DVD: The Last Kiss

The Last Kiss heeft niets te maken met het nummer van Pearl Jam, maar gaat over een stel vrienden die rond de dertig zitten. Hard op weg naar huis, kind, alles wat een normaal mens gelukkig zou maken. Perfect op schema, en ook helemaal volgens het programma vol twijfels. Even een opsomming: Eentje leest Kluuns "Help ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt", de ander is net gedumpt, eentje weigert elke vorm van commitment en de vierde is allergisch voor de huilbuien van zijn eigen baby. Niet echt een tienerfilm dus.

De bekendste naam uit het rijtje, Zach Braff, heeft uiteraard de centrale rol in de film. Hij is diegene met het zwangere mokkel en zit vol twijfels of hij het wel allemaal aan kan. Wellicht een beetje gestuurd doordat zijn vriendin ook tegen een vroegtijdige midlife-crisis aanloopt, weet hij even niet of hij wel klaar is voor huisje boompje kindje. De eerste de beste verleiding - nouja, ze is ook best wel lekker - en het is gedaan. De angst voor burgerlijkheid is te groot. Ook voor de anderen, die als vlucht een trip plannen richting het Zuiden.


Helaas is de film zelf niet bang voor wat conformisme. Natuurlijk komt er spijt bij te kijken. Was de toekomst wel zo slecht, is stabiel wel zo verkeerd? Michael kan aan de slag bij zijn vriendin en schoonouders om de schade te herstellen, voor zover mogelijk... Deze strijd is echter alleen bij Michael uitgewerkt. De andere personen lijken ineens wat opvulling te zijn geweest, misschien om er toch nog wat extra minuten aan te plakken of als soort van sidekick? The Last Kiss begint tegen het einde welhaast op een romantische komedie te lijken. Te lijken, niet meer dan dat. Al met al een aardige film die je niet weg zult zappen. De film moet het vooral hebben van herkenbaarheid - lees: weinig diepte - en richt zich op de ietwat beperkte doelgroep van jong volwassenen.


Label: Paradiso Home Releasedatum: 27 juli 2007 Kijkwijzer:
Waardering film: - Waardering extra's: n.v.t