FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesCoronavirus (COVID-19)
Coronavirus (COVID-19)


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 12 mei 2006

'Inenten voor het WK'

Icoon EpidemieNiet alleen voor verre reizen krijg je advies om je in te laten enten. Duitse artsen adviseren mensen die naar WK-wedstrijden in Noordrijn-Westfalen willen gaan namelijk om zich in te laten enten tegen mazelen. Eťn en ander is het gevolg van de mazelen-epidemie die uitgebroken is in de Duitse deelstaat. Ruim 1100 mensen zijn inmiddels besmet.

Emil Reisinger, deskundige van de universiteit van Rostock, zegt dat de kans op besmetting in een vol stadion levensgroot is. Ook op drukke feesten rond de wedstrijden is er verhoogd risico op het oplopen van de ziekte. De wereldgezondheidsorganisatie WHO steunt hem. Heinz-Josef Schmitt van het Robert Koch Instituut, een centrum voor de controle van besmettelijke ziektes is duidelijk: "We raden de bezoekers van het WK aan zich te laten inenten."

In Noordrijn-Westfalen zullen in totaal elf WK-wedstrijden gespeeld worden. Het gaat om de speelsteden Dortmund, Keulen en Gelsenkirchen. Nederland speelt daar niet tijdens de groepswedstrijden. In het gebied vinden wel twee achtste, een kwart en een halve finale plaats.

President Suriname teleurgesteld over hulp

Icoon RampPresident Venetiaan van Suriname is teleurgesteld over de hulp die Suriname tot nu toe ontvangen heeft van de internationale gemeenschap als hulp bij de overstroming. Nog geen 15 procent van de toegezegde hulp is binnen. Venetiaan zei donderdag in het Surinaamse parlement dat ze tot nu toe "slechts een schijntje" ontvangen hebben.

De president heeft de getroffen gebieden bezocht om de bewoners een hart onder de riem te steken. Zaterdag gaat hij samen met het crisisteam van de regering naar het zuidoostelijke deel van het rampgebeid.

Volgens Venetiaan zal de huidige hulpactie, Operatie Falawatra, ongeveer 70 miljoen Surinaamse Dollars (23 miljoen euro) kosten. Voor vervolgacties, voor de wederopbouw, zullen nog veel meer kosten gemaakt moeten worden.

EyeToy beschikbaar bij PS3 release?

De titel The Eye of Judgement zal de eerste titel zijn op de PlayStation 3 die volledig gebruik zal gaan maken van de EyeToy uitbreiding. Het spel wordt ontwikkeld door Sony Computer Entertainment Japan en staat vooralsnog gepland om rond de releasedatum van de PlayStation 3 uit te komen.

The Eye of Judgement is een kaartspel waarvoor er meer dan 100 kaarten beschikbaar zullen komen. Spelers zullen een deck van 30 kaarten moeten samenstellen om mee te spelen en door middel van de EyeToy zullen de barcodes achterop de kaarten worden ingelezen.

Sony heeft nog geen commentaar gegeven hoe het spel, de EyeToy en de kaarten verkocht zullen gaan worden.

Legionair

Via de submit kregen we van Vassili_Z de link door naar een 50 minuten durende docu over het Vreemdelingenlegioen.
Een tot de verbeelding sprekende toewijding van mannen die kiezen voor een wereld die wij ons niet zomaar voor kunnen stellen.
Bereid om te sterven met de wil tot leven, dat is de gedachte van een echte legionair, gewone soldaat.
Nee, het zijn geen lieverdjes. Want als ze sterven, dan maakt niemand zich daar druk om, dat weten ze, het zijn immers geen Fransen. Al moeten ze wel heel snel de Franse taal onder de knie krijgen, anders wordt het er in geramd.
Dat betekent niet dat het een zootje ongeregeld is, vijf jaar tekent hij voor discipline, loyaliteit en toewijding. Opgeven? Dat komt je op een flink pak rammel te staan en disciplinaire maatregelen.

Na een maand basis training ben je een legionair, maar dan begint de training pas. Trainen in de jungle, trainen in de woestijn of ergens op het strand. Je moet je overal thuis kunnen voelen.

Vechten van Mexico tot Marokko, of het nou een operatie is van 11 minuten of een paar maanden. Zij blijven er tot de klus geklaard is, eerder gaan ze niet weg. Daarom hebben ze ook een poging tot een aanslag gedaan op Charles de Gaulle, omdat zij zich verraade voelden in verband met de situatie in Algerije.
Zij denken niet over de politieke lading of gevolgen van hun opdracht. Ze voeren het uit, dat is het doel.

Na 5 jaar kan je afzwaaien en kiezen voor welke identiteit je wil hebben, die van voor dat je in het legioen kwam, of die je hebt gekregen nadat je je hebt aangemeld.
Bijtekenen kan ook, je kan door tot aan je pensioen. Er wordt zelfs aan de oude dag voorziening gedacht. Je kan dan terecht op een prachtig chateau waar je met je mede soldaten van je laatste jaren kunt genieten.

Zie je het wel zitten om je aan te melden, ga dan naar deze site en voor een riant salaris van 1043 euro (incl. kost en inwoning) ben jij de man. Je kan zelfs een topsalaris verdienen, maar voor die 4548 euro moet je wel een aantal jaren (21) tot de elite behoren. En aangezien 1 op de 10 het niet overleeft, is dat salaris maar voor een kleine groep weg gelegd.

Best wel eens leuk om een kijkje in de keuken te nemen.

[Update] [Live] Dag 3 op de E3

De beursvloer van de E3 is inmiddels weer open en we zullen jullie weer live van nieuws voorzien.

21.45 Fliepke heeft een presentatie van Will Wright gezien over zijn nieuwe game Spore. Hij vond het er mooi uit zien en het begint al meer vorm te krijgen dan bijvoorbeeld het filmpje dat is getoond op de GDC eerder dit jaar. Textures zien er nu bijvoorbeeld een stuk mooier uit. Will Wright had het gehad over een missie-structuur, maar hier was nog niets van te zien. De animaties van de beesten die je maakt zijn nog niet helemaal vloeiend, zo willen er nog wel eens twee lichaamsdelen door elkaar heen bewegen, maar zoals we zelf ook al hebben gezien in footage van de game is het toch best indrukwekkend. Spore is nog helemaal niet af, eigenlijk is het een concept in een grote sandbox. Will Wright heeft nog tot 2007 de tijd om de game echt in een game om te vormen.

20.30 Onze redacteurs hebben achter de schermen bij EA weer enkele nieuwe games mogen aanschouwen. Als eerste was Army of Two, een FPS, aan de beurt. De nadruk in de game ligt duidelijk op co-op. Met twee spelers tegelijk kon je van alles doen. Het voorbeeld dat men mocht uitproberen was bijvoorbeeld dat twee spelers elkaar van een dak af konden helpen. De een houdt het touw vast, de ander klimt naar beneden. Zo zijn er nog veel meer kleine dingetjes die je met zijn tweeŽn kan doen en ook het geknal gaat allemaal samen. Deze co-op is ook met medewerking van de AI mogelijk. De besturing was op dit moment nog een beetje onhandig, maar het spel verkeert dan ook in een erg vroeg stadium. De sfeer in de game was redelijk.

Ook hebben onze redacteurs een stukje van Command & Conquer 3 gespeeld. De game gaat vooral terug naar de stijl van deel 1. Bovendien ziet het er erg tof uit. Er zit bijzonder veel detail in de game; gebouwen kunnen stukje voor stukje weggeschoten worden en ook de schaduwen werken prachtig mee. Zo gauw een tank door de schaduw rijdt zal hier de schaduw prachtig op neerkomen. We verwachten erg veel van deze game.

Ten slotte zijn de redacteurs nog op bezoek geweest bij de mensen achter de Tiger Woods-serie. De 2007-versie van Tiger Woods hebben ze nog niet gespeeld maar ze kregen een praatje te horen over het gedetailleerde gezicht van Tiger in de game. Hij is hiervoor anderhalf uur bij EA in de studio geweest om allerlei verschillende uitdrukkingen te importeren in de game. Dit zag er bijzonder indrukwekkend uit, en is waarschijnlijk de toekomst van realisme in games. We vragen ons alleen nog af hoe dit gaat werken met voetbalgames met honderden spelers.

Jasper is op het moment op bezoek bij Spore, dus daar zullen we later vast nog meer van horen.

Gods & Heroes laat weer van zich horen

Het laatste nieuws van de mythische MMORPG Gods & Heroes: Rome Rising dateert al van de vorige E3. In het spel neemt de speler de rol aan van een Romein tijdens de opkomst van de stad. Gedurende het spel zal je dus Rome's real life vijanden tegenkomen, bijvoorbeeld de Carthagers en GalliŽrs. Zoals de titel reeds deed vermoeden spelen de Goden een grote rol. Als speler vervul je opdrachten voor een van de Romeinse Goden, die je dan weer beloont met special powers. Sta ook niet raar te kijken als er opeens een cycloop of medusa verschijnt; de game neemt de geschiedenis met een flinke korrel zout.

Developer Perpetual Entertainment belooft een innovatief, uniek combat systeem. Squad Combat zal een belangrijke rol spelen. De speler kan een groep NPC's (non playing characters) rond bevelen en in formaties zetten. Dit moet leiden tot een nieuwe vorm van combat tactiek. Voor degenen die nog twijfels hebben: het combat systeem is ontworpen door niemand minder dan Stieg Hedlund, ook verantwoordelijk voor Diablo II.

De graphics lijken er een stuk op vooruit te zijn gegaan in vergelijking met vorig jaar. Check dit maar eens:

En nu dit:

Het is overigens maar de vraag in hoeverre dit ingame beelden zijn. Enfin, voor extra info en wat goodies, neem een kijkje op de site. De game wordt verwacht in de winter van dit jaar.

Evaluatie/vooruitblik FOK!voetbalmanager

De FOK!voetbalmanager zit er al weer een maandje op, en we zijn al langzaam aan bezig met de voorbereidingen voor de FOK!voetbalmanager seizoen 2006/2007.

Op een aantal kleine punten na is de voetbalmanager redelijk soepel verlopen dit seizoen. Desondanks zijn er altijd punten waarop verbeteringen kunnen worden geboekt. Om een paar voorbeeldvragen te stellen: Wat vond je van de puntentelling? Werd er goed en op tijd gereageerd op vragen die je hebt gesteld?

Daarnaast zijn opmerkingen met betrekking tot de nieuwsberichten, site-invulling en informatievoorziening ook erg welkom. Laat het ons weten hoe jij dit jaar de voetbalmanager hebt beleefd!

Graag zien wij jullie reacties tegemoet in de reacties op dit bericht, maar eventueel kan je langere stukken ook mailen naar sport@fok.nl

Meerdere titels van Blizzard in ontwikkeling

Chief Operating Officer Paul Sams van Blizzard heeft tegenover Gamespot bevestigd dat er naast de WarCraft franchise nog andere franchises in ontwikkeling zijn. De Diablo en StarCraft franchises zijn volgens Sams heel erg belangrijk voor het bedrijf, maar hij sluit niet uit dat er in de nabije toekomst een nieuwe franchise komt.

Een PR medewerker van Blizzard lichtte nog een tipje van de sluier op door te bevestigen dat er inderdaad meerdere titels in ontwikkeling zijn en dat er gekeken wordt naar meerdere platformen zoals de Xbox 360 en de PlayStation 3 om de spellen op te releasen.

Zodra er meer bekend wordt gemaakt over deze nieuwe titels zullen wij dat zo snel mogelijk melden.

Federer, Nadal door in Rome

Roger Federer en Rafael Nadal zijn opnieuw op weg naar de finale van een Masterstoernooi. Beide toppers wonnen vanmiddag hun kwartfinalepartij in Rome.

Federer had het tegen Nicolas Almagro zeer lastig. Uiteindelijk won de Fed-Express met 6-3, 6-7 (2) en 7-5. De wedstrijd nam ruim twee uur in beslag. Aanvankelijk leek Federer eenvoudig af te koersen op de halve eindstrijd; in geen tijd stond het 3-0. De Zwitser speelde slim door de sterke forehand van Almagro te ontwijken. Pas aan het eind van de set vond Almagro een antwoord: te laat. In het tweede bedrijf miste Federer op 5-4 een matchpoint, wegens een dubbele fout. Almagro wist met knap spel te breaken en het momentum te behouden tot en met de tiebreak.

De beslissende set bleef tot 5-5 in evenwicht, al oefende Federer meer druk uit. Uiteindelijk knakte Almagro, een van de aangename verrassingen dit gravelseizoen, met enkele unforced errors. ”Ik had geluk in deze fantastische wedstrijd. Conditioneel ben ik sterk: je moet voorbereid zijn op lange partijen, al komen ze niet vaak voor”, blikte de nummer ťťn van de wereld terug. In de halve eindstrijd treft Federer zijn angstgegner David Nalbandian, die de weg voor Mario Ancic versperde: 6-3, 6-3.

Rafael Nadal noteerde een regelmatige overwinning op Fernando Gonzalez: 6-4, 6-3. Wanneer Nadal zijn twee komende partijen winnend afsluit, evenaart hij het record van Guillermo Vilas. De Argentijn bleef 53 duels aaneen ongeslagen op gravel. De tegenstand in de halve finale zal komen van Andy Roddick of GaŽl Monfils.


Uitslagen:
Federer (Zwi/1) – Almagro 6-3, 6-7, 7-5
Nalbandian (Arg/4) – Ancic (Kro) 6-3, 6-3
Roddick (USA) – Monfils (Fra)
Nadal (Spa/2) – Gonzalez (Chi/10) 6-4, 6-3

Gatlin loopt wereldrecord op 100 meter

Icoon SportJustin Gatlin heeft het wereldrecord op de 100 meter verbroken. De Amerikaan noteerde in Doha (Qatar) een nieuwe toptijd van 9,76 seconden, 0,01 seconde sneller dan het oude record van Asafa Powell.

De sprinter zei eerder deze week al dat zijn grootste doel dit jaar het wereldrecord op de 100 meter te verbreken is. Amper een week later voegde hij dus de daad bij het woord. Powell liep zijn record vorig jaar in Athene.

Onlangs liet Gatlin, Olympisch kampioen op de 100 meter en wereldkampioen op de 100 en 200 meter, een tijd van 9,95 meten in Osaka. Ook in de series in Doha was hij al rap. De Amerikaan snelde toen naar een tijd van 9,85 seconden.

Update: De tijd is gecorrigeerd naar 9,77.

Spielberg bezoekt EA op de E3

Zojuist komt uit Los Angeles het exclusieve nieuws dat Steven Spielberg naar de booth van EA zal komen. Hij zal daar de games Army of Two en Spore bezoeken. Wellicht gaat Spielberg hetzelfde doen als Robin Williams eerder al deed, namelijk een eigen beest aanmaken in Spore. Hoe Robin Williams dat deed kan je in dit filmpje zien. Mocht dit waar zijn zien we later wellicht nog wel beelden verschijnen van de creatie van Spielberg.

Wat is Dit: Opgave 21 - Ronde 2

Het doel van dit spel en de regels staan hier na te lezen.

De prijzen
Voor kwartaal 2 (dus de periode tot en met 1 juli) is X-toys zo vriendelijk geweest om een mooi prijzenpakket ter beschikking te stellen. Dit prijzenpakket bestaat uit:
A Thousand And One Nights (massage sampler)
Buzz Off Finger Vibrating Keychain (vibrerende sleutelhanger)
Erotic Dice Glow in the Dark


Naast dat X-toys.nl de prijzen ter beschikking stelt hebben zij ook een speciale aktie voor FOK!kers: Als je bij je bestelling de kortingscode 193466 invult krijg je Ä 2,50 korting bij een besteding van 25 euro of meer.

De opgave:

Succes!

Gatlin loopt WR op 100m

Justin Gatlin heeft het wereldrecord op de 100 meter verbroken. De Amerikaan noteerde in Doha een nieuwe toptijd van 9,76 seconden, 0,01 seconde beter dan het oude record van Asafa Powell.

De sprinter zei eerder deze week al dat zijn grootste doel dit jaar het wereldrecord op de 100 meter te verbreken is. Amper een week later voegt hij dus de daad bij het woord. Powell liep zijn record vorig jaar nog in Athene.

Onlangs liet de wereldkampioen 100 en 200 meter een tijd van 9,95 meten in Osaka. Ook in de series was Gatlin al rap. Toen snelde hij naar een tijd van 9,85 seconden.


Ontwikkeling wereldrecord 100 meter:

Tijd:Atleet:Nationaliteit:Datum:
9.99Jim HinesVS20-06-1968
9.93Calvin SmithVS03-07-1983
9.92Carl LewisVS24-09-1988
9.90Leroy BurrellVS14-06-1991
9.86Carl LewisVS25-08-1991
9.85Leroy BurrellVS06-07-1994
9.84Donovan BaileyCanada27-07-1996
9.79Maurice GreeneVS16-06-1999
9.78Tim MontgomeryVS14-09-2002
9.77Asafa PowellJamaica14-06-2005
9.76Justin GatlinVS12-05-2006

Achttien wedstrijden Serie A verdacht

Maar liefst achttien wedstrijden uit de Serie A worden als verdacht aangemerkt in het gokschandaal dat het Italiaanse voetbal teistert. Na een inval in het hoofdkantoor van de Italiaanse voetbalbond wordt die conclusie getrokken door de openbaar aanklager van Napels.

AC Milan is bij zes van de achttien wedstrijden betrokken, en ook Fiorentina, Juventus en Lazio Roma staan onder verdenking van corruptie en sportieve fraude.

De bal kwam aan het rollen nadat de Italiaanse media fragmenten van telefoontapes afdrukten. Uit die fragmenten werd duidelijk dat de directeur van Juventus, Luciano Moggi, geregeld contact had met het hoofd scheidsrechterszaken van de Italiaanse bond om de aanstelling van arbiters te manipuleren. Moggi zal maandag worden verhoord door het Openbaar Ministerie.

Inmiddels is het voltallige bestuur van Juventus door de affaire opgestapt, en ook de voorzitter van de Italiaanse voetbalbond, Franco Carraro, hield de eer aan zichzelf.

[GP2] Uitslag kwalificatie Spanje

Vanmiddag werd in Barcelona de kwalificatie voor de GP2series gereden. De winnaar van de afgelopen twee races, Lewis Hamilton, zal morgen vanaf de eerste positie vertrekken.

Uitslag GP2 kwalificatie Spanje:

PosRijderTeamTijdVerschilRonden
1L. HamiltonART01'23"371-12
2N. PiquetPiquet Sports01'23"70400'00"33212
3A. PrematART01'23"75800'00"38614
4G. BruniTrident01'23"89000'00"51816
5A. CarrollRacing Eng.01'23"91600'00"54414
6M. AmmermullerArden01'24"71500'00"73015
7F. PereraDAMS01'24"16100'00"79014
8J. LopezSuper Nova01'24"19000'00"81814
9O. PlaDPR01'24"25700'00"88513
10C. PiccioneDPR01'24"29400'00"92214
11N. LapierreArden01'24"44000'01"06913
12T. GommendyiSport01'24"47700'01"10517
13A. ZuberTrident01'24"61100'01"23917
14L. Di GrassiDurango01'24"66000'01"28816
15A. VallesCampos Racing01'24"85800'01"48615
16T. GlockBCN Comp.01'24"86900'01"49815
17A. Negr„oPiquet Sports01'24"92000'01"54815
18H. YoshimotoBCN Comp.01'25"17900'01"80716
19S. HernandezDurango01'25"18000'01"80815
20F. MonfardiniDAMS01'25"34700'01"97612
21E. VisoiSport01'25"51500'02"1439
22F. PorteiroCampos Racing01'25"65700'02"28512
23J. TahinciFMS01'25"81100'02"43912
24J. VillaRacing Eng.01'25"88200'02"51016
25F. FauzySuper Nova01'25"99600'02"62415
26G. PantanoFMS01'26"03500'02"6633

Nog veel werk te doen voor Midland

Dankzij veel problemen met de afstelling van de auto kende Midland F1 een teleurstellende tweede training in Barcelona. Het team van Christijan Albers en Tiago Monteiro zal vannacht hard moeten werken om op tijd klaar te zijn voor de kwalificatie van morgen.

Albers sloot de vrijdag af met een tegenvallende 25e plaats. "Het gaat een lange nacht worden, we liggen verder achter dan we verwacht hadden dus moeten we extra hard werken om morgen een goede kwalificatie te kunnen rijden", aldus de teleurgestelde Nederlander. "Ik heb er alle vertrouwen in dat het goed komt, maar dat betekent niet dat ik tevreden ben. Onze rondetijden zijn op dit moment gewoon niet goed genoeg".

Teamgenoot Monteiro eindigde uiteindelijk twee plaatsen achter Albers, als 27e. "Het was een korte dag voor me, we kwamen pas 's middags in actie op dezelfde set banden om zo verschillende afstellingen te testen. We hadden hierbij veel last van onderstuur, daar moeten we vanavond hard aan werken".

Van Themsche mikte bewust op allochtonen

MisdaadDe 18-jarige Belgische schutter Hans van Themsche heeft in zijn eerste verhoor toegegeven dat hij doelbewust op allochtonen schoot. Dat melden de Belgische media vanmiddag. De reden van zijn daad ligt in gebeurtenissen uit zijn jeugd (''er zijn ooit zaken gebeurd die hem motiveerden om de moorden te plegen''). Welke gebeurtenissen dat zijn, wil de Belgische politie nog niet kwijt.

Dat Van Themsche ook een blanke peuter doodschoot, is een 'noodlottig ongeval'. De ruim 2-jarige fietste naast zijn zwarte 24-jarige au pair uit Mali, toen de dader het vuur op hen opende. Beiden overleden. Een 47-jarige Turkse vrouw die pardoes van een bankje werd afgeschoten, overleefde de aanslag. Het lijkt erop dat de verdachte alleen heeft gehandeld en geen hulp van derden kreeg. Er zijn ook geen concrete aanwijzingen dat de dader in een racistische en/of gewelddadige omgeving is opgegroeid.

Skinhead
Tijdens het eerste verhoor nam Van Themsche zelf het woord ''skinhead'' in de mond. Getuigen meldden eerder dat de verdachte zich net had laten kaalscheren maar nog wel een paardestaart droeg. Hoelang de jongen die beweging al aanhangt, kon het parket niet zeggen. De dader zou van plan zijn geweest om zelfmoord te plegen. Hij had nog twee kogels in zijn geweer en tien in zijn jaszak. Of hij daar ook nog meer allochtonen mee wilde neerschieten, is niet bekend, maar het vermoeden bestaat van wel.

Eerder vandaag bleek dat de dader donderdag was weggestuurd uit het internaat waar hij verbleef, omdat hij op zijn kamer gerookt had. Hij zou tegen mede bewoners hebben gezegd dat hij zelfmoord wilde plegen en daarbij een tiental allochtonen wilde 'meenemen'. Ook blijkt dat het wel degelijk bij de schoolleiding bekend was dat Van Themsche racistische denkbeelden koesterde. Zo bezocht hij geregeld extreem-rechtse en racistische websites.

Extreem-rechts moreel medeplichtig
Allochtone verenigingen in Antwerpen houden de leiders van extreem-rechtse partijen moreel medeplichtig aan de moorden. Ze eisen een nul-tolerantie voor racisme en discriminatie.

Gisteravond al gaf de veiligheidsadviseur van de Belgische premier Verhofstadt, Brice De Ruyver, de schuld mede aan het Vlaams Belang. ''Ik begrijp wat er gebeurt als ik op hun laatste congres de kopstukken van Vlaams Belang hoor tekeergaan over hoe zij de rechtstaat zien en over hoe zij menen dat het individu het recht in eigen handen moet nemen.'' Gedoeld wordt op een uitspraak van het Vlaams Belang dat ze kiest voor een gewapend bestuur dat terugslaat in plaats van terugkrabbelt.

Frank Vanhecke, de voorzitter van Vlaams Belang, ontkent dat zijn partij het klimaat heeft geschapen dat de moorden verklaart: ''Ik geloof niet dat wij ophitsend zijn. Wij pleiten voor een streng vreemdelingenbeleid, maar een rechtvaardig vreemdelingenbeleid. Ik geloof dat niemand in onze teksten en uitspraken ook maar de geringste rechtvaardiging zou kunnen vinden voor hetgeen er gebeurd is.''

De Arabisch Europese Liga (AEL) van Dyab Abou Jahjah heeft zich inmiddels ook met de affaire bemoeid. De organisatie bezint zich over mogelijke acties en initiatieven. ''Deze moord kadert binnen een campagne van haat en agressie tegen allochtonen in het algemeen en tegen gekleurde mensen en moslims in het bijzonder. Deze campagne is hoogstwaarschijnlijk georchestreerd en kadert in het brede racistische karakter van deze maatschappij. Een maatschappij die decennialang mensen discrimineert en uitsluit, begint op het einde altijd mensen te lynchen en af te slachten'', zo luidt de verklaring van de AEL.


Hans van Themsche, hier nog met al zijn haar

Met dank aan AntiChrist voor de submit.

Cziommer en AZ in onderhandeling

Vanmiddag meldden we al dat Simon Cziommer Roda JC gaat verlaten, en het lijkt er nu op dat hij volgend seizoen bij AZ zal gaan spelen.

De onderhandelingen tussen de Duitse middenvelder en de Alkmaarse club bevinden zich inmiddels in een vergevorderd stadium.

Mocht AZ er in slagen om Cziommer te contracteren, dan halen zij hem transfervrij binnen. De verbintenis van de middenvelder bij Schalke loopt deze zomer af. De 25-jarige Cziommer heeft over belangstelling niet te klagen, ook FC Twente en Ajax willen de middenvelder inlijven.

Friese brugklasser mist finaleplek RTL-quiz

Icoon TelevisieEen 13-jarige scholier Obe Alkema uit Friesland mag niet meedoen aan de finale van de Achmea Kennisquiz. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam bepaald. De jongen won in februari de Friese voorronde van de quiz, maar hij werd twee maanden later gebeld door de jury die zei dat z'n tegenstander Jordy uitendelijk toch negen punten meer had omdat een goed antwoord per ongeluk fout was gerekend.

De 13-jarige jongen eiste dat hij toch naar de finale mocht, maar de rechter gaat daarmee niet akkoord. De finale van de Achmea Kennisquiz is maandag. De hoofdprijs is een studiebudget van 250.000 euro.

De rechter geeft nu de programmamakers gelijk. "Het is sneu voor Obe dat hij even heeft gedacht dat hij de beste was, maar hij is niet de beste."

Met dank aan Falco voor de submit.

Van Gemerden trekt goede lijn door

Melle van Gemerden blijft in een goede vorm. De 27-jarige Amsterdammer bereikte eenvoudig de halve finales van het challengertoernooi in Dresden.

Van Gemerden was een maatje te groot voor Irakli Labadze: 6-2, 6-4. Morgen vecht de Nederlander met Simon Greul of Ivan Navarro-Pastor om een plaatsje in de eindstrijd. Afgelopen week haalde Van Gemerden eveneens de halve finale in Ostrava. Door deze recente prestaties koerst de Amsterdammer af op de status van beste Nederlander op de ATP-ranking.

EyeToy: Kinetic Combat aangekondigd

SCEE heeft onlangs aangekondigd dat er wederom een nieuwe EyeToy game op de markt gebracht zal worden, EyeToy: Kinetic Combat!
Deze game zal een opvolger zijn van EyeToy: Kinetic en zal geheel in de stijl van de Kung Fu-techniek; Hung Gar verschijnen.

De game zal een geheel nieuwe 'Motion Matching' technologie voor de EyeToy bevatten omdat er uiterst secuur bewogen moet worden door de speler om de 'moves' van de Hung Gar Kung Fu te leren beheersen.

Enkele features:
- 'Motion Matching' technologie
- Meer dan 200 Kung Fu-moves
- Train d.m.v. de thema's van de Hung Gar Kung Fu
- Leer de stijl van de 'Shaolin Monks'
- Level-up systeem
- Meer dan 25 uur trainingssessies
- Freestyle optie
- 'Sparring' optie
- Verschillende achtergrondsettings
- Je eigen virtuele trainer
- Eigen trainingsschema
- Meer dan 70 muzieknummersMiyamoto over Wii-plannen

Shigeru Miyamoto, de geestelijk vader van o.a. Mario heeft bevestigd dat een DS-Wii link mogelijk zal zijn. Hiermee geeft hij dus gelijk aan dat de Wii ook beschikt over draadloze technologie. Hoe deze technologie gebruikt gaat worden is nog niet bekend, mogelijkheden zijn de microfoon en het touch-screen van de DS te gaan gebruiken om Wii-games te besturen.En misschien wel het opmerkelijkste feit: Nintendo wil een personalisatiemogelijkheid inbouwen in de remote, zodat de game die specifieke remote kan herkennen en instellingen kan aanpassen aan degene aan wie die remote toebehoort.

Erik Dekker neemt afscheid in Emmen

Erik Dekker zal in Nederland afscheid nemen van het professioneel wielerleven tijdens De Gouden Pijl, een criterium in Emmen. Op 8 augustus zal de 35-jarige Rabobank-renner voor het laatst op zijn fiets stappen.

De organisatie van het criterium wil Dekker een groots afscheidsfeest aanbieden, ze hangt de wedstrijd geheel op aan het vertrek van de Drentse coureur. Hij mag zelf aangeven welke collega's hij wil meenemen naar Emmen.

Zijn laatste internationale wedstrijd rijdt Dekker op Curacao in oktober.

Beenhakker laat Rougier thuis

Leo Beenhakker heeft de definitieve selectie van Trinidad & Tobago bekendgemaakt. Ten opzichte van de eerdere groep valt alleen Anthony Rougier af.

Beenhakker had moeite om een beslissing te maken. “Dit zijn de rare kanten van mijn beroep, omdat je met je hoofd een beslissing moet nemen. Je bent echter ook mens en het is niet makkelijk om een jongen als Anthony naar huis te sturen omdat ik weet hoe hard hij de afgelopen dagen heeft gewerkt.”

Trinidad & Tobago is ingedeeld in groep B waarin het de outsider is in de poule met Engeland, Paraguay en Zweden.

De selectie:

Doel: Kelvin Jack (Dundee FC), Shaka Hislop (West Ham United), Clayton Ince (Coventry City)

Verdediging: Dennis Lawrence (Wrexham), Cyd Gray (San Juan Jabloteh), Marvin Andrews (Rangers), Brent Sancho (Gillingham), Ian Cox (Gillingham), Atiba Charles (W Connection), Avery John (New England Revolution)

Middenveld: Silvio Spann (Yokohama FC), Chris Birchall (Port Vale), Aurtis Whitley (San Juan Jabloteh), Anthony Wolfe (San Juan Jabloteh), Densill Theobald (Falkirk), Carlos Edwards (Luton Town), Russell Latapy (Falkirk)

Aanval:: Stern John (Coventry City), Kenwyne Jones (Southampton), Collin Samuel (Dundee FC), Jason Scotland (St Johnstone), Dwight Yorke (Sydney FC), Cornell Glen (LA Galaxy)

Dembele & Schollen in Belgische selectie

Geen Wereldbeker voor de Belgen, maar toch zijn de Rode Duivels vrij actief deze maand, gisteren speelden ze in Sittard al tegen WK-deelnemer Saudi ArabiŽ, volgende week nemen ze het nog op tegen Slovakije en Turkije. En voor die laatste wedstrijden maakte bondscoach Renť Vandereycken een nieuwe selectie bekend.

Daarbij opnieuw enkele debutanten waaronder toekomstig AZ-spits Moussa Dembele en NAC-keeper Davy Schollen.

In totaal zijn er tov de wedstrijd tegen Saudi-ArabiŽ 8 nieuwkomers in de Belgische selectie. Naast Dembele en Schollen vervoegen ook Swerts, Van Damme, Van Buyten, Van der Heyden, Pieroni en Sonck de selectie.

Cordier, Collen, Lombaerts, D'Haemers en Defour vallen af. Mbo Mpenza en Koen Daerden zijn nog geblesseerd.

De selectie:

Keepers: Stijnen (Club Brugge), Vandenbussche (Heerenveen), Schollen* (NAC)

Verdedigers: Hoefkens (Stoke City), Kompany en Vanden Borre (Anderlecht), Lťonard (Standard), Swerts* (Vitesse), Van Buyten* (Hamburg), Van Damme* (Werder Bremen), Van der Heyden* (Wolfsburg)

Middenvelders: Caluwť (Utrecht), De Decker (Germinal Beerschot), Geraerts (Standard), Goor (Anderlecht), Simons (PSV)

Aanvallers: Buffel (Rangers), Huysegems (AZ), Vandenbergh (RC Genk), Pieroni* (Auxerre), Sonck* (MŲnchengladbach), Dembele* (Willem II/AZ)

*: nieuw in vergelijking met Saudi-ArabiŽ

Iran mist sterspeler op WK

Iran kan tijdens het WK niet beschikken over Mojtaba Jabari. De 22-jarige spelmaker werd onlangs uitgeroepen tot voetballer van het jaar.

Jabari liep een meniscusblessure op tijdens een trainingskamp van de nationale ploeg in Zwitserland. De middenvelder, die uitkomt voor Esteqlal Teheran, zal in eigen land worden geopereerd. Iran stuit tijdens het WK op Mexico, Angola en Portugal. De eerste wedstrijd van het team van Branko Ivankovic vindt plaats op zondag 11 juni, wanneer Mexico de oppositie vormt.

Jens Jeremies zwaait af

Jens Jeremies (32) zet een punt achter zijn carriŤre. De middenvelder van Bayern MŁnchen wordt geteisterd door knieproblemen.

Jeremies neemt morgen afscheid van de fans tijdens de seizoenssluiter tegen Borussia Dortmund. Of de druistige middenvelder meedoet, is nog allerminst zeker. Knieproblemen staan een mogelijk laatste optreden in de weg. ”Het is zwaar om altijd met pijnstillers te spelen”, verklaart Jeremies zijn besluit.

In 2002 maakte Jeremies deel uit van het Duitse team dat zilver veroverde op het WK in Japan en Zuid-Korea. In totaal speelde hij 55 interlands voor die Mannschaft. Met Bayern MŁnchen pakte Jeremies zes landstitels, vier Duitse bekers en de Champions League.

Suriname bij NL volgens eenvijfde deel jongeren

Icoon EnquÍteEen op de vijf Nederlandse jongeren denkt dat Suriname nog steeds deel uitmaakt van het Koninkrijk der Nederlanden. Dat blijkt uit een enquÍte van Top-X, het jongerenpanel van TweeVandaag.

Aan de enquÍte hebben ruim 2500 jongeren meegedaan met een leeftijd tussen de 12 en 24 jaar. "Wat is volgens jou de status van Suriname?", was de vraag. De andere antwoordopties waren 'een zelfstandig land' (goed voor 76 procent van de stemmen) en 'een provincie van Nederland' (3 procent). Van de VWO-scholieren denkt 15 procent dat Suriname nog bij Nederland hoort en op de universiteit is dat 10 procent. Volgens 74 procent van de deelnemers hebben Nederland en Suriname een speciale band.


Met dank aan De_Ananas voor de submit.

McEwen wint opnieuw massasprint

De zesde etappe in de Giro d'Italia is gewonnen door Robbie McEwen. Het was de derde etappezege in drie massasprints voor de AustraliŽr. De Duitser Olaf Pollack werd twee, maar hij nam wel de roze leiderstrui over van zijn ploeggenoot Gonchar.

De etappe ging over 227 vlakke kilometers van Busseto naar Forli' met Sergej Gonchar in de roze leiderstrui. De etappe werd gekleurd door een lange vlucht van drie renners: Sergej Matvejev (Panaria), Christophe Edaleine (Crťdit Agricole) en Andoni Aranaga (Euskaltel). Zij gingen al kort na de start in de aanval, hun voorsprong groeide meteen snel.

Zo had het leiderstrio na zestig kilometer zes minuten voorsprong. De voorsprong bleef lang rond deze grootte schommelen. In het peloton werd er gecontroleerd door Davitamon-Lotto en Quickstep, de ploegen van sprinters McEwen en Pollack. Daardoor was de voorsprong met nog zeventig kilometer voor de wielen geslonken tot vier minuten. Deze voorsprong was gehalveerde met nog ongeveer veertig kilometer tot de streep. De drie wisten dat het gedaan was, het peloton had de leiders al een hele tijd in zicht. Ongeveer twintig kilometer voor Forli' was de lange vlucht ten einde.

In het peloton werd er vervolgens door Milram (Lorenzetto), Liquigas (Di Luca), T-Mobile (Pollack en Gonchar), Quickstep (Bettini) en Davitamon-Lotto (McEwen). De snelheid was te hoog om uitvalspogingen te ondernemen, waardoor het voor de derde keer deze Giro op een massasprint uitdraaide. Deze werd in de laatste kilometers voorbereid door Milram. In de laatste bocht was er nog een valpartij met onder andere Kessler en Korff. Toen McEwen aanging kon er niemand meer over hem heenkomen, Pollack kwam nog het dichtste bij op plaats twee. De Duitser pakte dankzij de bonificatieseconden wel de roze trui over van zijn ploeggenoot Gonchar. Pollack deed dit al eerder in de Giro van 2004.

Uitslag zesde etappe Giro d'Italia

PlaatsRennerPloegTijd
1R. McEwenDavitamon-Lotto5.24.13
2O. PollackT-Mobilez.t.
3T. VaitkusAG2Rz.t.
4L. DuqueCofidisz.t.
5K. FernandezEuskaltelz.t.
6F. GuidiPhonakz.t.
7P. BettiniQuickstepz.t.
8E. RigottoMilramz.t.
9A. RichezePanariaz.t.
10M. MoriSaunier Duvalz.t.

Klassement na zesde etappe Giro d'Italia

PlaatsRennerPloegTijd
1O. PollackT-Mobile20.54.34
2S. GoncharT-Mobile0.02
3J. VoigtCSC0.08
4M. RogersT-Mobile0.08
5I. BassoCSC0.13

Verdonk: Hirsi Ali heeft niets te vrezen

Icoon BinnenlandsMinister Rita Verdonk van Vreemdelingenzaken zal Ayaan Hirsi Ali niet uitzetten. Dat valt op te maken uit de reactie die ze na afloop van de ministerraad gaf, op beweringen dat Hirsi Ali waarschijnlijk nog meer heeft gelogen over haar verleden dan zij eerder al had toegegeven.

Verdonk zegt dat de kwestie met haar partijgenote zich 14 jaar geleden heeft afgespeeld, en dat als ze in 1992 minister zou zijn geweest, zij Hirsi Ali ook zou hebben uitgezet. Nu heeft Hirsi Ali niets meer te vrezen volgens de VVD'er. Dit is vrij opmerkelijk, omdat de VWO-scholiere Taida Pasic niet langer in Nederland mocht blijven. Een beslissing van Verdonk, welke zij verdedigde met de woorden "Taida liegt en bedriegt".

Eerder vroeg kamerlid Hilbrand Nawijn aan minister Verdonk of Ayaan niet uitgezet kon worden. Hij was in de leugens van de Somalische getuimeld, en had als toenmalig directeur van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) haar onterecht een verblijfsvergunning toegekend. Uitzetten is voor haar misschien niet meer mogelijk, omdat Ayaan Hirsi Ali inmiddels Nederlandse is en je iemand zijn nationaliteit slechts onder bepaalde voorwaarden af kunt nemen, waaraan ze wellicht niet voldoet.


Partijgenoten Verdonk en Hirsi Ali


Met dank aan Reigndear voor de submit.

EyeToy: Play Sports aangekondigd

2006 is een uitstekend jaar voor de sportliefhebber. Allereerst waren er natuurlijk al de Olympische winterspelen, maar ook het WK voetbal komt er nog aan. Iedereen is dus in de sportieve mood, en dat was voor Sony de aanzet om een Sport game voor de EyeToy uit te gaan brengen. Natuurlijk is niet geen grote sportgame zoals FIFA of Madden, maar een sportgame bestaande uit meer dan honderd mini-games.

