Eerste beelden en prijzen vrijgegeven van Star Wars-hotel in Walt Disney World

Disney heeft zojuist de prijzen en kamersoorten vrijgegeven voor een hotel waar Star Wars-fans al lang op zitten te wachten, de Star Wars: Galactic Starcruiser in Walt Disney World, Florida. Dit zal het eerste hotel in de wereld zijn dat volledig in stijl van de populaire films is ontworpen en op de eerste beelden ziet het er ook echt uit als een avontuur uit de films. We hebben te maken met concept art, aangezien het hotel op dit moment klaargemaakt wordt voor de opening die gepland staat ergens in 2022.

Een verblijf is op het eerste gezicht niet goedkoop voor een Nederlandse gast, maar als er tegenover gezet wordt dat er gegarandeerd een tripje naar Galaxy's Edge, het Star Wars-land in het pretpark, inbegrepen zit bij het verblijf en nog enkele andere extra's, lijkt het al wat logischer. Voor een verblijf met z'n tweetjes betaal je zo'n 1200 dollar per persoon per nacht, wat zich vertaalt naar ongeveer 1000 euro. In die prijs zit overigens alles inbegrepen, zoals ontbijt, lunch, avondeten en verschillende experiences die alleen aan hotelgasten worden geboden. De kamertypen die vooralsnog zijn vrijgegeven zijn de Cabins en de Suites, waarbij de Cabins plaatsbieden aan vier personen en de Suites aan grotere gezinnen. In elke kamer is er uitzicht op de ruimte. 

 

In de Suites zullen wat meer Star Wars-verrassingen aanwezig zijn. Ook kan er in dit hotel geoefend worden met Lightsaber-kunst, iets wat toegankelijk zal zijn voor kinderen vanaf 7 jaar.

Vooralsnog is bekend dat een verblijf gebaseerd zal zijn op twee nachten, aangezien daar ook de beleving met onder meer een kijkje op de brug van het ruimteschip Halcyon Starcruiser en veel meer op gebaseerd is. Gedurende het verblijf zijn er verschillende "verhaalmomenten" waarin de hotelgast zelf bepaalt wat hij of zij op dat moment in het Star Wars-avontuur wil beleven, zoals vluchten van de First Order of een heist plannen.

Lijkt dit je wat? Wij zijn in ieder geval enthousiast geworden! Recentelijk werd in Disneyland Paris het eerste hotel ter wereld geopend rondom een ander Disney-merk, namelijk Marvel. FOK! mocht daar een kijkje gaan nemen en het verslag daarvan valt hier te lezen.