Lifestyle: Pokerset

Ondertussen kun je het geen rage of hype meer noemen. Poker is een blijvertje, misschien nog wel meer dan Catan. Dat was ook zo'n spel wat ineens iedereen speelde en waarvan dus ook dankbaar gebruik werd gemaakt met uitbreidingen en aparte scenario’s. Poker lijkt daar vrij veel op, met een groot verschil: het spel wordt al veel langer gespeeld. Op strippoker varianten en studentenhuizen na, echter nog niet vaak in de gemiddelde woonkamer. Die tijd is voorbij. Poker komt ongeveer dagelijks op TV, een format met sterren, een pokercolumn in De Pers, er wordt goud geld verdiend met online poker en nog veel meer. Waar deze groei nu ineens vandaan komt, is moeilijk te zeggen. Wel zou je kunnen zeggen dat het slechts een kwestie van tijd was.

Je hebt er eigenlijk immers maar weinig voor nodig. Een stok kaarten en iets om mee in te zetten. Zie daar de koffers en dozen met pokerfiches. Voor een paar euro heb je al plastic schijfjes, maar net zoals je ook geen bier bij de Aldi hoort te halen, moet je daar ook beter geen poker mee spelen. Je kan er dronken van worden, maar het is omdat het moet. Echte zware fiches maken het spel gewoon. Dat geldt eigenlijk voor elk spel, de aankleding doet het 'm, daar hoeft niemand met een beetje verstand van overtuigd te worden. Kijk gewoon eens rond naar een set van zeker 200 fiches en je kan met een paar man aan de bak. Mocht je nog twijfelen: pluk gewoon ergens de spelregels van het web of vraag eens rond of iemand er al mee bezig is. De basis is zo geleerd.


In deze aluminium koffer zit echter meer, buiten maar liefst 600 fiches. Acht stokken kaarten, een schudmachine, een dealerchip, een kaartendeler, een groene lap en 5 dobbelstenen. Een hele hoop! Eens beginnen met de mindere aspecten om goed te kunnen eindigen: De kaarten zijn niets speciaals. Da's op zich niet erg, gevorderde pokeraars zullen toch een voorkeur hebben voor geplastificeerde kaarten. En met acht stokken ben je wel even zoet. In elk geval is het niet erg om eens een keer in de kroeg te spelen, waar uiteraard altijd iemand het spelletje raappoppe niet kent. Het speeldoek is ook aan de kleine kant en in plaats van lijnen voor het neerleggen van pokerkaarten staat er de structuur voor Blackjack op. De set is dus ook gericht op dat spel, wat ook de acht stokken en de kaartendeler verklaart. De laatste is een soort lade, waar je een paar stokken achter elkaar in kunt doen en makkelijk een voor een de kaarten uit kunt schuiven.

Bij poker is die dus overbodig, aangezien je telkens met dezelfde stok speelt. En daar komt dus juist die kaartenschudmachine van pas. Het is een plastic ding waar vier AA batterijen in moeten. Je legt de stok kaarten in twee stapels links en rechts erop en drukt op de toets. Het ding begint te ratelen en de kaarten komen om en om te zitten. De eerste keer lijkt het wat overbodig, maar elke pokeravond bleek het toch weer erg gewenst. Je schudt immers wat af als je van negen tot een uur of drie bezig bent. En met wat drank op, gaat het schudden met de hand ook steeds iets moeilijker. Wel nog even steken.


De schudmachine.

Het grootste voordeel van de koffer blijkt echter na het spelen. Fiches en de rest in de koffer, deksel dicht en, hoppa, opgeruimd. Zo in de kast, klaar voor de volgende keer. Dat poker leuk is, zal geen verrassing zijn. Nu is het ook nog gemakkelijk. Zelf nog wat extra dingen erin zoals spelregels en een lijst met de winnaars van de afgelopen keren. Met deze koffer maak je vrienden! Of een aardige bijverdienste natuurlijk, dat kan ook.

Te koop bij: Gadgetfabriek Waardering:Wil je de set zelf aanschaffen? Dat kan via www.gadgetfabriek.nl . Vul bij je bestelling de kortingscode in en je ontvangt ook nog eens 10% korting, speciaal voor bezoekers van FOK!. Deze korting is overigens ook geldig voor de andere producten die je bij gadgetfabriek.nl vindt.