Gadget: GlowBrick

Een gloeilamp in een kubus. Jan des Bouvrier zou ´m gemaakt kunnen hebben, ware het niet dat de GlowBrick ook echt leuk is. Het is de vorm van een gloeilamp van fluorescerend spul in een plastic kubus gegoten. In het licht laadt de kubus zich op, om in het donker een groen licht te verspreiden. Dat is natuurlijk ietwat lastig fotograferen, het is natuurlijk ook weer geen echte gloeilamp waarmee je de kamer laat baden in het licht.


Dat groene schijnsel is eigenlijk zelfs maar bijzaak. Zeg nou zelf, het ziet er gewoon erg tof uit. Het woord design is natuurlijk erg hip om te gebruiken, maar voor deze gadget erg toepasbaar. Zeker voor een inwoner van de lichtstad zoals ondergetekende, een waar fashion statement. Met name in een strak interieur past de kubus perfect en werkt als blikvanger. Het is natuurlijk nog steeds een gadget, maar wel eentje die ook gewoon smaakvol is. Een extra snufje in het interieur.

Overigens kwam er al snel nog een toepassing naar voren: de kinderkamer. Papa, mag het licht aan blijven? Als je ogen gewend zijn aan het donker, geeft de GlowBrick genoeg licht om de kastdeur in de gaten te houden en de krokodil onder het bed te doen verdwijnen. En het kost geen stroom, gaat vanzelf uit, er kan niks mis mee gaan. Deze afzetmarkt is ongetwijfeld niet de insteek geweest van de makers, maar ach.

Conclusie: De GlowBrick heeft een hoog gadgetgehalte, maar is wel een bijzonder smaakvolle. Je kunt beter zeggen, echt design met een twist, c.q. schroefdraad. Voor de volledigheid even de afmetingen: 7,9 x 7,9 x 10,8 cm. Die wijken dus nogal af van wat de fabrikant zegt.


Te koop bij: NonPlusUltra.nl Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!

Wil je de GlowBrick zelf aanschaffen? Dat kan via www.NonPlusUltra.nl . Vul bij je bestelling de kortingscode in en je ontvangt ook nog eens 10% korting, speciaal voor bezoekers van FOK!. Deze korting is overigens ook geldig voor de andere producten die je bij www.NonPlusUltra.nl vindt.