Carnival Games

Sommige games passen perfect bij bepaalde consoles. Party games bijvoorbeeld zijn op de Nintendo Switch heerlijk om te spelen. Super Mario Party wordt hier thuis nog dagelijks gespeeld, dus toen ik Carnival games mocht gaan reviewen had ik daar veel zin in.

Carnival Games

Carnival games zijn eigenlijk gewoon spelletjes die je ook op de kermis speelt. Ballen gooien en meer van dat soort dingen. Het menu en intro zien er erg feestelijk uit, dus meteen aan de slag! Met een totaal van twintig minigames leggen ze dat lat niet erg hoog en daar zit ook gelijk het grootste nadeel van deze game. Het aanbod is gewoon veel te klein voor een spel waar je wel de volle mep voor moet neerleggen. Ook zijn niet alle minigames erg leuk. De meeste zijn vrij simpel en heb je na een minuut of 15 echt wel gezien. Wat het allemaal nog een stuk frustrerender maakt is het feit dat ze niet eens allemaal beschikbaar zijn vanaf het begin. Je moet namelijk games vrijspelen door met de andere games tickets te winnen. Iedere keer als je een mini game speelt krijg je tickets na afloop en deze kun je inwisselen om nieuwe spellen te kopen. Dit kan vrij lang duren. Gelukkig heb ik een bot van zeven jaar in huis die het niet erg vindt om hetzelfde suffe spelletje achter elkaar te blijven spelen. Dat is denk ik ook de doelgroep waar deze game het van moet hebben. Kids zien dat nadeel niet en zien het nog als een leuke uitdaging ook.

Carnival games

Naast minigames kun je met tickets ook soundtracks kopen en heb je de mogelijkheid om je avatar aan te kleden met allerlei gekke outfits. Wederom was weer pijnlijk het verschil tussen de nieuwe generatie en mijzelf te zien. Was er dan echt niks dat ik leuk vond aan dit spel? Ja toch wel. Zodra we met het hele gezin de toernooien in het spel gingen spelen werd het ineens een stuk leuker allemaal, maar ik merkte wel dat ik er na een uurtje echt helemaal klaar mee was. Vooral omdat Super Mario Party nog vers in mijn geheugen zat en het aanbod aan games en andere dingen gewoon vele malen groter is. Carnival games had gewoon veel meer ingezeten als ze hier iets langer de tijd voor genomen hadden. De kermis heeft genoeg te bieden en als ze hier gewoon 60 meer games ingestopt hadden dan was de verveling veel minder snel toegeslagen. Jammer, want party games moeten het juist hebben van iedere dag even een uurtje willen spelen, en dat is hier gewoon niet het geval.

Carnival games

Ik heb echt wel plezier gehad van Carnival Games, maar er had gewoon echt veel meer in kunnen zitten. De twintig minigames die er nu inzitten zijn echt wel aardig, maar gewoon te weinig om het langdurig leuk te blijven vinden. Ook het feit dat je maar een paar games hebt om de rest vrij te spelen is belachelijk. Ik had mazzel met mijn zoon die alles vrijgespeelt heeft, anders had ik hiervoor niet het geduld gehad. Het kopen van spulletjes voor je avatar is een leuke extra, maar niet eentje die mij erg kan bekoren. De multiplayer-variant om met z'n vieren lekker een party-game spelen maakt wel het een en ander goed, maar niet genoeg om dit te bestempelen als een goede game. Jammer want 2K Games heeft hier een grote kans gehad om mee te liften op het succes van Super Mario Party.

Pluspunten
Minpunten
  • Met vier personen vermakelijk
  • Te weinig minigames
  • Minigames vrijspelen
  • Snel saai
Gespeeld op Nintendo Switch