DVD: An Unfinished Life

In deze ontroerende film, die herinneringen oproept aan The Horse Whisperer, speelt Robert Redford de eenzame rancher Einar, die de dood van zijn zoon, tien jaar geleden, nog steeds niet heeft verwerkt. Zijn ranch heeft hij verwaarloosd en de enige met wie hij kan praten is zijn invalide vriend Mitch (Morgan Freeman).

Einar's stille leventje wordt overhoop gegooid wanneer zijn schoondochter Jean (Jennifer Lopez) terugkeert in zijn leven. Einar vindt dat Jean schuld heeft aan de dood van zijn zoon en hij kan haar niet vergeven. Maar Jean is blut en samen met haar dochtertje Griff op de vlucht voor haar geweldadige nieuwe vriend. Ze heeft Einar's hulp hard nodig. Langzaam maar zeker ontdooit Einar wanneer hij zijn kleindochter leert kennen. Maar hun nieuwe verbondenheid loopt gevaar wanneer Jean's geweldigdadige vriendje arriveert om haar terug te halen.

Het verhaal is flinterdun en voorspelbaar. Het thema is vergeving, maar alles ligt er zo duimendik bovenop dat het eigenlijk een saaie film is. Ware het niet dat de casting fenominaal is. Wat Jeniffer Lopez exact in All Unfinished Life te zoeken heeft ontgaat me, maar Redford en Freeman zijn weergaloos. Deze twee oude knoesten laten zien dat ze hun reputatie meer dan waard zijn. Zo natuurlijk en authentiek als ze de karakters van twee oude ranchers neerzetten, de één verbitterd, de ander beschouwlijk. Redford loopt toch al weer richting de zeventig, maar in deze rol draagt elk rimpeltje bij aan het karakter. Ook het camerawerk is prachtig. Vlug het verhaal vergeten en kijken naar de details dus.




Dat brengt me in verwarring. Het verhaal is ondermaats, maar Redford, Freeman en de beeldvoering halen zoveel op. Het totaaloordeel moet echter zijn dat het uiteindelijk een middelmatige film is. Echter van harte aangeraden voor fans van Redford en Freeman. Het is hun vakmanschap en passie die het verhaal redden.

Behalve de film, is een tweede DVD toegevoegd met een klein uur aan extra's. Hierin zijn onder andere interviews met regisseur en acteurs, een 'making of' en beelden 'behind the scenes' begrepen. Ik vond echter de training van 'Bart the bear' het leukst.

Vanzelfsprekend is alles optioneel Nederlands ondertiteld.



Label: Dutch Filmworks Releasedatum: 9 mei 2006 Kijkwijzer: Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!