Nieuw in dit spel is dat het team-based gameplay bevat. Dit betekent dat je soms samen zult moeten werken met anderen om tot een goed resultaat te komen. Een aantal van de mini-games kun je hieronder in de screens bekijken.

Cziommer weg bij Roda JC

Volgend seizoen zal Simon Cziommer niet meer spelen bij Roda JC. De middenvelder heeft de clubleiding laten weten dat hij niet ingaat op het aanbod dat de club uit Kerkrade hem heeft gedaan.

Het afgelopen seizoen kwam Cziommer op huurbasis over van Schalke 04. In Limburgse dienst maakte de 25-jarige middenvelder grote indruk. Roda JC wilde hem graag voor de club behouden, maar Cziommer wil ergens ander gaan spelen.

Zowel FC Twente als Ajax hebben interesse om de Duitser aan te trekken.

Details PS3-interface

De eerste details van de PS3-interface zijn bekend. Onderstaand screenshot laat een erg bekende menu-structuur zien.Zoals verwacht gaat ook de PS3, in navolging van de PSP, de Cross Media Bar (XMB) gebruiken. De volgende categoriŽn zijn momenteel bekend: "User", ďSettingĒ, ďPhotoĒ, ďMusicĒ, ďMovieĒ, ďGameĒ, ďNetworkĒ en ďFriends".

User - Iedereen die van de PS3 gebruik maakt kan hier persoonlijke voorkeuren instellen

Settings - instellingen voor keyboard, muis, geluid, etc.

Photo - Foto's tonen vanaf CD, memorycard of ander aansluitbaar medium

Music - muziek vanaf HDD of disc afspelen

Movie - films vanaf de HDD of disc afspelen

Game - spreekt voor zich

Network - internetbrowser

Friends - vrienden toevoegen, berichten versturen, etc.

Welke formaten er voor muziek en film worden ondersteund is op dit moment nog niet bekend. Ook is nog niet bekend of de eerder beloofde koppeling tussen gezichtsherkenning van Eye-Toy en userprofiles daadwerkelijk geÔmplementeerd is.

Buzz! Sports aangekondigd

Buzz komt terug! Of zoals hij het zelf zegt: ďThey just had to have me back for another series and this time itís Sports, something I am a natural at. With some of the high profile friends I have in the sports world, I have been offered plenty of incentives to make sure certain celebs are included. But any money I do receive will obviously go straight to charity.Ē

In Buzz! Sports gaat het niet om muziek of algemene vragen maar, zoals de titel misschien al verklapt, om sportvragen. In de game keren de bekende quizrondes als Points Builder en Pass the Bomb weer terug, maar deze worden aangevuld met nieuwe rondes zoals World of Sport en Finish Line.

Hieronder kun je de eerste screens bekijken van dit spel, wat in het derde kwartaal van dit jaar zal gaan verschijnen.


Grote explosie in Nigeria, zeker 100 doden

Icoon RampIn Nigeria heeft vanochtend een ontploffende oliepijpleiding aan ten minste honderd mensen het leven gekost. De pijpleiding explodeerde vlak bij de economische hoofdstad Lagos. Dit meldde het televisiestation Channels.

De zender toonde geen beelden van de ramp, maar vanuit het centrum van Lagos was in de verte een immens grote rookwolk te zien in de buurt van de haven, waar veel olie-installaties liggen. De autoriteiten konden nog geen dodentallen bevestigen.

Een team van het Rode Kruis is al op weg naar het getroffen gebied. De pijpleiding zou ontploft kunnen zijn doordat mensen er illegaal olie aftapten. Ze maken dan een gat in de pijp, maar aangezien hier dus olie in zit, kan deze bij het kleinste vonkje al ontploffen.

© Static

Go Ahead krijgt 3000 stoeltjes uit Alkmaarderhout

Ruim drieduizend stoeltjes uit de Alkmaarder Hout zullen komend seizoen een nieuwe bestemming gaan krijgen. Een groep supporters van Go Ahead Eagles zal de zittingen aankomende dinsdag uit het stadion van AZ halen om ze aankomende zomer in de eigen Adelaarshorst te monteren.

Vrijdagavond zal de laatste wedstrijd in de Alkmaarderhout plaats gaan vinden. Het afscheid van het stadion gaat gepaard met het afscheid van de spelers Barry van Galen en Michael Buskermolen. Beide voetballers, die vrijdag een Allstar-team op de been brengen, hangen hun voetbalschoenen aan de wilgen. Dick Jol en Ruud Bossen fluiten allebei een helft van de wedstrijd.

Merkel: 'EU moet van de burger zijn'

Angela Merkel De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft zich in een speech uitgesproken voor een verandering van de Europese Unie. Ze vindt dat de EU een nieuwe reden voor haar bestaan moet vinden, die dichterbij de verwachtingen van de burgers van de Unie ligt. Europese burgers moeten volgens haar overtuigd worden van het feit dat Europa echt wat voor hun doet, zoals het verbeteren van werkgelegenheid en betere veiligheid tegen terrorisme. "We moeten burgers op de eerste plaats zetten". Volgens Merkel zijn mensen nu meer bezig met de problemen van alledag, zoals werkloosheid en lage economische groei. Dit staat in tegenstelling met voorgaande verwachtingen die de burgers van de EU hadden.

De oplossing is volgens Merkel het invoeren van de Europese grondwet. Ze vindt de afwijzing van deze grondwet door de Nederlandse en Franse burgers in referenda een "terugval". "We hebben deze grondwet nodig, om de Europese Unie effectief en capabel te houden. We moeten nadenken over hoe we van de grondwet een succes kunnen maken. Ik wil de grondwet, de Duitse regering wil de grondwet en ik denk dat de meerderheid van het Duitse parlement dat ook wil". Desondanks vindt ze ook dat de EU moet oppassen dat ze niet te snel vooruit gaan, en daardoor in een situatie belanden dat vooruitgang niet meer mogelijk is.

De voorzitter van de Europese Commissie, Jose Manuel Barroso, vindt dat de EU eerst haar geloofwaardigheid moet terugwinnen, voordat ze kan nadenken over het herleven van de Europese grondwet. Hij confronteert de nationale leiders: "Zijn jullie toegewijd of niet aan het project van het samenleven in Europa?" vraagt hij hen af. De toekomst van de EU zal de komende maanden vaker in het nieuws komen. De ministers van Buitenlandse Zaken van de lidstaten zullen het onderwerp later deze maand behandelen, en de leiders van de lidstaten van de EU zullen het probleem aankaarten op de Europese top in juni.

Blox Forever (Vrijdagmiddagspel 3)

De vrijdag staat bij de meeste bekend als laatste dag van de werkweek en voor velen is deze dag een kwestie van om zien te krijgen zodat het weekend kan beginnen.

Om de vrijdag om te krijgen is dit het derde (en laatste) spel wat jullie vandaag kunnen gaan spelen. Het spel heet "Blox Forever" en nu ga je lekker met blokjes schuiven. Hoe dit precies in zijn werk gaat krijg je uitgelegd tijdens het spelen. Het is redelijk verslavend en soms nog lastig ook. Laat in de reacties je score zien, en natuurlijk ook het level waar je bent gekomen.

Wilders komt op voor Brabants zwijn

Icoon OpmerkelijkGeert Wilders is woest. Het onafhankelijke kamerlid kan er met zijn hoofd niet bij dat iemand het zwijn uit het logo van Brabant 900 durft te veranderen in een leeuw. De commissaris van de Koningin, Hanja Maij-Weggen, is de verantwoordelijke van deze aanpassing. Volgens haar past een leeuw beter bij het moderne Brabant.

Wilders moet niets hebben van dit 'laffe optreden' van Maij-Weggen. Daarom heeft hij vandaag meerdere Kamervragen gesteld aan minister Remkes van Binnenlandse Zaken, met onder andere de vraag of hij er niet voor kan zorgen dat het zwijn blijft voortbestaan in het logo van Brabant 900.Het gewraakte varkenswapen en het officiŽle leeuwenwapen

Paris Hilton vergeet naam eigen game

Gameloft is bezig met een game voor de mobiele markt die draait om Paris Hilton. De game zou getoond worden op een meeting waarbij Paris zelf ook aanwezig moest zijn. Natuurlijk kwam ze veel te laat, maar dat was nog niet het ergste... Ze had ook de naam van de game fout: Thank you all for coming. Sorry I'm late. I'm really excited to have my own game, Diamond Quest. De game heet namelijk gewoon Jewel Jam.

Jewel Jam is een game die gebaseerd is op Bejeweled.

Verdere info Elebits

Er kwam vandaag weer wat info over Elebits, de Pikmin achtige game van Konami. We zullen de puntsgewijs melden.

Elebits zal een launchtitel zijn
Hoewel de Elebits op Pikmin lijken qua uiterlijk zal het vooral gaan om verstoppertje spelen
Elebits leven al 10.000 jaar samen met de mensen en zijn de energiebron voor de aarde
Als speler zal je electriciteit uit de Elebits moeten verzamelen
De wiimote zal in de game dienen als een verlengde arm, de nunchuck zal de camera en je character bewegen
Op de E3 is ťťn level speelbaar waarin je Elebits in je eigen huis moet gaan zoeken. Hoe meer Elebits je vindt hoe meer energie je kan verzamelen en hoe verder je dan kunt gaan
Op dit moment is Elebits singleplayer only, maar een multiplayer mode is niet uitgesloten


Uitslag 2e vrije training GP Spanje

Zojuist is de tweede vrije training in Barcelona verreden. Honda-coureur Anthony Davidson zette de snelste tijd neer. Robert Doornbos was de snelste Nederlander op de baan met de tweede tijd. De snelste tijd van de dag staat nog steeds op naam van Felipe Massa, gereden in de eerste sessie vanochtend.

Uitslag tweede vrije training Grand Prix van Spanje:

PosRijderTeamTijdRonden
1A. DavidsonHonda1:16.53338
2R. DoornbosRed Bull1:16.82429
3F. AlonsoRenault1:16.86016
4A. WurzWilliams1:17.07530
5C. KlienRed Bull1:17.08610
6M. SchumacherFerrari1:17.10021
7G. FisichellaRenault1:17.29117
8J. ButtonHonda1:17.41412
9R. BarrichelloHonda1:17.41716
10R. SchumacherToyota1:17.50625
11J. TrulliToyota1:17.61030
12N. HeidfeldBMW1:17.62218
13R. KubicaBMW1:17.84434
14M. WebberWilliams1:17.90814
15K. RšikkŲnenMcLaren1:17.9334
16J. VilleneuveBMW1:18.00713
17F. MassaFerrari1:18.22319
18JP. MontoyaMcLaren1:18.2615
19N. RosbergWilliams1:18.28318
20D. CoulthardRed Bull1:18.4106
21N. JaniScuderia Toro Rosso1:18.77432
22G. MondiniMidland F11:18.91022
23S. SpeedScuderia Toro Rosso1:19.25722
24V. LiuzziScuderia Toro Rosso1:19.33418
25C. AlbersMidland F11:19.35815
26T. SatoSuper Aguri1:19.61630
27T. MonteiroMidland F11:20.31119
28F. MontagnySuper Aguri1:22.22221

Geen schadevergoeding voor Eric O.

Icoon JustitieMinister Piet Hein Donner van justitie wil niet over een schadevergoeding praten met de vorig jaar vrijgesproken marinier Eric O. De advocaat van de sergeant-majoor verzocht Donner om samen een bedrag te bepalen dat de staat aan Eric O. zou moeten geven, maar Donner wees dit resoluut van de hand. Via de rechter wil de sergeant-majoor nu alsnog een geldsom afdwingen.

De marinier schoot op 27 december 2003 een mogelijk stelende Irakees dood, en werd opgepakt omdat dit in strijd zou zijn met de geweldsinstructies voor Nederlandse militairen in Irak. De rechter oordeelde echter dat dit niet het geval was, en stelde de man op vrije voeten. De sergeant-majoor eist daarom een schadevergoeding van 450.000 euro.

3 Point Hoops (Vrijdagmiddagspel 2)

De vrijdag staat bij de meeste bekend als laatste dag van de werkweek en voor velen is deze dag een kwestie van om zien te krijgen zodat het weekend kan beginnen.

Om de vrijdag om te krijgen is dit het tweede spel wat jullie vandaag kunnen gaan spelen. Het spel heet "3 points Hoops" en hier ga je voor de driepunters. De driepunters van basketbal wel te verstaan. Hoeveel ballen raken jullie? En hoeveel punten hebben jullie gescoord? Laat het ons weten in de reacties.

Levenslange schorsing voor mountainbiker Bakker

Mountainbiker Erwin Bakker heeft van het internationale sporttribunaal in Lausanne een levenslange schorsing opgelegd gekregen. Bakker werd voor de tweede maal betrapt op dopinggebruik.

Vorig jaar werd de Nederlander twee keer positief getest. In maart bij de Ronde van Valladolip betrof het een te hoog T/E ratio. Dat is een methode om toediening van testosteron aan het licht te brengen. In juni was het opnieuw raak voor de mountainbiker, hij werd nu positief getest op epo, een bloeddope.

Bakker werd voor beide overtredingen tijdelijk geschorst, en het sporttribunaal besliste deze week vervolgens dat hij reglementair voor het leven geschorst zal zijn.

Het afgelopen weekeinde won Bakker nog een wedstrijd in Duitsland. Hij deed dit niet onder zijn eigen naam, maar de naam van zijn broer, Jarno. Een Duitse journalist herkende Erwin echter op de huldigingsfoto. De Brabantse renner heeft inmiddels zijn excuses aangeboden op zijn website, maar de Duitse bond wil hem niet meer in Duitsland zien.

