dat er ruim vier miljoen DS-eenheden verscheept zijn; nu Nintendo druk bezig is met de launch in Europa zal dat eind maart oplopen tot zes miljoen.

Als in mei de E3 van start gaat zal er meer duidelijk worden over dit hele gebeuren.

Drie jaar eis voor plan om moskee in brand te zetten

Tegen de 24-jarige Stefan van T. is gisteren 3 jaar celstraf geëist wegens het plannen van een brandbomaanslag op een moskee in Venray. De man kon indertijd vlak voor zijn daad opgepakt worden omdat de politie was getipt over de op handen zijnde aanslag. Met zijn vriend Peter G. (20) - die later berecht zal worden - was hij, met vier molotovcocktails in de auto, al tot vlakbij het gebouw aan de Kiosk gekomen, toen postende politiemensen hen in de gaten kregen.

Het idee voor de aanslag zou afkomstig zijn geweest van Peter G. die vond dat er ''een daad gesteld moest worden''. Op 10 november, de avond na de urenlange politiebelegering van de terreurverdachten Jason W. en Ismail A. in Den Haag, was het volgens de knapen tijd ''om de radicale moslims af te schrikken''. Stefan van T. verklaarde in een politieverhoor: ''Er is zoveel te doen in Nederland. Ik wilde mijn steentje bijdragen. Dat is nu dus niet gelukt.''

Van T. - die zich geen racist noemt maar een nationalist - was lid van de Verenigde Nederlandse Arische Broederschap en had thuis een oproep liggen om deel te nemen aan de 'Rudolf Hess-mars' in Duitsland. Volgens een psycholoog was hij kwaad om wat ''in Nederland door buitenlanders was gebeurd: die nemen de macht over.'' Hij is licht verminderd toerekeningsvatbaar bevonden: een wat kinderlijke, onvoldoende ontwikkelde jongen.

Tegen twee andere verdachten werden straffen tot 10 maanden cel waarvan een deel voorwaardelijk geëist. Het betreft hier de 20-jarige Mandy M. en de evenoude Dusty van H. In M. haar woning in Horst werden de explosieve cocktails bereid in bierbeugelflessen. Van H. had hulp geboden bij het maken van de explosieve mengsels.

Maagdenhuisbezetter krijgt boete van rechter

Icoon Binnenlands nieuwsIn Amsterdam is vandaag één van de studenten die op 28 februari het Maagdenhuis bezet hielden veroordeeld tot een boete van 75 euro. De vrouw moest als eerste voor de rechter verschijnen omdat zij eerder met politie en justitie in aanraking was gekomen. In 2001 werd zij na een actie eveneens tot een geldboete veroordeeld.

De officier van justitie eiste twee weken celstraf, maar daar wilde de rechter niet in meegaan. De verdachte, die zich voor de rechter voorstelde als NN135, kreeg steun van enkele tientallen studenten die zich bij de rechtbank hadden verzameld. De vrouw wilde anoniem blijven omdat ze vond dat haar persoon er in de gezamenlijke bezettingsactie weinig toe deed.

Uitstapjes agenten leiden tot schorsing

Icoon opmerkelijk nieuwsTwee agenten die tijdens surveillances zonder toestemming naar Amsterdam reden zijn geschorst. De dienders van het politiekorps Zuid-Holland-Zuid vielen door de mand toen ze onderweg richting de hoofdstad werden geflitst. Voor zover bekend gaat het om twee nachtelijke tripjes die plaatsvonden in december en januari.

Een woordvoerder sluit echter niet uit dat er meer schorsingen volgen. Het is nog niet bekend wat de mannen in Amsterdam deden, maar er zou op de bewuste data geen beroepsmatige aanleiding zijn geweest om de regiogrens te overschrijden. Surveillerende agenten mogen een andere politieregio binnenrijden, maar dienen daar altijd toestemming voor te vragen.

Schikkingsvoorstellen aanklager KNVB voor 3 clubs

De aanklager van de KNVB heeft de Eredivisie-clubs FC Groningen, NAC Breda en FC Utrecht een schikkingsvoorstel gedaan naar aanleiding van wangedrag van hun fans.

NAC en Groningen kregen een schikkingsvoorstel vanwege het afsteken van vuurwerk. De club uit het noorden van het land kreeg een voorstel van 5.000 Euro, terwijl de Brabanders een strafvoorstel kregen van 2.500 Euro.

FC Utrecht kreeg tenslotte een schikkingsvoorstel van 5.000 Euro vanwege kwetsende spreekkoren die gericht waren aan NAC-speler Anouar Diba, die door de Utrechtse fans ‘tasjesdief’ werd genoemd.

Muis met menselijke hersenen op komst

Icoon Wetenschappelijk nieuws In een van de meest controversiële wetenschappelijke projecten ooit zal een groep universitaire onderzoekers in Silicon Valley van Californië de voorbereidingen treffen om een muis te creëren waarvan de hersenen volledig uit menselijke cellen zullen worden samengesteld.

De onderzoekers van de Universiteit van Stanford zijn reeds in geslaagd het fokken van muizen met hersenen die uit één procent uit menselijke cellen bestaan. In het volgende stadium zijn zij van plan om stamcellen van geaborteerde foetussen te gebruiken om een dier te creëren waarvan de hersenen volledig uit menselijke cellen bestaan.

Prof. Irving Weissman, hoofd van het universitaire instituut van oncologie en stamcel biologie, gelooft dat de muizen een doorbraak kunnen zijn voor neurologische ziekten zoals Parkinson en Alzheimer. Door de aangepaste ‘muizen’-hersenen te onderzoeken zouden zulke ziekten beter behandeld kunnen worden of zelfs volledig te genezen zijn.

De genetisch aangepaste muis zal er uitzien als een gewone muis, maar voor de wetenschappers van Amerika dreigt het kleine diertje een diepgaand ethisch dilemma aan te wakkeren. Vorige week gaf de universitaire ethiekcommissie het project groen licht, maar echter onder bepaalde voorwaarden. Prof. Henry Greely, het hoofd van de commissie, zei: "Als de muis menselijk gedrag vertoont, zoals toename van het geheugen of wanneer de muis problemen beter kan oplossen, zal het tijd zijn om op te houden."

Een verdediger van dit onderzoek van de Universiteit van Stanford is onder andere de acteur Michael J Fox, die aan de ziekte van Parkinson lijdt.


Mission impossible...?

Uitslag Sjachtar Donetsk - AZ

AZ heeft op bezoek bij Sjachtar Donetsk goede zaken gedaan in de strijd om de UEFA Cup. De heenwedstrijd werd met 1-3 gewonnen.

Op een lastig bespeelbaar veld had de thuisploeg het eerste halfuur het iniatief. Pas nadat Robin Nelisse uit een corner de openingstreffer had aangetekend, kon AZ er meer uitkomen. Sjachtar ging echter op jacht naar de gelijkmaker, wat een strafschop opleverde. Henk Timmer pakte de inzet echter. Vlak voor rust kwam de gelijkmaker er alsnog, toen Matuzalem raakschoot.

AZ sloeg vijf minuten na rust de thuisploeg lam. Nu was het Joris Mathijsen die een voorzet inkopte. Met de 1-2 tussenstand zag het er al niet best uit voor Sjachtar. Tarik Sektioui trof nog eens de paal. Ook een slotoffensief bracht Sjachtar geen heil meer. In blessuretijd zorgde Kenneth Perez voor slagroom op de taart door een penalty te verzilveren. Met de 1-3 op zak moeten er rare dingen gebeuren wil AZ niet de kwartfinales in het UEFA Cup toernooi bereiken. Het verloor nog nooit in eigen huis.

Sjachtar Donetsk - AZ (1-3)
27' Nelisse 0-1
45' Matuzalem 1-1
51' Mathijsen 1-2
90'+3 Perez 1-3 (pen)

Sjachtar Donetsk Lastuvka, Timosjoek, Hübschmann, Srna, Lewandowski, Batista (Elano/35), Brandao, Matuzalem, Rat, Aghahowa, Vorobej, Vukic (Jadson/46)

AZ: Timmer, Kromkamp, Mathijsen, Opdam, De Cler, Landzaat (Jaliens/85), Perez, Lindenbergh, Meerdink, Nelisse (Huysegems/76), Sektioui (Ramzi/86)

Henk Vos naar Beerschot

Henk Vos zal tot het einde van het seizoen uitkomen voor het Belgische Germinal Beerschot. Hij stapte recentelijk op bij Top Oss.

De 36-jarige speler kwam eerder uit voor Germinal Ekeren, Standard Luik, PSV, Metz, Sochaux, Feyenoord, FC Den Bosch en NAC Breda. In totaal speelde hij tot nu toe 468 wedstrijden en wist 136 keer het net te vinden.

Bij Top Oss zou de speler begin dit seizoen een frisse start maken, lekker in de spits waar hij het liefste staat. Ook zou hij bij de technische staf betrokken worden door onder andere de jeugd aan te gaan sturen. Maar hij kwam al snel bedrogen uit, nadat Marinus Dijkhuizen terugkwam van een blessure begon Vos te zwerven over het veld. Soms linksbuiten, dan weer rechtsbuiten, achter de spits en uiteindelijk belandde hij op de bank. Vos vond het het niet waard om iedere dag 220 kilometer te rijden voor een plekje op de bank en besloot daarom bij Top te stoppen en op zoek te gaan naar een andere club.

In de tussentijd hoopte hij mee te kunnen trainen bij RBC Roosendaal maar daar besloot men dat hij niet mee mocht trainen met de selectie omdat ze dachten dat hij niet met het niveau mee zou kunnen. Ook een stageplaats voor zijn trainerscursus kon hij daar niet geregeld krijgen.

NBA: Suns verslaan Spurs

De Phoenix Suns hebben van de San Antonio Spurs gewonnen met dank aan de zeer goed spelende Amaré Stoudemire. Stoudemire scoorde 10 van zijn 44 punten in de laatste 4 minuten van de wedstrijd, hierdoor wonnen de Suns met 107-101.

Het was echter geen overtuigende overwinning, de Spurs konden goed bij blijven ondanks dat ze All-Star spelers Tim Duncan en Manu Ginobili moesten missen. Duncan kon niet mee spelen vanwege een geblesseerde enkel. Ginobili moest langs de kant blijven vanwege een blessure aan zijn lies.

De Spurs vochten in het begin nog terug na een achterstand van 15 punten. Maar ze konden geen antwoord vinden op Stoudemire die 17 uit 22 schoten maakte en 10 uit 13 vrije worpen.
Stoudemire bracht zijn ploeg op een 89-82 voorsprong in het begin van het vierde kwart, maar maakte hierna zijn vijfde persoonlijke fout en moest even terug naar de bank. Hierdoor konden de Spurs terugkomen tot 93-92 halverwege het kwart.

Met nog 4:49 op de klokken kwam Stoudemire weer terug in het veld, waarna hij scoorde met vier vrije worpen en een dunk om de stand op 103-98 te brengen met nog 2:35 te spelen. Tony Massenburg en Tony Parker misten layups voor de Spurs waarna Stoudemire met 2 fenomenale dunks de wedstrijd besliste en de eindstand op 107-98 bracht in de laatste minuut.

Uitslagen:

Atlanta Hawks – Boston Celtics: 91-95
Orlando Magic – Toronto Raptors: 96-106
Golden State Warriors - Detroit Pistons: 88-92
New Jersey Nets – Charlotte Hornets: 86-85
San Antonio Spurs – Phoenix Suns: 101-107
Chicago Bulls – Portland Trailblazers: 97-84

Connexxion komt met 'haltestopknop'

314 had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsHeel vervelend als je in het donker op de laatste bus staat te wachten en deze raast je voorbij omdat de chauffeur je niet heeft zien staan. Vervoersmaatschappij Connexxion komt nu met de 'haltestopknop', die dit moet voorkomen.

Bij de halte wordt een klein geel kastje geplaatst met een knop erop. Deze knop zorgt ervoor dat er een lampje gaat branden bij de halte, zodat de chauffeur weet dat er iemand de bus in wil stappen. Het systeem is bedacht door busschauffeur Bert Jansen uit Enschede en de afgelopen tijd getest in delen van Overijssel.

Volgens accountmanager A. ten Have van Connexxion werkt het systeem in het oosten van het land zo goed, dat het nu in het hele land wordt ingevoerd op de haltes van Connexxion-lijnen. "Reizigers en chauffeurs kunnen aangeven welke haltes slecht verlicht zijn en daar komt dan zo'n kastje. Op de lijnen waar we zonder haltes werken, zijn we van plan soortgelijke kastjes aan reizigers te verstrekken."

Gewonde bij redding Nederlanders van berg

Icoon Buitenlands nieuws In Oostenrijk zijn vijf Nederlanders van een helling met lawinegevaar gered, nadat ze gedwongen waren daar te overnachten. Er was woensdag ook al geprobeerd de vijf te redden, maar dit lukte niet door het slechte weer. Bij de reddingsoperatie in het Zillertal raakte één van de hulpverleners zwaargewond toen hij uit een helikopter viel.

Reddingswerkers hielden tijdens de nacht contact met de Nederlanders via een mobiele telefoon. Op die manier werd de vijf onder andere duidelijk gemaakt hoe ze een hol in de sneeuw moesten maken, om zichzelf tegen het weer te beschermen. Toen de wintersporters donderdagochtend eindelijk bereikt werden, waren ze volgens de Oostenrijkse tv-zender ORF zwaar onderkoeld.

Door hevige sneeuwval zijn in Oostenrijk opnieuw problemen ontstaan. Skiërs en snowboarders mogen niet buiten de geprepareerde pistes komen vanwege het gevaar voor lawines. Zondag kwamen daarbij nog drie Duitsers om het leven. Ook moesten er verschillende snelwegen afgesloten worden.

Roelofsen naar De Graafschap

Kort voor het sluiten van de binnenlandse transfermarkt heeft De Graafschap zich versterkt met Richard Roelofsen. De 35-jarige aanvaller, die in 1998 en 1999 ook al voor de club uit Doetinchem uitkwam, komt op huurbasis over van Heracles.

Roelofsen begon zijn carrière bij PEC Zwolle en stond sindsdien onder contract bij Vitesse, MVV, Roda JC, NAC Breda, De Graafschap, Heracles Almelo, FC Zwolle en wederom Heracles. In 427 competitiewedstrijden scoorde de aanvaller 115 doelpunten.

De kans bestaat dat hij komende zondag al zijn debuut voor de Superboeren kan maken, in de uitwedstrijd tegen AZ. Clubtopscorer Jhonny van Beukering ontbreekt in Alkmaar vanwege een blessure aan zijn knie die hij opliep in de wedstrijd tegen NAC Breda. De spits heeft vocht in zijn knie, maar een mri-scan wees uit dat er niets beschadigd is.

"Ik probeer weer fit te zijn voor de wedstrijd tegen RBC Roosendaal (19 maart)", aldus Van Beukering tegenover Omroep Gelderland. "Er staat een paar weken voor, maar bij mij gaat alles sneller."

Michael Jackson verschijnt niet op rechtszaak

Soushkin had ons via de nieuws-submit te melden:

Michael Jackson is niet op komen dagen bij de rechtbank voor het proces dat tegen hem loopt voor kindermisbruik. De rechter heeft nu dan ook een arrestatiebevel tegen de Amerikaanse popster uitgevaardigd. Volgens Jacksons advocaat Thomas Mesereau heeft zijn cliënt last van ernstige rugklachten. Rechter Rodney Melville gaf de popster een uur om in de rechtbank te verschijnen, anders verliest hij zijn borg.

Gisteren stond Jackson voor het eerst oog in oog met de jongen die hem heeft beschuldigd, de 15-jarige Gavin Arvizio. De tiener verklaarde dat Jackson hem tijdens een bezoek aan diens ranch pornografische sites op het internet heeft laten zien. Hij vertelde dat hij Michael Jackson ooit als "zijn beste vriend" en de "coolste persoon ter wereld" beschouwde.

Vandaag zou de tiener terugkeren in de rechtszaal om getuigenis af te leggen over het mogelijke misbruik. Zijn jongere broer Star Arvizio (14), de enige getuige, legde de afgelopen dagen verklaringen af. Volgens hem heeft Jackson zijn broer drie keer misbruikt op de Neverland-ranch.

Parijs Nice: Dubbelslag voor Cancellara

Fabian Cancellara (Fassa Bortolo) heeft vandaag de vierde rit in Parijs-Nice gewonnen. De Zwitser was in de spurt van een uiteengeslagen kopgroep de Est Kirsipuu (Crédit Agricole) te slim af. Cancellara is meteen ook de nieuwe leider van de ronde.

De vierde etappe, die wederom ingekort was vanwege het slechte weer, voerde de renners van Saint-Péray naar Montélimar (104,5 kilometer). Onderweg moesten de renners twee heuvels van de derde categorie en één van de tweede categorie verteren.

De heuvelachtige koers verliep onstuimig. Diverse renners probeerde voorop te geraken, maar allemaal tevergeefs. Totdat op de laatste heuvel van de dag (de Cote du Bois-de-Grignan, 3e categorie) Iker Camano (Euskatel), Nicolas Portal (AG2R) en Nicolas Jalabert (Phonak) een dertigtal seconden wisten te pakken op het peloton.

Toen zij in de afdaling van de klim nog gezelschap kregen van zes andere renners, waaronder Juan-Antonio Flecha (Fassa Bortolo), Fabian Cancellara (Fassa Bortolo), Bobby Julich (CSC) en Jorg Jaksche (Liberty Seguros), leek de ontsnapping enige kans van slagen te hebben.

En niets was minder waar, want het negental gooiden het tempo flink omhoog waardoor de groep uit de greep van het peloton bleef.

Op minder dan twee kilometer van de streep probeerde Flecha vervolgens om de dagzege voor Fassa Bortolo, dat met drie man vertegenwoordigd was in de negen man tellende kopgroep, veilig te stellen. Maar Jaan Kirsipuu (Crédit Agricole) en zijn ploegmaat Cancellara volgende echter in zijn wiel.

De demarrage van de Spanjaard had er echter wel voor gezorgd dat ze bij het ingaan van de laatste kilometer met zijn drieën overbleven en dus onderling konden gaan uitmaken wie de zege kon pakken. In de sprint bleek Cancellara nog over de meeste kracht te beschikken.

Uitslag vierde etappe:
1. Fabian Cancellara (Zwi-Fas) 2.11.03
2. Jaan Kirsipuu (Est-C.A) z.t
3. Juan-Antonio Flecha (Spa-Fas) op 0.02
4. Bobby Julich (Usa-Csc) 0.05
5. Nicolas Jalabert (Fra-Pho) z.t

Algemeen klassement na vier etappes:
1. Fabian Cancellara (Zwi-Fas) 10.09.50
2. Juan Antonio Flecha (Spa-Fas) op 0.15
3. Bobby Julich (Usa-Csc) 0.20
4. Tom Boonen (Bel-Qst) 0.31
5. Erik Dekker (Ned-Rab) 0.33

Screens en reclame voor NFSU DS

Er zijn weer enkele nieuwe screens verschenen van Need For Speed: Underground DS.
Ook in deze game zul je weer met je eigen "gepimpte" bak moeten racen, maar nu met twee schermen. Op het touchscreen van de DS zul je nitro-icoontjes kunnen aanklikken om je auto een boost te geven. Je kan er ook voor kiezen om op het onderste scherm een map weer te geven. Bovendien kan je in de garage van het spel op het touchscreen tekeningen maken die op je auto zullen komen. Multiplayer tot en met vier personen is mogelijk. In april komt NFS:U DS naar de winkels.
Naast de nieuwe screens is ook een reclamefilmpje verschenen.



Ireen Wüst naar TVM

De wereldkampioene schaatsen bij de junioren, Ireen Wüst, schaatst vanaf aankomend seizoen bij de TVM-schaatsploeg.

De rijdster van Jong Oranje tekende donderdag een drie-jarig contract bij de commerciële schaatsploeg. Eerder tekende de wereldkampioen bij de junioren, Sven Kramer, ook al een contract bij de ploeg van coach Gerard Kemkers.

"Zij past uitstekend in onze toekomstvisie. Met de komst van Ireen en Sven kunnen wij werken aan een uitgebalanceerd team tot en met 2010, de Olympische Winterspelen in Vancouver. De sponsoring van TVM verzekeringen is gebaseerd op een lange termijn visie voor onze schaatsploeg," aldus de directeur van TVM-verzekeringen, mr. Arjan Bos.

Ook Gerard Kemkers is blij met de komst van Wüst. "Het is duidelijk dat Ireen een grote belofte is. Ik verwacht veel van de samenwerking tussen haar en Renate Groenewold."

Agenten weigeren zich te legitimeren

VIP had ons via de nieuws-submit te melden:

Twee agenten in uniform hebben afgelopen weekeinde geweigerd een legitimatiebewijs te laten zien. Ze hielden de 29-jarige Nijmegenaar Alex S. aan omdat hij geen gordel zou hebben gedragen. S. was zaterdag in Hatert op weg naar de supermarkt, toen de twee agenten hem aanspraken. Hij zou zonder autogordel hebben gereden. Iets wat hij zelf overigens ontkent. "Ik had mijn auto net geparkeerd en stond bij de winkelwagentjes toen ze vroegen of ik me wilde legitimeren. Ik wilde dat zij dat dan ook deden, want via de website. Gelijkoversteken.org had ik begrepen dat je agenten dat kunt vragen. Maar ik kreeg te horen dat hun uniform en dienstwapen voldoende legitimatie waren."

Agenten zijn inderdaad verplicht om papieren te laten zien als iemand daarom vraagt. Toen de politiemannen dreigden S. mee te nemen naar het bureau, besloot de 29-jarige Nijmegenaar alsnog zijn identiteitspapieren te tonen. Daarop kreeg hij een boete voor het niet dragen van zijn gordel.

S. heeft nu een klacht ingediend over de weigering van de agenten zich te identificeren en gaat bezwaar maken tegen de boete. Een woordvoerder van de politie beaamt dat de betrokken agenten zich niet hebben gelegitimeerd, hoewel ze na het verzoek van S. wel verplicht waren dat te doen. "Hun leidinggevende zal ze daar nog op aanspreken. Wat de boete betreft: dat is een ander traject. Daar kan de man op de gebruikelijke manier bezwaar tegen maken bij justitie."

Justitie vervolgt Sparta-speler voor doodschop

pberends had ons via de nieuws-submit te melden:

Het Openbaar Ministerie gaat voetballer Rachid Bouaouzan vervolgen. De speler van Sparta wordt zware mishandeling ten laste gelegd na zijn overtreding op Niels Kokmeijer.

Tijdens de wedstrijd tussen Sparta en Go Ahead Eagles op 17 december liep Kokmeijer een dubbele beenbreuk op. Hij is al meerdere malen geopereerd en moet nog maar afwachten of hij ooit weer normaal kan lopen. Kokmeijer deed na het incident aangifte bij de politie, het OM meent dat de actie de 'gemene overtreding' ontstijgt.

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!Voetbalmanager

OM gaat Bouaouzan vervolgen

Het Openbaar Ministerie gaat voetballer Rachid Bouaouzan vervolgen. De speler van Sparta wordt zware mishandeling ten laste gelegd na zijn overtreding op Niels Kokmeijer.

Tijdens de wedstrijd tussen Sparta en Go Ahead Eagles op 17 december liep Kokmeijer een dubbele beenbreuk op. Hij is al meerdere malen geopereerd en moet nog maar afwachten of hij ooit weer normaal kan lopen. Kokmeijer deed na het incident aangifte bij de politie, het OM meent dat de actie de 'gemene overtreding' ontstijgt.

T-A: Freire snelt naar winst

Oscar Freire (Rabobank) heeft vandaag de tweede etappe van de Tirreno-Adriatico gewonnen. De Spanjaard versloeg in de sprint heuvelop zijn landgenoot Vicioso (Liberty Seguros) en de Fransman Brochard (Bouyges Telecom). Freire is meteen ook de nieuwe leider.

De tweede rit van Civitavecchia naar Tivoli (180 kilometer) werd gekenmerkt door een lange ontsnapping van Wim Vansevenant (Davitamon-Lotto). De Belg behaalde tijdens zijn vlucht een maximale voorsprong van 7.34.

