Interview: The Darkraver

Zou je me kunnen uitleggen waarom juist nu de (happy) hardcore scene
weer een opleving maakt? En wat vind je de wederopstanding van Hardcore als grote stroming?

Weet niet of de happy hardcore een opleving maakt hoor, hoop 't eerlijk gezegd niet! Weet wel dat die cd's van Theo goed verkopen maar das een heel ander publiek dan waarvoor ik draai. De enige happy plaat die ik draai is "happy together" en dat is alleen omdat ik weet dat de meisjes het leuk vinden. Mensen vinden het ook belangrijk om herkenbare deuntjes te horen, zodat ze kunnen meezingen of schreeuwen.

Draai je ook andere stijlen dan oldskool en oldstyle en/of ben je van
van plan dat te gaan doen?

Ik sta al bekend als een dj die meerdere stijlen draait. Heb vroeger club, trance, progressieve, breakbeat gedraaid. Als ik alleen maar één stijl zou draaien word ik helemaal gek denk ik. Draai ook wel eens onder mijn echte naam: Steve Sweet. Onder die naam wil ik ook een mix cd maken.

Wat is een betere feestperiode, die van nu of die van vroeger?
Tsja...Dat maakt voor mij niet uit. Feest nu net zo hard als vroeger. Vroeger was alles nog nieuw dus alles was veel spannender en dat is nu niet meer zo.
Daarom klagen veel van de oude garde denk ik.

Na al die tijd tussen opgroeiende pubers, nu weer de hardstyle en de
"opbloei" van de hardcore (again). Waarom ben je het nog steeds niet zat? Je begint namelijk ook al een dagje ouder te worden...

Ik oud????!!??? Je bent net zo oud als je voelt en ik voel me net zo oud als de volgende feestganger.

Wat is de beste track die je ooit geproduceerd hebt?
Dat zijn er niet veel... hehehe, maar vind zelf "Intelligent hardcore" die ik met Vince heb gemaakt wel één van de betere. Ondanks alle ophef erover.

Waarom produceer je in tegenstelling tot Paul Elstak geen nieuwe tracks meer in de "nieuwe" hardcore stijl?
Was nooit echt gedreven bezig met produceren en zal ook niet zo snel gebeuren denk ik. Vind draaien 100 keer leuker dan produceren. Ben trouwens ook niet zo'n fan van de huidige hardcore. Er zijn natuurlijk uitzonderingen en die koop ik ook meteen.

Hoe sta jij tegenover wazi's en ander ultra-rechts gepeupel dat op jouw muziek uit hun dak gaat?
Dat zijn eerlijk waar de grootste stumpers in deze wereld!! *wordt nu pissig achter de pc* Is ook de reden waarom ik toen destijds ben gestopt met hardcore, anders was het nu misschien heel anders voor mij gelopen.

Wat trekt je meer? Hardcore/oldskool of hardstyle?
In deze volgorde: Old School, Hardcore, Hardstyle