Zes bomaanslagen op Corsica

Icoon AanslagZes aanslagen schrikten gisteravond het Franse eilandje Corsica op. Bijna gelijktijdig werden er zes explosieven tot ontploffing gebracht bij gebouwen die symbool staan voor de Franse staat. Wonder boven wonder veroorzaakten de aanslagen enkel materiŽle schade; niemand raakte gewond.

De eerste ontploffing vond plaats bij de ingang van een gebouw van de Franse schatkist in Ajaccio. Enkele luttele meters van de explosie ligt een cafť, dat toen voor de helft vol was. Andere getroffen plaatsen zijn: Tiuccia, Olmeto-Plage, Porto-vecchio en Monaccia d'AullŤne. In totaal hadden zeven bommen moeten afgaan, maar ťťn van de geladen explosieven die voor een schoolingang was geplant, kwam niet tot ontploffen. Volgens een onderzoeker hadden de daders hier geen tijd meer voor.

De verantwoordelijkheid is niet opgeŽist, maar vermoedelijk zitten Corsicaanse separatisten achter de aanslagen. 'FLNC-UC', zoals de groep heet, pleegt geregeld aanslagen op het eiland dat bij toeristen erg in trek is. De terroristen eisen de onafhankelijkheid van Corsica van de Fransen, en hopen dat door middel van aanslagen af te dwingen.

Londen wist van terroristen

Icoon TerrorismeDe Britse veiligheidsdiensten hielden al voor de aanslagen van 7 juli vorig jaar twee van de verdachten van de aanslagen in de gaten. Er was al bekend dat ze enkele keren naar Pakistan zijn gereisd en daar waarschijnlijk contact hebben gehad met Al Qaida, maar met deze informatie werd helemaal niks gedaan, zo blijkt uit het rapport van Britse Parlementaire comissie naar de aanslagen die aan 52 mensen het leven hebben gekost.

De Britse veiligheidsdiensten hadden op dat moment "dringendere dingen aan het hoofd", aldus het rapport. Dit zou volgens het rapport de reden zijn dat de twee niet meer gevolgd werden.

''Als meer middelen voorhanden waren geweest, was de kans om de aanslagen te voorkomen groter geweest. Intensiever schaduwen, zowel in Pakistan als in Groot-BrittanniŽ, had de betrokken diensten kunnen wijzen op de plannen van de groep. Er werd echter besloten de twee verdachten niet verder te onderzoeken. Dat besluit was, gezien het gebrek aan mankracht, begrijpelijk,'' zo zeggen de onderzoekers.

Stewart nieuwe technisch directeur NAC

Earnest Stewart wordt de nieuwe technisch directeur van NAC Breda. Vanmiddag om 15.00 uur zal de voormalige international van de Verenigde Staten worden gepresenteerd.

Stewart neemt daardoor een deel van de taken over van Theo Mommers, die zich meer gaat bezighouden met algemene zaken. Stewart krijgt direct als zware taak om een aantal spelers aan te trekken, zodat NAC Breda komend seizoen niet opnieuw in degradatiezorgen zal komen.

Sinds mei 2005 was de 37-jarige Stewart technisch directeur van VVV-Venlo. Daar rommelde het de laatste tijd flink, waardoor Stewart wegwilde. Zelf speelde Stewart van juli 1996 tot en met december 2002 voor NAC Breda. Hij speelde 189 competitiewedstrijden voor de West-Brabanders en wist daarin vijftig maal te scoren.

KroatiŽ maakt WK-selectie bekend

De WK-selectie van KroatiŽ is bekendgemaakt. Bondscoach Zlatko Kranjcar heeft geen verrassende namen opgenomen bij de 23-tallige groep. Wel opvallend is dat de zoon van de bondscoach is opgeroepen.

KroatiŽ heeft lastig geloot voor het WK. Het land is ingedeeld in groep F met BraziliŽ, AustraliŽ en Japan. Donderdag 13 juni trappen de Kroaten af tegen de Goddelijke Kanaries. Kranjcar neemt Marijan Buljat mee als reserve.

De selectie:

Doel: Butina (Club Brugge), Pletikosa (Hajduk Split), Didulica (Austria Wien)

Verdediging: R. Kovac (Juventus), Tomas (Galatasaray), Simic (AC Milan), Simunic (Hertha BSC), Tokic (Austria Wien), Tudor (Siena)

Middenveld: J. Leko (Dinamo Kiev), Kranjcar (Hajduk Split), N. Kovac (Hertha BSC), Babic (Bayer Leverkusen), Srna (Shakhtar Donetsk), I. Leko (Club Brugge), Modric (Dinamo Zagreb), Vranjes (Werder Bremen), Seric (Panathinaikos)

Aanval: Olic (CSKA Moskou), Prso (Glasgow Rangers), Balaban (Club Brugge), Klasnic (Werder Bremen), Bosnjak (Dinamo Zagreb)

Werkstraf geŽist tegen weblogger Ertan

ErtanDe zelfbenoemde internetextremist Ertan KiliÁ hoorde gisteren 90 uur werkstraf plus eenzelfde aantal uren voorwaardelijk eisen, wegens het beledigen van politici en homoseksuelen op zijn weblog. Al in 2004 diende het Meldpunt Discriminatie Internet (MDI) een klacht in tegen de Amsterdamse weblogger van Turkse komaf. Vorig jaar werd hij aangehouden. Zelf hoopte de nu 35-jarige Ertan dat de kranten de volgende dag zouden koppen dat 'Ertan de grote moslimfundamentalist, was opgepakt'. Helaas voor hem werd er amper aandacht besteed in de kranten aan zijn arrestatie.

Ertan riep in een open brief op een van zijn weblogs onder meer op om minister Rita Verdonk 'te stenigen'. ''Verdonk heeft deze uitlatingen als buitengewoon kwetsend en beledigend ervaren'', aldus de rechter. Verder beledigde en bedreigde Ertan onder meer D66-Kamerlid Boris Dittrich en Henk Krol, hoofdredacteur van de Gaykrant. Hij kwetste de hele homogemeenschap door te stellen dat ''het homomonument kon worden opgeblazen'' en op zijn site riep hij 'de broeders' op van de Amsterdamse Canal Parade ''een explosief feestje te maken''.

Het had echter niets met oproepen tot geweld te maken aldus Ertan gisteren in de rechtbank: ''Het was gewoon satire, om te lachten en te provoceren.'' Op de vraag wie hij wil provoceren en wat hij ermee wil bereiken, wenste hij echter geen antwoord te geven.

De uitspraak tegen Ertan, die er om bekend staat dat hij vaak zelf reageert op artikelen die er over hem verschijnen, is over twee weken. Zijn weblog is tegenwoordig te vinden op Ertan.biz.

[upd]Van Basten maakt selectie zondag bekend

Marco van Basten weet na het oefenduel tegen Jong Oranje (0-0) met welke manschappen hij naar het WK afreist.

Van Basten zag zijn laatste twijfels worden weggenomen op het terrein van Quick Boys: ”Ik ben er uit. Ik weet welke 23 spelers mee naar het WK in Duitsland gaan. Deze oefenwedstrijd heeft mij niet op andere gedachten gebracht. Ik zag eerder dingen bevestigd die ik allang vermoedde.”

De bondscoach liet doorschemeren wellicht een extra spits mee te nemen: ”Het is niet zeker dat er drie centrumspitsen mee naar Duitsland gaan. Ik kan ook een verdediger minder meenemen.” Dinsdag zei Van Basten nog dat van het viertal Vennegoor of Hesselink/Van Nistelrooij/Kuijt/Huntelaar er ťťn zal afvallen.

Update:
Zojuist heeft de KNVB meegedeeld dat Marco van Basten aanstaande zondag om 11.30 uur zijn WK-selectie onthult. De persconferentie vindt plaats in Zeist. Aanvankelijk zou Van Basten maandag zijn keurkorps wereldkundig maken.

Gold Yard (Vrijdagmiddagspel 1)

De vrijdag staat bij de meeste bekend als laatste dag van de werkweek en voor velen is deze dag een kwestie van om zien te krijgen zodat het weekend kan beginnen.

Om de vrijdag om te krijgen is dit het eerste spel wat jullie vandaag kunnen gaan spelen. Het spel heet "Gold Yard" en je springt hier in de rol van een kleine hobbit die van stelen houd. Laat in de reacties weten hoeveel oud je hebt kunnen verzamelen.

Cruijff adviseert Ajax over nieuwe trainer

De technisch directeur van Ajax, Martin van Geel, heeft contact opgenomen met Johan Cruijff. Van Geel zou willen weten wie Cruijff geschikt acht voor de vacante trainersfunctie bij Ajax.

Bij het gesprek met Cruijff zou ook Piet Keizer aanwezig zijn geweest. Verschillende bronnen melden dat Cruijff Henk ten Cate naar voren heeft geschoven als toekomstig trainer bij Ajax. De naam van Ten Cate wordt al weken met Ajax in verband gebracht.

Over de toekomst van Ten Cate is echter nog maar weinig duidelijk. Op 18 mei doet Henk ten Cate een boekje open over zijn toekomst. De assistent-trainer van Rijkaard zou willen wachten tot na de Champions League finale van Barcelona tegen Arsenal.

Veel Super Smash Bros. Brawl screenshots

Nintendo heeft vandaag 28 screenshots van de game Super Smash Bros. Brawl vrijgegeven. Deze vechtgame, welke gekenmerkt wordt door de vrolijke Nintendo figuren, kwam voor het eerst uit op de Nintendo 64 en vervolgens op de Gamecube.

"A variety of new Nintendo characters who will be playable in the game, including Meta Knight, the sword-wielding nemesis of Kirby; Pit, the angelic archer from Kid Icarus; Zero Suit Samus, the powerful Metroid series heroine minus her versatile armor; and Wario, who demonstrated a noxious attack of gastronomic proportions." Aldus het persbericht.Cube vs Wii


Cube vs Wii


WK-selectie Ghana bekend

Bondscoach Ratomir Dujkovic van Ghana heeft zijn WK-selectie bekendgemaakt. Onder andere Eric Addo (PSV) en Matthew Amoah (ex-Vitesse) behoren tot het keurkorps.

De bekendste namen zijn ongetwijfeld die van Sami Kuffour en MickaŽl Essien. Kuffour speelt momenteel voor AS Roma, na jarenlange dienst voor Bayern MŁnchen, terwijl Essien zijn geld verdient bij Chelsea. Ghana maakt haar debuut op de mondiale. Het land bleef in de kwalificatieronde DR Congo en Zuid-Afrika voor. In de Afrika Cup eerder dit jaar strandde Ghana al in de eerste ronde. Nigeria en Senegal bleken te sterk. Tijdens het WK stuit het team van Ratomir Dujkovic op TsjechiŽ, de Verenigde Staten en ItaliŽ.


De selectie:

Doel: Adjei (Moadan Sport Ashdod), Owu (Asanti Gold), Kingston (Ankaraspor)

Verdediging: E. Addo (PSV), Mensah (Stade Rennes), Ahmed (Randers), Mohammed (King Faisal Babes), Illiasu (Asante Kotoko), Kuffour (AS Roma), Painstil (H. Tel Aviv) Pappoe (Kfar Saba), Sarpei (Wolfsburg), Quaye (Hearts of Oak)

Middenveld: Appiah (Fenerbahce), O. Addo (Mainz), Boateng (AIK), Essien (Chelsea), Dramani (Rode Ster, Muntari (Udinese)

Aanval: Gyan (Modena), Tachie-Mensah (St. Gallen), Pimpong (Kopenhagen), Amoah (Borussia Dortmund)

Haagse moslims boos op humor BNN

Een uitzending van het tv-programma Kannibalen van BNN heeft tot boze reacties geleid van de jongerenverenigingen van zes moskeeŽn uit Den Haag. De jongeren, verenigd in het Platform Islamitische Organisaties Haaglanden (PIO), noemen de uitzending ''kwetsend, provocerend en respectloos.''

In Kannibalen werd op 1 mei de islamitische profeet Mohammed onderwerp van een humoristische improvisatie. Dat had volgens het PIO nooit mogen gebeuren. ''MoskeeŽn doen hun best extremisme tegen te gaan en roepen mensen voortdurend op rustig te blijven. We hebben de cartoonrellen net achter de rug. In Nederland is het rustig gebleven doordat in de moskee is opgeroepen tot kalmte. Zo'n programma werkt die rust juist tegen'' aldus de voorzitter van PIO, Brahim Ban Sallami.

Sallami stuurde namens PIO een brief naar onder meer BNN, diverse ministers, moslimorganisaties, het Haagse college van B&W en Haagse gemeenteraadsleden. Daarin vroeg hij om maatregelen tegen opruiende uitzendingen. Van BNN werden excuses geŽist wegens 'het publiekelijk beledigen' van de profeet Mohammed. De in Den Haag in de gemeenteraad zetelende partij Islam Democraten stelt echter dat Nederland persvrijheid kent en de politiek dus niets aan deze uitzendingen kan doen.

BNN laat weten dat de omroep nooit heeft bedoeld kwetsend te zijn en dat het programma slechts de bedoeling heeft de kijkers aan het lachen te maken. Ban Sallami zegt te hopen ''dat er een bewustzijn komt in Nederland, dat er op deze manier negatieve reacties worden uitgelokt. In de trant van humor wordt alles gezegd. Dat werkt niet altijd goed. Het wordt tijd dat er een echte dialoog wordt gevoerd.''

40 minuten footage van Spore, Will Wright en Robin Williams

Joystiq is onlangs bij een leuk E3-evenement geweest waar Will Wright achter gesloten deuren nog eens wat liet zien van zijn nieuwe game Spore. Ook de acteur Robin Williams kwam om onbekende reden langs. Alles is opgenomen en de hele 40 minuten lange video is hier te downloaden. In Spore begin je als een enkelcellig wezen dat uiteindelijk kan uitgroeien tot een ras wezens dat hele planeten kan bezetten of verwoesten.

Machinist redt pasgeboren kalf

Icoon Opmerkelijk Een oplettende machinist heeft gisteren het leven gered van een pasgeboren kalf dat bijna verdronk in een sloot langs het spoor. De heldendaad werd verricht tussen Winsum en Sauwerd. Dit heeft een woordvoerder van vervoersmaatschappij Arriva vandaag bekend gemaakt.

Eerder al had een andere machinist het dier vlak bij de sloot zien liggen. Toen machinist Henk Mars dezelfde plek passeerde, zag hij echter hoe het kalfje kopje onderging in de sloot. De machinist aarzelde niet en zette de trein stil. Vervolgens haalde hij het kalf met behulp van een passagier uit de sloot.

De vertraging wordt door Arriva voor lief genomen. "Als machinist moet je op zo'n moment natuurlijk een moeilijke beslissing maken, want je hebt ook de verantwoordelijkheid voor je trein. Wij vinden dat hij in dit geval de juiste afweging heeft gemaakt."

Met dank aan YubYub en s7eph4n voor de submit.

Uitslag 1e vrije training GP Spanje

In Barcelona is zojuist de eerste vrije training van de Grand Prix van Spanje verreden. Felipe Massa zette de snelste tijd neer. Hieronder vind je de volledige uitslag.

Uitslag eerste vrije training Grand Prix van Spanje:

Pos.RijderTeamTijdRonden
1F. MassaFerrari1:15.7964
2M. SchumacherFerrari1:16.0994
3A. WurzWilliams1:16.12521
4R. KubicaBMW1:16.62821
5A. DavidsonHonda1:16.96124
6R. DoornbosRed Bull1:17.42420
7N. JaniScuderia Toro Rosso1:19.72020
8G. MondiniMidland F11:20.70821
9T. SatoSuper Aguri1:20.7449
10F. MontagnySuper Agurigeen tijd3
11S. SpeedScuderia Toro Rossogeen tijd3
12M. WebberWilliamsgeen tijd1
13J. TrulliToyotageen tijd1
14C. AlbersMidland F1geen tijd1
15N. RosbergWilliamsgeen tijd1
16T. MonteiroMidland F1geen tijd1
17R. SchumacherToyotageen tijd1
18J. ButtonHondageen tijd1
19V. LiuzziScuderia Toro Rossogeen tijd1
20N. HeidfeldBMWgeen tijd1
21JP. MontoyaMcLarengeen tijd1
22J. VilleneuveBMWgeen tijd2
23D. CoulthardRed Bullgeen tijd1
24C. KlienRed Bullgeen tijd1
25R. BarrichelloHondageen tijd1
26F. AlonsoRenaultgeen tijd2
27G. FisichellaRenaultgeen tijd2
28K. RšikkŲnenMcLarengeen tijd

Shearer scoort in afscheidsduel

Alan Shearer heeft zijn afscheidswedstrijd weten op te luisteren met een doelpunt. Zijn club Newcastle United en Celtic eerden de aanvaller voor bewezen diensten door een vriendschappelijke wedstrijd tegen elkaar te spelen.

Vanwege een blessure aan zijn knie zou Shearer alleen de aftrap verrichten, maar hij kwam weer in het veld toen zijn team een penalty kreeg. De Engelsman benutte de strafschop en hielp Newcastle aan de 3-2 zege.

In zijn negentienjarige voetbalcarriťre speelde Shearer voor Southampton, Blackburn Rovers en Newcastle United. Hij maakte 283 doelpunten in 559 Premiership-wedstrijden.

Sony ontkent na-apen van Nintendo

Phil Harrison heeft in een interview gezegd dat ze al jaren bezig zijn met een motion sensitive controller (sinds 1994) maar dat de techniek nu pas goed genoeg is: in reality you can't make some of the ideas that we have because the technology is not available in sufficient quantity or at a low enough price, and you kind of have to wait for certain things to converge. We've been thinking about it for a while, but it's a relatively recent addition to the format. We didn't show it last year, because we weren't ready to.

Harrison zegt dat ze in ieder geval niet de controller hebben gebaseerd op de Wii controller van Nintendo: I think that some of the research that we've done, clearly other companies have been doing as well - so there's nothing completely surprising about that. But I know that the strategy was to take what was already a winning formula - to have a controller as well regarded as it, and kind of the de facto industry standard that this PlayStation shape controller has become. We kind of took an 'if it ain't broke, don't fix it' strategy.

Snackfabriek Lelystad volledig uitgebrand

In Lelystad in vanochtend de snackfabriek Bastini volledig verwoest door een grote brand. Het vuur ontstond rond 07.00 uur. De medewerkers die aanwezig waren in de fabriek wisten tijdig het pand te verlaten. De brandweer laat de brand gecontroleerd uitbranden.

De zwarte rookwolk is van ver te zien en Lelystad gaat gebukt onder een stinkende brandlucht. Tevens zouden zich explosies hebben voorgedaan. De politie adviseert dan ook om ramen en deuren gesloten te houden.

De brandweer heeft zich inmiddels teruggetrokken uit de productie- en opslagruimte van de fabriek. Dat gedeelte is gemaakt van staal en staat op het punt van instorten. Ondertussen proberen brandweerlieden te voorkomen dat het vuur overslaat naar omliggende gebouwen zoals het kantoorgedeelte van Bastini.

Hoe de brand is ontstaan, is nog onbekend. Op 18 april was er al eens brand ontstaan in de productieruimte van Bastini. Het vuur ontstond toen in een olie-oven. Destijds had de brandweer het vuur snel onder controle.

De Bastini fabriek produceerde voornamelijk chips en zoutjes voor huismerken van supermarkten.


De fabriek is totaal uitgebrand. (Foto: Mark Kik)


Met dank aan Haraldvdl, Sehnsucht, djjumbo, Sj0rSz, Powermage, Ricje, Xonide en CiQNiZ voor de submit.

100 van Hudson voor Wii

Hudson Soft heeft bekend gemaakt dat het zo'n 100 titels voor Nintendo's Virtual Console beschikbaar zal gaan stellen. Games als Lode Runner, Bomberman en Bonk zul je allemaal terug gaan zien.

Dit is echter maar een deel van het nieuws, Hudson Soft is namelijk ook bezig om third party games beschikbaar te stellen voor de Virtual Console, ook games van publishers die niet meer bestaan. Ze hebben er zelfs veel advocaten op gezet om te kijken wat er allemaal mogelijk is:[They] have every single one of [their] lawyers checking into it.

Op dit moment is enkel Bonk's Adventure (Turbografx) officieel aangekondigd en zelfs speelbaar op de E3 booth van Nintendo. Hudson wil graag ook feedback van gamers om te zien welke games er allemaal beschikbaar moeten komen. Hudson is in ieder geval excited over de Virtual Console: We're very excited reviewing the long, long list of amazing games that Hudson has crafted over the years. Around one hundred titles from them, and perhaps even more, is enough to make the virtual console the place to be when Wii launches this year.

Reina wint 'Gouden Handschoen'

Doelman Pepe Reina van Liverpool heeft de 'Gouden Handschoen' in de Engelse Premier League gewonnen.

In twintig competitiewedstrijden liet de Spanjaard geen tegendoelpunt door, en bleef daarmee Edwin van der Sar van Manchester United (achttien duels) en de winnaar van vorig jaar Peter Cech van landskampioen Chelsea (zeventien duels) achter zich. De keeper van Arsenal en van het Duitse nationale team, Jens Lehmann, eindigde met zestien wedstrijden zonder tegendoelpunt op de vijfde plaats.

Stand NHL-playoffs per 12 mei

Met een gemiddelde score van 4-1 per wedstrijd veegden de Anaheim Mighty Ducks de Colorado Avalanche in vier wedstrijden aan de kant. Het is voor de eerste keer in tien seizoenen dat de Avalanche geen enkele wedstrijd van een playoff-serie weet te winnen. Ottawa hield zichzelf in leven door een 2-1 overwinning op Buffalo. De Senators kunnen zich echter geen verlies meer permitteren.

Halve finales conferences:

Eastern Conference
Ottawa SenatorsBuffalo Sabres1-3
OttawaBuffalo6-7, OT
OttawaBuffalo1-2
BuffaloOttawa3-2, OT
BuffaloOttawa1-2
Carolina HurricanesNew Jersey Devils3-0
CarolinaNew Jersey6-0
CarolinaNew Jersey3-2, OT
New JerseyCarolina2-3
Western Conference
San Jose SharksEdmonton Oilers2-1
San JoseEdmonton2-1
San JoseEdmonton2-1
EdmontonSan Jose3-2, 3OT
Anaheim Mighty DucksColorado Avalanche4-0
AnaheimColorado5-0
AnaheimColorado3-0
ColoradoAnaheim3-4, OT
ColoradoAnaheim1-4


Eerste ronde:

Eastern Conference
Ottawa SenatorsTampa Bay Lightning4-1
OttawaTampa Bay4-1
OttawaTampa Bay3-4
Tampa BayOttawa4-8
Tampa BayOttawa2-5
OttawaTampa Bay3-2
Carolina HurricanesMontrťal Canadiens4-2
CarolinaMontrťal1-6
CarolinaMontrťal5-6, 2OT
MontrťalCarolina1-2, OT
MontrťalCarolina2-3
CarolinaMontrťal2-1
MontrťalCarolina1-2, OT
New Jersey DevilsNew York Rangers4-0
New JerseyNew York6-1
New JerseyNew York4-1
New YorkNew Jersey0-3
New YorkNew Jersey2-4
Buffalo SabresPhiladelphia Flyers4-2
BuffaloPhiladelphia3-2, 2OT
BuffaloPhiladelphia8-2
PhiladelphiaBuffalo4-2
PhiladelphiaBuffalo5-4
BuffaloPhiladelphia3-0
PhiladelphiaBuffalo1-7
Western Conference
Detroit Red WingsEdmonton Oilers2-4
DetroitEdmonton3-2, 2OT
DetroitEdmonton2-4
EdmontonDetroit4-3, 2OT
EdmontonDetroit2-4
DetroitEdmonton2-3
EdmontonDetroit4-3
Dallas StarsColorado Avalanche1-4
DallasColorado2-5
DallasColorado4-5, OT
ColoradoDallas4-3, OT
ColoradoDallas1-4
DallasColorado2-3, OT
Nashville PredatorsSan Jose Sharks1-4
NashvilleSan Jose4-3
NashvilleSan Jose0-3
San JoseNashville4-1
San JoseNashville5-4
NashvilleSan Jose1-2
Calgary FlamesAnaheim Mighty Ducks3-4
CalgaryAnaheim2-1, OT
CalgaryAnaheim3-4
AnaheimCalgary2-5
AnaheimCalgary3-2
CalgaryAnaheim3-2
AnaheimCalgary1-2
CalgaryAnaheim0-3

Turkije ook boos op Canada

BuitenlandsTurkije is niet alleen boos op Frankrijk vanwege de al dan niet vermeende genocide op de ArmeniŽrs, ook Canada heeft het om die reden bij de Turken verbruid. Het Canadese parlement nam onlangs een motie aan waarin Turkije wordt beschuldigd van genocide op 1,5 miljoen ArmeniŽrs, gepleegd in de nadagen van het Ottomaanse rijk.

Uit ongenoegen over die motie hebben de Turken een geplande luchtmachtoefening met de Canadezen afgeblazen. Turkije ontkent dat tussen 1915 en 1923 stelselmatig ArmeniŽrs zijn afgeslacht. Er zijn best veel ArmeniŽrs omgekomen, maar veel minder dan 1,5 miljoen en alleen als gevolg van de strijd indertijd tegen Rusland en Armeense rebellen, zo betogen de Turken.

In het Franse parlement wordt volgende week een wetsvoorstel besproken dat ontkenning van de genocide op de ArmeniŽrs strafbaar moet stellen. Uit woede daarover zinspelen de Turken op diverse maatregelen, zoals een economische boycot van Frankrijk.

Man valt vrouw aan met bijl

Icoon Misdaad Een 52-jarige vrouw uit Den Haag is gisteren gewond geraakt nadat ze met een hakbijl in haar gezicht was geslagen. Het incident deed zich voor aan het Hobbemaplein in Den Haag.

De politie heeft een 64-jarige Hagenaar aangehouden in zijn woning. De aanleiding voor de aanval ligt waarschijnlijk in de relationele sfeer. De vrouw moest in het ziekenhuis behandeld worden aan een diepe snijwond.

Feyenoord: "Geen interesse in Buijs, Musampa"

Chris Woerts, algemeen directeur van Feyenoord, heeft in het clubblad Hand in Hand een aantal mogelijke transfers tegengesproken.

Volgens Woerts zijn met name de overgang van Danny Buijs, Dejan Stefanovic en Kiki Musampa niet van toepassing. "Ik denk dat er nog wel wat spelers bij zullen komen. Ik kan meteen een aantal geruchten ontkrachten; Musampa en Stefanovic zijn in ieder geval niet serieus in beeld. Braafheid en Buijs worden in het circuit ook genoemd. Naar Braafheid is wel eens bekeken, maar ik denk niet dat dat concreet wordt op korte termijn en voor Buijs is volgens mij geen interesse op dit moment."

Le Pen veroordeeld wegens rassenhaat

De leider van het extreem-rechtse Front National, Jean-Marie Le Pen, is gisteren in Frankrijk veroordeeld tot een boete wegens het aanzetten tot rassenhaat. Le Pen moet in totaal 15.000 euro betalen omdat hij in 2003 in een kranteninterview de Franse bevolking waarschuwde dat moslims ooit de dienst zouden uitmaken in Frankrijk en de niet-islamitische bevolking angst zouden aanjagen.

Volgens Le Pen heeft hij slechts een politieke mening geuit. De rechter ging daar niet in mee. Het was al zeker de zesde veroordeling voor de extreem-rechtse leider wegens racisme of antisemitisme. Hij neemt naar verwachting in 2007 deel aan de presidentsverkiezingen. In 2002 deed hij het daarbij verrassend goed.


Le Pen, al minstens zes keer over de schreef.

Bridgestone zet 'ideale band' in

Bridgestone heeft de 'ideale band' ontwikkeld en zal deze dit weekend inzetten, tijdens het Grand Prix-weekend in Spanje.
Verschillende kenners verwachten dat Ferrari hierdoor de rest van het seizoen sterker zal zijn dan de leiders in het kampioenschap, Renault.

Bridgestone zou met de nieuwe band een enorme sprong vooruit hebben gemaakt, aldus Michael Schumacher. De band is een zachtere versie van het rubber dat op de NŁrburgring is gebruikt. "We hebben ondertussen zo ontzettend veel van deze band geleerd, dat het geen verschil meer maakt of het warm of koud is," aldus Schumacher. Ook Jean Todt verwacht veel van de nieuwe banden: "We blijven voorlopig heel sterk."

Ook mensen van buiten Ferrari verwachten dat het Italiaanse team veel voordeel kan behalen met de nieuwe Bridgestones. Pat Symonds van Renault gaf aan dat de Michelins de nieuwe Bridgestones niet zullen kunnen bijhouden. Bernie Ecclestone verklaarde zijn geld te zetten op Schumacher voor het kampioenschap dit jaar en ook Alexander Wurz, testcoureur bij Williams noemt Ferrari de huidige nummer ťťn. Hij denkt dat de afgelopen race het keerpunt in het seizoen was.

CD: Juana Molina - Son

Een actrice die ook zingt, dat belooft weinig goeds. Niets negatiefs over bijvoorbeeld Linda, Roos en Jessica hoor, maar op muzikaal vlak stelt het nu eenmaal meestal weinig voor. Gelukkig is de uit Buonos Aires afkomstige Juana Molina van een totaal andere orde. Folky weirde indie in plaats van mainstream rock/pop. De spreekwoordelijke uitzondering die de regel bevestigt. Het zal voor menig luisteraar even duren voordat je het zal kunnen waarderen, maar je geduld zal zeker beloond worden.


[Upd]Doornbos ontkent racezitje

Nadat Jack Plooij twee weken geleden al voorspelde dat Robert Doornbos binnenkort voor Red Bull Racing zou gaan racen, zegt nu de website F1Racing zeker te weten dat dit daadwerkelijk zal gaan gebeuren.

Volgens de site zou Doornbos al tijdens de Grand Prix van Monaco aan de slag kunnen. De Rotterdammer is nu vrijdagcoureur bij het team, maar een financiŽle injectie van vijftien miljoen euro van hoofdsponsor Muermans zou Red Bull zover hebben gekregen om Christian Klien op een zijspoor te zetten.

De Grand Prix van Spanje, komende zondag, zou dan voorlopig de laatste race van de Oostenrijker worden. De dag erna wordt een officiŽle bevestiging van de rijderswissel verwacht van het team.

Update

Robert Doornbos en zijn management ontkennen de geruchten dat Klien plaats moet maken voor de Rotterdammer. Er zou door niemand met Doornbos, Muermans of zijn management gesproken zijn waardoor dit bericht als waar op internet kwam, maar niet waar blijkt te zijn. Marco Zecchi de manager van Doornbos is woedend. "Het is pertinent niet waar. Ik ben echt heel teleurgesteld en boos. Het is elke keer dezelfde website die dit soort onzinverhalen over Robert de wereld in brengt. Ik ben het nu zat. Die ongein moet ophouden."

Koeman:"Behouden Cocu grootste prioriteit"

Ronald Koeman wil snel met aanvoerder Phillip Cocu rond de tafel. De nieuwe trainer van PSV wil de middenvelder er proberen van te overtuigen om nog een jaar door te spelen.

"Cocu is prioriteit nummer ťťn", zei Koeman bij zijn presentatie donderdag. "Hij is ontzettend belangrijk voor de club. Voordat hij met zijn aandacht alleen bij Oranje zit, wil ik van hem horen wat zijn plannen zijn."

De komende tijd gaat Koeman met diverse spelers praten over hun toekomst.Koeman denkt de uitkomst van het gesprek met Alex al te weten. "Het wordt moeilijk hem te behouden. Met Jefferson FarfŠn ligt het eenvoudiger. Die heeft nog een contract van ťťn jaar. Ook met hem wil ik zo snel mogelijk praten. Noodgedwongen moet dat telefonisch, want hij is al niet meer in Nederland."

Antwoordapparaat

Answering Service At Mental Institute

"Hello, and welcome to the mental health hotline.

If you are obsessive-compulsive, press 1 repeatedly.

If you are codependent, please ask someone to press 2 for you.

If you have multiple personalities, press 3,4,5, and 6.

If you are paranoid, we know who you are and what you want. Stay on the line so we can trace your call.

If you are delusional, press 7 and your call will transferred to the mother ship.

If you are schizophrenic, listen carefully and a small voice will tell you which number to press.

If you are manic depressive, it doesn't matter which number you press, no one will answer.

If you have a nervous disorder, please fidget with the hash key until someone comes on the line.

If you are dyslexic, press 6969696969.

If you have amnesia, press 8 and state your name, address, phone number, date of birth, social security number, and your mother's maiden name.

If you have post-traumatic-stress disorder, slowly and carefully press 000.

If you have bipolar disorder, please leave a message after the beep, or before the beep, or after the beep. Please wait for the beep.

If you have short-term memory loss, press 9. If you have short term memory loss, press 9. If you have short term memory loss, press 9. If you have short term memory loss, press 9.

If you have low self esteem, please hang up. All our operators are too busy to talk to you."

GeenStijl 'vindt' justitiŽle info op internet

JustitieWeblog GeenStijl heeft de hand weten te leggen op vertrouwelijke documenten van het Openbaar Ministerie op de Nederlandse Antillen. Het betreft materiaal van de Nederlandse officier van justitie Ernst Wesselius. Hij vertegenwoordigt het OM op Bonaire. Volgens het weblog zette Wesselius de documenten on-line door ze per ongeluk te sharen in het peer-to-peer programma LimeWire.

Geenstijl heeft geen info uit de documenten geopenbaard, naar eigen zeggen omdat ze ''even geen zin hebben in zeg maar een DNA-test.'' Wel plaatste het een screenshot waarop te zien is welke documenten er in hun bezit zijn.

Er zijn overigens niet alleen documenten van het OM in het bezit van GeenStijl. Men heeft ook het levensverhaal dat Wesselius aan het schrijven was voor zichzelf, te pakken gekregen. Een aantal erotische passages daaruit heeft het weblog wel geplaatst.

'Kapot van'
Wesselius zegt in een reactie dat er geen geheime werkdocumenten op zijn computer stonden: ''Het zijn samenvattingen van rechtszaken en dagvaardingen. Hoewel die normaal niet in de openbaarheid komen, gaat het niet om lopende onderzoeken die nu in gevaar kunnen komen. De documenten dateren bovendien van januari''.

De publicatie van de erotische verhalen noemt Wesselius ''verschrikkelijk.'' Volgens hem heeft hij zijn levensloop opgeschreven. ''Maar het zijn geen seksverhalen. Het gaat bij voorbeeld over de ellende die ik heb gezien in Rwanda toen ik daar voor de Verenigde Naties was en over waarom mijn huwelijk is misgelopen. Ik heb in kaart geprobeerd te brengen waarom sommige dingen mislukken. Voor mezelf. Niet voor de hele wereld. Dit is heel pijnlijk. Ik kan niet zeggen hoe kapot ik daarvan ben.'' Voor wat betreft zijn werk ziet hij er geen schade in.

Antwerpse schutter neef van VB-politica

MisdaadDe 18-jarige Hans van Themsche, de Vlaming die gisteren drie mensen neerschoot in Antwerpen, is een neef van politica Frieda van Themsche. Zijn tante zit namens het Vlaams Belang in het parlement, de opvolger van het verboden Vlaams Blok.

De vraag is echter of het wel om een skinhead gaat, zoals eerder werd gemeld. Hij liet zich pas gisterochtend kaalscheren, op een lange paardenstaart na. Sommige getuigen spreken eerder over een jongeman met een 'gothic' uiterlijk, met lange zwarte kleren en lange zwarte manen op zijn hoofd.

De Belgische media melden dat de jongeman een afscheidsbrief heeft achtergelaten in zijn kamer op een internaat te Roeselare. Uit die brief en andere teksten zou het beeld opdoemen van iemand die wilde ''afrekenen'' met de ''wetteloosheid en ordeloosheid'' in de samenleving.

Blanke kleuter
Van Themsche kocht het wapen - een jachtgeweer - legaal vlak voor hij zijn moordpartij begon. Hij had het alleen voorzien op mensen met een andere huidskleur. Dat hij ook de blanke kleuter Luna Drowart doodschoot, wordt verklaard door het feit dat het kind op haar fietsje bij haar zwarte au pair (Oulemata Oudibo afkomstig uit Mali) hoorde. De Turkse vrouw Songul KoÁ die hij neerschoot, overleefde het incident maar raakte wel zwaar gewond. Zij zat rustig een krant te lezen op een bankje toen ze onder vuur werd genomen. De dader zelf werd door een agent in zijn buik geschoten en ligt onder zware politiebewaking in een ziekenhuis. Volgens een getuige vroeg de dader nadat hij was neergeschoten, waarom de agent hem niet door zijn hoofd had geschoten.

De Belgische premier Guy Verhofstadt veroordeelde donderdagavond de schietpartij als een ''laffe moord'' en zei dat het aangeeft waar het extremisme van extreem-rechts toe kan leiden. Hij roept, evenals verschillende allochtonen organisaties in Antwerpen, op tot kalmte en vrede tussen de gemeenschappen in BelgiŽ. Enkele jaren geleden leidde de moord op een Marokkaanse man door zijn Vlaamse buurman namelijk tot rellen in Antwerpen.

Normaal
De directeur van het internaat waar Hans van Themsche verbleef, kenschetst zijn pupil als een ''gewone'' leerling tussen de leerlingen. ''Hij viel enkel op door zijn zwarte kleding, maar er zijn nooit problemen geweest en hij lag goed in de groep. Dit is voor ons compleet onverwacht gebeurd.''

Het Vlaams Belang heeft de moorden scherp veroordeeld. De partij zegt te hopen op een zeer hoge straf voor de dader.


De neergeschoten dader


Met dank aan Del_Toro voor de submit.

Chillen op de Pool Party van Nintendo


De games.fok.nl editorial uitgave, speciale E3 editie

Na een dagje E3 ben je gaar, heel gaar. Het liefst wil je naar huis en meteen gaan slapen. Helaas voor Fliepke en mij was de dag nog niet afgelopen; wij moesten verplicht naar de Nintendo Pool Party op het dak van het Bel Age Hotel, gesitueerd in de heuvels van Hollywood. Ja, het leven van een gamesjournalist kan erg zwaar zijn. Snel even eten bij MacDonald's tussen de wolkenkrabbers en dan op naar de party!

Blessure Jaliens valt mee

Voetballer Kew Jaliens is donderdagavond tijdens de oefenwedstrijd van het Nederlands elftal tegen Jong Oranje geblesseerd geraakt aan zijn linkerbovenbeen. De verdediger van AZ moest met een diepe vleeswond van het veld worden gedragen.

Nader onderzoek in het ziekenhuis Leiden wees uit dat de weefselschade meeviel. De deelname van Jaliens aan het wereldkampioenschap voetbal komt door de kwetsuur niet in gevaar. Het is echter onzeker of bondscoach Marco van Basten hem opneemt in de definitieve selectie van Oranje.

Invalide vrouw "genezen" door politie

Icoon PolitieIn Los Angeles in Amerika is een wonder geschied. Laura Lee Medly, een 35-jarige invalide vrouw die naar eigen zeggen absoluut niet zonder haar rolstoel kon, kon ineens weer lopen. Rennen zelfs, en wel weg van de politie, die haar net had gearresteerd.

Medly was gearresteerd omdat er in drie Amerikaanse staten aanklachten tegen haar liepen. Ze wordt verdacht van oplichting, vervalsing en diefstal. De vrouw voorzag tenminste gedeeltelijk in haar levensonderhoud door schadevergoedingen te eisen in verschillende gemeenten in CaliforniŽ, voor de verwondingen die ze zou hebben opgelopen aan de gebrekkige faciliteiten voor rolstoelgebruikers.

Direct na haar aanhouding zei ze dat ze naar het ziekenhuis moest voor behandeling. De politie geloofde haar en bracht haar weg. Zodra de agenten niet opletten, stond ze op en rende ze weg. Helaas voor haar is ze niet ver gekomen en konden de agenten haar weer snel inrekenen.

Duck Hunt footage toont geen hond, wel multiplayer

Op IGN zijn twee filmpjes verschenen van Duck Hunt op de E3. Te zien is dat je in multiplayer met zijn tweeŽn tegen elkaar zoveel mogelijk eendjes kan proberen neer te knallen. De graphics zijn zoals te verwachten viel behoorlijk verbeterd sinds de vorige versie van de game. Opvallend genoeg ontbreekt na het schieten de hond die de eenden omhoog houdt of je uitlacht. Wellicht is deze in de singleplayer wel terug te vinden. Binnenkort is er vast meer te melden over de comeback van ťťn van de bekendste NES-games.

Zeldzame fata morgana op beeld gezet

In het stadje Penglay aan de oostkust van China is afgelopen zondag boven zee een zeldzame luchtweerspieling verschenen. In de fata morgana was een volledige stad te zien, met wolkenkrabbers, rijdend verkeer en zelfs grote groepen mensen die rondlopen. Dit 4 uur durende fenomeen viel samen met een feestweekend in China en is daardoor door veel toeristen waargenomen.

De omgeving van Penglay staat er bekend om dat er vaker luchtweerspiegelingen voorkomen. Deze weerspiegelingen worden veroorzaakt door de ligging in de baai, waar het voor kan komen dat het vocht in de luchtlaag boven het zeewater warmer is dan het zeewater zelf. Hierdoor ontstaat er een situatie dat zonlicht dat weerkaatst wordt door de gebouwen in een aan de baai liggende stad, boven de zee weer afgebogen wordt naar het land.


De fata morgana, vanaf het land gezien.Met dank aan ekuyer voor de submit.

VanTheMan wil 6,5 miljoen van United

De Engelse krant The Sun meldt dat Ruud van Nistelrooij 6,5 miljoen euro eist van Manchester United. De Nederlandse aanvaller is woedend dat hij niet langer gewenst is bij de Engelse club en wil zijn contract volledig uitbetaald zien.

VanTheMan is bereid om de strijd aan te gaan met Sir Alex Ferguson, die wil hem niet meer zien bij United. Dit als gevolg van een vermeende ruzie tussen de Nederlander en Cristiano Ronaldo. Ferguson denkt dat de spits bij een eventuele terugkeer voor te veel onrust binnen de groep gaat zorgen.

De nummer twee van het Premiership hoopt de 29-jarige aanvaller daarom voor ongeveer 12 miljoen euro te verkopen. Van Nistelrooij wil echter niet meewerken aan een transfer, waardoor ze alleen van hem af kunnen komen door zijn contract af te kopen.

E3 Dag 2: Waar zijn ze nou?

Gisteren kregen wij, thuisblijvers, maar geen contact met het L.A. team. Mobiele telefoons werden niet opgenomen, SMS'jes bleven onbeantwoord... dus helaas geen live verslag.

Inmiddels is het gelukt om contact te leggen. Door een grote netwerk-storing waren alle mobiele telefoons van het team uitgevallen. We hopen dat dit snel opgelost wordt zodat we vanavond en vannacht wel weer rechtstreeks vanaf de beursvloer nieuws kunnen brengen.

MrSubtle heeft een tijdje op de Wii kunnen spelen en vindt het erg tof, maar hij moest wel heel erg wennen. Het idee is erg leuk en het werkt erg goed, maar het duurt 15 tot 20 minuten om het goed onder de knie te krijgen. Helaas is het op de E3 niet mogelijk om zo lang achter elkaar te spelen omdat het te druk is en het FOK!team ook veel afspraken heeft. Voor mensen met weinig tot geen ervaring met games(controllers) is het eenvoudig op te pikken, iemand die wel veel ervaring heeft moet net als bij een 'normale' nieuwe controller even wennen.

De komende paar dagen zullen er nog flink wat nieuwtjes, impressies en previews verschijnen, dus blijf FOK!games in de gaten houden.

Rode Duivels verslaan WK-deelnemer Saudi-ArabiŽ

Het Belgische nationale voetbalelftal heeft donderdag in Sittard in een oefeninterland WK-deelnemer Saudi-ArabiŽ met 2-1 verslagen. FC Utrecht-middenvelder Tom Caluwť maakte de openingstreffer voor de ploeg van bondscoach Renť Vandereycken.

Door een eigen doelpunt van oud-Feyenoorder Bart Goor werd het nog voor rust gelijk. Antony Vandenborre besliste de wedstrijd in de 55e minuut.

Vandereycken gebruikte tal van spelers uit de eredivisie: Pieter Collen, Thomas Vermaelen, Tom Caluwť en Timmy Simons begonnen in de basis, Stein Huysegems viel een kwartier voor tijd in. Vermaelen moest geblesseerd het veld verlaten.

Uitslagen Dag 6 Darts League

Het sprookje van Michael van Gerwen op de International Darts League duurt voort. Het zeventienjarige supertalent versloeg Tony O’Shea met 7-2 en is kwartfinalist. Ook Colin Lloyd, Martin Adams en Roland Scholten zijn verder.

Van Gerwen plaatste zich samen met Martin Adams in poule L. Voorafgaand aan de laatste speelronde koesterden Darryl Fitton en Tony O’Shea ook nog hoop op de doorgang. O’Shea zag z’n kansen vervliegen, doordat Adams zeer eenvoudig Fitton opzij zette: 7-3. Wolfie speelde opnieuw op een constant hoog niveau. Van Gerwen můest O’Shea met 7-0, 7-1 of 7-2 kloppen om net als Adams de status van kwartfinalist te bereiken.

Een 160 finish zette de toon voor Van Gerwen. Binnen een mum van tijd kwam de Nederlander op een 4-1 voorsprong. De cruciale leg vond plaats bij een stand van 5-2. O’Shea haperde even en meteen wist Van Gerwen te profiteren. De Silverback veerde echter op, en racete naar een voorsprong. Van Gerwens toernooi leek over, maar O’Shea miste een handvol dubbels. Via dubbel 10 strafte onze landgenoot deze fouten af. Vanavond kruist Van Gerwen, die een gemiddelde gooide van 35,41, de degens met Raymond van Barneveld.

In poule I knokten Roland Scholten en Ronnie Baxter in een rechtstreeks duel om de volgende ronde. De wedstrijd kende een regelmatig verloop. Nadat Baxter in leg twaalf twee matchdarts niet benutte, moest er een beslissende leg aan te pas komen. Beide spelers stonden na negen darts al op 81. Scholten mocht het eerste aanleggen, zonder succes. Baxter raakte wťl de triple 19, maar miste opnieuw twee matchdarts. Toch kreeg Rocket Ronnie nůg een kans. Wedstrijdpijlen nummer 5, 6 en 7 waren echter ook niet aan hem besteed. Scholten raakte dubbel 10 en is kwartfinalist.

Het prestigeduel tussen Phil Taylor en Jelle Klaasen leverde een zege op voor laatstgenoemde: 6-7. The Power had dit jaar nog niet verloren op een televisietoernooi. Klaasen kon steeds bijblijven, ondanks een royaal lager gemiddelde (32,22 om 28,73). Colin Lloyd en Shaun Greatbatch speelden om het laatste kwartfinaleticket. Naar het einde toe bleek Jaws net de betere: 7-5.

Uitslagen:

Poule I:
Raymond van Barneveld (Ned) – Paul Hogan (Eng) 7-5
Roland Scholten (Ned) – Ronnie Baxter (Eng) 7-6

Stand:

#Darter:Duels:Punten:Legsaldo:
1R. van Barneveld**3321 -11
2R. Scholten**3215 - 17
3R. Baxter3118 - 16
4P. Hogan3011 - 21

Poule J:
Phil Taylor (Eng) - Jelle Klaasen (Ned) 6-7
Shaun Greatbatch (Eng) – Colin Lloyd (Eng) 5-7

Stand:

#Darter:Duels:Punten:Legsaldo:
1P. Taylor**3220 - 9
2C. Lloyd**3215 - 14
3S. Greatbatch3114 - 19
4J. Klaasen3114 - 20

Poule K:
Simon Whitlock (Aus) – Ted Hankey (Eng) 2-7
Gary Anderson (Sch) – Gary Robson (Eng) 2-7

Stand:

#Darter:Duels:Punten:Legsaldo:
1T. Hankey**3321 - 13
2S. Whitlock**3216 - 14
3G. Robson3117 - 16
4G. Anderson3010 - 21

Poule L:
Martin Adams (Eng) – Darryl Fitton (Eng) 7-3
Michael van Gerwen (Ned) – Tony O’Shea (Eng) 7-2

Stand:

#Darter:Duels:Punten:Legsaldo:
1M. Adams**3220 - 14
2M. van Gerwen**3217 - 15
3D. Fitton3217 - 16
4T. O’Shea3012 - 21

Kwartfinales, best of 11 sets, best of 3 legs:
Ted Hankey – Colin Lloyd
Raymond van Barneveld – Michael van Gerwen
Martin Adams – Roland Scholten
Phil Taylor – Simon Whitlock

Meer info golfgame Tecmo

Tecmo heeft wat meer verteld over hun golfgame voor de Wii en dan vooral hoe de besturing werkt.

De Wii controller zal gebruikt worden om een golfclub te simuleren. De game en de controller registreren dan beweging, diepte, positie en richting. Hoe verder je bijvoorbeeld naar achter haalt voor een slag, hoe harder het schot zal zijn. Ook de hoek waaronder je de Wii controller houdt zal bepalend zijn (hook of slice schot).

In de singleplayer kun je kiezen uit Story Mode, Free Mode en Challenge Mode waarin je weer van alles kunt unlocken (characters, kostuums, tracks, etc). In de multiplayer zijn er de volgende modi: Match Play, Stroke Play en Party Play modes.

Super Swing Golf PANGYA (zo heet de game) staat gepland voor een release eind 2006.

Rare en Nintendo maken Diddy Kong Racing

Rare en Nintendo werken weer samen. Ze zijn bezig met de game Diddy Kong Racing die gebaseerd zal zijn op de N64 versie, maar wel helemaal getweaked wordt voor de DS, inclusief nieuwe modellen en textures.

Nieuw in de game is de TT's Wish Races mode waarin je zelf je tracks kan designen. De game kent verder nieuwe characters, nieuwe wapens, nieuwe voertuigen en single card 8player multiplayer. Het eerste filmpje kun je bekijken op IGN.

Een releasedatum is nog niet bekend.

Nawijn: Hirsi Ali uitzetten vanwege liegen

Icoon PolitiekKamerlid Hilbrand Nawijn vindt dat zijn collega parlementariŽr Ayaan Hirsi Ali het land moet worden uitgezet als blijkt dat de beweringen die het VARA tv-programma Zembla gisteravond deed, waar zijn. Zembla onthulde dat Hirsi Ali niet alleen haar hele vluchtverhaal heeft verzonnen, maar ook heeft gelogen over andere details uit haar verleden.

De VVD-politica zei toen ze asiel aanvroeg dat ze uit SomaliŽ kwam. Dat was niet waar: ze woonde als vluchteling in het veilige Kenia. Ze leefde daar in redelijke welstand met haar familie. Nog voordat een burgeroorlog uitbrak, was haar familie al gevlucht uit SomaliŽ. In 1992 trouwde ze met een man uit Canada. Op doorreis naar haar echtgenoot stapte zij in Duitsland uit het vliegtuig en reisde per trein door naar Nederland, waar zij asiel aanvroeg. Zij wilde niet samenleven met haar man, die zij niet kende.

VVD wist er van
Volgens Hirsi Ali heeft ze destijds aan de VVD opgebiecht dat ze gelogen had om hier asiel te krijgen. Volgens een woordvoerder ging het om een foute naam (ze heet Magan i.p.v Ali), geboortedatum en het land waar ze vandaan kwam. De liberalen vonden dat destijds geen beletsel om haar op de lijst te zetten.

Zembla spoorde ook Ayaans broer, een tante en ex-man op. Zij zeggen dat Ayaan tijdens haar vlucht geen angst had of hoefde te hebben voor haar familie. Ook zou zij niet tegen haar zin zijn uitgehuwelijkt. Hirsi Ali zegt dat het trio liegt uit schaamte en eergevoel. Tegenover het ANP heeft haar broer overigens gezegd dat Hirsi Ali wel degelijk was uitgehuwelijkt: ''Het was geregeld door vader en de familie, buiten bruidegom en bruid om. Ayaan is alleen gevraagd eraan mee te werken.''

Nawijn vindt dat als blijkt dat Hirsi Ali heeft gelogen bij haar toelating tot Nederland (hetgeen eigenlijk al vaststaat), ze moet worden uitgezet. Hij heeft aan minister Rita Verdonk gevraagd of zij in dat geval haar partijgenote het Nederlanderschap wil ontnemen: ''Ze heeft ons toen namelijk op het verkeerde been gezet''. Zelf was Nawijn ten tijde van Hirsi Ali's asielprocedure directeur van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND).

Met dank aan teig, Mastertje, Super7fighter, calvobbes en Bregalad voor de submit.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #114
review
Project CARS 3
special
Random Pics van de Dag #113
special
Foto's om je op te vrolijken - Fun Saturday #20
special
VrijMiBabes #20 (not very sfw!)
review
Rollercoaster Tycoon 3: Complete edition (Nintendo Switch)
©FOK.nl e.a.