Genoeg voor de dagzege bleek dit echter niet, want toen de ploegen van Fassa Bortolo (Petacchi) en Rabobank (Freire) het welletjes vonden, liep de voorsprong snel terug. Twee kilometer voor de streep was het dan ook einde oefening voor de Belgische renner.

Hierna probeerde diverse renners, waaronder Sella (Ceramiche Panaria) te ontsnappen. De laatste kilometers, die 6 a 7 procent omhoog gingen, leenden zich hier uitstekend voor. Toch lukte het niemand om vooruit te blijven. In de sprint was Freire vervolgens de rapste.

Uitslag tweede etappe:
1.) Oscar Freire Gomez (Spa-Rab) 4.45.36
2.) Angel Vicioso Arcos (Spa-Lsw) z.t
3.) Laurent Brochard (Fra-Btl) z.t
4.) Stijn Devolder (Bel-Dsc) z.t
5.) Leonardo Bertagnolli (Ita-Cof) z.t

Klassement na twee etappes:
1.) Oscar Freire Gomez (Spa-Rab) 9.11.01
2.) Alessandro Petacchi (Ita-Fas) 0.00
3.) Angel Vicioso Arcos (Spa-Lsw) 0.04
4.) Laurent Brochard (Fra-Btl) 0.06
5.) Danilo Hondo (Dui-Gst) 0.07

Boete en waarschuwing voor Mourinho

De Engelse voetbalbond heeft trainer José Mourinho van Chelsea een boete van 5.000 euro opgelegd wegens zijn commentaar op scheidrechter Neale Barry en Sir Alex Ferguson na afloop van het Carling Cup-duel tegen Manchester United op 12 januari (0-0). De tuchtcommissie gaf de Portugees tevens een waarschuwing zich voortaan beter te gedragen.

Aan het begin van dit jaar was de Portugese coach boos over het gedrag van manager Sir Alex Ferguson van Manchester United, die in de rust van de wedstrijd had gesproken met arbiter Neale Barry. "Sir Alex was erg slim, als je dat zo kan zeggen, door de scheidsrechter in de rust wat druk op te leggen", aldus Mourinho destijds voor Chelsea TV. "In de tweede helft was het fluiten en fluiten, fout en fout en bedrog en bedrog."

De aanvoerder van Chelsea, John Terry, had ook kritiek op de scheidsrechter, maar hij werd niet bestraft.

Polikliniek plat door computervirus

Mark4282 en JunkieXXXL hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsIn het Spaarne Ziekenhuis te Hoofddorp heeft een computervirus de gehele polikliniek platgelegd. Zestig van de vierhonderd afspraken voor gisteren en vandaag moesten worden afgezegd. De medische dossiers van de patiënten zijn alleen via de computer op te vragen. Het virus zorgde ervoor dat deze gegevens onbereikbaar waren.

Gelukkig heeft het virus alleen de computers op de polikliniek aangetast. In het ziekenhuis zijn achthonderd pc's aanwezig. Behalve dat medische dossiers onbereikbaar worden, zorgt het virus er ook voor dat e-mailen en internetten haast onmogelijk wordt.

Clown Bassie kwaad op Robert Jensen

Clown Bassie is bijna zijn sponsorcontract met meubelboer Ikea kwijt geraakt door radio-dj Robert Jensen. "Hij doet mij na op de radio, maar dan met zulke platte teksten dat het mij schade berokkent. Ik ben er zelfs al over aangesproken door woonwarenhuis Ikea, een van mijn opdrachtgevers. Daar dacht men echt dat ik het zelf was en zeiden ze dat ze zo'n nare clown niet meer over de vloer wilden hebben," aldus Bassie.

Net nu de clown weer vrede heeft gesloten met zijn broer komt deze situatie met Jensen om de hoek kijken. De dj is zich van geen kwaad bewust. "Wij hebben al heel lang een Bassie-imitator. Al onze luisteraars weten dat het een imitatie betreft en dat het dus gewoon humor is. Als Bassie er echt schade van ondervindt, moet hij even contact met mij opnemen. Dan kunnen we kijken wat eraan te doen is."


"Adriaantje, ze pesten me!"

'Claudia De Breij te naakt voor Putten'

la.femme.nikita had ons via de nieuws-submit te melden:

Claudia zuigtDe poster voor het theaterprogramma Claudia Zuigt, van Claudia de Breij, is te naakt voor Putten. Zelfs de titel gaat daar te ver. Dat is althans de mening van cultureel centrum Stroud in Putten, die de poster gecensureerd heeft. De programmeur van het cultureel centrum vreesde dat het religieuze volksdeel van Putten aanstoot zou nemen aan de poster.

Op de gewraakte poster staat een naakte De Breij als een naar de appel reikende Eva afgebeeld. Om de boom slingert zich een slang die uit een stofzuiger komt.

De Breij is ''onaangenaam verrast'' door de handelswijze van het theater. Ze heeft serieus overwogen haar optreden in Putten af te zeggen. De titel 'Claudia Zuigt' en de bijbelgerelateerde aspecten in haar programma zijn zo essentieel, dat je het publiek volstrekt op het verkeerde been zet als je dat weghaalt. Bovendien is het een aantasting van haar artistieke vrijheid, zo meent haar impresario.

Volgens een woordvoerster van Stroud zit het cultureel centrum in Putten ''flink in z'n maag met de kwestie''. Volgens haar is met medeweten van het impresariaat vooraf een inschatting gemaakt en geconcludeerd dat een deel van Putten aanstoot zou kunnen nemen aan de poster. Het zou echter alleen de bedoeling zijn geweest de naaktfoto te vervangen. Dat ook de titel is verdwenen, was een foutje. Inmiddels zijn her en der in Putten wat ongecensureerde flyers op de poster geplakt. De voorstelling is overigens bijna uitverkocht.

-
Interview met De Breij op FOK!.

Man probeert dochter (10) te wurgen

Juusjuh en Mark4282 hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws De politie heeft een 41-jarige man aangehouden omdat die woensdagavond had geprobeerd zijn 10-jarige dochtertje te wurgen. De poging mislukte omdat zijn 8-jarige zoontje binnenkwam terwijl hij bezig was. Dat heeft de politie donderdag gemeld. De man is gescheiden van de moeder van zijn kinderen.

Zijn twee kinderen waren woensdag bij hem thuis op bezoek in het Brabantse plaatsje Zeeland. Na het wurgincident heeft hij de kinderen zelf teruggebracht naar hun moeder in Uden. De politie heeft hem aangehouden op verdenking van poging tot doodslag. Over het motief is nog niets bekend.

[Upd] Vier coureurs met nieuwe motor in Sepang

Vier coureurs zullen waarschijnlijk in Sepang starten met een nieuwe motor in hun wagens. Nick Heidfeld, Christijan Albers, Takuma Sato en Jenson Button hopen allemaal voordeel te halen uit het feit dat ze met een nieuwe motor mogen rijden. Deze rijders finishten niet in Melbourne en mogen nu dus een nieuwe V10 gebruiken in Sepang.


Door de nieuwe regels moeten de V10 motoren twee volledige wedstrijd weekenden mee kunnen draaien. Wanneer een coureur echter niet finisht dan mag de motor worden vervangen, het is wel zo dat dan met die nieuwe motor twee volledige weekenden moet worden gereden.

Het team van BAR maakt expres gebruik van deze regel door allebei hun coureurs in de laatste ronde van de race in Melbourne uit te laten vallen. Verder was er sprake dat Michael Schumacher zijn motor ook nog zou wisselen, maar deze geruchten zijn door het team tegengesproken. Men zegt dat de Ferrari motor er nog goed uitziet en dat men liever pas na Sepang de motor wisselt. Dit komt omdat anders zowel in Sepang als in Bahrein dezelfde motor aan extreme hitte wordt blootgesteld.

Mario Theissen van BMW verklaarde verder nog dat het niet noodzakelijk was om de motor van Heidfelds Williams te vervangen. Theissen: "Zowel de motor van Nick Heidfeld als die van Mark Webber zagen er na de race nog perfect uit."

Update om 14:54:
Een woordvoerder van BAR heeft verklaard dat het nog niet zeker is dat BAR met nieuwe motoren zal starten. BAR zou hiermee de strategie van Ferrari volgen, om te voorkomen dat de nieuwe motoren twee keer aan extreme omstandigheden zouden worden blootgesteld.

Button: "Ferrari-era ten einde"

Jenson Button voorspelt een slecht seizoen voor Scuderia Ferrari. Hij voorziet dat Ferrari in een neerwaartse lijn zit en dat het een hele tijd zal duren voor het team het niveau van de afgelopen seizoenen weer zal bereiken.

Button zei in een interview: "Ik herken een duidelijke neerwaartse spiraal in Schumacher's presteren. Dat ligt niet aan de nieuwe regels, maar aan het feit dat Ferrari niet meer de klasse van voorgaande jaren heeft." Button sluit overigens uit dat hij in de toekomst bij Ferrari zal racen, als dat team hem de wereldtitel niet kan brengen.

Ook teambaas Jean Todt is niet onverdeeld optimistisch over het nieuwe seizoen: "Het lijkt er op dat het kampioenschap open zal liggen dit jaar en dat is goed nieuws voor alle Formule 1-fans. Ik hoop alleen dat het voor ons niet moeilijker zal worden dan in Australië."

PSV strijdt verder om Leandro

PSV onderneemt op twee terreinen stappen tegen de beslissing van de wereldvoetbalbond (FIFA) om Leandro do Bonfim speelgerechtigd te verklaren voor FC Porto. PSV meent dat de rechten op de speler nog steeds in haar bezit zijn.

PSV tekende eerder al beroep aan bij het Court of Arbitration of Sport (CAS), dat in Zwitserland gevestigd is. Het is het hoogst rechtsprekende sportorgaan. Het zal de uitspraak van de wereldvoetbalbond toetsen aan de geldende regelgeving.

Voorts is PSV nu ook naar de tuchtcommissie van de KNVB gestapt. Leandro geeft aan dat hij zijn contract na zijn achttiende niet meer apart heeft bevestigd. Hij tekende voor zijn achttiende -de internationaal wettelijke leeftijd om een langlopende verbintenis aan te gaan- een contract bij de Eindhovenaren. Zijn contract zou derhalve nietig kunnen worden verklaard. PSV beweert echter dat Leandro wel bevestigd heeft. De arbitragecommissie van de KNVB moet nu gaan beoordelen hoe het zit met de rechtsgeldigheid van het contract.

Leandro speelde afgelopen weekend voor het eerst voor FC Porto. Onder de naam Bonfim viel hij in tegen Penafiel.

Verdonk wil dossiers 'aanstellers' openbaar maken

pberends had ons via de nieuws-submit te melden:

Minister Rita Verdonk van Vreemdelingenzaken & Integratie wil dossiers van uitgeprocedeerde asielzoekers openbaar maken. Het gaat dan om uitgeprocedeerden die de publiciteit zoeken met verhalen waarom ze in Nederland zouden moeten blijven. De minister zegt zich te ergeren aan de ''aanstellerige verhalen'' die regelmatig in de media opduiken over sommige asielzoekers.

Volgens Verdonk zijn een aantal asielzoekers helemaal niet zo zielig als ze zich voordoen. Sommige asielzoekers worden bijvoorbeeld afgewezen omdat ze als crimineel te boek staan of omdat ze in hun land van herkomst verdacht worden van oorlogsmisdaden. De openbaarmaking van de dossiers zal wél met grote zorgvuldigheid gebeuren. Er mag geen gevaar voor de asielzoeker in zijn thuisland door ontstaan.

Vluchtelingenorganisatie Inlia vindt het voornemen van Verdonk een ''geweldig idee.'' Het komt geregeld voor dat de organisatie van het ministerie te horen krijgt dat dossiers allerhande belastende informatie bevatten. ''Daar kunnen wij ons dan niet tegen verweren.''

Startpagina wint rechtszaak tegen pornoboer

Onlangs dreigde Startpagina.nl al met aangaan van het juridische gevecht met Microsoft. Dit werd op het laatste moment afgeblazen. De zaak tegen pornoboer Online Recreational Services werd niet afgeblazen en vandaag heeft de rechter bepaald dat de pornoboer Startpagina 29.640 euro moet betalen en daarnaast ook op moet draaien voor de kosten van de rechtszaak.

Online Recreational Services, beter bekend als de Haarlemsche Heeren, had domeinnamen geregistreerd die hetzelfde waren als die van Startpagina-dochters. Het enige verschil zat hem in het ontbreken van de punt. Zo registreerde het bedrijf scholenpagina.nl, een domein wat weinig afwijkt van het al bestaande scholen.pagina.nl. De inhoud verschilde nogal. In plaats van links naar onderwijsgerelateerde websites werd de bezoeker getrakteerd op porno. "We ontvingen klachten, en niet alleen van mensen die verkeerd terecht waren gekomen, maar ook van moeders met kinderen, die per ongeluk terechtkwamen op de scholenpagina.nl in plaats van de scholen.pagina.nl," aldus Startpagina-directeur Bert Wiggers.

In totaal werden door de Haarlemsche Heeren 406 domeinnamen geregistreerd. Dagelijks surften door deze truc 3000 bezoekers naar de verkeerde site. Het is niet voor het eerst dat het tot een treffen tussen de twee in de rechtbank komt. Zo werd de pornoboer in 2001 ook al gedagvaard voor het verkopen van domeinnamen zonder punt aan beheerders van dochterpagina's. Toen trokken ze ook al figuurlijk aan het kortste eind.

Verdonk ontvangt nieuw vertaalde Koran

Minister Rita Verdonk van Integratie ontvangt vandaag een nieuwe Nederlandse koranvertaling. De vertaling van het boek, dat in een eerste oplage van 5.000 stuks is gedrukt, is een product van de omstreden Lahore Ahmadiyya-beweging. De door hun vertaalde koran keert zich tegen het christendom.

De Ahmadiyya-beweging heeft zijn aanhang in Nederland vooral onder Surinamers en Pakistanen. De beweging kent twee stromen, de sektarische Qadian Ahmadiyya's en de liberaler Lahore Ahmadiyya's. Door andere moslims worden de Ahmadiyya als ketters beschouwd. Zij erkennen namelijk Mohammed niet als de laatste profeet. De stichter van de beweging, Mirza Gulam Ahmad (1835-1908), beschouwde zichzelf als een nieuwe profeet of zelfs een reïncarnatie van Mohammed. In 2002 zeiden twee Nederlandse Ahmadiyya in dagblad Trouw dat ''God aids ontwierp om christenen te straffen, want alleen onder hen hoor je over homoseksualiteit.''

De tekst van de nieuwe vertaling mag dan gemoderniseerd zijn, ongewijzigd is de inleiding bij de Koran van de Ahmadiyya's. Daarin wordt uitgebreid de onjuistheid van onder andere het christendom betoogd: Jezus is na de poging tot kruisiging naar India gevlucht en daar 120 jaar oud geworden.

De World Islamic Mission, een koepel van tien Surinaamse moskeeën, is niet te spreken over de vertaling. Hun voorzitter zegt: ''De overtuigingen van de Ahmadiyya zijn niet islamitisch. Wij willen niets met hen van doen hebben. Hun koranvertaling staat vol verdraaiingen. Wij zullen die zeker niet gaan gebruiken.'' Een woordvoerster van Verdonk laat weten dat de minister ''erg benieuwd'' is naar de Koran. ''Ze vindt het een buitengewoon interessant product.''


De nieuw vertaalde Koran

McDonald's gaat gezonder leven promoten

McDonald's gaat goed eten en meer bewegen promoten in haar nieuwe reclamecampagnes. "It's what I eat and what I do ... I'm lovin' it" wordt de nieuwe slagzin. In de commercials zegt het bedrijf onder andere dat het beter is om minder tijd door te brengen voor de tv. Daarnaast zal met nationale olympische comités van de 119 landen waar de fastfoodketen gevestigd is overleg worden gepleegd over hoe consumenten een gezonde leefwijze kunnen nastreven.

Het concern heeft onder meer tenniszusjes Serena en Venus Williams ingeschakeld om in de reclames te verschijnen. Op de verpakkingen van de maaltijden komen adviezen voor een gezonde levenswijze te staan.

De hamburgergigant heeft in een aantal landen zijn menu's al aangepast aan de smaak van de consument. Salades moesten het imago van de vette hap verbeteren. In Europa heeft dat niet geholpen. Daar ging de omzet de afgelopen maand met 3,4 procent achteruit. Over de hele wereld wist het concern in februari nog wel 1,6 procent meer om te zetten dan een jaar ervoor.

FIFA-bobo's verdubbelen salaris

De werkdruk bij FIFA officials is ontzettend hoog. Vandaar dat een salarisverdubbeling bij 24 bobo's meer dan gerechtvaardigd is. Althans, dat vinden ze zelf.

Dit zei de voorzitter van de Duitse voetbalbond, Gerard Mayer-Vorfelder, tijdens een interview met het Duitse dagblad 'Bild'.

Vanwege de steeds toenemende werkdruk hebben de betreffende bestuursleden daarom terecht hun jaarsalaris opgetrokken van 38.000 naar 76.000 Euro. En aangezien ze deze beslissing - als leden van het Uitvoerend Comité van de FIFA - zelf moesten goedkeuren, was er niemand die hen een strobreed in de weg legde.

Patatzak met ingebouwde vork in aantocht

Scuderia_Mark en 314 hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuws Je kent het wel, heb je net een zakje patat gekocht, maar ben je het vorkje vergeten. Voor een Belgische ontwerper was deze ergernis kennelijk zo groot dat hij besloot een zak met ingebouwd vorkje te ontwerpen. Roel Vandebeek heeft zijn creatie gedoopt tot 'forkbag'.

De friet-eter kan uit de forkbag een houten vork wegduwen. Het gaatje dat dan achterblijft, is klein genoeg om te voorkomen dat de patat op straat valt. Tegen de Belgische krant Het Belang van Limburg zei Vanderbeek dat hij hoopt de forkbag binnenkort op grote schaal te kunnen gaan exploiteren.

Chauffeur rockband dumpte poep op toeristen

DerManiak, Chico81 en Scuderia_Mark hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Voor de rechter in Chicago heeft Stefan Wohl, één van de chauffeurs van de Amerikaanse rockgroep Dave Matthews Band, bekend afgelopen zomer een septic toilettank te hebben geleegd vanaf een brug. Op dat moment voer er net een rondvaartboot met toeristen onder de brug door.

De meer dan honderd toeristen in de boot kregen door de niet al te frisse actie ruim vierhonderd kilo menselijk afval op hun hoofd. De rechter was not amused en veroordeelde Wohl tot achttien maanden voorwaardelijke celstraf en 150 uur maatschappelijke dienstverlening. Daarnaast kan hij ook nog een boete van 10.000 dollar aan de de organisatie 'Friends of the Chicago River' betalen. Deze groep maakt zich sterk voor een schonere rivier.

Hond moet getuigen in moordzaak

pberends, Juusjuh, ronduit84 en Chico81 hadden ons via de nieuws-submit te melden:

In de Amerikaanse staat Arkansas hebben de aanklagers van het gerechtshof een bijzondere getuige in een moordzaak opgeroepen, namelijk een hond. De hond genaamd Murphy Smith werd echter niet het gerechtshof binnengelaten "omdat honden daar niet toegestaan zijn", aldus de Arkansas Democrat Gazette.

De politie vermoedde dat Murphy Smith nog wel eens een belangrijke getuige zou kunnen zijn. Hoofdverdachte van een moordzaak en tevens eigenaar van Murphy, Albert K. Smith, had de hond namelijk vanuit de gevangenis een brief geschreven. Pas toen de aanklagers doorkregen dat het om een hond ging, begrepen ze dat ze de plank volledig hadden misgeslagen.

Smith wordt ervan verdacht de vriend van zijn ex-vrouw om het leven te hebben gebracht.

"Shakhtar moet zijn beste voetbal spelen "

Mircea Lucescu, coach van Shakhtar Donetsk is vol lof over AZ, de tegenstander donderdag van de club in de achtste finales van de UEFA Cup. De Roemeense trainer vindt de Alkmaarders van "topniveau", zo zei hij op de website van de club uit de Oekraïne.

Lucescu zegt dat hij de Alkmaarders vooral "een zeer ervaren ploeg, die snel aan de bal is". Hij denkt dan ook dat zijn team "zijn beste voetbal moet gaan spelen" tegen de club uit de Alkmaarder Hout.

Het snelle voetbal van Az zal wel eens moeilijk gaan worden in het uit 1936 stammende stadion. Az-scout Hugo Hovenkamp zei in het programma Studio Voetbal dat de grasmat na zo'n twintig minuten spelen in een soort modderpoel verandert. Of de spelers van Shakhtar baat hebben bij hun eigen veld, valt nog te bezien. De ploeg herbergt wel veel technisch vaardige spelers, waaronder de twee snelle aanvallers Julius Aghahowa (Nigeria) en Brandão (Brazilië).

Baby overleden; visum voor vader te laat

junkieXXXL en Scootmobiel hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De pasgeboren baby Ayman, die al twee weken met een hersenvliesontsteking in een couveuse lag, is overleden in een ziekenhuis in Veldhoven. Het visum, dat gisteren pas rond was, kwam voor de Marokkaanse vader Nabil Bouraidah (20) daarmee te laat. Nabil Bouraidah kreeg eerder geen visum omdat de Immigratiedienst vreesde dat hij hier in Nederland zou blijven.

Moeder Francien Bouraidah-Lendfers is kapot van verdriet. "Verschrikkelijk", zegt zij. "Waarom kan er in een noodgeval niet snel en adequaat gehandeld worden in plaats van maar vast te blijven houden aan allerlei regeltjes en wetten. Ik vraag me elke minuut af: waar zijn jullie in hemelsnaam toch mee bezig? Snap je ons verdriet dan niet?"

Het CDA eist opheldering van minister van Vreemdelingenzaken en Integratie Rita Verdonk over het verstrekken van het visum aan Nabil Bouraidah. "Het lijkt me duidelijk dat hier sprake was van een noodsituatie, want hersenvliesontsteking bij kinderen is vaak dodelijk. Waarom is er dan niet op tijd een visum verstrekt?," aldus CDA-Kamerlid Wim van Fessem.


Visum kwam te laat - foto (c) John Claessens

Hulpverleners faalden bij dood Savanna

Vandaag is het rapport openbaar gemaakt over de 3-jarige peuter Savanna uit Alphen aan de Rijn, die vorig jaar september dood werd aangetroffen in de kofferbak van de auto van haar moeder en diens vriend. Daaruit blijkt dat de jeugdzorg ernstig heeft gefaald. Het rapport is gemaakt door de Inspectie Jeugdzorg (IJZ).

De peuter blijkt voor ze werd vermoord stelselmatig mishandeld te zijn. Een gezinsvoogd greep echter niet in en luisterde veel te veel naar de moeder. Het meisje werd in 2002 wel even uit huis geplaatst, maar mocht na een half jaar weer terugkeren.

IJZ verwijt de gezinsvoogd dat hij niet voor Savanna is opgekomen. Het Bureau Jeugdzorg krijgt een veeg uit de pan omdat ze geen actie ondernam toen de moeder hulpverleners buiten de deur zette.

De manager van de Jeugdzorg in Noord-Holland en de voogd zijn inmiddels op non-actief gesteld. Tegen beide zouden 'personele maatregelen' zijn genomen.

Minister Piet Hein Donner van Justitie en staatssecretaris Clémence Ross-van Dorp van Volksgezondheid hebben geschokt op het rapport gereageerd. Zowel Donner als Ross vinden evenals de IJZ dat het 'perspectief van het kind leidend moet zijn'.

Vlak na de moord reageerden buren al woest op de hulpverlening, die volgens hen de boel had laten versloffen en niets had gedaan met meldingen uit de buurt.

Van Hooijdonk terug naar NAC

Schroedinger, Boomlaars en Niox hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Voetballer Pierre van Hooijdonk keert terug naar NAC. De 35-jarige spits, die aan het eind van dit seizoen transfervrij bij Fenerbahçe kan vertrekken, tekende gisteren een eenjarig contract bij de club uit Breda.

Van Hooijdonk was vorig seizoen nog de gevierde man bij het Turkse Fenerbahçe. Toen de spits in november geblesseerd raakte aan zijn achillespees en Fenerbahçe in de winterstop de Fransman Anelka contracteerde, kwam de positie van de Nederlander bij de club uit Istanbul echter onder druk te staan. Het vereenvoudigde zijn beslissing om naar een nieuwe werkgever te zoeken. Diverse buitenlandse clubs hadden belangstelling voor de kopsterke aanvaller, maar Van Hooijdonk koos voor NAC, waar hij van 1991 tot en met 1995 voetbalde en waar zijn vriend Ton Lokhoff nu trainer is.

Bij zijn afscheid bij de club in 1995 kondigde hij aan ooit terug te zullen keren in Breda.

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!Voetbalmanager

RTL Nederland maakt recordwinst in 2004

RTL NederlandOndanks flinke investeringen in de radiotak, heeft RTL Nederland vorig jaar een recordbedrag aan winst gemaakt. Het moederbedrijf van RTL 4, RTL 5, Yorin, RTL FM en Yorin FM zag de omzet met 3,4 procent stijgen naar 338 miljoen euro. In 2003 was dit nog 327 miljoen euro. De winst steeg echter met 56 procent naar 39 miljoen euro. In 2003 was dit nog 25 miljoen euro.

Vooral de televisietak deed het goed. Daar steeg het resultaat met 80 procent tot 54 miljoen euro. De grote investeringen in radio in hetzelfde jaar, zoals de aankoop van bekende dj's voor Yorin FM en het verkrijgen van een FM-frequentie, werden hierdoor meer dan gecompenseerd. De omzet uit de in juni 2004 opnieuw gelanceerde radiostations Yorin FM en RTL FM bleef met 7 miljoen gelijk.

Het goede resultaat is volgens CEO Fons van Westerloo van RTL Nederland het gevolg van strikte kostenbeheersing, gepaard met een slagvaardig en flexibel beleid op zowel de consumenten- als adverteerdersmarkt. "De snelle groei van de luisteraandelen en de omzet van onze radiostations na hun herlanceringen in juni, stemt optimistisch voor het jaar 2005. We hebben een uitstekende basis om nieuwe concurrentie aan te kunnen, waarvoor we bovendien reserves kunnen aanspreken."

Hiddink trots op zijn ploeg

Trots en dolgelukkig vierde trainer Guus Hiddink van PSV woensdagavond de knappe uitoverwinning van zijn ploeg op AS Monaco (2-0). Ook Hiddink had er in het begin van het seizoen nooit aan durven denken dat de club zo ver zou komen in de Champions League.

"En daar mogen we met z'n allen erg trots op zijn", aldus Hiddink. "We hebben met PSV het laagste budget van de laatste zestien overgebleven ploegen in de Champions League. Toch zijn er weer acht verenigingen uitgeschakeld. En wij niet."

Tevens zei de trainer dat zijn club veel waardering verdient. "En dan doel ik vooral op de KNVB. Ik vind het echt belachelijk dat we volgende week niet op woensdag maar op donderdag tegen FC Groningen moeten spelen. Dat terwijl we drie dagen later al tegen Ajax moeten. Ja, de ME moest op woensdag ergens in Groningen oefenen. Nou, dan hadden ze mooi twee vliegen in één klap kunnen slaan. Ze hadden rond die wedstrijd kunnen oefenen."

Hiddink wilde niets zeggen over het selectiebeleid van de bondscoach van het Nederlands elftal, Marco Van Basten. "Ja, ik hoorde dat Maduro van Ajax bij de voorlopige selectie van het Nederlands elftal zit. Nee, ik heb die lijst niet op de deur van de kleedkamer geprikt. Mijn jongens zijn al voldoende gemotiveerd. En als ze internationaal zo blijven presteren, dan komt de erkenning vanzelf. Van iedereen."

Star Wars Galaxies: Rage of the Wookiees aangekondigd

In mei zal Lucasarts de nieuwe expansion van Star Wars Galaxies uitgeven. Deze expansion die de ondertitel Rage of the Wookiees met zich meedraagt zal de Wookiee-planeet Kashyyyk beschikbaar maken. Naast deze planeet zullen er meer dan 100 nieuwe missies aan het totaal worden toegevoegd.

Andere dingen die worden toegevoegd zijn:
In de ruimte kunnen asteroids in elke space-zone worden gemijnd.
Een nieuw schip speciaal om te minen waar maximaal 20 spelers in plaats kunnen nemen.
Nieuw schip de Jedi Starfighter II
Een nieuwe mount uit Episode III
Cybernetic body parts, zoals Luke's hand of Darth Vaders complete lichaam
Nieuwe wapens en armor.

De expansion zal los te downloaden zijn, maar ook als pakket in de winkel te koop zijn. In het pakket zullen het originele spel en de twee uitbreidingen zitten.

Logitech komt met 4 nieuwe PSP-accessoires

Logitech heeft in een persbericht laten weten dat ze 4 nieuwe accessoires voor de PSP gaan uitgeven. De accessoires bestaan uit een beschermende hoes, koptelefoon, speakers en een audiosplitter. Hieronder vind je de plaatjes van deze accessoires.


De PlayGear Pocket Case


De PlayGear Stealth earphones


De PlayGear Amp portable speakers


De PlayGear Share audio splitter

De Amerikaanse prijzen en releasedatums voor deze accessoires zijn:
PlayGear Pocket Case: $19.99 met een release in april.
PlayGear Stealth earphones: $19.99 met een release in april.
PlayGear Amp portable speakers: $79.99 met een release in juni.
PlayGear Share audio splitter: $9.99 met een release in mei.

Nieuwe Unreal 3 engine filmpjes

Epic liet op de GDC wat filmpjes zien van hun nieuwe Unreal 3 engine. Bekijk ze snel hier.


In de 1e demo worden vooral de hoge kwaliteit textures getoond. Ook enkele 'magische' effecten komen aan bod.


In de 2e demo laat men vooral wat physics zien. We zien een knikker een heel traject afleggen om uiteindelijk in een grote explosie te eindigen.


Ook in het derde filmpje zien we weer flink wat physics. Vliegende koelkasten, een bakstenen muurtje dat uit elkaar valt en wat Ragdoll physics komen allemaal aan de orde.


Het vierde filmpje laat een adembenemend mooie stad zien met hele mooie lichteffecten en textures. Dit moet je zien.

Dieven stelen waardevol doosje op beurs

Roel_Jewel had ons via de nieuws-submit te melden:

Op de kunstbeurs TEFAF die op dit moment in Maastricht gehouden wordt, zijn twee mannen betrapt op het stelen van een ivoren doosje. Het kunstvoorwerp heeft een waarde van 100.000 euro.

Bezoekers van de kunstbeurs zagen hoe de twee mannen van 40 en 46 jaar oud bij de stand van een Franse antiquair het doosje meenamen. Zij lichtten de bewakingsdienst in die de mannen kort daarna kon aanhouden.

De TEFAF (The European Fine Art Fair) wordt elk jaar gehouden in het MECC te Maastricht. Op het ruim een week durende evenement staan meer dan 150 kunsthandelaren die schilderijen, boeken en moderne en antieke kunstvoorwerpen aanbieden.

Dronken Belg vraagt bij politie de weg

Farao had ons via de nieuws-submit te melden:

Je kunt dom bezig zijn, maar je kunt ook ontzettend dom bezig zijn. De Belg die in beschonken toestand bij de politie de weg ging vragen hoort duidelijk tot de tweede categorie.

De 22-jarige man uit Eksel klopte midden in de nacht aan bij het politiebureau in Weert. Toen hij de weg vroeg rook de agent die de man te woord stond echter een sterke alcohollucht. Hij liet een blaasproef afnemen en daaruit bleek dat de Belg te veel gedronken had om achter het stuur te mogen zitten. De man kreeg een rijverbod van zeven uur opgelegd.

Nintendo geeft Amerikaanse releasedates + nieuwtjes

Nintendo blijft maar met nieuws komen op de Game Developers Conference, dit keer geven ze nieuwe Amerikaanse releasedates en enkele andere nieuwtjes vrij.

