Gadget: Pettree

Elke dag naar dat muffe kantoor. D’r staat wel een plant op zo’n hydrocultuur ergens op de gang, maar echt opgewekt word je er niet van. Dus versier je het hok maar met wat andere zaken. Een foto van de kleine, een Fokke en Sukke scheurkalender en niet te vergeten: een radio. Relaxed! En wat verzinnen ze dan weer: Flexwerken! Ondertussen heb ik de afgelopen week in Weert, Hilversum en in Eindhoven gewerkt. En om dan toch nog een beetje je eigen wereldje te creëren, dat valt niet mee. Elke keer dat gesleep met je theedoosje en je eigen mok...


Welkom Pettree! Een miniplantje in een kokertje als sleutelhanger! Het klinkt zo simpel. En dat is het ook. Er zijn diverse varianten van kleine vetplantjes tot cactusjes, vakkundig verpakt in een stevige plastic cilinder. Je hangt ze aan je sleutelbos of zet ze gewoon op je bureau.

En ja, het zijn echte plantjes. Gelukkig hebben deze plantaardige tamagotchies iets minder onderhoud nodig dan een echte tuin. Je moet ze eens per twee weken even in een klein laagje water zetten, de cactusvarianten nog minder vaak. Op de verpakking en op de site staan duidelijke instructies. En bij elke soort ook een korte uitleg waar het plantje voor staat. Zoals de Wisshou:

Pettree Wishou brengt u gezondheid en Welzijn. Draag Pettree Wishou altijd dicht bij u in de buurt en zult zien dat het werkt!
Originele naam: Echinus Maximus
Latijnse naam: Echinus Maximilianus

Aldus het promopraatje.


En aan promopraatjes, daar hebben we een broertje aan dood. De reacties van collegae zijn echter wel de moeite waard. En zeg nou zelf, het fleurt je bureau toch stukken op? Ik ben wel benieuwd hoelang de plantjes overleven. Er wordt zelfs gezegd dat als ze te groot worden, je ze gewoon in de tuin kan zetten. Dat belooft wat!

Gadgetgehalte: hoog. Verwachte levensduur: hoog. Prijs: laag, een zes, zeven euro. Timing zo vlak voor de feestdagen: Perfect! Denk surprise...


Gadget: Pettree Waardering: