Gadget: BootBag

De grootste uitvindingen zijn niet zozeer compleet nieuwe dingen, maar eerder combinaties van bestaande producten. Daar zou je ook de BootBag, op z'n Engels uit te spreken om misverstanden te voorkomen, onder kunnen scharen. Het is een laars als tas. Simpel.

Veel kun je er niet in kwijt. Althans niet in het maatje 34 van mijn uitvoering. Je sleutels, portemonnee, wat papier, dat lukt allemaal wel. Maar echt kleine dingen terugvinden, dan zal je de tas op zijn kop op tafel moeten uitschudden aangezien die al snel wegzakken in de neus. Over de neus gesproken, de laars is niet gerecycled en dus zonder zweetgeur! Klein, maar niet geheel onbelangrijk detail.

Een andere opmerking van mijn vriendin was het ontbreken van een hengsel. Je kunt de tas alleen met de hand pakken, eventueel met wat moeite om je pols, maar nonchalant om de schouder zit er niet in. Maar goed, in de toekomst komt Vlaemsch() misschien wel nieuwe uitvoeringen in grotere maten - lieslaarsbags voor de wekelijkse grote boodschappen - en hengsels.


Ach maten en hengsels, alsof we over het weer zitten te zeuren in plaats van een review over een hippe gadget. De BootBag, een ontwerp van Saskia Marcotti, is verkrijgbaar in het rood, geel en blauw, Mijn indruk is dat de rode toch het hardste zal lopen. Die kleur valt namelijk erg goed op en zo'n tas is - net zoals alle handtassen - toch echt een gadget. Je koopt 'm niet omdat je de plastic tas van de Appie beu bent, maar voor de show. En opvallen, dat doet ie!

Dat bleek ook op de locatie waar de fotoshoot plaatsvond. In Ploiesti keken de mensen de eigenaar van de tas een behoorlijk eind na. Misschien is er wel een rage gestart en verovert de BootBag de wereld vanuit Oost-Europa! Je bent gewaarschuwd, je kunt ze nu nog voor zijn. En zoals je ziet op de foto's, is de tas stoer genoeg voor de moderne man. De BootBag is simpel te bestellen via Nonplusultra en kost Ą35,-. Lezers van FOK! krijgen maar liefst 10% korting met als code. Geldig voor alle artikelen in de webshop!


Te koop bij: Nonplusultra Waardering: