FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 25 juli 2007

[upd] Rasmussen uit de Tour de France gezet

Icoon WielrennenKlassementsleider Michael Rasmussen is door de directie van de Rabobankploeg uit de Tour de France gezet en heeft ontslag gekregen. De Deen zou interne regels van de Nederlandse formatie hebben overtreden.

Een week geleden raakte Rasmussen in opspraak. Hij kreeg vier waarschuwingen van de UCI en de Deense wielerbond omdat hij diverse malen verzuimde zijn verblijfplaats door te geven. Vanmiddag won hij nog glorieus de laatste bergetappe.

Volgens de NOS zou Rasmussen gelogen hebben over zijn verblijfplaats in juni. Toen verzuimde hij te laten weten waar hij was. Daar kreeg hij een waarschuwing en een boete voor. De Deen zei in Mexico te zijn, waar zijn vrouw vandaan komt. Maar hij blijkt nu in Italië te zijn geweest.

Theo de Rooy, Rabodirecteur maakte een aangeslagen indruk. "Hij heeft meerdere malen gezegd waar hij aan het trainen was en dat bleek niet te kloppen. Vandaag hebben we nieuwe informatie gekregen", vertelde De Rooy de NOS. De overige Raborenners overleggen nog of ze morgen aan de start verschijnen.

Update 23:59 uur
In het Hotel van de Rabobank-ploeg in Pau is het een ware chaos. Veel pers is aanwezig en de ploeg is nog aan het vergaderen. Er zou zo een persconferentie aankomen.

Ondertussen zijn er ook wat politie-agenten aangekomen. Verslaggevers ter plaatse van de NOS denken dat er een politie-inval aan zit te komen en dat de kamers van de renners doorzocht gaan worden.

Rabobank blijft actief als geldschieter in de wielersport. Dat heeft de bank vanavond laten weten na het ontslag van Michaël Rasmussen. Piet van Schijndel, lid van de raad van bestuur en portefeuillehouder van het wielerplan reageerde geschokt. "Ik dacht dat we het ergste gehad hadden met die waarschuwing want dat was natuurlijk al niet fraai maar wat er nu gebeurd is maakt me sprakeloos. Ik heb er geen woorden voor. Een nachtmerrie."

"Het is zo'n verschrikkelijke mooie sport en de ploeg heeft zo verschrikkelijk hard gewerkt en dan dit. De ploegleiding heeft het enig juiste gedaan. Ik sta daar volledig achter. Ik heb zeer veel respect voor de renners en begrijp hun teleurstelling. We gaan ons nu eerst eens beraden hoe nu verder maar een ding weet ik zeker Rabobank blijft betrokken bij de wielersport in den brede."


Michaël Rasmussen moet de Tour verlaten

Al het Tournieuws lees je natuurlijk op de FOK!sport Tourmanager!

'Tolken justitie manipuleerden zaken'

Icoon JustitieDrie tolken Turks worden verdacht van het plegen van valsheid in geschrifte. Twee broers en een zus van Turkse afkomst wisten een opgepakt familielid te beschermen door afgeluisterde telefoongesprekken te manipuleren.

Verder waren zij betrokken bij het onderzoek naar de moord op Willem Endstra en het onderzoek naar Willem Holleeder. In beide onderzoeken worden ook mannen van Turkse achtergrond verdacht. De drie zijn na verhoor geschorst en vrijgelaten.

Man bewerkt lichaam met bijl

Icoon BizarEen 23-jarige man uit de Amerikaanse stad Bridgeport is aangeklaagd wegens het 'ongepast verwijderen van een lijk'. Zijn 34-jarige vriend stierf aan een overdosis van drugs, alcohol en medicijnen, waarna hij in paniek raakte en het lichaam in een metalen trommel probeerde te stoppen.

Omdat het lichaam niet paste, hakte hij het lichaam met een bijl in zes stukken. De trommel gooide hij in een rivier. De twee hielden een feestje omdat zij net waren vrijgelaten uit de gevangenis.

Aanslagen in Irak na vreugde kwalificatie voetbal

Icoon BuitenlandsHonderden supporters zijn vandaag in Irak de straat op gegaan om de kwalificatie van Irak te vieren door het voetbalteam. Dit gebeurde na strafschoppen die Irak won en zich zo, tegen alle verwachtingen in, plaatste voor finale van de Asian Cup. Mensen in auto’s gaven spontaan een claxonconcert en er werden vreugdeschoten afgevuurd met kalashnikovs.

Echter, er kwam snel een eind aan de feestvreugde, omdat er aanslagen gepleegd werden. De politie bevestigde dat er een explosie plaatsvond in het midden van een grote supportersgroep. Een auto zou midden in de groep ontploft zijn. Er zijn 12 doden en 65 gewonden gevallen in de wijk Mansour in Bagdad.

Vlak daarna was er een zelfmoordactie, eveneens met een auto. Dit keer gebeurde het bij een militaire post in het oosten van Bagdad, waar 16 doden en 57 gewonden vielen. Ook hier waren supporters op de been. Er is nog niet bekend wie de aanslagen pleegde en waarom.

Oefenwedstrijden 25 juli 2007

Ter voorbereiding op het nieuwe seizoen spelen de clubs uit het betaalde voetbal diverse oefenwedstrijden. Feyenoord speelde in een uitverkochte Kuip met 1-1 gelijk tegen Chelsea.

Feyenoord - Chelsea (Eng) 1-1
Hofland; Lampard

SC Heerenveen - BV Veendam 4-1
Nilsson (2), Sulejmani, Garcia-Garcia; Boersma

VVV-Venlo - PSV 1-1
Kantelberg; Afellay

Vitesse - Sivasspor (Tur) 1-0
Kolk

WAVV - Willem II 0-10

Gemert - Helmond Sport 0-4

FC Zwolle - Norwich City 2-1

HFC Haarlem - Jong AZ 2-1

Bayer Leverkusen - MVV 2-1

FC Den Bosch - FC Eindhoven 2-0

Regioteam Haarlem - Stormvogels/Telstar 1-6

Binnenkort meer Forza 2 content

Goed nieuws voor Forza Motorsport 2 fanaten, want als 300 auto's nog niet genoeg zijn kun je er binnenkort nog meer krijgen. Developer Turn 10 heeft namelijk gezegd dat de downloadable content zeer spoedig op Xbox Live zal verschijnen.

Onder de content bevinden zich diverse car packs en nieuwe tracks. Het eerste pakket zal in augustus op Live verschijnen waarna de trend tot en met eind dit jaar zal worden vervolgd. Over een eventuele prijs is nog geen woord gerept.

Che Chou van Turn 10 wist tevens toe te voegen: "We're also going to continually keep an eye on community and its successes and problems, patching and tweaking where we need to and rewarding those who are especially helpful or give back to the community."

PSP Case voor het leger

Hoe houd je je dure PSP bij je? Je wilt toch niet dat je liefelijke kleinood stukgaat, zeker niet als je ook nog eens in het leger zit.

Daar heeft de firma TAD Gear een antwoord op gevonden, namenlijk de eerste PSP case die volledig voldoet aan de strenge militaire eisen. (MILSpec)


"There is no sturdier, better built,
and versatile storage pouch for the PSP available anywhere.
"


Je kunt deze case hier kopen voor het luttele bedrag van honderd dollar.

Draken op weg naar Amerikaanse huiskamers

Factor 5 heeft op het PlayStation Blog bevestigd dat hun drakengame Lair af is. Nu rest alleen nog het werken aan het localiseren van de game voor Europa en Azië. Door dat localiseren krijgen de Amerikanen de game op 14 augustus al. Wij zullen iets langer moeten wachten, 10 oktober zal de game in de Europese winkels liggen.

In Lair bestijg je een groot vliegend reptiel van mythische proporties en ga je ten strijde tegen andere drakenrijders. Je zult zowel in de lucht als op de grond vechten, en ook klassieke boss-battles zullen in de game verschijnen.

Lichte aanslag ETA Tour de France

Icoon BuitenlandsDe Tour kan het eigenlijk niet meer hebben. Zijn ze niet alleen vanwege de resultaten in het nieuws, vooral vanwege het dopinggebruik. Vandaag kwam ook een afsplitsing van de ETA in het nieuws in combinatie met de Ronde van Frankrijk.

Twee kleine explosies waren er aan de kant van de weg bij Navarre, waar vandaag het peloton voorbij kwam. Volgens de Spaanse radiozender Cadena Ser heeft de ETA per telefoon een waarschuwing gegeven voor deze aanslag. Er wordt een onderzoek ingesteld.

Vingerscan moet minderjarigen weren

Icoon BinnenlandsValkenswaard heeft een primeur: als je bij café de Oriënt Express naar binnen wil, moet je een vingerafdruk laten scannen. Door middel van dit systeem hopen ze er erop dat de te jonge bezoekers buiten de deur gehouden kunnen worden. Een paar jaar geleden werd eigenaar Peter Dollekens op de vingers getikt wegens het schenken van alcohol van minderjarigen.

Meteen daarna, om de controle te verbeteren, voerde hij een elektronisch pasjessysteem in. Helaas bleek dat niet waterdicht te zijn en deze biometrische scanner zou dat wel zijn. Als het systeem werkt, wordt het wellicht op grotere schaal ingevoerd.

Dochter Peter Andre heet Princess Tiaamii

Icoon ShowbizzDat sterren hun kinderen bizarre namen geven is bekend. Zo moet de dochter van Geri Halliwell door het leven als Bluebell en luistert het kind van Gwyneth Paltrow naar de naam Apple. Zanger Peter Andre en blootmodel Jordan alias Katie Price konden natuurlijk niet achterblijven. Hun kersverse dochter zal dan ook door het leven gaan als Princess Tiaamii.

De naam Tiaamii is een ideetje van Peter. Het is een eerbetoon aan de moeders van Jordan en Peter. Peters moeder heet Thea en die van Jordan Amy. Knutsel je dat samen, dan krijg je de beeldige naam Tiaami. Jordan laat binnenkort een tattoo zetten met een kroontje met daaronder het woord 'Princess'. Het 29-jarige naaktmodel heeft al twee kinderen uit een eerder huwelijk: Harvey (5) en Junior (2).


Naaktmodel Jordan



Peter Andre

Sam & Max seizoen 2 bevestigd

Het zal geen verrassing zijn, er komt een tweede seizoen van Sam and Max. Dat is vandaag officieel bevestigd. Ook dit seizoen zal ontwikkeld worden door Telltale en in episodes uitgegeven worden, in eerste instantie weer op GameTap en een dag later voor de rest van de wereld via de Telltale-site (dit was voorheen enkele weken later).

Het eerste seizoen was erg succesvol, volgens TellTale CEO Dan Connors. "Season One was a great success, but it's just a starting point for us. The episodic model presents so many opportunities to innovate and engage the audience in brand new ways. Just wait until you see what Telltale and GameTap have in store with Season Two."

Ook bij GameTap zijn ze erg tevreden over het episodisch aanbieden. "GameTap and Telltale successfully proved the idea that games can work in a TV show format. The Sam & Max episodes continue to be among the top titles played at GameTap and we expect that Season Two will be an even bigger draw," aldus Ricardo Sanchez, vice president content and creative director bij GameTap.

Verwacht in seizoen 2 wederom bizarre situaties en volop humor. Design Director Dave Grossman wil de algemene structuur en de gameplay houden zoals ze nu zijn en de aandacht richten op de verhalen, die moeten gekker. Ook zal de wereld aangepast worden aan de hand van ontvangen feedback.

Om je alvast een beetje op te warmen heeft men een render vrijgegeven. Deze laat de binnenkant van restaurant Stinky's zien. Deze was tijdens het eerste seizoen gesloten. We verwachten morgen meer informatie aangezien TellTale een lezing geeft op de ComicCon in San Diego.



Vrouw verkracht door bende

Icoon MisdaadEen dertigjarige vrouw is in het Schotse Glasgow verkracht door een bende. In totaal vergrepen drie mannen zich aan haar. Het slachtoffer liet de hond uit in de wijk Yorkhill rond half één ’s nachts. De daders hadden een Afro-Carïbisch uiterlijk. Een man was rond de 25 jaar oud en had dreadlocks.

De vrouw moest na de verkrachting worden opgenomen in het ziekenhuis. Ze was zwaar getraumatiseerd na het misbruik. De mannen hadden de vrouw tegen de grond gedrukt. Twee van hen hielden haar vast terwijl de anderen haar verkrachtten. De bende bestond uit vier mannen. De politie is op zoek naar de daders.


Rechercheurs onderzoeken het plaats delict

Laatste woord over Metal Gear Solid 4 exclusiveness

Bijna wekelijks kon je hier op FOK!games de wel, niet, toch wel, misschien niet, of wel, nee toch niet, ja waarschijnlijk wel PS3-exclusiviteit volgen van de game Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots. Peter Dille, hoofd PR van Sony heeft nu in een interview met Gamasutra het laatste woord genomen. En dat luidt dat de deal met Konami rond Metal Gear Solid 4 inhoudt dat de game exclusief op de PS3 zal verschijnen.


Vermoedelijke kinderverkrachter vrijuit

Icoon BuitenlandsEen 23-jarige Liberiaanse man uit de Amerikaanse stad Rockville, die verdacht wordt van het verkrachten en misbruiken van twee nichtjes van zeven jaar en achttien maanden oud, wordt daarvoor niet vervolgd.

De man werd in december 2004 aangeklaagd, maar de rechtszaak liet op zich wachten door vertragingen. Er moest onder andere een tolk gevonden worden, omdat de man een Liberiaans dialect sprak. Een rechter heeft de zaak verworpen, omdat zij vond dat het recht van de man op een snel proces geschonden zou zijn. Het openbaar ministerie gaat in hoger beroep.

Overlay XMB bij volgende update

De eerste major update van de PS3, firmware versie 2.0, zal een overlay XMB (Cross Media Bar) bevatten. Voordeel van de overlay XMB is dat je deze in-game kan benaderen, en bepaalde features van de XMB zal kunnen gebruiken zonder de game te hoeven beëindigen.

Welke features er wel en niet te gebruiken zullen zijn, is nog niet bekend, evenals een release-datum voor de firmware. Zodra er meer bekend is, kun je dat uiteraard bij FOK!games lezen.

Wallpapers op PS3 in te stellen (meer exclusieve wallpapers!)

De nieuwste firmware voor je PlayStation 3 is beschikbaar en te downloaden vanuit het menu van de PS3.

Je kan nu onder andere een eigen achtergrond kiezen, AVCHD video's afspelen die op een memorystick staan, 'eject disc' kiezen wanneer je op de PS button drukt en beeldinstellingen veranderen gedurende het (af)spelen van games en films.

Als kadootje van FOK!games voor jullie hebben we een wallpaper gemaakt van Heavenly Sword:

We hebben de jongens van knip- en plak-afdeling even achter hun broek aangezeten, en we hebben voor jullie nog een paar wallpapers gemaakt. Door het beschikbare bronmateriaal zijn ze allemaal in 720p-formaat.



Infamous


Killzone 2


Little Big Planet


Metal Gear Solid 4


MotorStorm


Ninja Gaiden Sigma


Ratchet & Clank Future: Tools of Destruction


Uncharted: Drake's Fortune

Tank te huur

Icoon WeirdHeeft de buurman een Porsche gekocht? Rijdt hij nu elke dag breed grijnzend en irritant langzaam voor je raam langs? Het Engelse bedrijf "Tanks a Lot" heeft het enige passende én praktische antwoord: huur een tank.

De spierwitte pa(n)tserwagen, compleet met geschutskoepel, is uitgerust met DVD, getint glas en een champagnebar. Een jacuzzi is in bestelling, volgens de bouwers. Er komt ook nog neonverlichting op, voor het geval dat de tank niet opvalt in het straatbeeld.

Het bedrijf heeft al furore gemaakt met een roze tank (iets voor de Nieuwe Meer?), maar die werd voornamelijk voor fotosessies en grappen gebruikt. Bovendien konden daar niet veel personen in. Deze “tanklimo” heeft plaats voor acht.

Helaas is de tank alleen te huur in Londen, wat wel weer als voordeel heeft dat je niet per se links hóeft te rijden.


Nee, buurman, ik heb geen Porsche gezien. Echt niet.

Civilization IV: Beyond the Sword is uit met vernieuwde demo

De tweede uitbreiding voor Civilization IV is officieel klaar, en om dat te vieren is er een demo van Beyond the Sword uitgebracht.

"Maar wat is er dan allemaal veranderd in deze uitbreiding? En wat zijn de toevoegingen?" hoor ik jullie al vragen. Daarom bij deze een lijst met de toevoegingen en veranderingen aan de game.


• Expanded Epic Game: Firaxis Games delivers a massive increase in new units, buildings, and technologies to the epic game with additional focus on the late-game time periods.
• New Game Scenarios: The expansion will deliver 11 new scenarios, many containing themes never before included in the Civilization series, custom designed by the team at Firaxis and select members of the Civ Fan Community.
• New Civilizations: The expansion pack includes ten new civilizations, such as Portugal, Babylon and Netherlands and their associated unique units and buildings.
• More Civilization Leaders: Sixteen new leaders including leaders for the ten new civilizations, as well as additional leaders for existing civilizations. Abraham Lincoln, Boudica, Hammurabi and Sitting Bull are just a few of the new leaders.
• Corporations: A new gameplay feature allows players to create corporations and spread them throughout the world. Each corporation provides benefits in exchange for certain resources.
• Espionage: Now available much earlier in the game, this expanded feature offers players many new ways to spy on opponents, stir citizen unrest and defend their government's secrets.
• Events: New random events such as natural disasters, pleas for help, or demands from their citizens will challenge players to overcome obstacles in order for their civilizations to prosper.
• New Wonders: Five new wonders await discovery including the Statue of Zeus, Cristo Redentor, Shwedagon Paya, the Mausoleum of Maussollos, and the Moai Statues.
• Expanded Space Victory: Winning the race to Alpha Centauri will now require more strategic planning and tactical decision making.
• Apostolic Palace: An ancient version of The United Nations, the Apostolic Palace will become available earlier in the game, providing a way for players to win a diplomatic victory more quickly. New resolutions will also be added which will expand the available diplomatic options.
• Advanced Starts: A major fan request; this new feature will enable players to "buy" components of a custom-tailored empire and begin play in the later part of the game, allowing them to experience many of the new features of the expansion pack in a shorter amount of time.
• Enhanced AI: The AI has received many enhancements, making it tougher to beat on the higher difficulty levels. The ways in which the AI will attempt to achieve victory have also been expanded.

De game is vanaf heden ten dage te verkrijgen in de winkel, en de demo is natuurlijk online te vinden. Die weegt 585,66 MB en bevat de eerste 100 beurten van de Charlemagne campagne. De demo valt onder andere hier, hier en hier te downloaden.

RTL Boulevard brengt boek uit

Icoon TelevisieRTL Boulevard brengt een boek uit. Het showbizz-programma van Daphne Bunskoek en Albert Verlinde brengt in november 'Het RTL Boulevard jaarboek'. Carrera is de uitgeverij die het boek uitbrengt.

Het boek zit vol met entertainment, royalty, lifestyle en criminaliteit. Het bevat het belangrijkste nieuws van dit jaar, aangevuld met columns en interviews van de presentatoren en deskundigen van het programma, zoals Daphne Bunskoek, Albert Verlinde en Leco Zadelhoff.

Met dank aan static voor de submit.

Meisje (5) afgerost omdat ze om chips vroeg

Icoon Justitie"Bont en blauw werd ze getrapt en geslagen. Als een vrouw niet had ingegrepen, was mijn dochter dood geweest. Hij stond gewoon bovenop haar te stampen",vertelt de vader van het meisje.

Het voorval had al op 27 april plaatsgevonden op het schoolplein van de Twijn aan het Boterdiep in de Aalanden (Zwolle). De jongen at een zakje chips. Het meisje vroeg of ze ook wat chips mocht. De jongen weigerde de chips te delen, maar het meisje bleef erom vragen. De jongen ontstak daardoor in blinde woede en roste het meisje compleet af. Overal werd ze geslagen en vooral geschopt. De school voor lichamelijk en/of verstandelijk gehandicapten wilde de afranseling niet in de publiciteit hebben. De politie heeft de zaak dan ook nooit naar buiten gebracht. Dit zeer tegen de zin van de vader. "Ze hadden het gewoon openbaar moeten maken".

Twee weken geleden behandelde de rechtbank achter gesloten deuren de strafzaak tegen de veertienjarige P.H. Dinsdag werd, in het openbaar, uitspraak gedaan. De jongen kreeg 77 dagen jeugddetentie en voorwaardelijke jeugd-tbs opgelegd. De vader van het slachtoffertje woonde de uitspraak bij. Met zijn dochtertje gaat het inmiddels lichamelijk weer goed. "Maar geestelijk niet. Ze is erg angstig, maar ook agressief naar anderen toe. Ze krijgt binnenkort therapeutische hulp, maar ze staat nog op de wachtlijst".

Het meisje volgt nog steeds onderwijs bij de Twijn. De jongen is van school gestuurd. Na het voorval is hij in jeugddetentie geplaatst. De 77 dagen die hij dinsdag kreeg, heeft hij er inmiddels opzitten. De rechtbank heeft hem een proeftijd van twee jaar gegeven. Als hij in die periode opnieuw de fout in gaat, wordt de voorwaardelijke jeugd-tbs, of zoals het officieel heet: plaatsing in een jeugdinrichting, daadwerkelijk uitgevoerd.

Met dank aan yosander voor de herschreven submit.

Nu ook actie voor behoud Gouden Kooi

Na de petitie voor de stopzetting van Gouden Kooi is er ook een actie in touw gezet voor het behoud van het Tien-programma. Op de site reddegoudenkooi.nl is het mogelijk om de realityshow van de ondergang te redden. Inmiddels is de petitie door meer dan 2400 mensen ondertekend.

"Net als het uit de hand begint te lopen (laten we eerlijk zijn, daar kijken we de hele show voor), beginnen fatsoensrakkers de kop op te steken op het wereldwijde web", zeggen de initiatiefnemers op de website. "De Gouden Kooi moet blijven en als het je niet bevalt, dan kijk je niet !"

Ondanks al het optimisme lijkt de actie tegen de Gouden Kooi meer succes te hebben. Die petitie is door meer dan 24 duizend mensen ondertekend. De actie is gestart nadat in het televisieprogramma enkele keren gevechten en pesterijen hebben plaatsgevonden. Overigens is de toekomst van de Gouden Kooi onzeker geworden door de verkoop van Tien aan RTL.

Gendarmes voeren Moreni af als misdadiger

Erik Breukink, ploegleider van Rabobank, stond vanmiddag op de Col d'Aubisque na te genieten van de dagzege van Michael Rasmussen, toen hij werd ingehaald door een Franse politieauto. Als een misdadiger werd de op doping betrapte Cristian Moreni door de gendarmes met zwaailicht en sirene afgevoerd.


"Daar gaat Moreni, hij wordt zo de berg afgevoerd", schamperde Breukink. "Vive la France, zo willen ze het tegenwoordig blijkbaar hebben. Ik vind het waanzin."

NCsoft over PlayStation 3 plannen

Robert Garriott, de president van NCsoft North-America heeft in een interview met GGL wat meer duidelijkheid geschept over de deal tussen NCsoft en Sony.

Het blijkt dat NCsoft enkele originele IPs exclusief naar de PlayStation 3 zal brengen, naast enkele bestaande IPs die geport zullen worden. De games zullen niet alleen maar via het PlayStation Network verspreid worden, grotere games (Robert noemt een Tabula Rasa) zullen wel gewoon op Blu-Ray verschijnen.

Daarnaast is NCsoft nog aan het kijken of de games (weer wordt Tabula Rasa genoemd) cross-platform met de PC gespeeld kunnen worden of niet. Volgens Robert hangt het er meer van af hoe de gameplay ervaring zal zijn op beide platformen, en of die juist op elkaar aansluiten dan dat er technische problemen zullen zijn. Daarnaast wordt nog eens bevestigd dat elke game een MMO zal zijn, aangezien dit is waar NCsoft zich mee bezig houdt.

Wanneer we de eerste games kunnen verwachten op de PlayStation 3 is nog onbekend, wel wordt er natuurlijk hard aan gewerkt.

Het hele interview valt hier te vinden.

[Upd]Punten zestiende etappe

Vanmiddag werd de zestiende etappe gefietst in de Tour de France. Hieronder de punten van deze etappe.

De eerste plaats in het dagklassement was voor Mavcovic , die deze ronde voor het eerst meespeelde! Mavcovic wist met zijn team 244 punten bij elkaar te fietsen.
JuanCarlos wist de tweede plaats te bereiken. Met 230 punten is hij de nummer twee van vandaag. De top 3 wordt afgesloten door Hammer20 met 225 punten.

In het algemeen klassement gaat BVO nog steeds aan de leiding met 1834 punten. Gremen blijft de nummer twee. Hij heeft totaal 1830 punten gescoord. bloempje bezet met 1811 punten de derde plaats.

Bij de subleagues ging de dagwinst naar n00bs met 167 punten. Eibergen is de nummer twee met 166 punten. Zeeland is met 165 punten de nummer drie.

In het algemeen klassement behoudt de subleague Bobteam Glas de eerste plek met 1848 punten. Nummer twee is ShowChat met 1771 punten. !!! AIM FOR YELLOW !!! blijft derde met 1696 punten.

update @ 20:17 uur

De punten van ondermeer Vinokourov blijven gehandhaafd.

We laten het zoals het is. Omdat:

- er dan punten moeten worden afgenomen van Vino
- Moeten alle standen en uitslagen opnieuw worden ingevoerd
- moeten we kijken naar wissels, wie heeft Vino gewisseld bijvoorbeeld

Kortom, veel voeten in de aarde om dat recht te breien.

Ook Cofidis stapt uit de Tour de France

Nadat eerder al Astana de Tour de France moest verlaten is nu ook het Franse Cofidis niet langer in de Ronde van Frankrijk aanwezig. Het opstappen van de ploeg is het gevolg van een positief dopinggeval.

Vanmiddag werd bekend dat Christian Moreni is betrapt op het gebruik van testosteron. De manager van Cofidis, Eric Boyer, liet weten dat de Italiaan geen contra-expertise zal aanvragen. Moreni eindigde vanmiddag op 21”05’ van Michael Rasmussen. Nadat de Italiaans kampioen over de meet kwam werd hij direct door de politie meegenomen. Het hotel van de Franse ploeg is ook doorzocht.

Veel meer keuze hadden de Fransen ook niet. Boyer zelf liet geen spaan heel van Astana en Alexandr Vinokourov, nog geen dag eerder. "Nu zien we pas wat een smeerlap Vinokourov is. Ik pleit ervoor dat de hele Astana-ploeg zich per direct uit de sport terugtrekt," aldus Boyer.

Achievements Blazing Angels 2

Goed nieuws voor de achievementhoer! De achievements van Blazing Angels II zijn bekend. Er zijn in totaal 50 achievements met een totaalwaarde van 1000 punten:

Mission 01 - 15 - Complete mission 1 of the campaign.
Mission 02 - 15 - Complete mission 2 of the campaign.
Mission 03 - 15 - Complete mission 3 of the campaign.
Mission 04 - 15 - Complete mission 4 of the campaign.
Mission 05 - 15 - Complete mission 5 of the campaign.
Mission 06 - 15 - Complete mission 6 of the campaign.
Mission 07 - 15 - Complete mission 7 of the campaign.
Mission 08 - 15 - Complete mission 8 of the campaign.
Mission 09 - 15 - Complete mission 9 of the campaign.
Mission 10 - 15 - Complete mission 10 of the campaign.
Mission 11 - 15 - Complete mission 11 of the campaign.
Mission 12 - 15 - Complete mission 12 of the campaign.
Mission 13 - 15 - Complete mission 13 of the campaign.
Mission 14 - 15 - Complete mission 14 of the campaign.
Mission 15 - 15 - Complete mission 15 of the campaign.
Mission 16 - 15 - Complete mission 16 of the campaign.
Mission 17 - 15 - Complete mission 17 of the campaign.
Mission 18 - 15 - Complete mission 18 of the campaign.
War Hero - 25 - All missions of the single player campaign completed.
Nice Collection - 15 - Unlock 65% of the planes in the single player campaign.
Complete Collection - 15 - Unlock all the planes in the single player campaign.
Great Streak - 20 - Make a killing streak of at least 12 kills.
Eye in the Back - 15 - Successfully use defensive weapons 50 times over the course of the campaign.
Strategist - 10 - Your wingmen score at least 50 kills over the course of the single player campaign.
Completist - 30 - Accomplish all secondary objectives in all the single player campaign missions.
Ace - 35 - Obtain the Ace rating in at least 5 missions of the single player campaign.
Ace for a Day - 10 - Obtain the Ace rating in at least one mission of the single player campaign.
Well Covered - 15 - Your turret gunners score 15 kills in the single player campaign.
Tech Sawy - 10 - Acquire at least two technological advancements in the single player campaign.
Tech Expert - 20 - Acquire all technological advancements in the single player campaign.
Showoff - 10 - Perform at least 25 stunts in the single player campaign.
Skirmish Explored - 15 - Reach 25% in all skirmish missions in the coop mode.
Skirmish Advanced - 15 - Reach 50% in at least three skirmish missions in the coop mode.
Skirmish Perfected - 20 - Reach 100% in at least two skirmish missions in the coop mode.
Healthy Finish - 10 - Finish a solo multiplayer match without being last on the table.
Good Finish - 15 - Finish a solo multiplayer match above mid-table.
Top Finish - 30 - Finish a solo multiplayer match on the top of the table.
Team Player - 25 - Respond to at least 25 requests from teammates in multiplayer.
Streak Master - 50 - Make three killing streaks of at least 15 kills.
Curiosity Satisfied - 15 - Play at least one match in every multiplayer mode.
Versatile Pilot - 20 - Achieve multiplayer kills with at least 15 types of different aircraft.
Dominator - 30 - Make 15 kills in a row without dying, in a multiplayer match.
Good Team Play - 15 - Be part of the winning team in 3 squad matches.
Excellent Team Play - 30 - Be part of the winning team in 25 squad matches.
Superb Team Play - 50 - Be part of the winning team in 50 squad matches.
Proven Pilot - 30 - Make 50 kills in adversarial multiplayer matches.
Skilled Dogfighter - 40 - Make 150 kills in adversarial multiplayer matches.
Ace of Aces - 50 - Make 300 kills in adversarial multiplayer matches.
Veteran - 10 - Play 25 hours online, in any multiplayer mode.
Hardened Veteran - 30 - Play 50 hours online, in any multiplayer mode.

Geld beschikbaar voor bedrijven in de regio

Icoon EconomieEr wordt ruim 46 miljoen euro beschikbaar gesteld om de economie in de regio's te verbeteren. Dat werd bekendgemaakt door Maria van der Hoeven, de minister van Economische Zaken. De subsidieregeling Pieken in de Delta zorgt voor het geld en van de regionale overheden wordt hetzelfde bedrag verwacht. De regeling bestaat sinds vorig jaar en moet belangrijke economische gebieden versterken. Het totale bedrag is 93 miljoen euro, dat is twee keer zo veel als vorig jaar.

De regeling Pieken in de Delta vormt de basis voor de nationale concurrentiekracht. Schiphol en de Rotterdamse havens behoren tot het plan. Het gaat ook om het gebied rond Eindhoven met de samenwerking tussen de Technische Universiteit en Philips en het gebied rond Wageningen met haar Landbouwuniversiteit. Bedrijven kunnen subsidie krijgen mits de aanvraag past bij het karakter van de regio.

Yoshi en de Sky-tempel

We hebben weer een Super Smash Bros. Brawl update voor jullie! Ditmaal kunnen we laten zien dat Yoshi terug is als speelbaar personage. Ditmaal kan Yoshi zijn special move, de Egg Toss, gebruiken om verder te kunnen springen.

Naast Yoshi als speelbaar personage is er ook een nieuw level getoond. Het nieuwe level is het level van Kid Icarus; Sky World. Je ziet hier de tempel en haar omgeving. In Sky World moet je echter wel opletten voor het breken van de vloer, voor je het weet val je.

Huishoudster serveert baas glaasje urine

Icoon OpmerkelijkEen Indonesische huishoudster moet zes dagen de bak in omdat ze haar baas een glaasje urine serveerde. De 29-jarige vrouw houdt echter vol dat ze de urine gebruikte voor een huidaandoening en dat de vloeistof geheel per ongeluk in het glas van haar baas terecht is gekomen.

De baas rook onraad en vroeg de vrouw het goedje zelf op te drinken. De werkneemster deed dat zonder problemen. De baas bleef echter wantrouwig en liet de vloeistof testen in een laboratorium. Daaruit bleek dat het toch echt om urine ging. De advocaat van de vrouw vindt dat de vrouw niet gestraft mag worden omdat de baas geen slok van de urine op heeft en het spul niet gevaarlijk is voor mensen. De rechter besloot anders.

Testdag 25-07-2007

Vandaag waren er weer enkele teams aan het testen op het circuit van Jerez. Aan het eind van de dag was het wederom McLaren Mercedes die de snelste tijd wist te noteren. Lewis Hamilton was ruim sneller dan Ralf Schumacher en Kazuki Nakajima die respectievelijk de tweede en derde tijd wisten te noteren.

De meest productieve coureurs waren Robert Kubica en Heikki Kovalainen. Beiden reden 104 ronden over het Zuid-Spaanse circuit. Net als gisteren was Super Aguri sneller dan Honda. James Rossiter wist Rubens Barrichello met een tiende af te troeven.

Beide Scuderia’s waren aan het testen in het Italiaanse Mugello. Scuderia Ferrari test daar nu reeds de electronica voor volgend seizoen. Scuderia Toro Rosso testte met Scott Speed. Er zijn nog geen tijden bekend.

Uitslag Jerez

PosCoureurTeamTijdRonden
1Lewis HamiltonMcLaren01.19.67090
2Ralf SchumacherToyota01.20.54073
3Kazuki NakajimaWiliams01.20.58885
4Robert KubicaBMW01.20.709104
5Heikki KovalainenRenault01.20.881104
6Mark WebberRed Bull Racing01.21.07177
7James RossiterSuper Aguri01.21.31595
8Rubens BarrichelloHonda01.21.44480

Top of Flop User's Choice: Bomchickawahwah

We krijgen de laatste tijd regelmatig tips binnen voor Top of Flop. Dat stellen we zeer op prijs! Er zitten vaak hele leuke video's tussen en daarom zijn we in december gestart met een nieuwe rubriek: Top of Flop User's Choice.

Jullie mogen hier helemaal zelf bepalen wat we ten gehore brengen.

skully123's tip was ook een goeie: Dragonforce - Through the Fire and Flames was een top, dus.

De tip van vanavond is van Bierbroeder:

Gerucht: Prijsdaling 360 bij release Bioshock en Blue Dragon

Als we The Hollywood Reporter moeten geloven dan zal Microsoft volgende maand rond de release van Bioshock en Blue Dragon een prijsdaling van $50 dollar voor de Xbox 360 doorvoeren. De prijsdaling zou voorlopig alleen gelden voor de Verenigde Staten, mocht dit bericht waar zijn natuurlijk.

The Hollywood Reporter noemt zelfs de datum 8 augustus waarop de prijdaling officieel gemaakt zal worden. De keuze voor begin augustus is niet verbazingwekkend. In deze maand verkopen consoles altijd een stuk minder. Ook zal Madden binnenkort uitkomen en dat is in de V.S. een game die elk jaar miljoenen exemplaren weet te verkopen. Verder heeft Sony de prijs van de PlayStation 3 al verlaagd met $100 dollar en is Nintendo bezig de 360-verkopen in te halen met de Wii.

Microsoft zegt zelf dat er op dit moment geen aankondigingen wat betreft prijsveranderingen op komst zijn. Een woordvoerder van het bedrijf zegt zelfs dat de hoeveelheid kwaliteitstitels juist een reden is om géén prijsdaling door te voeren:

"[...]
A company spokesperson notes that "while price matters, content is king. And no other system is offering all the games people want to play this holiday at a better price than Xbox 360.
[...]"


The Hollywoord Reporter weet niet zeker voor welk 360-pakket de prijsdaling zal gelden. In de winkel zijn namelijk zowel een Core als Premium pakket te koop.

Rust

Ik ben net terug van een twee weken durende vakantie aan de Côte d'Azur. Het weer was met een temperatuur van 30 graden en een koel briesje heerlijk, de rosé vlooide rijkelijk en het eten smaakte goed. Helaas had ik geen beschikking tot Internet, dus (game)nieuws volgen zat er niet in. Ook de E3-beurs (of hoe het tegenwoordig ook mag heten) is dus volstrekt langs me heen gegaan. En wat een rust gaf dat!

'Xbox Live en Virtual Console bieden alleen maar oude meuk'

Sony's marketing boss Peter Dille heeft besloten om maar eens met modder te gooien naar de concurrentie door te zeggen dat Xbox Live en Nintendo's Virtual Console alleen maar oude content bieden, terwijl de PlayStation Store vol zit met nieuwe content:
"[...]
Whereas our competition takes a bunch of old content and catalogs content from previous generations and offers that in a download fashion, our development organization are making games specifically for PS3. When you download them, they're in 1080p, and they're showing off what's going on with Cell and the PlayStation 3 technology
[...]"


Hoewel Dille daar een punt heeft is het wel zo dat de PlayStation Store qua hoeveelheid erg achterloopt op Nintendo en Microsoft. Het is natuurlijk ook makkelijker om veel kleine dingen aan te bieden dan veel grote.

Dille verwacht verder dat de introductie van Home de PlayStation 3 online domination zal geven, ondanks het feit dat er nog enorm veel aan verbeterd moet worden, zoals friends lists en bepaalde mogelijkheden met betrekking tot sociale interactie.

'Hans Kazàn wilde zelfmoord plegen'

Icoon ShowbizzHans Kazàn was zo depressief nadat zijn theater, Magic Palace, in Spanje werd gesloten, dat hij uit het leven wilde stappen. Dat onthult zijn zoon Oscar deze week in het weekblad Story.

"Het had niet veel gescheeld, of hij was er letterlijk aan onderdoor gegaan", aldus Oscar in het tijdschrift. "Mijn vader heeft nog steeds depressieve buien waarin het moeilijk is om de positieve dingen in het leven te blijven zien. Het feit dat wij altijd voor hem klaar staan sleept hem door deze moeilijke tijd heen."

De goochelaar en illusionist opende vorig jaar het Magic Palace in het Spaanse Torremolinos. Zijn theater was niet zo populair als verwacht. Al sinds de oprichting gingen er geruchten over lege zalen en financiële tegenvallers. Begin dit jaar trok de hoofdfinancier zich terug vanwege enorme verliezen.

Volgens Oscar staat zijn vader nog een zware tijd te wachten. "Het zal opnieuw heel moeilijk worden als de hele financiële afwikkeling van het theater aan de orde komt."

Subheader
Hans zag het niet meer zitten

Met dank aan static voor de submit.

Capcom praat over Okami voor Wii en Okami 2

Als het aan designer Hideki Kamiya lag dan zou er ongetwijfeld een vervolg komen op Okami. De ideeën zijn er al, maar het is helaas niet aan Kamiya om hier het groene licht voor te geven.

Verder overweegt Capcom om Okami te porten naar de Wii:

"[...]
Of course [a Wii version of Okami is] something that I've personally thought about, but it's easier said than done. It's a cliché, but it's not just saying, 'Okay, let's port it over here.' There's technology, controls and then people to make the game, whether it's scheduling or knowing the hardware you want to take it to
[...]"


Overigens benadrukt Capcom dat ze nog niet bezig zijn met een port, ze denken er alleen over.



Met dank aan Cyberia18 voor het melden van dit nieuws.

[Upd] Nieuw dopinggeval in Tour

Nadat Alexandre Vinokourov de Tour gisteren moest verlaten wegens het vermeende gebruik van bloeddoping, zal de internationale wielerunie UCI vanmiddag om 15.00 uur een nieuw dopinggeval openbaren.

Het is onbekend om wie het gaat. De verdachte renner is betrapt op het gebruik van testosteron na de elfde etappe van Marseille naar Montpellier die vorige week werd verreden.

Update:
Volgens de VRT betreft het een renner die via lottrekking gecontroleerd en betrapt is op het gebruik van testosteron. De naam van de renner zal pas vanavond bekend worden gemaakt. Wordt vervolgd.

Michael Rasmussen (Rabobank), Robert Hunter (Barloworld), Erik Zabel (Milram), Kim Kirchen (T-Mobile), Javier Patxi Vila (Lampre), Christian Moreni (Cofidis), Lilian Jégou (La Française de Jeux) en Maxim Iglinski (Astana) zijn de acht gecontroleerde renners uit die etappe.

Update @ 18:00 uur

Christian Moreni, renner van Cofidis, is de naam van de renner die positief is bevonden. De Franse sportkrant L'Equipe meldt dit.

Italiaan Moreni positief getest op doping

Icoon WielrennenNa de Kazach Alexandere Vinokourov is het nu de Italiaan Christian Moreni die positief getest is op doping tijdens de Tour. Hij is betrapt op het gebruik van testosteron na de elfde etappe van Marseille naar Montpellier die vorige week werd verreden. Winnaar van die etappe was de Zuid-Afrikaan Robert Hunter.

Eerder werd ook bekende dat de Duitse wielrenner Patrik Sinkewitz positief getest was op doping. Maar dat gebeurde voor de Tour.

Moreni rijdt voor de Franse Cofidis ploeg. En dat is opmerkelijk, want de Franse ploegen hielden vanochtend een korte zitactie voor de etappe. Zij wilden daarmee aangeven dat niet iedereen op doping rijdt.

De elfde etappe werd in de massasprint gewonnen door Robert Hunter (ZAf). Naast de Zuid-Afrikaan moesten Zabel, Kirchen, Jegou, Moreni, Vila Errandonea, Iglinski en Rasmussen ook hun plasje afstaan.

Voor meer dopingnieuws kijk je op de FOK!tourmanager!

Nintendo vervijfvoudigt winst door Wii

Nintendo heeft in het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar maar liefst vijf keer zoveel winst behaald als in dezelfde periode vorig jaar. Dit komt onder meer door de enorme populariteit van de Wii. Naast de Wii deed ook de Nintendo DS het erg goed. De nettowinst kwam uit op 484 miljoen euro, vorig jaar was dat nog 94 miljoen euro. De omzet steeg met 160% naar 2,1 miljard euro. Nintendo heeft de winstverwachting voor het gehele jaar al verhoogd van 175 miljard yen naar 245 miljard yen. Dat zou een winststijging zijn van 40,6% ten opzichte van het boekjaar 2006/2007



Manhunt 2 heeft invloed op content andere games

De controversie rondom Manhunt 2 heeft niet alleen Rockstar geraakt, maar ook andere ontwikkelaars. Zo laat producer Constantine Hantzopoulos, die bezig is met Condemned 2, weten dat er content is geschrapt om dezelfde commotie te voorkomen. Als een game een adult-only rating krijgt dan zullen Sony, Nintendo en Microsoft er hun vingers niet aan branden, wat dus kan leiden tot het totaal niet-releasen van een game.



Screen van Condemned 1

Tour: Rasmussen wint op Col d'Aubisque

Icoon Tour de FranceDe zestiende etappe van de Tour de France, tussen Orthez en Col d'Aubisque over 218 kilometer, is op magistrale wijze gewonnen door Michael Rasmussen, die daarmee zijn eerste plaats verstevigde.

Zonder Astana begon het peloton om 11.00 uur vanmorgen aan de etappe. De renners van acht Franse en Duitse ploegen hielden voorafgaand aan de koninginnenrit een zitactie uit protest tegen het gebruik van doping. Na een aantal kilometer vormde er zich een kopgroep van vier renners. Vicente Garcia Acosta, Gorka Verdugo, Stephane Augé en Christophe Rinero wisten al gauw een voorsprong van ruim acht minuten te nemen op het peloton.

De eerste berg die moest worden beklommen was de Port de Larrau, een berg van de buitencategorie. Uit het peloton probeerden een aantal renners te ontsnappen, waardoor het peloton uit elkaar viel. Soler sprong vervolgens weg en kreeg Sastre en Txurraka mee. Die laatste moest later weer lossen. Rasmussen bleef nog rustig in het peloton. Vervolgens ontsnapten ook Popovych, Mayo, Barredo, Paulinho en Arroyo. Mayo wist zich bij Sastre en Soler te voegen. Kim Kirchen, de nummer zeven in het klassement, kon niet volgen en moet lossen uit het peloton, dat werd aangevoerd door Dekker.

Augé en Rinero konden niet langer volgen in de kopgroep en moesten lossen. Garcia Acosta kwam als eerste boven op de Port de Larrau , net voor Verdugo. Soler komt als vijfde boven en neemt door het aantal punten die hij kreeg de bolletjestrui over van Rasmussen. Het Spaanse duo had een voorsprong van 1 minuut en tien seconden op Augé en Rinero die werden bijgehaald door Sastre, Soler en Mayo. Het vijftal wist vervolgens naar de twee koplopers te rijden, waardoor er een kopgroep van zeven man ontstond. De voorsprong van die kopgroep op het peloton was, mede door het goede werk van Rabobank, teruggelopen naar minder dan vier minuten.

Christophe Rinero moest de rest van de kopgroep laten gaan op de eerste meters van de Col de la Pierre-saint-Martin. Ook Stephane Augé kon het tempo niet meer bijbenen. Soler kwam als eerste boven, voor Sastre en Verdugo. Alessandro Ballan ging in de eerste meters van de afdaling onderuit. De winnaar van de Ronde van Vlaanderen had wat problemen met zijn fiets, maar kon zijn weg vervolgen. De vijf koplopers hadden met nog 66 kilometer te gaan een voorsprong van rond de vijf minuten. Moreau, die al in de bus reed, kon dat tempo ook niet meer bijhouden en moest lossen.

Rabobank deed het werk in het peloton. De voorsprong van de vijf leiders zakte terug onder de vijf minuten. Bij de beklimming van de Col de Marie-Blanque (1de categorie) was dat al teruggelopen naar 3,5 minuut. Vicente Garcia-Acosta moest zijn vier medevluchters laten gaan. Stephane Augé en Christophe Rinero zakten weg uit het peloton, zij maakten eerder deel uit van de kopgroep. Gorka Verdugo moest de kopgroep laten gaan, het tempo is te hoog. In het peloton konden de Luxemburgers Kim Kirchen en Frank Schleck niet meer aanhaken. Soler kwam als eerste boven, voor Sastre. Het peloton kwam op een achterstand van iets meer dan twee minuten boven op de Col de Marie-Blanque.

Het peloton, bestaande uit een kleine twintig man, raasde naar beneden en wist de achterstand terug te brengen naar een minuut. Bij de koplopers had Carlos Sastre het moeilijk in de afdaling. De Spanjaard moest flink bijtrappen om bij de andere vluchters te blijven. De vier koplopers begonnen met een coorsprong van 43 seconden op het peloton aan de Col d'Aubisque. Verdugo moest lossen en werd al snel opgeslokt door het peloton. Sastre probeerde weg te komen en kreeg Mayo mee. Soler kon de versnelling niet aan en moest passen.

Twaalf kilometer voor de meet probeerde Sastre wederom weg te rijden bij Mayo, maar Mayo wist de aanval te neutraliseren. In het peloton nam Discovery de kop over van Rabobank, waar Rasmussen alleen nog Boogerd als hulp had. Boogerd kon het tempo niet meer bijhouden en moest lossen. Soler werd terugepakt door de groep Rasmussen, dat nog 24 seconden achterstand had op Mayo en Sastre.

Uiteindelijk bleven alleen Contador, Leipheimer, Evans en Rasmussen over, oftwel de top 4 van het algemeen klassement. Ze wisten Sastre en Mayo bij te halen, die gelijk al moesten lossen. Contador sprong vervolgens weg uit de kopgroep, maar werd weer bijgehaald. Vervolgens probeerde Leipheimer het, maar ook hij kwam niet ver. Rasmussen demarreerde vervolgens zelf en kreeg alleen Contador mee. Evans kon even later weer aanhaken, Leipheimer niet meer. Bij de volgende demarrage van Contador moest Evans wederom afhaken. Leipheimer wist zich weer bij ploeggenoot Contador en Rasmussen te voegen. Evans reed daar een kleine twintig seconden achter en zette alles op alles om weer bij de drie te komen.

Twee kilometer voor de meet hadden de drie op kop 17 seconden voorsprong op Evans, en ruim een minuut op Soler. Een kilometer voor de meet maakte Rasmussen weer tempo, en wist vrij eenvoudig weg te rijden bij Contador en Leipheimer. De Deen kwam als eerste over de meet en had een voorsprong van 25 seconden op Leipheimer en 34 seconden op Contador.

Het laatste nieuws omtrent de Tour de France vind je op de FOK!tourmanager!

Rasmussen wint op Col d'Aubisque

De zestiende etappe van de Tour de France, tussen Orthez en Col d'Aubisque over 218 kilometer, is op magistrale wijze gewonnen door Michael Rasmussen, die daarmee zijn eerste plaats verstevigde.

Zonder Astana begon het peloton om 11.00 uur vanmorgen aan de etappe. De renners van acht Franse en Duitse ploegen hielden voorafgaand aan de koninginnenrit een zitactie uit protest tegen het gebruik van doping. Na een aantal kilometer vormde er zich een kopgroep van vier renners. Vicente Garcia Acosta, Gorka Verdugo, Stephane Augé en Christophe Rinero wisten al gauw een voorsprong van ruim acht minuten te nemen op het peloton.

De eerste berg die moest worden beklommen was de Port de Larrau, een berg van de buitencategorie. Uit het peloton probeerden een aantal renners te ontsnappen, waardoor het peloton uit elkaar viel. Soler sprong vervolgens weg en kreeg Sastre en Txurraka mee. Die laatste moest later weer lossen. Rasmussen bleef nog rustig in het peloton. Vervolgens ontsnapten ook Popovych, Mayo, Barredo, Paulinho en Arroyo. Mayo wist zich bij Sastre en Soler te voegen. Kim Kirchen, de nummer zeven in het klassement, kon niet volgen en moet lossen uit het peloton, dat werd aangevoerd door Dekker.

Augé en Rinero konden niet langer volgen in de kopgroep en moesten lossen. Garcia Acosta kwam als eerste boven op de Port de Larrau , net voor Verdugo. Soler komt als vijfde boven en neemt door het aantal punten die hij kreeg de bolletjestrui over van Rasmussen. Het Spaanse duo had een voorsprong van 1 minuut en tien seconden op Augé en Rinero die werden bijgehaald door Sastre, Soler en Mayo. Het vijftal wist vervolgens naar de twee koplopers te rijden, waardoor er een kopgroep van zeven man ontstond. De voorsprong van die kopgroep op het peloton was, mede door het goede werk van Rabobank, teruggelopen naar minder dan vier minuten.

Christophe Rinero moest de rest van de kopgroep laten gaan op de eerste meters van de Col de la Pierre-saint-Martin. Ook Stephane Augé kon het tempo niet meer bijbenen. Soler kwam als eerste boven, voor Sastre en Verdugo. Alessandro Ballan ging in de eerste meters van de afdaling onderuit. De winnaar van de Ronde van Vlaanderen had wat problemen met zijn fiets, maar kon zijn weg vervolgen. De vijf koplopers hadden met nog 66 kilometer te gaan een voorsprong van rond de vijf minuten. Moreau, die al in de bus reed, kon dat tempo ook niet meer bijhouden en moest lossen.

Rabobank deed het werk in het peloton. De voorsprong van de vijf leiders zakte terug onder de vijf minuten. Bij de beklimming van de Col de Marie-Blanque (1de categorie) was dat al teruggelopen naar 3,5 minuut. Vicente Garcia-Acosta moest zijn vier medevluchters laten gaan. Stephane Augé en Christophe Rinero zakten weg uit het peloton, zij maakten eerder deel uit van de kopgroep. Gorka Verdugo moest de kopgroep laten gaan, het tempo is te hoog. In het peloton konden de Luxemburgers Kim Kirchen en Frank Schleck niet meer aanhaken. Soler kwam als eerste boven, voor Sastre. Het peloton kwam op een achterstand van iets meer dan twee minuten boven op de Col de Marie-Blanque.

Het peloton, bestaande uit een kleine twintig man, raasde naar beneden en wist de achterstand terug te brengen naar een minuut. Bij de koplopers had Carlos Sastre het moeilijk in de afdaling. De Spanjaard moest flink bijtrappen om bij de andere vluchters te blijven. De vier koplopers begonnen met een coorsprong van 43 seconden op het peloton aan de Col d'Aubisque. Verdugo moest lossen en werd al snel opgeslokt door het peloton. Sastre probeerde weg te komen en kreeg Mayo mee. Soler kon de versnelling niet aan en moest passen.

Twaalf kilometer voor de meet probeerde Sastre wederom weg te rijden bij Mayo, maar Mayo wist de aanval te neutraliseren. In het peloton nam Discovery de kop over van Rabobank, waar Rasmussen alleen nog Boogerd als hulp had. Boogerd kon het tempo niet meer bijhouden en moest lossen. Soler werd terugepakt door de groep Rasmussen, dat nog 24 seconden achterstand had op Mayo en Sastre.

Uiteindelijk bleven alleen Contador, Leipheimer, Evans en Rasmussen over, oftwel de top 4 van het algemeen klassement. Ze wisten Sastre en Mayo bij te halen, die gelijk al moesten lossen. Contador sprong vervolgens weg uit de kopgroep, maar werd weer bijgehaald. Vervolgens probeerde Leipheimer het, maar ook hij kwam niet ver. Rasmussen demarreerde vervolgens zelf en kreeg alleen Contador mee. Evans kon even later weer aanhaken, Leipheimer niet meer. Bij de volgende demarrage van Contador moest Evans wederom afhaken. Leipheimer wist zich weer bij ploeggenoot Contador en Rasmussen te voegen. Evans reed daar een kleine twintig seconden achter en zette alles op alles om weer bij de drie te komen.

Twee kilometer voor de meet hadden de drie op kop 17 seconden voorsprong op Evans, en ruim een minuut op Soler. Een kilometer voor de meet maakte Rasmussen weer tempo, en wist vrij eenvoudig weg te rijden bij Contador en Leipheimer. De Deen kwam als eerste over de meet en had uiteindelijk een voorsprong van 25 seconden op Leipheimer en 34 seconden op Contador.



Uitslag
#NaamTeamTijd
1Michael RasmussenRAB6:23.21
2Levi LeipheimerDSCop 00,34
3Alberto ContadorDSCop 00,40
4Cadel EvansPeLop 0.47
5Mauricio SolerBARop 1,25
6Haimar ZubeldiaEUSop 1,52
7Juan José CoboSDVop 1,54
8Carlos SastreCSCop 2,12
9Oscar Pereiro SioCAIop 2,27
10Alejandro ValverdeCAIz.t.

Gele-trui

#NaamTeamTijd
1Michael RasmussenRAB76:15.15
2Alberto ContadorDSCop 3,10
3Cadel EvansPrLop 5,03
4Levi LeipheimerDSCop 5,59
5Carlos SastreCSCop 9,12
6Haimar ZubeldiaEUSop 9,39
7Alejandro ValverdeCAIop 13,28
8Kim KirchenTMoop 14,46
9Jaroslav PopovichDSCop 16,00
10Mauricio SolerBARop 16,41

Groene-trui

#NaamTeamPunten
1Tom BoonenQST195
2Robert HunterBAR175
3Erik ZabelMRM174

Bolletjestrui

#NaamTeamPunten
1Mauricio SolerBAR206
2Michael RasmussenRAB196
3Alberto ContadorDSC128

Witte-trui

#NaamTeamTijd
1Alberto ContadorDSC76:18.25
2Juan Mauricio SolerBARop 13,31
3Amets TxurrukaEUSop 45.54

Ploegenklassement

#TeamTijd
1Discovery Channel229:09.32
2Caisse d'Epargneop 16,48
3Team CSCop 25,01
4Rabobankop 35,00

36-jarige bevalt van een vierling

Icoon OpmerkelijkIn Mendoza, Argentinië is een 36-jarige vrouw van een vierling, drie jongens en een meisje, bevallen. Op zich niet zo opmerkelijk, ware het niet dat ze al negen kinderen in de leeftijd van negen maanden tot zeventien jaar heeft.

Omdat de vrouw zich niet prenataal had laten onderzoeken, kwam de geboorte van de vierling afgelopen maandag als een volslagen verrassing, zowel voor de kersverse ouders, als voor de artsen. De kleintjes, met een gewicht van tussen de 1,2 en 1,245 kilo, werden kort na de geboorte in een couveuse geplaatst. Het ziekenhuis meldt echter wel dat zowel het viertal als de moeder in goede gezondheid verkeert.

De drie zussen en zes broers zullen de baby’s en hun moeder thuis opwachten. De 36-jarige vrouw is werkzaam in een bakkerij, haar 36-jarige man werkt in de bouwsector.

Parende egels verstoren rust in Duitsland

Icoon OpmerkelijkTwee egels hebben gisteravond in Bremen in Duitsland voor onrust gezorgd. Mensen belden de politie omdat er vanuit een tuin nogal rare geluiden kwamen. De politie verlichtte de tuin met zoeklichten en ging op onderzoek uit. Ze troffen er na enige tijd twee egels aan die het samen erg fijn hadden.

"De twee waren bezig om hun nageslacht te verzorgen", aldus een woordvoerder van de politie. "Al die toeschouwers tijdens hun daad maakte hen weinig uit. Sterker nog: ze gingen alleen maar harder te keer. De agenten hebben daarom de lichten weer uitgedaan."

Het paringsseizoen van egels loopt van april tot september. Hun paarbezigheden gaan gepaard met zeer luid gepuf en gesnuif van het vrouwtje dat probeert het mannetje van zich af te houden.

"Wielersport moet levenslang schorsen"

Dick Pound, de voorzitter van het mondiale antidopingagentschap WADA, geeft de wielersport in een interview in de Franse krant Le Monde het advies om serieus te gaan nadenken over het invoeren van levenslange schorsingen voor dopingvergrijpen.

"Het wielrennen moet een pagina omslaan”, aldus Pound. "De Tour stopzetten? Het is niet aan mij om dat voor te stellen. Die beslissing ligt in de handen van de Internationale Wielrenunie (UCI) en van Amaury Sport Organisation (ASO)".

"De UCI moet een inventarisatie maken van renners die bekennen in de afgelopen tien jaar doping te hebben gebruikt en die strafvermindering geven. Die verzameling van getuigenissen zou nuttig kunnen zijn dopingdokters te ontmaskeren, distributienetwerken te ontmantelen en om het wielrennen een herstart te laten maken. Tegelijkertijd moet dan vanaf vandaag nultolerantiebeleid worden gevoerd, met een levenslange schorsing bij een eerste vergrijp,” aldus Pound.

A4 bij Leiden niet breder

Icoon FileDe A4 tussen Leiden en Burgerveen wordt niet breder. De Raad van State heeft geoordeeld dat de lucht op sommige plekken viezer wordt door de uitbreiding van twee naar drie rijstroken over een lengte van twintig kilometer. De zaak was onder andere aangespannen door Milieudefensie.

Het argument van Rijkswaterstaat dat het verkeer na 2012 niet meer toeneemt, werd ook verworpen. De raad oordeelde verder dat Rijkswaterstaat niet op de juiste manier de toename van de vervuiling op de ene plek wegstreepte tegen een verbetering een eindje verderop.

Ook beperkten de plannenmakers zich ten onrechte tot de directe omgeving van de A4, terwijl de verbreding in de ogen van Milieudefensie ook gevolgen heeft voor aan- en afvoerwegen rond Leiderdorp.

Milieudefensie is blij en ziet nu bevestigd dat 'wegenaanleg niet meer van deze tijd is'. Rijkswaterstaat kan nog niet zeggen in hoeverre de verbreding van de A4 vertraging oploopt. Het stuk weg bij Leiden is een van de drukste van Nederland.

Met dank aan highway101 voor de submit.

Redan traint bij NEC

Iwan Redan is op proef bij NEC. De 26-jarige aanvaller traint deze week mee met de selectie van de Nijmeegse club, die in Den Helder verblijft voor het Maritiem Toernooi.

Na afloop van deze proefperiode zal NEC besluiten of ze Redan een contract aanbieden.

Redan heeft nog een contract voor een jaar bij Willem II. Bij de Tilburgers raakte hij echter vorig seizoen uit de gratie nadat hij in de bekerwedstrijd tegen De Graafschap een dreigende beweging met zijn hoofd had gemaakt in de richting van Kristof Imschoot.

Na de winterstop werd hij verhuurd aan Cardiff City, maar daar speelde hij slechts twee competitiewedstrijden mee.

Lorenzo stapt over naar MotoGP

Jorge Lorenzo stapt volgend seizoen over naar de MotoGP. De huidige wereldkampioen in de 250cc gaat rijden voor Yamaha, waar hij in een team komt met Valentino Rossi, meervoudig wereldkampioen in de MotoGP.

De 20-jarige Spanjaard heeft een contract voor twee jaar getekend. Dat maakte Yamaha vandaag bekend. "Yamaha houdt de carrière van Lorenzo al enige tijd nauwlettend in de gaten en we zijn zeer enthousiast over het feit dat hij volgend jaar bij ons komt rijden", aldus directeur Lin Jarvis van Yamaha Motor Racing.

Indiase baby met 26 steekwonden gevonden

Icoon ShockingIn India hebben artsen het leven weten te redden van een zwaargewonde baby die werd aangetroffen op een vuilnishoop. De pasgeboren baby had maar liefst 26 steekwonden, een schedelbreuk en openliggende ingewanden vanwege een diepe wond in de rug.

Het met bloed en vuiligheid doordrenkte kindje werd met spoed naar een ziekenhuis in Mumbai gebracht, waar doktoren een succesvolle operatie uitvoerden. ''Hij heeft nog steeds veel pijn, maar zijn situatie is nu stabiel'', zei een van de behandelaars.

Onbekend is wie de ouders zijn van het jongetje. In India worden pasgeboren kindjes soms achtergelaten door alleenstaande moeders die bang zijn voor sociale maatregelen omdat ze niet getrouwd zijn.

Met dank aan KRIBBET voor de submit.

Explosie in vrieskist verwondt man

Een monteur is gewond geraakt toen de vriezer in Zwolle waarmee hij aan het klussen was ontplofte. Daarbij liep de man verwondingen op aan gezicht, handen en armen.

De man wilde de diepvries eerst ontdooien. Omdat het de man blijkbaar niet snel genoeg ging, pakte hij er een haarföhn bij. Volgens RTV Oost zou de plotselinge warmte de vriezer de das hebben omgedaan.

Door een interne ontploffing vloog de vriezer in de fik. De vlammen likten aan het gezicht van de man. Gelukkig wist de brandweer te voorkomen dat het hele huis afbrandde.

Weer dopinggeval Tour de France

Icoon Tour de FranceNadat Alexandre Vinokourov de Tour gisteren moest verlaten wegens het vermeende gebruik van bloeddoping, zal de internationale wielerunie UCI vanmiddag om 15.00 uur een nieuw dopinggeval openbaren.

Het is onbekend om wie het gaat. De verdachte renner is betrapt op het gebruik van testosteron na de elfde etappe van Marseille naar Montpellier die vorige week werd verreden. Winnaar van die etappe was de Zuid-Afrikaan Robert Hunter.

-
Zie voor meer sportnieuws FOK!sport.

'Vino tweemaal positief deze Tour'

De Franse sportkrant L'Equipe meldt dat Alexandre Vinokourov niet één, maar zelfs twee keer positief is bevonden in deze Tour. De 33-jarige Kazach verliet gisteren de Tour wegens een positieve dopingtest na afloop van de door hem gewonnen tijdrit op zaterdag.

Vinokourov won ook de vijftiende etappe, de tweede bergrit in de Pyreneeën. Ook toen werd hij gecontroleerd. Volgens L'Equipe is die test ook positief uitgevallen. Vino zou gebruik hebben gemaakt van bloeddoping.

"Misschien ook IQ-tests invoeren voor renners"

De woordvoerder van het wielerteam van CSC heeft cynisch gereageerd op het nieuws dat Alexandre Vinokourov is betrapt op het gebruik van bloeddoping.

Brian Nygaard oppert het idee om naast dopingcontroles ook intelligentietests in te voeren voor renners. Daarmee verwijst hij naar het feit dat de Kazach wist dat bloeddoping opspoorbaar is. "Vinokourov moet echt wel een intelligentieprobleem hebben," oppert Nygaard in de Deense krant Politiken.

"Ik begrijp echt niet dat sommigen zo dom zijn en denken dat ze zo'n risico's kunnen nemen. Straks gaan we ook nog een intelligentietest moeten invoeren voor renners. Met het betrappen van Vinokourov is alvast weer een bedrieger uit het peloton verdwenen en dat is een goede zaak. Anderzijds moet de wielersport hiervoor weer een rekening betalen", aldus Nygaard.

Kluivert zegt nee tegen Sheffield

Patrick Kluivert heeft geen interesse om een stage bij Sheffield Wednesday af te werken.

"Ik ben vereerd met de interesse. Maar een overgang naar Sheffield Wednesday past niet in mijn toekomstplannen. Ik wacht rustig af", aldus de oud-speler van Ajax, AC Milan, Barcelona, Newcastle United, Valencia en PSV. "Mijn zaakwaarnemer legt alle aanbiedingen naast elkaar, waarna ik een beslissing zal nemen."

Vino: "Ik ben onschuldig"

In een gesprek met de Franse sportkrant L'Équipe houdt Alexandre Vinokourov vol dat hij voorafgaand aan de tijdrit in Albi afgelopen zaterdag geen doping heeft gebruikt.

Gisteren werd bekend dat Vino na de tijdrit van afgelopen zaterdag positief was getest op bloeddoping. "Het is een vergissing. Ik heb nooit doping gebruikt. Dat is niet hoe ik mijn sport beleef", aldus de 33-jarige Kazach. "Ik heb het vermoeden dat het komt door de hele situatie rond mijn val in de vijfde etappe. Ik heb met doktoren gesproken die stellen dat ik veel bloed rond mijn dijen had, wat mogelijk heeft geleid tot de positieve test."

Vinokourov zei verder dat hij al weken het doelwit is van provocaties. "Het is al tijden bezig en nu is het ze gelukt om me onderuit te halen. De kracht van ons team zorgde voor veel jaloezie en daar betalen we nu de prijs voor," aldus Vino die geen energie meer wil verspelen aan deze situatie. "Het is ontzettend jammer dat ik de Tour op deze manier moet verlaten, maar ik ga geen tijd verspillen om mijn onschuld te bewijzen."

"Ik hoorde dat ik een transfusie heb gehad van mijn vaders bloed. Dat is belachelijk. Als dat zo was, had ik positief getest op wodka," sluit Vinokourov af.

Tweede Kamer wil gouden aandeel terug

Icoon PolitiekDe overheid moet met een 'gouden aandeel' belangrijke bedrijven kunnen beschermen tegen ongewenste buitenlandse overnames. Dat vindt een meerderheid van de Tweede Kamer.

Het parlement reageert hiermee op een pleidooi van handelscommissaris Peter Mandelson van de Europese Commissie om dit speciale aandeel met vetorecht mogelijk te maken. In eerdere uitspraken heeft het Europese Hof van Justitie het gouden aandeel verboden.

''Brussel moet erkennen dat het aandeelhouderschap een rol speelt om publieke belangen te dienen'', stelt Tweede Kamerlid Ferd Crone van de PvdA vandaag. Ook het CDA en de SP willen dat er actie wordt ondernomen tegen vijandige overnames door staatsbedrijven.

Steeds meer EU-landen maken zich zorgen over de invloed van staatsgefinancierde investeringsfondsen uit Rusland, China en de Golfstaten die in Europa op overnamepad gaan. Met gouden aandelen moeten deze instellingen worden tegengehouden.

Onder druk van het Europese Hof verkocht Nederland eind vorig jaar zijn laatste gouden aandeel. Het ging om een speciaal aandeel in postconcern TNT. Een jaar eerder deed de overheid al afstand van haar gouden aandeel in telecombedrijf KPN.

