Interview: The Darkraver

Wat vind je de beste (hardcore) plaat?
Dat zijn er te veel om op te noemen maar vind "Prednison-attack" wel een heel brute plaat!

Hoe ben je in de scene terechtgekomen?
Zat in de R&B en verdwaalde een keer in Parkzicht in Rotterdam met vrienden van me. Things were never the same...

Waarom ben je trouw gebleven aan ID&T? ID&T heeft Hardcore volgens veel gabbers teveel uitgemolken en verkracht. Waarom ben je niet je heil gaan zoeken bij bijvoorbeeld Rotterdam Records?
Snap deze vraag niet zo. Wat moet ik bij Rot rec doen? Ik produceer niet dus heb daar weinig aan. Ik doe mijn eigen boekingen en toen ID&T velen van ons niet meer boekten zat ik er niet zo mee want anderen die boekten me wel nog steeds. En als na jaren ze me wel nog een keer willen boeken, dan heb daar ik geen problemen mee. Ik ben toch een hoer. Ik draai voor iedereen die mij wil boeken.(maar er moet dan wel een fles bacardi paraat staan)

Naar wat voor muziek luister je zelf eigenlijk? Is het puur elektronisch, of gaan je voorkeuren ook uit naar bijvoorbeeld, rock, metal, etc.?
Nou, in mijn auto wordt alleen maar hip hop gedraaid en oude disco muziek. Vind ik wel lekker om te horen voor een optreden. En thuis luister ik zelden muziek, zit meer aan mijn playstation en films kijken.

Je draait wel 's een plaat: So Happy Together. Ik ken hem onder DJ Venom en Poogie Bear maar weet niet of dat klopt. Zou je de titel kunnen geven en ook het label waar die op uit is gekomen?
Het is van Poogie Bear en zit op Menace rec.

Waarom heb je eigenlijk je naam 'DJ Dominator' veranderd in the Darkraver?
Ja ik vond het toen de tijd wel een kicken naam naar aanleiding van de toenmalige hit. Kat in het bakkie, maar kreeg alleen maar slechte reacties erop. Dus moest er een andere naam komen. De donkere houser.

Ben je niet bang dat je op een gegeven moment een karikatuur van jezelf wordt? Altijd maar "verplicht" de joker uithangen omdat men dat toch verwacht van je.
Merk wel dat veel mensen dat verwachten maar het is nog altijd zo dat ik gek doe als het mij uitkomt. Voel me helemaal niet verplicht om de clown uit te hangen. Moet wel speciaal blijven!

Je was een tijd terug bij Mental Theo, toen waren jullie beiden nogal aangeschoten en daarna ging je draaien. Ben je meestal bezopen/high als je draait? Gaat 't dan beter of slechter?
Veel mensen dachten dat we aangeschoten waren. whehehe Maar dat waren toen mijn eerste 2 baco's en ik was net binnen. Misschien kwam het zo over maar ik kan heel goed acteren aaaaaaaight!!!