"[...]
* Fantastic Four -- June 28
* Madagascar -- May 24
* The Movie -- TBD
* Dragon Ball Z: Sagas -- March
* Digimon World 4 -- April
* One Piece Grand Battle -- August
* Zatch Bell -- August
* Killer 7 -- June
* Pinball Hall of Fame -- March 15
* Strike Force Bowling -- March 15
* Chicken Little -- June 7
* Chronicles of Narnia -- Q4
* Batman Begins -- June 17
* TimeSplitters Future Perfect -- March 21
* Animaniacs: The Great Edgar Hunt -- May 15
* International Golf and Tennis -- May 15
* Frogger -- Q4
* Donkey Kong Jungle Beat -- March 14
* Donkey Konga 2 -- May 9
* Geist -- Summer
* Nintendo Pennant Chase Baseball -- Summer
* Pokemon XD -- 2005
* Legend of Zelda -- Q4
* Bratz -- Q4
* The Incredibles -- Q4
* Nicktoons -- Q4
* Scooby Doo Unmasked -- Q4
* SpongeBob SquarePants -- Q4
* Tak 3 -- Q4
* WWE Day of Reckoning

[...]"


Opvallend in de lijst is Pokémon XD. In een interview zegt Nintendo dat deze Pokémongame net als de GBA versies wordt, maar dan voor de GameCube natuurlijk.

Wat missen we in de lijst?

- Kirby
- Mario Baseball
- Fire Emblem
- Odama
- Mario Kart GP
- Advance Wars

Misschien dat deze games later nog een releasedate krijgen, of dat ze worden doorgeschoven naar de Revolution.

Ook is het volgende bekend geworden:

- Nintendo geeft toe dat ze online-ondersteuning voor de GameCube niet genoeg gesteund hebben. Met de Revolution willen ze dat anders aanpakken.
- Super Mario 128 zal aanwezig zijn op de E3, of dat een video is of een speelbare demo is niet bekend. En het is ook niet bekend of de game op de GameCube of Revolution zal verschijnen.
- Revolution dev kits zullen binnenkort verstuurd worden.
- De Revolution zal niet veel later launchen dan de concurrentie.
- Retro Studios (Metroid Prime 1 & 2) is al aan het ontwikkelen voor de Revolution.

Tenslotte zal Iwata straks een speech houden over de Nintendo DS en de online-mogelijkheden. Geruchten beweren dat er ook een nieuwe Zelda trailer getoond gaat worden. We houden je op de hoogte.

Ex-marinier: arrestatie Saddam in scene gezet

Fonkmeistah had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Irak nieuwsSergeant Nadim Abou Rabeh, een voormalige Amerikaanse marinier van Libanese komaf die betrokken was bij de arrestatie van Saddam Hussein, heeft tegenover een Arabische krant verklaard dat de arrestatie zoals deze 13 december 2003 wereldwijd op tv te zien was, in scene zou zijn gezet.

In werkelijkheid zou Saddam een dag eerder, op 12 december al gevangen genomen zijn in een woning en dus niet zijn gevonden in een put. Tevens werd er flink verzet geleverd voorafgaande aan de arrestatie, waarbij Saddam zelf ook nog op z'n belagers geschoten heeft. Ook dit strookt niet met de beeldvorming dat Saddam te tijde van zijn arrestatie werd neergezet als een oude, vervuilde en vermoeide man.

Rabeh verklaarde dat de schuilkelder waarin Saddam 'gevonden' werd, in werkelijkheid een lege waterput was. Ook wist hij te melden dat tijdens de arrestatie een andere marinier, van Sudanese afkomst, werd doodgeschoten. Diezelfde dag zou de gepresenteerde arrestatie-scene nog in elkaar zijn gezet door een militair productieteam, waarmee een dag later de wereldpers werd gehaald.

Saddams vermeende schuilplaats
Toegang tot Saddams vermeende schuilplaats.
© Getty Images

Pierre terug naar NAC

Pierre van Hooijdonk keert terug op het oude nest. De 35-jarige spits, die aan het eind van dit seizoen transfervrij bij Fenerbahce kan vertrekken, tekende woensdag een eenjarig contract bij NAC Breda.

Van Hooijdonk was vorig seizoen nog de gevierde man bij het Turkse Fenerbahce, maar dit jaar speelt hij een ondergeschikte rol. Het vereenvoudigde zijn beslissing om naar een nieuwe werkgever te zoeken.

Diverse buitenlandse club hadden belangstelling voor de kopsterke aanvaller, maar Van Hooijdonk koos voor NAC, waar hij van 1991 tot en met 1995 voetbalde en waar zijn vriend Ton Lokhoff nu trainer is.

Bij zijn afscheid bij de club in 1995 kondigde hij destijds aan ooit terug te zullen keren in Breda.

Second Hand

Bij de Free Record Shop kunnen consumenten vanaf deze maand oude games inleveren voor nieuwe. Wie een oud computerspel inlevert krijgt van de winkel geld of korting op een nieuw spel. De winkelketen verkoopt de ingeleverde spellen vervolgens weer terug aan consumenten tegen een lagere prijs dan de nieuwprijs. Dit klinkt op zich erg positief, maar wat zijn de gevolgen voor de gamemarkt op de lange termijn? En moeten wij als consumenten daar wel zo blij mee zijn.

Albanië twee wedstrijden zonder publiek

Albanië moet de komende twee thuiswedstrijden in de kwalificatie voor het wereldkampioenschap van 2006 zonder publiek afwerken.

De FIFA gaf Albanië deze straf vanwege de ongeregeldheden in de wedstrijd tegen Oekraïne (0-2 verlies) op 9 februari. Albanese fans gooiden met flessen water en aanstekers en bestormden na afloop zelfs het veld in Tirana. De Albanezen zullen nu de wedstrijden tegen Georgië (4 juni) en Kazachstan (3 september) achter gesloten deuren moeten spelen.

Ook Costa Rica werd door de wereldvoetbalbond bestraft voor een vergelijkbaar vergrijp. Vorige maand misdroegen de fans zich in de thuiswedstrijd tegen Mexico (1-2 verlies). De Mexicaanse spelers werden onder meer bekogeld met munten en batterijen. De eerstvolgende thuiswedstrijd tegen Panama op 26 maart wordt nu zonder publiek afgewerkt. Zowel Albanië als Costa Rica heeft drie dagen de tijd om beroep aan te tekenen.

The Roots verder uitgesteld

Voor de PC komen er al niet veel Final Fantasy-stijl RPG's uit en het lijkt erop dat de kandidaat voor dit jaar nog wat langer op zich laat wachten. The Roots had vorig jaar juni uit moeten komen en is toen vertraagd naar 28 februari dit jaar. Ook deze datum is niet gehaald.

De vraag wordt dan: wanneer wel?
Op de officiële site staat sinds 22 februari geen nieuwe info, en amazon.co.uk heeft 25 maart als datum. Een mailtje naar Natalia Ciula (de Marketing/PR Manager volgens de contact sectie van de officiële site van The Roots) geeft het volgende antwoord:

"[...]
I have to confirm that the release date was postponed and now The Roots is scheduled for Q3 now. I am not able to give you any closer date at the moment.
[...]"


Verder verwijst ze naar de site van de publisher Cenega (waar zij zelf ook werkt) waar ook Q3 als release datum staat aangegeven. We moeten nog even geduld hebben dus...

N-Gage gaat stug door

De N-Gage gaat gewoon door. Nokia is namelijk nog niet van plan om haar handheld-GSM op te geven.

Allereerst is er nieuws van Nokia over het aantal verkochte N-Gage exemplaren. De teller staat intussen op 1,5 miljoen, en dat is toch best aardig voor een apparaat dat door iedereen op voorhand al uitgekotst werd. Nokia heeft naast dit goede nieuws bekend gemaakt dat er volgende maand een nieuwe look voor de Nokia N-Gage QD komt.

Om de N-Gage in de toekomst ook te ondersteunen komt er een nieuwe game aan; Independence, een strategiespel van Nokia en Redlynx, speelt zich af in de 17e eeuw, in de tijd dat Europese landen het Caribisch gebied aan het koloniseren waren. Er zal naast een single- ook een multiplayer mode zijn. In de multiplayer mode kan met tot 4 spelers via bluetooth gamen. Wanneer de game uitkomt is nog niet bekend.

Independence is niet de enige nieuwe game die in de planning staat, ook Mile High Pinball komt eraan. Deze flippergame moet zich onderscheiden door heel veel extra's en power-ups. Bovendien is Mile High Pinball een flippergame waarbij je via N-Gage Arena scores kan bijhouden.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.