In tegenstelling tot de Tweede Kamer zijn investeerders minder enthousiast over gouden aandelen. Volgens hen verminderen deze vetorechten de beurswaarde van bedrijven juist omdat overnamekandidaten hen minder gemakkelijk kunnen opkopen.


Ferd Crone

Wat is Dit: Opgave 23 - Uitslag

Deze keer hebben jullie het voorwerp ook weer na 2 ronden geraden. Er is wel maar één persoon die punten krijgt en dat is Mistro. Hij krijgt 5 punten voor zijn goede antwoord.

De tussenstand is beschikbaar in een excel bestand en kun je hier downloaden.

De prijzen:
Voor de eerste periode (van 7 Mei tot en met 31 Augustus) is onlinesmartshop.nl zo vriendelijk geweest om een mooie prijs ter beschikking te stellen:
Een waardebon van de headshop ter waarde van 50 Euro.

De oplossing: Een Tuinhek.

Naaktfoto Serena Williams uitgelekt

ShowbizzZoals al eerder vermeld zou Serena Williams deze week naakt te bewonderen zijn in het Amerikaanse tijdschrift Jane Magazine. Dat doet de succesvolle tennister voor het goede doel: Clothes of Our Back, een organisatie die kleding van bekende Amerikanen verkoopt voor kansarme kinderen.

Eén van de foto's is inmiddels al uitgelekt op internet. In het blad staan ook foto's Joss Stone, Lili Taylor en Eva Mendes. Voorzover bekend zijn die nog niet op de digitale snelweg verschenen.

De tekst bij de foto luidt: ''Ik trek mijn kleding uit binnen mum van tijd. Kleedkamermeisjes hebben niet veel schaamte. Ooit maakte ik me gereed om uit te gaan toen de jongen die me zou begeleiden, die mijn beste vriend is en zo knap als een Griekse God, mijn hotelkamer inliep. Voor mij was het niet erg, maar hij was nogal geschokt. Ik vertelde hem dat we nu moesten trouwen.''



Williams voor het goede doel

Ferrari huurt ex-politiechef in

Scuderia Ferrari heeft Lord Stevens, voormalig politiecommisaris, ingehuurd om de spionagezaak te onderzoeken.

Stevens was de Metropolitan Police Commissioner die onder andere de onderzoeken naar de corruptie in het Engelse voetbal en de dood van prinses Diana leidde. Hij leidt tegenwoordig het forensisch onderzoeksbureau Quest, dat nu is ingeschakeld door Ferrari. Omdat de hoorzitting over de zaak bij de World Motor Sport Council morgen al plaatsvindt, zou de rol van Quest eerder te maken hebben met een juridische procedure tegen Nigel Stepney in Italië.

Wilde zwijnen op de korrel in Epe

Icoon OpmerkelijkMen heeft al wat langer last van wilde zwijnen in Epe, maar de tot nu toe genomen maatregelen hebben een wat averechts effect: de zwijnen rukken op tot in de bebouwde kom. De meeste tuinen aan de rand van de gemeente zijn nu afgerasterd, dus trekken de dieren verder het dorp in, om daar in verse, onbeschermde tuinen verder te gaan met hun omwoelpraktijken. Daarbij begeven de dieren zich op straat, wat het gevaar met zich meebrengt dat de dieren worden aangereden of ongelukken veroorzaken.

Er is een ambtenaar aangesteld die zich gaat bezighouden met het verjagen van de dieren. De provincie Gelderland heeft een ontheffing verleend om de zwijnen nu ook in de bebouwde kom af te schieten. Dit zal niet in grote getale gebeuren. Op plekken waar schieten onverantwoord is, zal een vuurwerkpistool worden gebruikt om de dieren af te schrikken.


Professionele jagers aan het werk

Rasmussen:"Weer een zwart jaar"

Michael Rasmussen heeft gezegd dat het opstappen van Alexandre Vinokourov betekent dat er in de Tour niet langer een verschil gemaakt wordt tussen sterren en waterdragers in geval van een positieve controle.

De Deen, die zelf deze Tour ook onder vuur kwam te liggen, is duidelijk in zijn oordeel over de kopman van Astana. "De zaak Vinokourov is het laatste wat de Tour en de wielersport nodig hadden. Zeker nu het wielrennen moeilijke tijden beleeft, er waren al de gevallen Roberto Heras en de Vuelta, Basso en de Giro en Landis vorig jaar. Het wordt opnieuw een zwart jaar", aldus de Deen.

Politie kent dader neerschieten rechercheur

MisdaadDe politie weet bijna zeker wie de dader is van het neerschieten van rechercheur Bart Zwetsloot in het Apeldoornse winkelcentrum Anklaar. Vlak voordat de agent maandagavond door naar verluidt twee kogels in zijn bovenlichaam werd geraakt, had Zwetsloot telefonisch aan collega's laten weten dat hij een verdachte zag die volgens hem werd gezocht.

De neergeschoten rechercheur was in burger en had geen dienst. Zijn toestand was gisteren na een operatie nog steeds kritiek.

Volgens bronnen binnen de politie is de gezochte schutter een illegale vreemdeling (De Telegraaf heeft het over een voormalige Joegoslaaf). Een ooggetuige heeft tegenover het regionale dagblad De Stentor verklaard dat de schutter een ongeveer 35-jarige man was van buitenlandse afkomst. ''Hij was klein van stuk, droeg een ringbaardje en was keurig gekleed in een lange, blauwe jas.''

De politie wil officieel echter niets zeggen over de identiteit van de dader. Er wordt ook geen signalement van de dader vrijgegeven om te voorkomen dat de verdachte burgers die hem herkennen, eveneens neerschiet. In De Telegraaf reageert vandaag de gepensioneerde Rotterdamse politieman Theo Buis daar met verbazing op.

Buis wijst er op dat in 2001 bij de schietgrage GWK-overvaller Erik Jan Quakkelsteijn - die meermalen hele magazijnen aan kogels op achtervolgende politieagenten afvuurde - deze wel met naam en toenaam en foto zónder balkje in opsporingsberichten verscheen. Er werd destijds wel gewaarschuwd hem niet zelf aan te houden, maar een speciaal politienummer te bellen. Quakkelsteijn werd pas in mei van dit jaar aangehouden. Notabene nadat omstanders dit totaal niet wisten wie hij was, hem vasthielden na een winkeldiefstal.

Franse media: "Het is chaos"

Volgens de media in Frankrijk is de positieve dopingtest van Alexandre Vinokourov een enorme slag voor de Tour.

"Het is chaos", kopt L'Equipe. De kranten Aujourd'hui en France/Le Parisien doen er een schepje bovenop "Bedriegers eruit". De Franse pers is van mening dat "Niet alleen de Tour gezichtsverlies heeft geleden, maar het algehele wielrennen".

Figaro zegt dat het nieuwe dopingschandaal de zoveelste steek is in de rug van de wielersport. Le Soir haalt hard uit naar Vinokourov. Vino die als martelaar na zijn zware val voor een dag koning was van de wereld, maar nu als verrader is vertrokken.

"Het is duidelijk dat het professionele circuit moet hervormen. De organisatoren moeten de vrijheid terugkrijgen om diegenen uit te nodigen die in hun ogen goed zijn", aldus L'Equipe met het oog op de toekomst.

Piquet jr. sloeg aanbod Spyker af

Renault-testcoureur Nelson Piquet jr. heeft een aanbod om de rest van het seizoen bij Spyker F1 te rijden, afgeslagen.

Volgens de Braziliaan drong zijn vader, drievoudig wereldkampioen Nelson Piquet, er op aan om de kans te grijpen, maar de 22-jarige coureur zag een seizoen bij Spyker niet zitten. "Met die wagen zou je alleen verliezen," verklaarde Piquet jr. "De wagen is klaarblijkelijk moeilijk te besturen en Sutil kent de wagen al door en door. Ik zou achteraan rijden tot ik zijn ervaring zou evenaren, en ondertussen zou mijn marktwaarde zijn vernietigd."

Het is nog niet bekend wie er, na Markus Winkelhocks optreden op de Nürburgring, het stoeltje zal overnemen. Het team heeft nog tot eind volgende week om dat te beslissen.

Bestuur SP-Zutphen legt functie neer

Het complete bestuur van de SP-afdeling Zutphen heeft zijn functie neergelegd uit solidariteit met gemeenteraadslid Johan Luijendijk. Hij heeft zijn lidmaatschap van de Socialistische Partij opgezegd omdat de partij weigert hem vrij te stellen van de verplichting 75% van zijn vergoeding voor het raadswerk aan de partijkas af te staan. Iedere SP'er moet dat van de partij en daarop kunnen geen uitzonderingen worden gemaakt.

Luijendijk wilde tijdelijk een vrijstelling van die verplichting omdat hij zelf in de financiële problemen kwam door zijn raadslidmaatschap. Zijn WAO-uitkering werd namelijk stopgezet omdat artsen vonden dat hij weer kon werken als hij ook raadslid kan zijn. De SP'er begon toen een boekhoudkantoor, maar dat levert nog onvoldoende op voor zijn levensonderhoud.

Daarom wilde Luijendijk tijdelijk de raadsvergoeding zelf houden om te voorzien in zijn levensonderhoud. Het partijbestuur weigerde dat. De financiële moeilijkheden zijn volgens de partij namelijk ''een persoonlijk probleem''.

Schalke naar finale Duitse Liga Pokal

Schalke 04 heeft zich gisteren weten te plaatsen voor de finale van de strijd om de Duitse Liga Pokal. De club uit Gelsenkirchen maakte uit bij 1. FC Nürnberg voor rust een achterstand goed en won uiteindelijk met 2-4. Bij Nürnberg speelden Tomás Galásek en Angelos Charisteas mee.

In de twintigste minuut zette Róbert Vittek de thuisploeg op 1-0, maar nog voor rust kwam Schalke via treffers van Levan Kobiashvili (38'), Fabian Ernst (43') en Peter Løvenkrands (45') op een 1-3 voorsprong. In de tweede helft zorgde Heiko Westermann (58') voor 1-4 en Vittek tekende een kwartier voor tijd voor de 2-4 eindstand.

In de finale speelt Schalke tegen de winnaar van het duel tussen VfB Stuttgart en Bayern München.

Reddingsboot komt zelf in de problemen

Icoon BinnenlandsEen reddingsboot van de Koninklijke Nederlandse Reddings Maatschappij (KNRM) is gistermorgen bij het redden van 6 opvarenden van een zeiljacht op de Noordzee tijdens een storm zelf in de problemen gekomen. Rond vijf uur in de morgen was de reddingsboot uitgevaren om het zeiljacht naar de haven te slepen. Het roer van het zeiljacht was afgebroken.

Het lukte de bemanning van de reddingsboot door de heftige golfslag van vijf tot zes meter hoog niet om over te stappen op het zeiljacht. Hierdoor moesten de opvarenden van het jacht zelf de sleeptros beleggen. Door een heftige golf werd de sleeptros uit de handen van de jachtbemanning getrokken. De sleeptros kwam terecht in de jet-aandrijving van de reddingsboot. De KNMR meld dat beide schepen uiteindelijk door drie andere reddingsboten naar Hoek van Holland zijn gesleept.

KNRM in nood
De KNRM in actie

Teams houden zitactie

De renners van acht van de twintig overgebleven teams in de Tour de France houden vandaag, voor de start van de zestiende rit in Orthez, een zitactie. Met deze actie willen de teams tegen dopinggebruik in hun sport protesteren.

De positieve dopingtest van Astana-kopman Alexandre Vinokourov is de directe aanleiding voor de actie van de teams. De Kazach is na de door hem gewonnen tijdrit van afgelopen zaterdag betrapt op het gebruik van bloeddoping.

Kamervragen toename geweld tegen homo's

BinnenlandsDe Partij voor de Vrijheid (PVV) heeft Kamervragen gesteld aan minister Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken, PvdA) over het toenemende geweld tegen homo's in Amsterdam. De partij wil weten wat voor maatregelen Ter Horst in gedachten heeft om het geweld te beteugelen en de PVV wil ook weten of er undercover agenten gaan worden ingezet om de geweldplegers op te sporen. De PVV had eerder in vragen al aangedrongen op het inzetten van lokhomo's.

Gisteren bleek dat afgelopen donderdag opnieuw twee homo's waren mishandeld in het cruisegebied Nieuwe Meer in Amsterdam.

Het speciale telefoonnummer van de Amsterdamse politie om geweld tegen homo's te melden, krijgt steeds meer telefoontjes meldt de NOS vandaag. Het aantal telefoontjes is in de eerste helft van dit jaar met circa 20% gestegen. Het telefoonteam bestaat uit agenten die zelf homoseksueel zijn. Zij opereren onder de naam Roze-in-Blauw

Niet iedere mishandelde homo in de hoofdstad doet overigens aangifte. Zo hield de politie veertien mensen aan die zes homo's hadden mishandeld in de buurt van een homo-ontmoetingsplek. Slechts één van de slachtoffers had aangifte gedaan.

Eerder deze maand zei het Openbaar Ministerie dat het gaat onderzoeken hoe geweldsdelicten met een discriminerend karakter zoals tegen homo's zwaarder en beter kunnen worden bestraft. Harm Brouwer, de hoogste baas van het OM, liet dat in een gesprek weten aan homobelangenorganisatie COC.

Met dank aan woessie voor de submit.

Enschedeër gepakt na seks met schaap

OpmerkelijkAfgelopen vrijdag blijkt een inwoner van Enschede te zijn aangehouden voor het hebben van seks met een schaap. De eigenaar van het dier betrapte de schapenneuker op heterdaad in een weiland in Haaksbergen.

De eigenaar van het schaap deed aangifte van dierenmishandeling en informeerde ook de werkgever van de Enschedeër die de man vervolgens op staande voet ontsloeg.

De politie bevestigt dat er een man is aangehouden na de aangifte van de eigenaar, maar dat ze het incident ''om ethische redenen'' niet naar buiten bracht. De dader is inmiddels weer vrijgelaten.

Haase wederom te sterk voor Mantila

Robin Haase heeft gisteren de tweede ronde bereikt van het Kroatische Open in Umag. De Hagenaar versloeg in de eerste ronde Félix Mantilla met 2-6, 6-4 en 6-4. Haase versloeg Mantilla vorige week op de Dutch Open ook al.

In de tweede set kwam Haase met een break voor, leverde zijn service daarna in, maar brak Mantilla opnieuw om de setwinst te grijpen. Vervolgens trok Haase aan het langste eind.

Haase moet het in de tweede ronde opnemen tegen de winnaar van de partij tussen de als derde geplaatste Ivan Ljubicic en Andrei Pavel.

Mishandelende stiefmoeder de cel in

Icoon JustitieDe rechtbank in Dordrecht heeft een 27-jarige vrouw uit Gorinchem veroordeeld tot zestien maanden celstraf omdat zij regelmatig de twee kinderen van haar man mishandelde. Justitie had tien maanden geëist.

De kinderen werden door de vrouw twee jaar lang zo ernstig mishandeld dat ze inwendige verwondingen en tal van botbreuken opliepen. De kinderen zijn nu vijf en twee en een half jaar oud.

Ook tegen de 28-jarige vader was een korte celstraf geëist omdat hij niets ondernam om de mishandelingen te stoppen. De rechtbank sprak de man hiervan echter vrij omdat justitie verzuimd had verwaarlozing van de kinderen op de dagvaarding te zetten.

PSV haalt Braziliaanse keeper

PSV heeft de 20-jarige Cassio Ramos aangetrokken als nieuwe keeper. De Braziliaanse doelman van Gremio tekent in Eindhoven een contract voor vijf jaar, en zal achter Gomes en Bas Roorda derde keeper worden.

"Cassio is 1,95 meter lang en zeer atletisch. Hij heeft alle hoge ballen, maar is ook razendsnel bij de grond. Zijn uittrap is prachtig; zijn uitworp nog mooier. Niet voor niets riep Dunga hem al eens op voor de nationale ploeg," aldus scout Piet de Visser, die Ramos al een aantal maal aan het werk zag. "Hij was vorig jaar uitblinker bij Brazilië onder 20 op het Zuid-Amerikaans kampioenschap in Paraguay. Tijdens het WK onder 20 in Canada speelde Brazilië slecht, maar haalde hij zijn normale niveau."

CD: Prince - Planet Earth

Toch een leuke stunt, je nieuwe cd gratis bij een krant verstrekken. Prince presteerde het half juli om 2,9 miljoen exemplaren beschikbaar te stellen bij aankoop van 'The Mail on Sunday'. Jammer dat deze stunt zich beperkte tot Engeland en we in Nederland geen Planet Earth in combinatie met de Volkskrant kregen. Hier zul je toch wat meer zuurverdiende euro's moeten spenderen om het nieuwe muzikale schijfje van Prince te bemachtigen. Is het de moeite om je euro's hier aan uit te geven?

Teams voor 'geloofwaardig' wielrennen

Zeven teams die aan de Tour de France deelnemen, starten een "beweging voor een geloofwaardige wielersport", op basis van volledige doorzichtigheid, ook wat de toelating van medicatie voor therapeutisch gebruik betreft.

Het gaat om de zes Franse wielerteams AG2R, Cofidis, Bouygues Telecom, Crédit Agricole, Agritubel en Française des Jeux en het Duitse Gerolsteiner.

Gisteren, op de rustdag, hielden de verantwoordelijken van de zeven teams een vergadering om deze nieuwe vereniging te stichten. Er werden ook al enkele maatregelen opgesteld om de "geloofwaardigheid van het wielrennen te verzekeren".

Samen met het Duitse T-Mobile besloten de zeven teams bij de start van de Tour niet meer deel te nemen aan de vergadering van de AIGCP, de vereniging van profploegen in de ProTour. T-Mobile was gisteren niet van de partij op de vergadering.

De nieuwe vereniging, die zich baseert op een "strikte toepassing van de gedragscode", stelt zich open voor elke ploeg die "dezelfde filosofie deelt".

CAS buigt zich over zaak Tevez

Het sporttribunaal CAS in Lausanne zal zich moeten gaan buigen over de zaak rond de transfer van Carlos Tevez naar Manchester United. United had de FIFA ingeschakeld, maar die kon geen uitkomst bieden en heeft de zaak doorverwezen naar het CAS.

Manchester United bereikte al een akkoord met Tevez over de transfer, maar kon met West Ham United, de club van de Argentjn, geen overeenstemming bereiken. United heeft 45 miljoen euro over voor de spits, maar West Ham heeft gezegd dat er geen bod is gedaan.

De transferrechten van Tevez zouden in handen zijn van een investeringsbedrijf in Brazilië, dat een gedeelte van de transfersom wil. United mag van de Engelse bond geen zaken doen met zo'n firma.

Astana blijft voorlopig in wielersport

Astana gaat voorlopig verder met de sponsoring van de wielerploeg. Dit werd gisteravond, kort nadat de hele ploeg uit de Tour de France stapte als gevolg van de positieve dopingtest van kopman Alexandre Vinokourov, bekend gemaakt.

Astana, dat rijdt op een Zwitserse licentie, zal in ieder geval deze week aan de start staan bij de Ronde van Saksen en de Brixia Tour. Het management van de ploeg krijgt de volledige steun van de voorzitter van de wielerbond van Kazachstan. Eerder verklaarde de sponsor dat het nog zeker tien jaar in de wielersport actief wil blijven.

FOK!tv: Campzone met Tweakers, bier en vrouwen

FOK! bracht een bezoek aan Campzone in Brabant waar 2000 gamers zich elf dagen verzamelen om samen te spelen, zuipen en barbecueën. Wij gingen op zoek naar de vooroordelen: Staan er alleen maar nerds die zich een slag in de rondte drinken en zich elf dagen niet wassen? Zijn tweakers écht alleen maar nerds? En klopt het dat er geen vrouw te vinden is? FOK!tv zocht het voor je uit.



Natuurlijk kun je 'm ook als wmv downloaden (155 Mb)

Voor meer gamesnieuws kun je natuurlijk terecht op fokgames.nl

eDonkey sites vrijgesproken

Icoon PiracyIn de rechtszaak tegen vijf beheerders van releases4u.net en Shareconnector.com en hun hostingprovider zijn de verdachten grotendeels vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs.

De Rotterdamse rechtbank oordeelde dat 'medeplichtigheid aan auteursrechtinbreuk bij het beheren van dit soort sites wel kan worden aangenomen maar dat dit in het onderhavige geval niet voldoende is bewezen'. Ook achtte de rechtbank het bestaan van een criminele organisatie niet bewezen. Wel kregen twee sitebeheerders en de eigenaar van de hostingprovider een boete van 250 euro voor het uploaden van een aantal auteursrechtelijk beschermde werken.  Het uploaden (verspreiden) van auteursrechtelijk beschermde muziekbestanden en films is verboden, downloaden ervan is in Nederland volledig legaal.

Het Openbaar Ministere legde het vijftal en de hostingprovider 'het plegen en medeplegen van beroeps- en bedrijfsmatige auteursrechtinbreuken en deelname aan een criminele organisatie' ten laste en eiste 5000 euro boete of honderd dagen celstraf, plus een voorwaardelijke celstraf van zes maanden.

Op Releases4u en Shareconnector.com boden de verdachten codes aan die leiden naar reeds aanwezige bestanden op het uitwisselnetwerk eDonkey. Deze verwijzingen (hashlinks) naar illegale bestanden zijn volgens het OM verboden. De rechtbank acht niet bewezen dat de vijf de links op internet hebben geplaatst.  De vijf zouden volgens voorzitter S. van Klaveren niet beroepsmatig inbreuk hebben gemaakt op auteursrechten van anderen. De rechtbank vond verder geen concreet bewijs voor het verspreiden van illegale bestanden.

Brein-directeur Tim Kuik was teleurgesteld in de uitspraak maar benadrukt dat de civiele rechter al herhaaldelijk geoordeeld heeft dat sites als Releases4u en Shareconnector onrechtmatig kunnen zijn. "Brein acht het van belang dat excessen ook strafrechtelijk vervolgd kunnen worden. Dat dit in principe mogelijk is staat met deze uitspraak vast", aldus Kuik.

De beheerders van Shareconnector werden op alle punten vrijgesproken.  De boetes van 250 euro werden gegeven aan de beheerders van Releases4U en hun provider.

Met dank aan KonnieKipke voor de submit.

Politieman in Maarssen hielp onderwereld

Icoon PolitieEen 63-jarige politieagent uit Maarssen is gearresteerd omdat hij de onderwereld aan informatie hielp. De 63-jarige man tipte criminelen over onderzoeken naar hennepkwekerijen en leverde inbrekers adressen waar geld te halen viel. Ook hield hij een crimineel uit de cel door bij de arrestatie een stand-in mee te laten nemen en niet de man die nog een celstraf moest uitzitten.

Dat leidde in minstens één geval tot een inbraak. De agent draait volgens ingewijden al jaren mee in het politiekorps Utrecht.

De agent werd voor zijn informatie door de criminelen betaald. Op 7 mei werd hij aangehouden, met nog twee mensen die hem hadden geholpen. De agent is geschorst. "Pas na de uitspraak van de rechter wordt beslist of hij kan terugkomen of wordt ontslagen," aldus een politiewoordvoerder.

LA Galaxy wint zonder Beckham

Icoon VoetbalDe Amerikaanse formatie LA Galaxy heeft zonder David Beckham de wedstrijd in de zogenaamde SuperLiga tegen het Mexicaanse Pachuca met 2-1 gewonnen. De Engelse sterspeler heeft nog te veel last van een enkelblessure.

Beckham kwam met de kwetsuur naar Amerika. Zijn debuut in de oefenwedstrijd tegen Chelsea duurde hierdoor afgelopen weekeinde slechts twaalf minuten. "Zijn enkel is nog niet helemaal goed. Beckham heeft nog wat tijd nodig", aldus coach Frank Yallop. De trainer gaat er vanuit dat hij zaterdag in de wedstrijd tegen Chivas Guadalajara wel over Beckham kan beschikken.

De SuperLiga is een nieuwe competitie met vier teams uit de Amerikaanse liga en vier uit de Mexicaanse.


Voetbal kijken voor US$ 250.000.000

Geen water in Alphen a/d Rijn en omstreken

Icoon BinnenlandsInwoners van Alphen aan den Rijn, Zwammerdam en Aarlanderveen zitten sinds vanochtend 06.50 uur zonder drinkwater. De oorzaak is waarschijnlijk een kapotte pomp.

Drinkwaterbedrijf Oasen is verantwoordelijk voor de watervoorziening in Alphen. Het bedrijf is bezig de storing te verhelpen. Naar verwachting zal dat nog tot negen uur duren.

Met dank aan Tamaartje en ebron voor de submit.

6100 ex-asielzoekers hebben pardonbrief binnen

Icoon BinnenlandsRuim 6100 uitgeprocedeerde asielzoekers hebben inmiddels bericht gekregen dat ze onder de pardonregeling vallen. Voor ongeveer een kwart van hen heeft de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) al een verblijfspas laten maken. 
 
Die balans maakte IND-directeur Peter Veld op, nu de regeling ruim een maand geldt. Hij verwacht nog ruim 10.000 uitgeprocedeerde asielzoekers te kunnen melden dat zij onder het pardon vallen. Het gaat om mensen die bekend zijn bij de IND, omdat ze een officiële procedure hebben lopen. Dit deel van de operatie moet eind september worden afgerond. Daarna gaat de IND aan de slag met vreemdelingen die door burgemeesters worden aangedragen voor de pardonregeling. Zij krijgen tot het einde van dit jaar de kans om de namen van uitgeprocedeerde asielzoekers door te geven.

In het totaal komen naar schatting 25.000 tot 30.000 uitgeprocedeerde asielzoekers in aanmerking voor de regeling. Een deel van hen is zowel bekend bij de IND als bij de gemeente. De omvang van deze overlap bepaalt of het eindelijke aantal aan de bovenkant of onderkant van de schatting ligt.  

De pardonregeling voor buitenlanders die onder de oude Vreemdelingenwet (voor april 2001) in Nederland asiel hebben gevraagd, is 15 juni officieel van kracht geworden. "Op die dag hebben we meteen een paar honderd brieven de deur uitgedaan. We wilden een zichtbare start maken", aldus IND-directeur Veld. "We zouden de pardonregeling graag binnen een jaar helemaal afgewerkt hebben. Tot dusver zitten we op schema." Veld heeft 150 tot 200 medewerkers op de klus gezet.

Tegenstanders van het pardon waarschuwden dat de regeling nieuwe vreemdelingen zou aantrekken die zich in Nederland willen vestigen. Daarvan is tot nu toe niets gebleken, aldus Veld. In de eerste helft van dit jaar zijn er 4672 asielprocedures gestart, zo blijkt uit actuele cijfers. In de tweede helft van vorig jaar waren dat er circa 5500.  De daling komt doordat er minder tweede aanvragen zijn gedaan. De IND constateert dat vreemdelingen die waarschijnlijk onder de pardonregeling vallen, bewust hebben gewacht met het starten van een tweede procedure. De instroom van eerste asielaanvragen is vrij constant.

Met dank aan mouthman voor de submit.

CD: O'Death - Head Home

Head home is de tweede cd van de Amerikaanse band O'Death, die sinds 2003 bestaat. Hun eerste album gaven ze in 2004 in eigen beheer uit. Head home werd al eerder uitgegeven, maar krijgt nu een re-release. De cd bevat wel vijftien nummers, die allemaal het enorm specifieke geluid van O'Death dragen. Dit unieke geluid is niet een eenvoudig genre-etiketje te geven. Het is een mix tussen punk, country, alternatief, en 'just plain weird'.

Wetenschappers vinden gen voor schizofrenie

Icoon MedischOnderzoekers van onder meer het Nijmeegse Universitair Medisch Centrum St Radboud hebben een gen gevonden dat verband houdt met schizofrenie. Het ziekenhuis heeft dat gisteren bekendgemaakt. Ze hopen dat de vondst bijdraagt tot betere behandeling van de ziekte.

Schizofrenie is een psychische aandoening waarvoor geen genezing is. Medicijnen kunnen helpen het leven van de patiënt draaglijk te maken. Patiënten lijden vaak aan wanen en hallucinaties.

Het onderzoek werd uitgevoerd in samenwerking met wetenschappers uit New York, Utrecht en Groningen.

MySpace verwijdert zedendelinquenten

Icoon InternetDe sociale netwerksite MySpace heeft de profielen van 29.000 veroordeelde Amerikaanse zedendelinquenten van zijn website verwijderd. Dat heeft het internetbedrijf dinsdag laten weten.

"We zijn erg tevreden dat we met succes geregistreerde zedenmisdadigers van onze website hebben kunnen verwijderen en we hopen dat andere sociale netwerksites ons voorbeeld volgen", aldus het hoofd beveiliging. MySpace werkt sinds vorig jaar samen met het Amerikaanse ministerie van Justitie om zedenmisdadigers op te sporen.

Tientallen miljoenen mensen, voornamelijk jongeren, hebben een pagina op MySpace. Hiermee kunnen ze onder meer blogs, muziek en video's op het web plaatsen. Sinds 2007 is er een Nederlandse (beta) versie van MySpace.

Volwassenen op zoek naar seks met minderjarigen maken gebruik van het online sociale netwerk. Met een nieuwe technologie, Sentinel Safe genaamd, doorzocht MySpace federale Amerikaanse registers op veroordeelde zedendelinquenten. Hiermee heeft het bedrijf naar eigen zeggen de eerste nationale database voor zedendelinquenten gecreëerd.

In de VS zijn zo'n 600.000 geregistreerde zedenmisdadigers.

Weer arrestaties in zaak Mandy Pijnenburg

Icoon MisdaadDe politie heeft gisteren twee mannen aangehouden die worden verdacht de Tilburgse Mandy Pijnenburg te hebben aangezet tot het smokkelen van ruim 22 kilo cocaïne uit de Dominicaanse Republiek naar Nederland. Dat heeft een woordvoerder van de politie gezegd.

In een woning in Capelle aan de IJssel werd een 43-jarige man aangehouden voor een poging tot het, vanuit de Dominicaanse Republiek, uit- en invoeren van verdovende middelen. De tweede verdachte, een 33-jarige man, werd voor hetzelfde feit aangehouden in een penitentiaire inrichting in Heerhugowaard. De rechercheurs doorzochten drie locaties in Capelle aan de IJssel, Heerhugowaard en Delft.

In totaal zijn zes mensen in deze zaak opgepakt, waarvan er nog vijf in voorrarrest zitten. De 18-jarige Pijnenbrug werd in maart door een Dominicaanse rechtbank tot tien jaar cel veroordeeld wegens drugssmokkel, hoewel ze al die tijd beweerde dat ze onder druk was gezet door een stel loverboys.

De politie, die met een team van dertien zedenrechercheurs aan de zaak werkt, zou  inmiddels heilig overtuigd zijn van Mandy's onschuld, zo meldde De Telegraaf begin deze maand. Alle verklaringen die in het belang zijn van Mandy worden opgestuurd naar haar advocaat in de Dominicaanse Republiek.



Mandy in haar Dominicaanse cel

SCP: Gemengde wijk beste voor integratie

Icoon BinnenlandsIntegratie van etnische minderheden lukt het best door succesvolle mensen naar achterstandswijken te laten verhuizen. Dat blijkt uit een internationaal onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP).

Maatregelen waarbij een resolute maximumgrens wordt gesteld aan het aantal allochtonen in een wijk leveren echter over het algemeen ''vrij weinig resultaat'' op, aldus de onderzoekers. ''Meer resultaat mag verwacht worden van initiatieven die ertoe leiden dat kansarme inwoners naar de buitenwijken/randgemeenten verhuizen, terwijl kansrijke inwoners zich in de achterstandswijken vestigen'', schrijven zij.

Slechte buurten moeten wel dicht bij het centrum liggen. De sloop van onaantrekkelijke woningen om plaats te maken voor mooie huizen, kan daarbij helpen. In de Verenigde Staten gebeuren dit soort verhuizingen volgens het SCP op grote schaal.

Eerder deze maand stelde het SCP al dat de verloedering van wijken na sloop en nieuwbouw vooral vermindert doordat mensen met een hoger inkomen de nieuwe woningen betrekken. Aan de andere kant verlaat een deel van de mensen met lagere inkomens na de sloop de wijk. Zij nemen hun problemen dus wel gewoon mee.

Volgens het SCP is het onbekend of subsidies om mensen uit verschillende culturen te laten integreren ook echt helpen. ''Projecten vanuit gedeelde interesses of gemeenschappelijke belangen bieden de meeste kans op resultaat. Het kan dan gaan om mentorprojecten of taallessen, maar ook om het met elkaar sporten, eten of tuinieren'', stellen de onderzoekers. Verder ontmoeten ouders van verschillende komaf elkaar gemakkelijk bij de school van hun kinderen.

''Opvallend is dat het bevorderen van inter-etnisch contact vooral in Nederland lijkt voor te komen'', aldus het SCP.

Dopingtraditie nooit uitgeroeid

Jef D’Hont gooide de knuppel in het hoenderhok. Zijn verklaringen in het boek "Memoires van een wielerverzorger" deden de wielrennerij ontploffen. Eindelijk werd de Omerta eens doorbroken. Niets is minder waar. Al in 1967 deed de Belgische journalist Karel van Assche een pikant boekje open over het dopinggebruik in de wielrennerij. De renners zijn opvallend open over het algemene gebruik van doping in de jaren ’60.

"In de wielrennerij lopen zoveel extrasportieve belangen. Veel betrokkenen hebben jarenlang toegekeken hoe de doping de wielersport aanvrat als een dodelijke kankervlek. Niet alleen renners maar vooral die parasieten zijn er de oorzaak van dat de wielersport wordt beschouwd als de dopingsport bij uitstek en dat het publiek de rug keert naar de atleten op de fiets". Een quote van Tourdirecteur Prudhomme? Van UCI-voorzitter Pat McQuaid misschien? Nee, bovenstaande citaat is van journalist Karel van Assche; schrijver van het boek Dossier Doping uit 1967.

Het boek van Karel van Assche is één lange aanklacht tegen het gebruik van doping in de wielersport. Van Assche werd geïnspireerd door de gebeurtenissen rondom Tom Simpson. Die overleed in de Tour van 1967 als gevolg van een combinatie van uitdroging, alcohol en amfetamines. Van Assche hoopte door een kijkje in de keuken van het wielrennen te geven verdere dopingdoden te voorkomen.

Van Assche, een erkend Belgische onderzoeksjournalist, heeft goed onderzoek gedaan binnen de wielerwereld. Bijna op een vileine manier ontleedt hij beruchte dopingzaken. Zo wordt er van Jacques Anquetil weinig heel gelaten. De manier waarop Anquetil in 1966 Luik-Bastenaken-Luik wint met een positief plasje is absoluut ontluisterend. Anquetil wordt eerst veroordeeld vanwege een positief plasje, daarna krijgt hij de zege weer terug.

De zaak-Anquetil geeft ook een duidelijk beeld van de complexe wereld binnen het cyclisme. Sponsors, nationale en internationale wielerbonden en wedstrijdorganisatoren spelen een schimmige rol bij de veroordeling en uiteindelijke rehabilitatie van Anquetil. Pikant detail: de Franse pers heeft de anti-dopingmentaliteit van 2007 in 1966 nog niet onder de leden. Ici Paris schreeuwt: "Fichez la paix Anquetil" (Laat Anquetil met rust). Zij zijn in de sixties nog niet gediend van beschuldigingen. En al helemaal niet van beschuldigingen aan het adres van een Franse renner.

Van Assche laat het niet bij de feiten. Hij spreekt van tijd tot tijd de renners zelfs vermanend toe. Hij kent veel 'inside stories' en verleidt renners tot uitspraken over doping. Zo leggen Wout Wagtmans en Julio Jimenez in duidelijke verklaringen af over het dopinggebruik in het peloton.

"Je hebt ergens de naam van een product opgevangen en je gaat het kopen. Helpt het niet dan ga je wat meer nemen of je probeert wat anders. Als ik nu met jonge coureurs praat, hebben zij het nergens anders over dan over 'drog'. Het gevolg is dat die kanpen de enen dag vliegen en een maand later nergens zijn," aldus Wout Wagtmans in 1961.

"Iedereen slikt tijdens de Tour," zegt Julio Jimenez in 1967. "Ik doe het ook. Als mijn controle positief is, en mijn concurrenten Gimondi, Poulidor en Pingeon zouden niet vervolgd worden, dan zou maar één conclusie kunnen trekken: zij gebruiken betere pillen dan ik. Want iedereen doet het. Ook zij!"

Jan Jansen is in 1967 nog niet zo uitgesproken. Maar Jansen geeft wel een alleszeggende verklaring over doping aan de Belgische journalist: "Dat ze ons met rust laten. Als dat zo doorgaat is binnen drie jaar de hele wielersport naar de bliksem. Er zullen er nog meer moeten stoppen. Ik ben geen dokter, maar ik zou willen voorstellen een bepaalde hoeveelheid doping toe te laten".

Het meest opvallende aan het boek van Van Assche is de terechtwijzing aan Nederlandse wielrenners. Consequent verhaalt de Belgische journalist over Nederlandse bedriegers. Van Assche laakt het gebrek aan Nederlandse controles. Daarnaast is Van Assche onthutst over het gebrek aan Nederlandse dopingreglementen in 1967. Vervolgens worden renners als Peter Post, Jos van der Vleuten, Eef Dolman en Piet Rentmeester geduid als dopinggebruikers.

In het boek uit 1967 wordt gevreesd voor het voortbestaan van de wielersport. Van Assche maakt duidelijk dat het echt crisis is in de wielersport van toen. De Belg is wel reëel. Hij beschuldigt niet alleen renners maar stelt de hele wielerwereld verantwoordelijk voor zijn verval.

Het boek is gezien de huidige dopingactualiteiten uiterst pikant. Het maakt je eigenlijk triest. Vervang de namen van Anquetil, Altig en Jansen door Vinokourov, Rasmussen en Sinkewitz en je beseft dat er 40 jaar na dato niets is veranderd in de wielersport. De wandaden op het gebied van doping die Van Assche aan de kaak stelt zijn nog steeds actueel.

Ook na 1967 is het wielrennen gewoon doorgegaan. Ook de Tour de France ging na de dood van Simpson gewoon door. Van Assche hoopte voor 1968, net als veel journalisten nu voor 2008, op een schone Tour. Waarschijnlijk is daarvoor het dopingprobleem binnen het wielrennen te wijdverspreid en te hardnekkig. 40 jaar traditie vlak je helaas niet zomaar uit.

Britse journalisten gearresteerd wegens valse bom

Icoon OpmerkelijkTwee journalisten die werkzaam zijn voor de Engelse krant The Daily Mirror zijn in Londen gearresteerd omdat ze probeerden een valse bom in een metrostel te plaatsen. Door middel van deze poging wilden zij de veiligheidsmaatregelen testen.

Twee werknemers van de metro merkten de journalisten op toen die een pakje naar de onderhoudszone droegen. Terwijl zij de journalisten vroegen wat zij van plan waren, schakelden zij ook meteen de politie in.

De krant heeft laten weten dat ze vorig jaar een soortgelijke test heeft gedaan bij een trein met nucleair materiaal. "Op die manier konden belangrijke lacunes in het veiligheidsbeleid worden aangeklaagd", aldus de krant. "We gingen er toen van uit dat het om een legitieme oefening ging, in het belang van de openbare veiligheid. We zijn verheugd dat de procedures sindsdien zijn verbeterd".

De twee journalisten zijn gearresteerd maar nog niet in beschuldiging gesteld aldus een woordvoerder van de politie. Hun identiteit wordt niet vrijgegeven. Het tweetal werd ondervraagd in Stonebridge Park, in het noordwesten van Londen.

[UPDATE]San Andreas Multiplayer houdt het voor gezien

San Andreas Multiplayer, een door fans in elkaar gedraaide multiplayer-mod voor GTA San Andreas, zal grotendeels ophouden te bestaan. Volgens de makers van deze populaire aanvulling op San Andreas is de achterliggende reden de vele aanvallen van kwaadwillenden waar hun servers mee te kampen hebben. Zowel alle officiële servers als de aanvullingen voor de mod die nog in ontwikkeling waren zijn stopgezet. San Andreas Multiplayer is nog wel gewoon te spelen op een lokaal netwerk of onofficiële servers.

Gamers die San Andreas graag online willen spelen hebben echter nog een derde alternatief. De multiplayer-mod Multi Theft Auto San Andreas zal spoedig in de béta-fase verkeren, waarna de mod verder gepolijst zal worden en tenslotte als download beschikbaar wordt gesteld. Meer informatie over MTA is hier te vinden.

Update
Het lijkt loos alarm te zijn. Er wordt beweerd dat de site van San Andreas Multiplayer gehackt was, en daarbij bij wijze van grap bovenstaand bericht naar buiten werd gebracht. Zoals het er nu naar uitziet zal er gewoon op de officiële servers gespeeld kunnen blijven worden.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.